Stylingstips til verandaen

15. mai 2018 av Krogsveen
Skal du selge leiligheten, eller ønsker du bare at verandaen skal få et lite løft? Med enkle grep kan du forandre uteplassen til en liten oase.
På våren og sommeren kan verandaen bli brukt som en forlengelse av leiligheten. Du får dermed et ekstra rom der du enten kan sole deg, lese en god bok, grille pølser, plukke tomater fra «kjøkkenverandaen» eller ta en frisk kopp morgenkaffe. Krogsveen forteller deg hvordan du kan gjøre verandaen din til et triveligere sted å være.

Møbler

Ikke bruk for mange møbler. Tar møblene for stor plass kan det bli mindre behagelig å oppholde seg på verandaen. Et triks for små verandaer er å kjøpe utemøbler som ikke tar for stor plass. Dagens utemøbler er ofte beregnet for de med relativ stor plass ute, så det kan være lurt å bruke tid på å finne møblene som passer din veranda. Plassen vil da oppleves som mer luftig og et mer behagelig sted å oppholde seg på.

Planter og blomster

Planter og blomster kan gjøre verandaen din lun, frodig og trivelig. I tillegg kan planter være med på å dempe innsyn.
I april kan du allerede begynne å plante og sette ut blomster på verandaen. Hvis du skal sette ut planter på våren, er det viktig at du velger planter som tåler noen få kuldegrader. Løkblomster, som påskeliljer og perleblomst er perfekte vårblomster som tåler noen minusgrader om natta. Ellers er Ranunkler, Stemor, Tusenfryd og Helleborus også fine vårblomster.
Du trenger heller ikke store verandaen for å lage en liten kjøkkenhage. Sukkererter, tomater, timian, mynte og basilikum er det fult mulig å få til på et lite areal.
Klatreblomster som Clematis, Ipomoea og Thunbergia kan friske opp en vegg eller et verandagelender med fine farger og dufter.
Blomster kan også plantes i høyden med et hyllestativ eller ved hjelp av blomsterkasser for å unngå at de tar opp for mye plass.

Pledd og lys

Puter, tepper og pledd kan varme opp og gjøre verandaen din lunere. Sørg da for at du har et enkelt sted du kan stue det bort når du ikke oppholder deg på verandaen.
Lys opp verandaen med soldrevne lys, som lyser opp når det blir mørkt. Stearinlys gjør også mye med stemningen. Får du veranda-besøk eller skal ha visning, kan et par stearinlys gjøre mye for trivselen.

Tenk farger

Bruker du puter, pledd, stearinlys og blomster, sørg for at fargene passer til hverandre. Har du en gjennomført stil inne kan det være lurt å fortsette på denne ute.

Grill

Har du lov til å bruke kull- eller gassgrill der du bor, er dette noe som virkelig kan løfte standarden på verandaen din. Om du har plassmangel finns det flere små griller som er enkle å flytte på. Kan du ikke bruke kull- eller gassgrill, kan du bruke en elektrisk grill.
Kilder:
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0