Salget av fjellhytter tar seg opp: – Beste mai og juni måned noensinne!

3. juli 2020 av Krogsveen
Hytteforbud og total brems i fritidsboligsalget skremte ikke Eivind Bjorå hos Krogsveen i Kristiansand. Nesten fire måneder senere kan han se tilbake på beste mai og juni måned for salg av fjellhytter i Hovden/Brokke-området.
Mars er vanligvis høysesong for omsetning av fjellhytter. I år ble det imidlertid skrensebrems for eiendomsmegler Eivind Bjorå i Krogsveen. Korona-krisen og hytteforbudet satte en effektiv brems for salget – midt i en av de beste månedene.

- Det ble bråstopp. Rett og slett, sier Bjorå.

Erfaring med kriser

Den erfarne megleren har 16 år i yrket, og lot seg ikke stresse nevneverdig av det som skjedde.

- Det er aldri noe hyggelig når slikt skjer. Samtidig har jeg vært med på full stopp i markedet tidligere. Jeg nevner bobla som sprakk i 2007, og den påfølgende finanskrisen i -08. Deretter skjedde det samme i 2013. Da var det også full stopp i salget. Derfor ble jeg ikke spesielt engstelig denne gang, forteller Eivind.

Beste mai-måned

Paradoksalt nok var han ved samtlige anledninger nyansatt ved et meglerkontor. I 2007 hadde han akkurat fått jobb i AB Center (nåværende Sør-Megler), og i 2013 hadde han nylig begynt i DNB Eiendom. 1. februar i år begynte Eivind sitt meglervirke i Krogsveen.

- Det har vært tre tøffe starter, hvis vi kan kalle det for det, men vi har kommet oss gjennom hver gang. Nå kan vi se tilbake på den beste mai-måneden noensinne, forteller en fornøyd Krogsveen-megler.

Lav rente - skepsis for utenlandsturer

Rekordlav rente, gode lånebetingelser og nordmenns nøkterne holdning for utenlandsreiser de neste årene, skaper nysgjerrighet og kjøperinteresse for fritidsboliger.

- Nordmenn har god økonomi, og spesielt de som ser seg om etter en hytte. De har kontroll på økonomien sin. I tillegg har vi eldre generasjoner som ønsker å ha et sted der man kan samle storfamilien, eller venner. En fjellhytte egner seg godt til dette formålet - den kan brukes hele året. Ikke bare i noen korte og hektiske sommermåneder, sier Eivind.
På grunn av Corona og terrorhandlinger er skepsisen for utenlandsturer økt. Mange setter sikkerhet høyt, og da er også helårshytter i norsk natur et godt valg.

Solgte 15 hytter

Krogsveen-kontoret i Hovden og Kristiansand solgte 15 fjellhytter i mai. De aller fleste til en pris på rundt tre millioner. Håpet er at det gode salget fortsetter utover sommeren, frem mot høysesongen.
Våre toppmåneder er oktober og november, samt januar og februar. Men jeg tror vi får en videre opptur nå utover sommeren, sier Eivind.
Eivind Bjorå, Eiendomsmegler Krogsveen Hovden

Betjent året rundt av tre meglere

Kontoret i Hovden er betjent året rundt, og betjenes av tre meglere som alle jobber i fritidsboligmarkedet. I tillegg til en ambulerende Eivind Bjorå, bor nemlig eiendomsmegler Tommy Vatslid og meglerfullmektig Nicoline Johnsen Kjær fast på Hovden.

- Vi som jobber i dette markedet, utfyller hverandre ved å være til stede på Hovden og Kristiansand. Det gjør jo at vi er tilgjengelig på en helt unik måte i forhold til andre meglerhus, og kan tilby en helt annen servicegrad. Vi kan ha visninger med oppmøte av megler på både Hovden og Brokke hver eneste dag uka gjennom, presiserer Eivind.


Folkehytta er populær

Han har sitt hovedvirke i omsetning av fritidsboliger i Hovden og Brokke. Begge destinasjoner er populære hytteområder.

- Fjellhyttene har «alt», og folk flest er opptatt av å kjøpe seg en hytte. En helårshytte, som vi kaller det.

En helårshytte har gjerne bilvei, vann og kloakk, utsikt, fire soverom, to bad, loftstue, og er sentralt plassert i forhold til skibakker, langrennsløyper, sommeraktiviteter, butikker og restauranter.

Helårs bruk

- Øvre Setesdal har «alt» som skal til for en perfekt ferie – bortsett fra palmer. Når folk flest tenker på fjellhytte, så tenker de vintersesong. Men Hovden og Brokke har så mye mer. Det er en haug av sommeraktiviteter her oppe, forteller Eivind.

