Komplett salgsoppgave

Eidsenga 15

4 350 000 kr
140 m²
3 soverom
Familievennlig bolig med lekeplass rett ved
Familievennlig bolig med lekeplass rett ved
Kart
Del
Hans Petter Søvik
Presenteres av
Hans Petter Søvik
Grøtvedt
Enebolig i populært boligområde | BRA på 217 kvm. | Solrikt og hyggelig nabolag | Nærhet til barnehage og skole

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 350 000 kr
 • Omkostninger
  109 920 kr
 • Totalpris
  4 459 920 kr
 • Byggeår
  1980
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  140 m²
 • Bruksareal
  217 m²
 • Tomteareal
  642 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen enebolig på Eidsenga i Askim, som ligger i rolig boligområde (blindvei), veldig nærme barnehage og skole.
Boligen er oppført i 1980 og garasjen er tilbygget i 2011.
Boligen er delt opp i en 1.etasje og en innredet kjeller. Hele boligen har en gjennomgående, god og luftig planløsning med normal standard.
Boligen har tre soverom med mulighet for å innrede til flere. To romslige stuer og kjøkken med god plass. To bad og separat vaskerom. Flere boder og stor garasje.
Kjellerdelen har stort potensiale for økning i p-arealet.
Stor hage og godt med p-plasser.
Rett ved boligen er det en hyggelig lekeplass. Det er skole og barnehager like i nærheten. Kort vei ned til sentrum av Askim.
Området ansees som meget barne- og familievennlig.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Eidsenga 15, 1807 ASKIM
Kommunenummer 3014, gårdsnummer 51, bruksnummer 259, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 217 kvm
Totalt primærrom: 140 kvm
Primærrom:
Kjeller 42 kvm: Trapperom, gang, stue, toalettrom, bad
1. etasje 98 kvm: Vindfang, vaskerom, bad, gang, stue, kjøkken, 3 soverom
Sekundærrom:
Kjeller 47 kvm: 3 boder og bod/hobbyrom
1. etasje 30 kvm: Garasje
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.08.2023, utført av Toran Eiendom AS v/Tor Helge Randem. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med Taktekkingen er av betongtakstein. fra byggeår. Takrenner og beslag i overflatebehandlet stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra
byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen bygget som saltak med takstoler i tre. Det er tilgang til kaldtloft via nedfellbar loftstrapp på soverom mot syd.
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Alle åpningsvunduer i 1. etasje skiftet 2011-2012, bortsett fra fastkarmvinduer på stue som er fra byggeår. Vinduer kjeller fra byggeår bortsett fra vindu på kjellerstue i pvc som ble skiftet i 2015. Bygningen har malt hovedytterdør fra ca. 2015 og skyvebalkongdør i malt tre fra byggeår. Bygningen har enkel boddør i tre i bakkant på garasje. Delvis takoverbygget terrasse mot vest med adkomst fra skyvedør fra stue. Terrassen er fundamentert på bakke med Lecablokker el. med impregnerte materialer og rekkverk og levegger i malt treverk. Det er montert manuell terrasse markise . Trapp til inngangsparti i prefabrikkerte betongelementer med rekkverk i malt smijern. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
NB! Interessenter må lese mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. I rapporten fremkommer de forskjellige tilstandsgradene og en spesifisert fremstilling av standard og kvalitet. Selgers egenerklæring ligger også vedlagt, og må leses og forstås av interessentene. Kjøper overtar ansvar og risiko for å ha lest og forstått innholdet i tilstandsrapporten, egenerklæringen og øvrig salgsdokumentasjon før bud inngis, og overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Enebolig over to etasjer, med stor hage og integrert garasje. Boligen og garasje er fra 1980. I 2011 ble garasjen utvidet litt.
