Skaff finansieringsbevis før du legger inn bud på drømmeboligen

11. mai 2021 av Krogsveen
Har du funnet drømmeboligen, og vil legge inn bud? Da bør du først skaffe deg et finansieringsbevis fra banken din.
Et finansieringsbevis er en bekreftelse fra banken din på hvor mye penger du får låne. En eiendomsmegler vil alltid sjekke finansieringsevnen din før budet ditt godkjennes og er gyldig.
Ting skjer raskt når en bolig er klar for visning og budrunder. Derfor må du skaffe dette beviset før du kommer så langt at du vil legge inn bud. Hvis ikke, kan drømmeboligen gå tapt.

Hva har du råd til å kjøpe?

Det er alltid lurt, ja, helt nødvendig, å vite hvor mye du har råd til å betale for en bolig før du legger inn bud. Hvor mye egenkapital har du, og hvor mye kan du få i lån fra banken? Dette vil banken din hjelpe deg med, og sørge for å lage et finansieringsbevis for deg.
For å finne ut hva du har råd til å kjøpe, bør du sjekke følgende:

Skal du selge din egen bolig, og i så fall, hva er boligen din verdt i dag? Du må vite hvor mye du kan få for din egen bolig, før du vet hva du har råd til å kjøpe.
Bestill en gratis og uforpliktende verdivurdering hos oss ved å gå inn på krogsveen.no

Trenger den nye boligen oppussing eller renovering? Kjøper du et oppussingsobjekt, er det viktig å vite hvor mye det koster å gjøre det nødvendige oppussingsarbeidet før du legger inn bud.

Tåler du renteøkninger? Unngå å bli overrasket over hva en renteøkning eller fire, vil bety for din økonomi. Hold derfor hodet kaldt når du søker om lån. Tenk også over hvilke andre faste utgifter du vil pådra deg ved siden av boliglånet; oppvarming, eventuelle felleskostnader, kommunale avgifter, nettverkslisenser og forsikringer løper kontinuerlig, og vil sørge for et betydelig innhogg i økonomien din fra måned til måned.

Det lønner seg å ha et godt forhold til banken din. Vis at du er ansvarlig, og bruk gjerne noen ekstra kroner på å nedbetale gjeld, dersom det er mulig. Nedbetaling av gjeld er også svært gunstig, nå som renten er lav.

Dersom du ikke har benyttet lånetilbudet/finansieringsbeviset innen tre måneder, må du ta kontakt med banken din for å fornye det.

Her kan du søke om finansieringsbevis.
krogsveen.nokan du finne svar på ofte stilte spørsmål om finansiering.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0