logo
poster

Skift bolig mens du kan

26. august 2020

Vi lever stadig lengre i dette landet og dagens eldre ønsker å leve et aktivt liv. Mange er tidlig ute med å skifte til en bolig som kan oppfylle dette ønsket. Og hvis helsa begynner å svikte, er det smart å gjøre disse valgene i en forholdsvis tidlig fase. Vår egen boligkjøpsrådgiver Trude Larsen har gode råd å komme med!

Trude Larsen
av Trude Larsen
Daglig leder Boligkjøpsrådgiver Krogsveen / Eiendomsmegler MNEF
Del

Tenk igjennom – hvor er du i livet nå, og hva ønsker du deg av alderdommen. Start planleggingen tidlig og gjør gode planlagte valg.

Gode seniorboliger er sterkt etterspurt, og flere og flere ønsker seg også boliger med felles servicefunksjoner. Men utviklingen av disse går - som øvrig boligbygging - for sakte i forhold til etterspørselen, i alle fall i sentrale strøk. Så istedet for å vente på at slike boliger skal utvikles og bygges, anbefales det å lete etter en god bolig i det vanlige boligmarkedet.

For de godt voksne er det ofte ikke det økonomiske som står i veien for å komme i gang med boligjakten, kanskje heller psykologiske faktorer og det fysiske med tanke på all sjauingen.

Trude Larsen, Boligkjøpsrådgiver

For seniorer som sitter på større eneboliger, vil det være smart å orientere seg om hva som finnes i markedet, hva det koster og om det blir penger til overs etter boligbytte. Kanskje vil man kunne nyte godt av ekstra likviditet i en tidlig alderdom når helsa fremdeles er god?

Tips i forhold til å komme i gang med prosessen:

  • Tenk på hvor mange fine stunder du har hatt i din nåværende bolig
  • Tenk på hvor spennende det skal bli å prøve noe nytt
  • Tenk på at barna skal leve sitt eget liv, du trenger ikke å ha barnerommet stående
  • Tenk på at skifte av bolig kan gi deg økonomisk handlingsrom til å hjelpe barna eller nyte livet
  • Tenk på at en tilpasset bolig vil gjøre deg mer selvstendig lengre
  • Følg aktivt med i boligmarkedet, gjerne på nye boligprosjekter og søk gjerne råd hos en megler eller Krogsveens boligkjøpsrådgiver .
Trude Larsen
Daglig leder Boligkjøpsrådgiver Krogsveen / Eiendomsmegler MNEF

Trude Larsen

Trude Larsen startet opp et konsept for rådgivning til boligkjøpere i 2015. I november 2016 kjøpte Krogsveen dette selskapet for å imøtekomme dokumenterte behov for uavhengig boligkjøpsrådgivning. Trude er utdannet eiendomsmegler og har 30 års erfaring fra ulike arbeidsfelt knyttet til boligmarkedet. Trude brenner for å øke kjøpers kompetanse og stilling på boligmarkedet og har derfor også etablert bloggen Boligdama.

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2021 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2021 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies