Møt Stian Kløfta - ny administrerende direktør i Krogsveen

29. august 2019 av Krogsveen
Han solgte sine første boliger før han ble autorisert megler. Siden har Stian Kløfta gått gradene i Krogsveen. 26. august overtok 44-åringen topplederjobben i et av Norges største meglerhus.
Det startet som det ofte gjør for eiendomsmeglere - med studier på BI. Men før eksamen var tatt og statsautorisasjonen var i boks, solgte Stian sine første boliger blant bekjente på Årnes i Nes kommune.
Fra første stund som eiendomsmegler for Krogsveen. I lokalkontorene på Jessheim, ble Stian raskt en megler med godt renomme og flust av boligsalg.
- Som megler er det viktig å være ærlig og redelig, samt forstå jobben. Når du selger eller kjøper bolig, er du i en følelsesladet situasjon. Det skal vi som meglere ha stor respekt for. Vi må være der både for kjøpere og selgere også etter at salget er gjennomført, sier Stian.
Han lener seg fremover over møtebordet i Krogsveens lokaler på Fornebu. Den nye administrerende direktøren har kastet jakka. Gradestokken ute nærmer seg 28 varmegrader, og inne i lokalene til Krogsveen er temperaturen fortsatt elektrisk fra dagen før.

Fra nestsjef til toppsjef

Dagen da det ble kjent at Leif J. Laugen slutter som administrerende direktør i Krogsveen for å lede det nye selskapet Boligflyt - og overlater skuta til Stian Kløfta.
En dag Stian minnes mest på grunn av alle gratulasjoner - både i sosiale medier og ikke minst internt i Krogsveen - men også en dag fylt med en smule kaos fordi datasystemet lå nede i tre timer.

Medarbeidere skal sees og lyttes til

Med den nye sjefen ved roret, kan ansatte regne med en sjef som ser og lytter til sine medarbeidere. En leder som ønsker innspill, en som vil vite hvor skoen trykker og som står opp for de han jobber med. Samtidig får de en sjef som er tydelig og kaller en spade for en spade, uten at noen blir fornærmet.
Min lederstil er inkluderende. Jeg har stor tro på at trivsel skaper gode prestasjoner. Hvis du mistrives på jobb, er sannsynligheten stor for at du gjør en dårlig jobb. Har du det bra, skjer det motsatte. Det er min leveregel, sier Stian.
Med disse ordene, kan de nærmere 360 ansatte på alle meglerkontorene, på hovedkontoret og i uteleie-virksomhetene puste lettet ut. Direktørskifte vil gi dem en moderne leder.
En leder som er villig til å gå i krigen for dem, og dyrke Krogsveens kjernevirksomhet eiendomsmegling. En leder som vil at Krogsveen skal fortsette å skape verdens enkleste boligreise for alle som kjøper og selger bolig. Og en leder som vil ta affære, når han vet hvor skoen trykker.

Det gode liv på Årnes

Slik han trolig gjorde da han møtte sin Kristin for første gang for mer enn 20 år siden. Et møte som må ha gjort gutten fra det Indre Østland mo i knærne. Det endte med giftermål og døtrene Emilie og Karoline.
Karoline kom først. Da hadde Stian solgt boliger på Årnes og Nes i to år. Da Emilie ble født, fire år etter, var pappa daglig leder og faglig leder på Jessheim og solgte boliger som perler på en snor.
Når jentene har begynt på skolen, tråkker Stian inn dørstokken på hovedkontoret på Fornebu for første gang. Han starter som regiondirektør og avanserer til salgsdirektør. Siden 2010 har han vært viseadministrerende direktør og salgsdirektør.
Nå har han klatret helt til topps - og på Facebook takker han døtrene og kona for støtten.
- Jeg kan egentlig ikke forklare hvorfor jeg sluttet som megler og begynte å jobbe administrativt. Jeg solgte mange boliger og elsket å være megler. Men så ble jeg spurt om jeg ville jobbe på hovedkontoret. Jeg sa ja, og siden har det gått slag i slag.

Derfor er eiendomsmegling toppidrett

Stian tar på seg jakka igjen, til ære for fotografen. Og forklarer:
Meglere driver toppidrett, vet du. Det er kun førsteplass som gjelder. Toppen av pallen, eller ingenting. I tillegg må du jobbe beinhardt. Du må være tilgjengelig 24-7 og være alt fra psykolog til ekteskapsrådgiver.
Kanskje ikke ulikt en leder vi tipper Stian beundrer.  Manager Mauricio Pochettino i Tottenham. Fotball-laget til Stian.
Stian lar seg ikke vippe av pinnen selv om eiendomsmeglere får så hatten passer fordi de går med dyre klokker og kjører fine biler. Det unner ham dem. Han vet hva som ligger bak.

Mikrobrygger og fjellgeit

Selv nyter han gjerne det gode liv, når livet byr seg. Prøvesmaking fra mikrobryggeriet Aarnes bryggeri står høyt på prioriteringslista. Der er han en av ildsjelene.
Gode middager på hytta på Hafjell, vandring i fjellet og til og med intervalltreninger er blant det direktøren fyller fritiden med.
Det siste året har han i tillegg blitt hekta på golf, og har spilt seg ned fra 54 til 17 i handicap på én sesong.
Men kanskje har han det best av alt, når han setter seg godt til rette og ser Tottenham på Tottenham Hotspurs stadium.
Det er i hvert fall ingen tvil om at Stian Kløfta er på hjemmebane når han starter kampen for å gjøre Krogsveen til et enda bedre eiendomsmeglerselskap.Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0