Ny daglig leder tilbake til kokende boligmarked på Nittedal

31. mars 2022 av Krogsveen
Daglig leder Elisabeth Hanssen og hennes kolleger selger alt fra leiligheter i Oslo til hytter i Nordmarka og småbruk i Søndre Land.
Første februar ble Elisabeth Hanssen ansatt som daglig leder ved Krogsveen i Nittedal. Elisabeth er tilbake der hun føler seg hjemme.
- Jeg var avdelingsleder her i ett år før jeg ble ansatt som daglig leder. Men det er min andre periode i Nittedal, sier Elisabeth Hanssen.
Opprinnelig er hun fra Bergsfjord i Vest-Finnmark, og ifølge henne selv, ytterst ute i havgapet mot Lopphavet. Elisabeth jobbet også i Krogsveen fra 2010 til 2015.

Vidt marked med mange kjøpere

Elisabeth forteller om et kokende aktivt marked i dalen nord for Oslo. Et vidt marked, som strekker seg fra Oslo, gjennom Romerike og Nittedal, helt nord gjennom Oppdalen og Hadeland til Søndre Land. Her selges alt fra små og store leiligheter, til rekkehus, eneboliger, hytter og småbruk.
- Og det er nok ganske unikt med kontoret i Nittedal. I og med at vi ikke har kontorer på Hadeland, så opererer vi i to markeder. Men vi selger boliger så langt nord som Søndre Land, sier hun.
Riktignok har starten på 2022 vært av den roligere sorten, men de siste ukene har boligmarkedet igjen begynt å røre på seg.
- Det løsner nå, etter en litt avventende periode etter nyttår. Vi har mange kjøpere til det som kommer i markedet. Det ligger massevis av interessenter klare til å kjøpe i Boligsøkerregisteret vårt. Det er gull verdt, sier Elisabeth.

Raske salg

Når markedet løsner for Krogsveens ansatte i Nittedal, sitter salgene løst.
- Omløpshastigheten er veldig rask. En bolig sentralt i Nittedal blir solgt med en gang etter første visning. «Alle» vil ha seg en enebolig her, så disse selger vi veldig raskt. Hvis ikke det skjer, har du bommet veldig på prisen. Og det gjør vi jo ikke, sier Elisabeth med et smil.
Nittedal er naturlig nok et populært sted å bosette seg for både enslige og par som selger leilighetene sine i Oslo. Forklaringen er enkel.
- Selger du leilighet, eller kanskje til og med to leiligheter i Oslo, får du kjøpt en flott enebolig i vårt nedslagsfelt, og vil enda sitte igjen med mye penger, sier Elisabeth.

Kraftig prisstigning

Hun understreker at presset i markedet gjør at prisene har økt kolossalt i områdene nord for Oslo, og også på Hadeland.
- Nittedal og områdene nordover til Hadeland har vokst kraftig. Folk selger leilighetene sine i Oslo, og flytter hit. Det har ført til en voldsom prisstigning. Boligene har blitt så dyre at det rett og slett har blitt en utfordring for lokalbefolkningen å kjøpe bolig. Dette gjelder så vel Hadeland som Nittedal, forteller Elisabeth.
Selv har hun bosatt seg på Harestua, i likhet med mange andre tilflyttere fra Oslo.
- Harestua og Grua er spesielt populært. Du har vakker natur her, og du er også tett på Nordmarka, med alle de friluftsmulighetene det gir. Herlig ski-,tur- og sykkelterreng inviterer folk til å overby hverandre på pris. Nordmarka er et eldorado, sier hun.

Hett hyttemarked

Nordmarka er derfor også et populært hyttemarked. Spesielt i områdene ved markagrensen i Nittedal, og Mylla på Hadeland.
- Folk bruker Marka. Har du leilighet i Oslo, kan du gå på ski eller sykle til hytta lenger nord i Marka. Det er kort kjøreavstand fra Oslo, og utrolig populært, sier Elisabeth.
Selv var hun den første megleren som solgte en bolig til over fem millioner på Grua, der Krogsveen nå er markedsledende.
- Jeg var den første til å selge bolig til over fem millioner – og også til over seks millioner. Det sier litt om prisstigningen som har vært i dette området, sier hun.

Perfekt for pendlere

Avstanden til Oslo er nevnt, men Gjøvikbanen går så å si rett forbi stuedøra til folk på Gran, Lunner, Grua og Harestua. I tillegg er det fin vei, og begrenset med trafikk. Pendleravstanden er så absolutt til å leve med. Bedre kan det knapt nok bli.
- Slik ting er med å påvirke etterspørsel og priser. Samtlige boliger vi har solgt så langt etter nyttår er solgt til over takst. Det gjelder alle typer boliger – også hytter, forteller Elisabeth.
Utbyggingen i området nordover mot Harestua og Grua er i utvikling. Leilighetsbygg blir reist, og nye tomtefelt dukker opp.
- En eneboligtomt på Harestua i dag er priset til rundt to millioner, og vi er nå i dialog med utbyggere om salg av tomter i disse områdene, sier hun.

Nytt kontor på Rotnes

Krogsveen i Nittedal flyttet i fjor inn i nytt kontorbygg på Rotnes, sentralt i Nittedal. Det har vært viktig.
- Tidligere hadde vi kontor på Hagan. Nytt kontor med sentral beliggenhet var noe av det første jeg tok tak i da jeg ble ansatt her igjen, og i fjor flyttet vi til Rotnes. Det har betydd mye. Nå kommer folk innom oss. Vi har blitt langt mer synlige, sier Elisabeth Hanssen. Vurderer du å kjøpe eller selge bolig i Nittedal? Vi er her for å hjelpe deg gjennom hele prosessen.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0