Pent opparbeidet innkjørsel og stor hage, som er fint beplantet med diverse prydbusker. Veldig gode solforhold. Stor terrasse på stuesiden som er delvis takoverbygd.
God planløsning med vaskerom, bad, kjøkken, stor stue, soveromsavdeling i 1. etasje. I kjelleretasjen er det stor stue, bad og flere boder. Garasje integrert i boligen.
1. ETASJE
Entré:
Velkommen inn! Boligen har entré i begge etasjer. Det er plass til knaggrekker og skoskap. Direkte adkomst til vaskerom fra entréen i 1. etasje.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning av type Neto Line, montert i 2016. Innredningen har profilerte lyse fronter og benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskbeslag. Det er takhøy innredning, noe som gir ekstra skapplass. Det er også godt med skuffer og arbeidsflater. Fliser mellom over og underskap. Det er innbygningsprodukter med kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr, induksjon koketopp med ventilator over. På kjøkkenet er det plass til frokostbord og stoler.
Stue:
Stor stue, der spisebord og stoler kan plasseres i praktisk tilknytning til kjøkkenet. Det er god plass til sofagruppe, bord, TV og tilhørende stuemøblement. Parkett på gulv og vegger med malt tapet. Fin peis med innsats. Fra stuen er det utgang til delvis takoverbygget, vestvendt terrasse på ca. 28 kvm. Det er montert manuell terrassemarkise og det er videre adkomst til stor, flott hage.
Bad:
Badet er oppgradert med vegger og innredninger fra ca. 2005, gulv fra byggeår. Gulvet er flislagt og har elektriske varmekabler. Vegger med smartpanel og himling med takessplater. Naturlig avtrekk i himling og i yttervegg. Badet er innredet med dusjkabinett, gulvmontert toalett og baderomsinnredning på 1,4 meter som har underskap med skuffer og laminat benkeplate med servant, overskap og speil.
Vaskerom:
Vaskerom fra byggeår med fliser på gulv med sokkelflis, vegger med trepanel og himling med takessplater. Rommet er innredet med plass og opplegg for vaskemaskin og skyllekar på vegg. Det er naturlig avtrekk ut av vegg.
Soverom:
Boligen har tre gode soverom. Alle ligger i samme etasje og har parkett på gulv. Rommene er malt og tapetsert i lyse farger/motiver.
KJELLER
Kjellerstue:
Romslig kjellerstue med gulv av lekkert furu og vegger av malt trepanel. Det er plass til sofa, bord, TV og andre stuemøbler. Her kan barna/ungdommen ha sitt eget tilholdssted.
Bad:
Bad bygget nytt 2015. Badet har gulv med sokkelflis og el- varmekabler (varmekabler fra byggeår). Vegger med våtromsplater, himling med malt/ beiset trepanel. Rommet er innredet med dusjkabinett, søyleservant og vegghengt toalett.
Toalettrom:
Rommet har vinyl gulvbelegg på gulv malte murpussede vegger og tapet på vegger, Trepanel i himling. Rommet er innredet med gulvmontert toalett, liten baderomsinredning på vegg med
underskap med heldekkende servant, hyller og speil med lys over.
Det er meget godt med oppbevaringsmuligheter i boligen. I kjelleretasjen er det to romslige boder.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følger med salget: Elbil lader, husstige, gressklipper, trillebår + feiekost, 2 stk. slangerull på hver sin side av huset + diverse hageredskaper etter nærmere avtale med kjøper.
Følger ikke med salget: Kjøleskap og fryseskap i kjeller.

