Komplett salgsoppgave

Bjørkøya 367 - Gårdsjordet

4 290 000 kr
64 m²
3 soverom
Moderne, lyst og luftig.
Moderne, lyst og luftig.
Kart
Del
Langesundsfjorden - Bjørkøya
Moderne sommerlykke med nærhet til sjøen og naturen. Tilhørende båtplass, solrikt og med fin sjøutsikt.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  4 290 000 kr
 • Omkostninger
  48 141 kr
 • Totalpris
  4 338 141 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  68 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  64 m²
 • BRA-E (externt bruksareal)
  4 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2022
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Hytta har to bygningskropper, der oppholdsrommet vender mot sjøen med store vindusflater og soverom, bad og vaskerom er i bakkant. De store vinduene gjør oppholdssonen lys og med tre utganger via glassdører til terrassen viskes skillet mellom inne og ute bort. Innvendig er hytta preget av lyst interiør med noe innslag av ulike fargeelementer. Langs hele sydveggen er det spilepanel, som gir stuen et stilfullt utrykk. De 3 soverommene er malt i lyse og harmoniske toner- lunt og behagelig.
- Hytta ligger usjenert og solrikt til på en kolle. Store terrasseflater hvor du kan flytte deg rundt ettersom du foretrekker sol eller skygge. Takutstikket er med på å skjerme inngangspartiet og bidrar til en lun krok.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bjørkøya 367 - Gårdsjordet , 3950 BREVIK
Kommunenummer 4001, gårdsnummer 32, bruksnummer 159, ideell andel 1/1

Innhold

BRA-i: 64 kvm: Stue med åpen kjøkkenløsning, bad, gang/entré og 3 soverom.
BRA-e: 4 kvm: Teknisk rom. Rommet har i tillegg opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er oppført på støpt betongsåle i bindingsverk (36x 148 mm) med utvendig kledning. Flatt tak tekket med papp, isolert med 25 + 5 cm. Vinduer i pvc med 2-lags isolerglass. Les for øvrig mer om byggemåte på vedlagt leveransebeskrivelse. Det gjøres imidlertid oppmerksom på at det ikke er montert ildsted.

Standard

Fritidsboligen i funkisstil består av to bygningskropper, som gir en praktisk og velfungerende romløsning. Stue og kjøkken har store vindusflater, som gir rikelig med sollys og utsikt. Kjøkkenet har god kvalitet og slette fronter i mørk sort. Det er demping på skuffer og skapdører, og det er utstyrt med komfyr, kjøl-/fryseskap, induksjon kokeplate, oppvaskmaskin og kjøkkenventilator. Benkeplate i laminat. Stua er malt i lyse toner med spilepanel langs hele syd veggen som myker opp den stramme stilen. Badet er flislagt med store gulvfliser. Det er servant i seksjon, vegghengt wc og elegant dusjvegg med sorte detaljer. Bod/teknisk rom har egen inngang på venstre side ved inngangspartiet, her er det også opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Med overbygget inngangsparti er du skjermet for regnvær.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabler på bad, vaskerom, stue, kjøkken og entré. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.09.2023. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av at det er tinglyst en rekke avtaler som er overført fra hovedeiendommen ved utskilling av tomten. Disse omhandler ikke denne eiendommen, men er inntatt som heftelser på eiendommens grunnbokblad.
Eiendommen har tinglyst pliktig medlemskap i Bjørkøya Velforening og Bjørkøya og Siktesøya vann- og avløpslag, samt bestemmelse om adkomstrett og parkering. Eiendommen har i tillegg rett til båtplass/bryggeplass. Dagboknr. 426055, tinglyst 21.04.2022.
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Diverse

Alle grunnarbeidet er utført av BB-bygg, utenom valgte overflater.
Innervegger har malte gipsplater. Hytta er listefri, med unntak av pergo gulvlist. Kjøkkenet er i sort matt i god kvalitet, og er fra Systemkjøkken. Det er demping på skuffer og skap. Innebygget kjøleskap/frys, komfyr og oppvaskmaskin. Benkeplate i laminat. Det levers innebygde hvitevarer av Blomberg, Gram og Silverline, samt komfyr, kjøl/frys, induksjon kokeplate, oppvaskmaskin og kjøkkenventilator med kullfilter.
Laminat fra Pergo i stue, kjøkken, soverom og entré.
Baderom- bunnledninger er støpt i betongsålen det er rør i rør system i hytta. Dusjnisje med svingbare dusjdører. Vegghengt WC og 100 cm baderomsmøbel fra Nygaard bad. Det er store fliser på bad og vaskerom, 60x60. I tillegg leveres det 200 liter VV tank, utevannskran er frostsikker.
3 downlights på bad, 4 downligts i gang, 11 downligts i stue og kjøkken, 7 downligts ute + et utelys bak. Alle downlights med dimmer.
Nevnte beskrivelse er ulik det som er nevnt i leveransebeskrivelsen og der det er forskjeller er det opplysningene her som gjelder.
Eiendommen har rett til 3 meter båtplass i felles bryggeanlegg.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Bjørkøya er ca. 1.400 mål og ligger midt i Langesundsfjorden, mellom Brevik og Langesund. Øya har i senere år blitt rustet opp, sandstrender er ryddet og turstier er etablert. Det er også opparbeidet nye friarealer. Det er samtidig blitt bygget mange nye hytter på øya, Her er det meget gode solforhold og det er kort avstand til sjøen med båtplass i felles bryggeanlegg med faste båtplasser, sandvolleyball bane, lekeplass og badeplass. Det er også gjestebrygger og sommeråpen restaurant på øya. Kjente sommersteder som Brevik, Helgeroa og Langesund med herlige sommerkonserter på Wrightegaarden ligger kun en kort båttur unna. Reiser du litt lenger så er Jomfruland, Kragerø og Stavern innen rekkevidde.

