Nå kan det lønne seg å selge boligen før jul

17. november 2020 av Krogsveen
Få boliger i markedet, kombinert med stor etterspørsel gjør at Krogsveen-meglerne Therese Ekeli Berg og Anne Rosvold mener det kan være lønnsomt å selge boligen før jul.
2020 er ikke helt som alle andre årganger. Heller ikke i boligmarkedet, som stadig setter nye rekorder.

- Normal kurve på boligmarkedet er at aktiviteten daler noe i tiden vi nå beveger oss inn i, og frem mot jul. I år virker det ikke å bli slik. Markedet syder fremdeles med veldig stor etterspørsel, til tross for at det nå er færre boliger ute i markedet enn tidligere i år, sier Therese Ekeli Berg hos Krogsveen på Majorstua.

Tenker du å selge? Gjør det nå

Hun har 14 års erfaring som eiendomsmegler i Krogsveen, og har aldri opplevd maken til høst, selv om 2016 også var et rekordår for boligmarkedet. Nå mener Therese det kan være smart å selge boligen før jul, i stedet for å vente til 2021.
Tenker du å selge, så gjør det nå. Prismessig kan det nemlig være gunstig å selge når etterspørselen er så stor. I tillegg vet vi egentlig ganske lite om det som skjer neste år, selv om optimismen i markedet er god
Therese Ekeli Berg, Krogsveen Majorstua


Hun opplyser at veldig mange har solgt egen bolig i 2020, og venter bare på at det rette objektet skal komme for salg.

- Uansett, om du vil selge før eller etter jul, kan det være smart å gjøre boligen klar for salg før jul. Blir den ikke solgt før nyttår, så vil alt da være klart til å legge den ut i markedet rett etter nyttår. Men sjansen for at den selges før nyttår er stor, i og med den store etterspørselen, sier Therese.

Kjøpere ønsker en rask handel

Stikk i strid med tidligere år og erfaringer, merker den erfarne Krogsveen-megleren at mange selgere er klare for å gjennomføre salget i november eller desember.

- Kundene er mer positive enn før til å gjennomføre salget inn mot jul, sier Therese, som presiserer at det slett ikke bare handler om leilighetssalg. Therese har nemlig mange potensielle kjøpere som er på jakt etter eneboliger, tomannsboliger og rekkehus.

- Har du planer om å selge eneboligen, tomannsboligen din eller rekkehuset, kan det være et godt trekk å legge den ut for salg nå. For veldig mange av de som ser etter denne type boliger, har allerede solgt sin egen bolig og ønsker en rask handel. Det er en myte at det må være sommer og grønne hager for å få solgt. Boliger selges hele året, fastslår Therese.

Positivt marked

Anne Rosvold hos Krogsveen Sagene har opplevd denne høsten som en eneste stor opptur. Positiviteten i markedet er enorm, ikke minst med tanke på stadige lovnader om fortsatt stabil og lav rente. Flesteparten av Annes boligkjøpere har dessuten solgt egen bolig før de nå er på boligjakt.

- Cirka 90 prosent av de som har vært på mine visninger har solgt egen bolig, og trenger å kjøpe ny bolig nokså raskt. I et normalår ville markedet nå stilne, men det ser ikke ut som det skal skje nå. Til det er etterspørselen for stor, og derfor kan det være veldig smart å legge ut boligen for salg dersom du tenker å selge før jul, sier Anne.
Anne Rosvold, Krogsveen Sagene

Er hjemme - har tid til visning

Hun sammenligner tiden frem mot nyttår med juli måned.

- Det er stor rift etter bolig, og i tillegg er folk hjemme. De reiser ikke til utlandet på juleshopping. Derfor er det nå en fin tid å legge ut boliger på. Når vi snakker med folk, anbefaler vi dem å legge ut boligen nå, i stedet for i januar. Hvis du har mulighet til å selge nå, er det ingen grunn til å vente, sier Anne.

- Hva slags fordeler kan man dra ut av det?


- Folk er hjemme. De har tid til å komme på visninger, og dermed kommer det flere på visning.

Boligsøkerregisteret er gull verdt

Selv har Annes kunder stor nytte av Krogsveens boligsøkerregister, som nå viser seg å være gull verdt for alle parter. Aktiviteten i boligsøkerregisteret er større nå enn tidligere.

- Krogsveen har meglerbransjens mest etablerte boligsøkerregister, der kjøperne kan legge inn alle sine data etter hva slags bolig de er ute etter, helt ned til den minste detalj. Dette fanger vi opp, og sender melding direkte til boligsøkerne dersom vi har en bolig som passer til søkene – allerede før den blir lagt ut i markedet. Og responsen er enorm, forteller Anne.

Selgers marked

Hun mener det er store muligheter for å få bra pris på bolig nå før jul.

- Selv har jeg hatt opp mot 50 personer på visning, og når 90 prosent av kundene som kommer på visning har solgt før de skal kjøpe, så ønsker de å handle raskt. Det er egentlig vanvittige tall. De ønsker seg desperat en bolig, sier Anne.

- Så dersom jeg har planer om å legge ut boligen for salg, er anbefalingene å legge ut boligen for salg så raskt som mulig?

- Ja, absolutt. Nå vet vi at markedet er bra, og så vet vi ikke helt hva som skjer i januar, selv om vi både håper og tror at aktiviteten i boligmarkedet vil fortsette. Januar er normalt en veldig god måned, men det vi vet, er at ingenting er normalt med 2020. Men det vi også vet, er at markedet nå er veldig bra for de som skal selge bolig, sier Anne Rosvold.
Foto: Jan Torkel Torstensen
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0