Lillian og Erik solgte boligen i tide – nå gleder de seg til å nyte et enklere liv

27. oktober 2020 av Krogsveen
Lillian og Erik Andersen i Heggedal solgte eneboligen i Heggedal, og 1. mars flytter de inn i leilighet like ved. Nå gleder de seg til et enklere liv, og tilbringe mer tid på hytta ved sjøen uten å tenke på vedlikehold og hagen som gror igjen.
- Det har vært en prosess, men vi angrer ikke. Nå bare gleder vi oss til å få et enklere liv, sier Lillian Andersen, opprinnelig fra Vesterålen, men gift og bosatt i Heggedal i mange år.
Den spreke 73-åringen og mannen Erik, som er året eldre, solgte eneboligen sin i Heggedal i begynnelsen av oktober. 1. mars 2021 flytter de inn i nybygget leilighet i Heggedal sentrum. Det var eiendomsmegler Truls Eirik Holm hos Krogsveen i Asker som solgte boligen deres.

- Vi er veldig fornøyde med måten vi har blitt behandlet på av Truls og Krogsveen. Det har vært helt topp, og Truls har vært fantastisk. En venninne av meg skal selge nå, og vi har anbefalt henne å bruke Truls, forteller Lillian engasjert.

Ser frem mot en enklere hverdag

Nå ser hun frem til å kunne bruke fritiden sin til det hun ønsker. Ekteparet flytter ned i Heggedal sentrum, like i nærheten. Der får de en langt enklere hverdag. Ikke minst fordi Erik de siste årene har fått dårligere helse. Derfor mener Erik og Lillian at tiden nå var inne for å selge.
Vi slipper vedlikehold av både hus og en stor hage. Nå kan vi reise til hytta i Nærsnes uten å tenke på at hagen gror igjen. Selv elsker jeg å gå turer i skogen. Før gjorde også Erik det. Han trente mye. I dag er det vanskeligere for han, men begge får det mye enklere når vi flytter i leilighet mer sentralt.
Lillian Andersen

Tilrettelagt

I Heggedal sentrum kan de gå på kafé, handle mat i nærbutikken like ved, og oppsøke lege, tannlege og hva det ellers måtte være. Alt er tilrettelagt for at Lillian og Erik skal ha en enkel hverdag.

- Det er viktig å gjøre det mens leken er god, før vi blir for gamle. Det er viktig at vi ikke er for gamle til å nyte det enkle livet når vi flytter, forklarer Lillian.

Barna tok initiativet

Salg av familiebolig kan for mange være emosjonelt – også for barna. Det har ikke vært noe problem for Lillian og Erik.

- Nei, og heldigvis for det. Her var det faktisk våre barn som tok initiativet til at vi skulle selge. Da begynte ballen for alvor å rulle, og vi har hatt full støtte for valget vårt hele veien, sier Lillian.

Solgte barndomshjemmet

Erik er glad for at salgsprosessen gikk så smertefritt. Det er nemlig barndomshjemmet hans som nå er solgt.

- Dette er stedet jeg er oppvokst, og har bodd hele livet. Familien min eide hele området rundt oss her, så det er flere tomter som er solgt. Dette har liksom vært en familieplass. Men så blir det færre av oss, og nå synes jeg det er helt OK å flytte. Jeg ser fram til det, sier Erik.

Slipper hagestell og vedlikehold

Et snev av Parkinson har gjort tingene litt vanskeligere for Erik. Aktivitetsnivået er ikke helt som før, og da er det godt å vite at hagearbeidet ikke står og faller på kona.

- Vi får det mye enklere der nede i leiligheten, sier han.
Paret ser frem til å kunne nyte somrene på hytta i Nærsnes. En hytte som ligger i sjøkanten. Det å kunne nyte deilige sommerdager på hytta, uten å måtte tenke på hagen og huset, ja, det gleder de seg til.

- Det var fornuftig å gjøre det her på dette tidspunktet. Vi kunne selvsagt ha gjort det tidligere, men nå følte vi at tiden var inne for å selge. Og så får vi enda mer tid å bruke på barn og barnebarn. Vi har fem barnebarn som betyr mye for oss, sier Lillian.

Snakk med familien

Eiendomsmegler Truls Eirik Holm solgte familiens hus. Han er klokkerklar i sin tale når han presiserer at det er viktig å ta med barna på råd dersom familiehjemmet skal selges.

- Avklar med barn eller arvinger som har en interesse av salget. Det fører som regel til de aller beste løsningene, sier Holm.

Et skoleeksempel

Han presiserer at tilfellet med Lillian og Erik som selger familiens bolig, er et skoleeksempel på hvordan det kan, og bør gjøres.

- Dette er et eksempel til etterfølgelse. Her har alle vært samstemte. Barna har blitt tatt med i beslutningsprosessen, og de har bistått, selv om det selvsagt til syvende og sist er Lillian og Erik som har tatt avgjørelsen. Det var en god prosess før salget, som gjorde at de involverte fikk snakket ut om det som skulle skje. Det er veldig viktig, sier Holm.

Selg mens du har glede av livet etterpå

Holm mener Lillian og Erik solgte til rett tid. Nå slipper de å stelle hage og vedlikeholde huset. De kan nyte somrene på hytta, og får en enklere hverdag. I tillegg sitter de igjen med ett økonomisk overskudd.

- Prisen er én side ved saken. Her kan vi si at det endte godt, fordi boligen ble solgt til over en million kroner over meglers prisantydning, og i tillegg var familien enige om salget. Men det er vel så viktig at man tar en avgjørelse før man blir for gammel til å kunne nyte livet med en enklere hverdag – mens man har en gnist til å nyte livet som pensjonist, sier Truls Eirik Holm.
Vurderer du å selge? Ta kontakt med en av våre meglere.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0