Dette bør du tenke på når du skal gå på visning

17. februar 2021 av Krogsveen
Skal du kjøpe bolig, og er klar for å gå på visning? Vær selektiv og gå på de rette visningene for deg. I tillegg bør du forberede deg godt før hver visning.
Visninger skal ende i handel og et sluttresultat du er storfornøyd med. Rådet fra Krogsveens eiendomsmeglere er derfor at du er selektiv i valget av visninger. Plukk ut boliger du mener er spennende, og som du har råd til.
Er du heldig, kan du treffe på første visning, men de aller fleste av oss treffer ikke blink på første forsøk. Det kan også være fint å ha noen visninger på samvittigheten før du setter inn støtet mot den boligen du mener er best for deg, og som du har råd til å kjøpe.
Dette gjør også at du kan bli kjent i området du søker å kjøpe bolig i.
Din lokale Megler fra Krogsveenhjelper deg gjerne med å finne rett bolig i rett område for deg – til rett pris.

Annonser og tilstandsrapport

Rådet er å lese boligannonsene nøye. Innhent gjerne prospektet før du går på visning.
Tilstandsrapporten fra takstmannen viser hvilken tilstand boligen har. Gjennom denne, og bildene i salgsoppgaven, kan du gjøre deg opp en mening om boligens tilstand, og om dette er boligen for deg.
På forhånd har du kanskje laget deg en MÅ HA-LISTE for din nye bolig. Dropp visningen dersom dine absolutte krav ikke er innfridd ut fra hva du leser.

Prisnivå og boligens potensial

Det er alltid lurt å orientere deg i prisnivået i det aktuelle området, samt tilstanden i boligmarkedet generelt, slik at du ikke går på visninger av boliger som du ikke har råd til. Dersom du søker råd hos en av Krogsveens eiendomsmeglere om hvilket område og prisklasse du ønsker og har mulighet til å finansiere, slipper du å gå på unødvendige visninger.
Prøv gjerne å finne ut om boligen har potensial utover slik den fremstår på bilder og plantegning i den digitale salgsoppgaven. Kanskje kan det å sette opp en vegg, eller fjerne en vegg, innfri dine planer og forventninger om din nye bolig.
Les mer om de kvalitetssikrede og mye brukte tilleggstjenestene til Krogsveen her.

Forbered deg godt

Har du kommet så langt i prosessen at du føler deg klar for å legge inn bud? Magefølelsen er viktig, men ikke la iveren ta overhånd. Som boligkjøper har du plikt til selv å undersøke om det er feil eller mangler, for boliger blir som oftest solgt med betingelsen «selges slik den fremstår på visning».
Det er derfor viktig at du setter deg grundig inn i salgsmaterialet og ser etter de kritiske punktene når du er på visning.

Krogsveens gode råd og tips til deg

Vi i Krogsveen ønsker derfor å gi deg noen gode råd og tips som du kan ta med deg på visning, samt tips om hva det kan være smart å forberede før visning:

1. Les den tekniske tilstandsrapporten godt. Merk spesielt det som har tilstandsgrad TG3. Spør megler dersom det er noe i tilstandsrapporten du ikke forstår.

2. Sjekk baderommet ekstra nøye. Se etter sprekker i fliser, fuktskader, eller om det er membran og klem-ring av nyere sort. Igjen; sjekk tilstandsrapporten. Forlang gjerne et våtromsbevis for utført fagarbeid.

3. Tenker du å endre planløsningen? Sjekk hvilke vegger som er bærevegger. Spør megler, eller ta med deg en fagmann på visning hvis du har slike planer.

4. Er oppussingen selvgjort, eller er den utført av fagmann?

5. Undersøk solforhold. Spør gjerne megler om slike ting.

6. Sjekk om et eventuelt sameie eller borettslag er ryddig og veldrevet, og har god økonomi. Be om å få lese regnskapet og årsberetningen. Megler har dette liggende.

7. Se igjennom boder i kjeller eller loft. Sjekk tilstanden i fellesarealene. Her kan du raskt danne deg et bilde av behov for fremtidige påkostninger, og dermed høyere felleskostnader for hver enkelt boenhet.

8. Snakk med naboer. Spør hvordan det er å bo her.

9. Er du i tvil etter visningen? Ring eiendomsmegleren og spør. Det finnes ingen dumme spørsmål.

10. Har du lyst til å kjøpe en bolig som trenger oppussing eller endringer, er det lurt å sjekke hva kostnadene blir. På den måten kan du sikre deg økonomisk hvis boligen blir din.

Foto: Unsplash
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0