Få hytter og stor etterspørsel: – Nå lønner det seg å selge hytta

8. desember 2020 av Krogsveen
Har du planer om å selge hytta? – Gjør det nå, for etterspørselen etter fjellhytter er ekstrem, sier Krogsveen-meglerne Eivind Bjorå og Andreas Hoppestad i henholdsvis Hovden og Porsgrunn.
Eivind Bjorå er eiendomsmegler med hovedfokus på hyttemarkedet i Hovden og Øvre Setesdal. Tidligere har Magasinet Krogsveen satt fokus på hyttemarkedet ved sjøen, som har hatt rekordaktivitet gjennom hele sommeren.

I høst har etterspørselen flyttet seg til fjellheimen.

- Det har vært en helt vill høst, fastslår Eivind Bjorå.
Eivind Bjorå, Krogsveen Hovden

Mulig med hytte til jul

Selv har Bjorå alene solgt nær 30 hytter i områdene Øvre Setesdal og Hovden, og fortsatt er det mulig å sikre seg hytte før julen ringes inn.
Det er fortsatt tid til å sikre seg hytte på fjellet før jul, selv om tiden begynner å bli knapp
Eivind Bjorå, Krogsveen Hovden

Han opplyser at det normalt tar cirka 14 dager å få ordnet pengetransaksjoner og overføring av skjøte.

- Men i dag foregår mye digitalt. Med digital signering av skjøte og digital panteoverføring fra bankene, kan det ordne seg på en uke. Da står det ofte på klargjøring av hytta fra selger - hvor raskt selger kan få klargjort hytta for overtakelse, forklarer Bjørå.

Hytter selges ofte møblert

Han opplyser at de fleste hytter selges møblert. Derfor tar det ofte kortere tid å klargjøre en hytte enn en vanlig bolig.

- Tenker du på å selge hytta, bør du selge nå. Tilbudet av hytter er nokså begrenset i disse dager, mens etterspørselen er ekstremt stor. Det betyr at du kan få en god pris for hytta, sier Bjorå.

Tangerte rekordåret

Han må tilbake til 2006 for å finne maken til omsetning av hytter.

- 2006 er rekordåret for salg av hytter i fjellet. Den tangerte vi i år, spesielt etter den fantastiske høsten vi nå har lagt bak oss, sier Bjorå.

Rekordomsetning

Høsten har vært helt avgjørende for meglerne som operer i fjellmarkedet, etter at hyttemarkedet stoppet helt opp under perioden med hytteforbud på våren. I oktober noterte Bjorå rekordomsetning.

- Vi har fortsatt noen hytter til salgs, men færre enn normalt. Men etterspørselen er fortsatt veldig stor, så derfor vil jeg anbefale folk som tenker på å selge, om å sette i gang prosessen nå. Det kan lønne seg, for nå er det selgers marked, sier Bjorå.

Juleferie – et fremmedord

Juleferie skal den erfarne megleren slett ikke ha. 2. juledag setter han kursen mot Hovden, der han selv har hytte.

- Juleferie er et fremmedord for eiendomsmeglerne her i Øvre Setesdal og Hovden, sier Bjorå.

Vinteren står for døren. Snøen har allerede lagt seg i fjellheimen.

- Her er det kjørt skiløyper, og alpinsenteret i Hovden åpnet 5. desember. Men vi står foran inngangen til høysesongen i fjellet, og dette er en veldig fin tid å kjøpe hytte i fjellet. Da får du hele den fantastiske vinteren her oppe, forsikrer Bjorå

Vinje og Rauland ettertraktet

Også Krogsveens meglerkontorer i Porsgrunn og Skien har hatt stor omsetning av fjellhytter denne høsten. Andreas Hoppestad i Porsgrunn har alene solgt 13 fjellhytter og én sjøhytte i høst. Nå er tilbudet magert, men Hoppestad opplyser at etterspørselen etter fjellhytter fortsatt er stor i Telemark.

- Spesielt i områdene i og rundt Rauland i Vinje kommune, der vi for det meste opererer. Det er få hytter til salgs nå, men etterspørselen er fortsatt veldig stor, sier Hoppestad.
Andreas Hoppestad, Krogsveen Porsgrunn

Raskt salg til god pris

Han deler Eivind Bjorås vurdering at det kan være svært lønnsomt å selge hytta dersom man går med planer om å selge.

- Ikke vent. Det er selgers marked nå. Det er ekstremt mange som er på let etter hytte, og du vil derfor ha muligheter til et raskt salg til en god pris. Og er du rask på labben, kan du til og med få salg og overtakelse før jul. Mange ønsker seg nemlig en hytte til jul, sier Hoppestad.

16. og 19.desember skal han gjennomføre overtakelse av fire nylig solgte hytter, og juleferie skal den engasjerte megleren slett ikke ha.

- Jeg er alltid «på» - også i romjula, sier Andreas Hoppestad.
​Ta kontakt med ​ Eivind Bjorå.​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​
Ta kontakt med Andreas Hoppestad.


Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0