Oppvarming

Boligen varmes opp med vedfyring i stue, panelovner på vegger og elektrisk gulvvarme på vaskerom og bad i 1. etasje. Det er gulvvarme i hobbyrom, bad, en bod og teknisk rom i kjeller.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 19.03.1985. Det foreligger også ferdigattest på tilbygg (bod), datert 01.03.2012. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Bad i kjeller er opprinnelig byggemeldt som bod og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen: Dagboknr. 5388, tinglyst 15.08.1979, type heftelse: Erklæring/avtale: Omhandler diverse bestemmelser rundt tomten og rettigheter rundt dette. Eiere av tomter fra samme byggefelt har rett tit å legge stikkledninger over tomten i henhold til godkjente planer. Tele- og El. verket har vederlagsfritt rett til stolpefeste og legging av kabler og/eller ledninger på tomten.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enebolig som er fint beliggende, i et veletablert og populært boligområde, ca. 1,5 km fra Askim sentrum.
Askim sentrum kan tilby et stort utvalg av butikker, spisesteder og kino, samt post, apotek, vinmonopol, bank, bibliotek, flere treningssentre, det populære Østfoldbadet, kulturhus og offentlig kommunikasjon (ca. 50 minutter med regelmessig tog- og bussforbindelse til Oslo).
Kort og trygg gange til barnehage, barneskole, ungdomsskole, lekeplasser, friområder, golfbane, nærbutikk m.m. Området er meget barnevennlig.

Adkomst

Fra Askim sentrum: Følg Trøgstadveien (Rv 115) ut av sentrum. Etter ca. 1 km. ta inn Museumsveien til høyre og følg veien ca. 400 meter. Ta inn Vinkelveien til venstre og deretter 2. vei til venstre (Enga). Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kort og trygg gangavstand til barnehage, barneskole og ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 642 kvm. Flat tomt som er pent opparbeidet med plenarealer, prydbusker og hekkbeplantning rundt tomt. Det er belegningsstein foran garasje og til inngangsparti.

Parkering

Romslig garasje, integrert i boligen. Det er også plass til flere biler på egen gårdsplass. Garasjen har elbillader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Grøtvedtskogen, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 25.05.1978.
Mulig inngrep på Reguleringsplan: Eiendommen omfattes av en eldre reguleringsplan med manglende/utdaterte
reguleringsbestemmelser. I kommuneplanens bestemmelser for perioden 2018-2030 står det i §19.4:
a) For planer uten bestemmelser gjelder bestemmelsene i punkt 5 nedenunder.
b) For planer med bestemmelser gjelder bestemmelsene i punkt 5 nedenunder foran reguleringsplanens bestemmelser ved motstrid.
5. Nye bestemmelser for boligeiendommer uten eller med mangelfulle/utdaterte bestemmelser:
a) Det tillates oppføring av 1 enebolig, 1 enebolig med sekundærleilighet eller 1 tomannsbolig, med tilhørende garasjer, uthus m.v.
b) Det må settes av plass på minst 18 m2 til minst en garasjeplass pr. boenhet.
c) Grad av utnytting fastsettes slik: Prosent bebygd areal må ikke overstige %-BYA = 25% av netto tomteareal. Kun den del av tomten som er regulert til byggeområde skal legges til grunn ved beregning av %-BYA. Utvendig parkering skal ikke regnes med i BYA.
d) Bebyggelsen kan oppføres med maksimal mønehøyde 9,0 m og maksimal gesimshøyde 6,0 m, målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen. Bygninger med pulttak eller flatt tak kan oppføres med maksimal gesimshøyde på 7,0 m, målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen.
e) Bygninger skal tilpasses terrenget og ikke omvendt. Tomter hvor terrenget tillater det, og hvor dette er dokumentert ved terrengsnitt, skal bebygges med underetasje. Fylling eller utsjakting på mer enn 1,0 m i forhold til eksisterende terreng tillates ikke
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 19.321,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.000,-
Velavgift er kr 200,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor/T-We som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 1.000,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector alarm som koster kr 4.500,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 772.693,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2.781.695,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.459.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hilde Granås og Egil Granås

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Eidsenga vel.
Gressklipping av felles lekeplass 1 gang pr. år etter egen liste.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs. at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visning/privatvisninger/overtagelse pr. påbegynte time: kr 2.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0005/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.235

Dato

Sist oppdatert: 13. september 2023 kl. 17:48

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.