poster

På boligjakt? Skaff deg finansieringsbekreftelse!

17. mars 2015

Et finansieringsbevis er en bekreftelse på hvor mye du kan få låne i banken. Skaff deg finansieringsbevis før du starter jakten på drømmeboligen, så vet du hvor langt du kan bli med i budrunden.

Del

For å kunne kjøpe bolig må du ha en bekreftelse fra banken som forteller noe om hvor mye du kan låne. Dette heter finansieringsbevis, og det er viktig å ha dette i orden før du begir deg ut i en budrunde.

Hva har du råd til å kjøpe?

Før du kan kaste deg ut i en budrunde er det viktig å vite hva du har råd til å by for boligen. Dette kan banken hjelpe deg med, og det danner grunnlaget for et finansieringsbevis. For å finne ut hva du har råd til å kjøpe er det er par sjekkpunkter du bør tenke gjennom og få en kvalifisert mening om:

  1. Hva er boligen din verdt i dag? For å vite hvor mye du har råd til å kjøpe, må du vite hva du kan få for din bolig i dag. Bestill en kostnadsfri og uforpliktende verdivurdering hos oss eller gå inn på www.lynvurdering.no for en rask vurdering av din bolig.
  2. Trenger den nye boligen oppussing eller renovering? Kjøper du et oppussingsobjekt er det viktig å legge inn kostnaden for dette når du vurderer å by.
  3. Tåler du en renteøkning? Mange blir overrasket over hva en renteendring har å si for de månedlige utgiftene. Hold derfor hodet kaldt når du er hos banken for å søke om lån, og tenk på alle andre utgifter som tilkommer boligen utover selve boliglånet: oppussing, vedlikehold, oppvarming etc. Snakk med banken din om hva de anbefaler deg og din økonomi, og bruk ekstra kroner på å nedbetale gjeld om mulig. Dette er svært gunstig nå som renta fortsatt er lav.

Om du ikke har benyttet lånetilbudet/finansieringsbeviset innen 3 måneder, må du ta kontakt med banken for å fornye det. Her kan du søke om Finansieringsbevis 

Les også våre tips til hvordan du ordner finansieringen av drømmeboligen .

På våre nettsider kan du også finne svar på ofte stilte spørsmål om finansiering .

Kilde: www.danskebank.no