Adkomst

Med båt fra Stathelle, Langesund, Brevik eller andre fastlandsforbindelser i området. Øya har også bilfergeforbindelse. Fergen går i rute fra Brevik og rundt til de største øyene i fjorden og har flere anløp om sommeren. Den korresponderer også med ferge til øyer litt lenger ute i fjorden, noe som gir mulighet for såkalt øyhopping. Det er også fergeanløp til øya vinterstid. Rutetider og informasjon finnes på www.fergene.no.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 479,5 kvm som ligger solrikt og idyllisk til på en kolle for seg selv. Hytta har sjøutsikt og sydvestvendt terrasse i trevirke. Her er det god plass til hagemøbler, grill og solstoler. For øvrig er det gruset rundt hytta.

Parkering

Eiendommen har rett til parkering på områdets felles biloppstillingsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via sjøveien med bilferge eller med egen båt.
Veinettet på øya er privat med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via Bjørkøya vann- og avløpsdag og private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsplan datert 07.06.2011, revidert 03.02.2021, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 29.06.2012, revidert 03.02.2021. Tomten ligger i område F24 i henhold til reguleringsplan.
Området er under utvikling og noe byggeaktivitet må påregnes fremover.

Økonomi

Kommunale utgifter

De kommunale avgiftene er ikke fastsatt da hytta ikke er ferdigstilt og aldri tatt i bruk. I de kommunale avgiftene inngår vanligvis gebyr for vann, avløp, hytterenovasjon og eiendomsskatt. I tillegg kan de komme gebyr for feiing av piper på fritidseiendom.
Eksempelvis har tilsvarende hytter på Bjørkøya har hatt rundt kr. 18.000,- i kommunale avgifter årlig.
De kommunale avgiftene for 2024 fordeler seg på følgende måte:
Vann, fast pr. år kr. 2.000,-.
Vann, forbruksgebyr pr. m3 kr. 32,-.
Avløp, fast pr. år kr. 2.250,-.
Avløp, forbruksgebyr pr. m3 kr. 44,-.
Feiegebyr pr. pipe pr. år kr. 348-.
Tilsyn fyringsanlegg pr. år kr. 348,-.
Hytterenovasjon pr. år kr. 1.900,-.
Eiendomsskatt, se eget punkt.
Årlig forbruk vil variere utfra bruk og antall personer. Ved hytterenovasjon tømmes beholdere kun i sommerhalvåret. Ta kontakt med Porsgrunn kommune for mer informasjon om de kommunale avgiftene.
Årlig avgift for medlemskap i BSVA er kr. 1.750,- for 2024. Eiendommen er meldt inn i Bjørkøya og Siktesøya Vann og Avløpslag (BSVA). Som kjøper plikter du å være medlem i BSVA. Årlige avgifter for medlemskap i BSVA begynner å påløpe når eiendommen tar vann i bruk. Årsavgiften kan reguleres.
Årlig felleskostnad for bryggeanlegget i 2024 er kr. 400,- pr breddemeter. I felleskostnaden inngår andel av strøm og vann til bryggeanlegget, forsikring av anlegget, ettersyn og vedlikehold. Som eier av båtplass må du være medlem i bryggeforeningen. Denne hytta har tinglyst rett til 3 meter båtplass.
Det skal etableres et veilag og alle hytteeiere som har veirett må årlig bidra med inntil kr. 5 000,- + 1 000,- for andel av drift og vedlikehold av veiene på øya. Når veilaget har bygget opp en garantikapital på kr. 500 000,- vil nok det årlige beløpet reduseres noe. Innbetalingen vil også bidra inn i etablering og vedlikehold av nytt fergeleie til den elektriske ferga som er planlagt.
Det er pliktig medlemskap i Bjørkøya velforening. som skal eie og drifte bryggeanlegget, samt evt. velforening/sameie som skal drifte og vedlikeholde fellesarealer og veier i områdene som Bjørkøya Utvikling AS (BUAS) bygger ut. Velavgift kr. 500,- pr. år.
Internett er tilgjengelig kun via mobile løsninger og TV via Riks-TV eller parabol.
Kjøper må selv tegne fullverdiforsikring og innboforsikring for fremtidig hytte.

Formuesverdi

Da boligen selges som ikke har fått utstedt ferdigattest foreligger det heller ikke formuesverdi pr. i dag.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

- Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av tomteverdi på kr. 1.885.625,-.
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter, kr 500,- pr. stk.-
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.338.141,-
I tillegg kommer valgfri hyttekjøperpakke hos Tryg på kr 12.550,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

VT Utvikling AS

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Porsgrunn kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og det er ikke utarbeidet tilstandsrapport i forbindelse med salget. Kjøper må sette seg inn i selgers egenerklæring samt salgsoppgaven før bud inngis. Eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen er en nyoppført bolig som selges innen 6 måneder etter fullføring. Boligen selges etter avhendingslovens bestemmelser. Dersom boligen selges til forbruker stiller selger garanti jf. avhendingslova §2-11 jf. buofl. §12.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæring og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres Interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 3,75% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 28-0036/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble og Porsgrunn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR28.2236

Dato

Sist oppdatert: 05. juli 2024 kl. 11:30

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.