Han kjenner stedet ut og inn – helt fra han var liten gutt som tok sine første stavtak i dette området. Eivinds foreldre kjøpte hytte på Hovden da guttungen var seks måneder. Siden har 47-åringen vært sterkt knyttet til denne perlen, tidligere som blant annet skiinstruktør, badevakt og dørvakt på utesteder – og nå som eiendomsmegler.
- Jeg jobber mandag til onsdag på kontoret i Kristiansand. Resten av uka bor jeg på egen hytte på Hovden, og jobber fra Krogsveens kontor her oppe. Helgefri vet jeg nesten ikke hva er, for helgene går stort sett med til visninger og salg, forteller Eivind.

Tenk langsiktig

Knapt noen kjenner dette området bedre enn Krogsveen-megleren. Her får kjøpere svar på alt de ønsker.
Eivind tror den økende omsetningen av fjellhytter vil fortsette utover sommeren. Han anbefaler interessenter om å tenke praktisk og langsiktig.

- Sommeren er en god tid å handle fjellhytte på. Alt er veldig praktisk, og det er enkelt å flytte inn. Mye enklere enn når det er metervis med snø over alt, sier Eivind.

Sommersatsing i vintermetropoler

De beste skistedene i Norge satser knallhardt på sommerturisme og aktiviteter. Hovden og Brokke er intet unntak. Eivind forteller:

- Det er flotte turområder, og heisen går hele sommeren. Toppturer, såkalt randonee, har blitt veldig populært. Vi har hatt en snørik vinter, og dermed vil enkelte nedfarter være åpne for sommerskikjøring både i juni og juli. Når dette stenges, vil heisen fortsatt gå. Da er det downhill-løype for sykkel i alpinanlegget. For øvrig en veldig populær aktivitet, forteller Eivind.

Så finner du også rulleski-lysløype, ni-hulls golfbane, badeland med spa, og skatehall. Hovden har også en utendørs trampolinepark og beach-volleyballbane.

- I tillegg kan du drive med kulphopping i elva, du kan ri, bade fra svaberg og fiske. Det er egentlig bare fantasien som stopper deg, poengterer Eivind.

God betalingsvilje

Han selger flest hytter, men også noen hus, og fritidsleiligheter.

- Betalingsviljen her på Hovden er god opp til fire-fem millioner, men snittet vårt ligger på rett i underkant av tre millioner, forteller Eivind.

Brokke – en mindre kjent perle

Turen fra Kristiansand til Hovden tar mellom tre og tre og en halv time med bil. I Brokke, cirka 40 minutter nærmere Kristiansand, er prisene noe lavere.

- En vakker plass med massevis av turområder, og der tilbudet stadig blir bedre. Det er også et alpinanlegg her, og dessuten nydelige bademuligheter, samt en Via Ferrata for litt mer spenning. Et koselig område med noe lavere priser enn Hovden, sier Eivind.

Kjøp og utleie

Krogsveen har tidligere rettet fokus på sekundærbolig for utleie. Mange tenker også i de samme baner når det gjelder fritidsbolig.

- Færre kjøper seg hytte primært for utleie. Men de finnes, og det er kanskje heller ikke så dumt å leie ut hytta noen uker hvert år, sier Eivind.

Hovden har eksempelvis tre vinterferieuker. Danskene, som valfarter til Hovden vinterstid, har ferie i uke 7, Agder-fylkene i uke 8, og Rogaland uke 9.

- Du kan leie ut en helårshytte for 15.000-20.000 kroner per uke i en jule-, vinter- eller påskeferie. Økonomisk kan dette være et godt bidrag til løpende utgifter på en fritidsbolig, sier Eivind.

Fakta:

Krogsveen i Agder.
Kontorer i Kristiansand og Hovden
Betjener både bolig- og fritidsboligmarkedet
Ansatte på Hovden: Tommy Vatslid og Nicoline Johnsen Kjær og Eivind Bjorå
Telefon: 37 93 93 80

Ansatte i Kristiansand: Alexander Modahl (daglig leder), Anders Rønn Skajaa, Eivind Bjorå, Jon Fadnes, Poneh A. Hobbesland og Jørnan Flakk.
Telefon: 38 14 63 80
https://www.krogsveen.no/eiendomsmegler/avdeling/krogsveen-avd-kristiansand-as-131


Dette er noen av tilbudene, og det du kan gjøre på Hovden:
 • Alpinløyper
 • Snowboardpark
 • Oppkjørte langrennsløyper
 • Downhill-sykkelløype
 • Lysløype (vinter og rulleskiløype sommer)
 • Badestrand
 • Badeland og spa (ute/inne)
 • Skatehall
 • Utendørs trampolinepark
 • Frisbee-golf
 • Ni-hulls golfbane
 • Kulphopping
 • Beach-volleyballbane
 • Skytebane
 • Muligheter for ridning
 • Toppturtilbud m/ guide
 • Gode fiskemuligheter
 • Gode turmuligheter
 • Elgsafari
 • Hundekjøring
 • Rappellering
 • Restauranter
 • Kaféer
 • Utesteder
 • Vinmonopol
Les mer om aktiviteter på Hovden her.


Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0