Komplett salgsoppgave

Måkekollen 78

4 700 000 kr
84 m²
3 soverom
Måkekollen 78 presenteres av Per-Espen Omberg i Krogsveen.
Måkekollen 78 presenteres av Per-Espen Omberg i Krogsveen.
Kart
Del
Langøya / Kråkerøy
Moderne 4-roms leilighet med 2 arealeffektive etasjer. Vestvendt, overbygget og skjermet terrasse. P-plass med ladeboks.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 700 000 kr
 • Omkostninger
  118 670 kr
 • Totalpris
  4 818 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  84 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 047 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Moderne og velholdt leilighet over to plan på attraktive Langøya, få meter unna Vesterelven
 • Vestvendt, overbygget og lun terrasse med utsyn og ettermiddagssol
 • Kveldssol sommertid
 • Arealeffektiv romløsning med tre soverom
 • Peis i stuen som varmer godt
 • Lavt strømforbruk og lave kommunale avgifter - vannmåler installert
 • Bruksvennlig kjøkken med alle hvitevarer integrert
 • Praktisk innredet vaskerom i tilknytning til bad
 • Enkel adkomst rett fra bakkeplan
 • Utvendig bod på ca. 5 kvm. ved inngangspartiet
 • Fast biloppstillingsplass med ladeboks
 • Umiddelbar tilgang til sjøen og vakre turområder
 • Barnehage i nabolaget, gangavstand til barne- og ungdomsskole
 • Kun 10 min. med sykkel til sentrum, bussholdeplasser få meter unna

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Måkekollen 78, 1679 KRÅKERØY
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 425, bruksnummer 180, seksjonsnummer 35, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 88 kvm
Totalt primærrom: 84 kvm
Bruksareal:
Underetasje: 44 kvm.
1.etasje: 44 kvm.
Primærrom:
Underetasje 40 kvm: Entré, bad, vaskerom og to soverom.
1. etasje 44 kvm: Stue med åpen kjøkkenløsning og soverom.
Sekundærrom:
underetasje 4 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen 1 tilliggende bod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 17.10.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Boligbygg over tre etasjer. Gulv av betong mot grunn. Grunnmur av betongkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner av betong og treverk. Etasjeskiller av treverk. Utvendige fasader kledd med liggende trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med glassfelt. Skyvedør med 3-lags glass fra byggeår. Vinduer med 2-lags glass fra byggeår. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det er gitt 93 % TG 0 eller TG 1, 3 % TG 2 og 1 % TG 3.
Det er gitt tilstandsgrad 2 (TG 2) på bygningselementet innvendige trapper.
Det er gitt tilstandsgrad 3 (TG 3) på bygningselementet utvendige trapper fordi det mangler rekkverk.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Leiligheten har moderne standard fra byggeåret og er velholdt, hvilket reflekteres i tilstandsrapport der TG 0/1 er gitt på nær samtlige av rapportens punkter.
Arealet er svært effektivt disponert i en praktisk to-plans romløsning, hvorav mye av arealet i første etasje inngår i en sosial sone. Stuen og kjøkkenet er åpent forbundet og orientert i hver sin retning av etasjen, hvilket innebærer at naturlig lys fyller rommet fra to kanter.
Stuen har skyve-/hevedør som gir enkel tilgang til terrassen og har store glassflater som slipper ettermiddags-/kveldssolen inn avhengig av årstid. Verdt å fremheve er det også at stuen er utstyrt med en effektiv vedovn som både er stemningsfremmende og en alternativ oppvarmingskilde til elektrisitet.
Kjøkkenets innredning er både moderne og bruksvennlig utformet med motstående koke- og vaskesoner samt benker og en rekke oppbevaringsmuligheter på begge sider. Samtlige av kjøkkenets hvitevarer er integrert og medfølger. Kjøkkenets vindu kan åpnes mot en fransk balkong og er utstyrt med innvendig plisségardin.
Foruten den sosiale sonen inneholder første etasje også ett av leilighetens tre soverom, som med ca. 6,3 kvm. er velfungerende som barnerom. Ytterligere et soverom tilsvarende størrelse finnes i underetasjen, i tillegg til hovedsoverommet som er oppmålt til ca. 12,8 kvm. Sistnevnte er i tillegg tilknyttet leilighetens innvendige bod. Alle tre soverom er innredet med moderne garderobeskap som medfølger.
Underetasjens to soverom har praktisk nærhet til badet, som med nesten 7 kvm. gulvflate er av god størrelse til sitt formål. Innslag av skrånende himling under trappen til første etasje gir imidlertid lav høyde i hjørnet bak døren. Badets gulv og vegger er utført med fliser, himlingen med innfelt belysning som kan dimmes. Utstyret inkluderer moderne baderomsmøbler og et dusjhjørne med glassdører.
Vaskerommet er lett tilgjengelig rett fra badet via en plassbesparende skyvedør og praktisk innredet til sitt formål, blant annet med utslagsvask og en hendig arbeidsbenk. Vaskerommet utgjør også et teknisk rom og inneholder blant annet leilighetens varmtvannsbereder på familievennlige 187 liter.
Overflater og innredninger:
Gulv: Parkett og fliser.
Innervegger: Fliser og glatte malte flater.
Himlinger: Glatte malte flater. Innfelt belysning på bad.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og laminerte grå benkeplater. Glassplater på vegger over benker. Nedfelt dobbel oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombiskap. Avtrekksventilator.
Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og nedfelt servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjhjørne med glassdører og to-greps blandebatteri med hånddusj. Toalett montert på innbygget sisterne.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Stringhylle på kjøkken medfølger ikke.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.11.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 5 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om adkomstrett, bestemmelser om nødvendig teknisk infrastruktur og drift/vedlikehold av frittstående nettstasjon.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Som beboer på Langøya vil du få fullt utbytte av det mange mener gjør Kråkerøy til et så ettertraktet sted å bo; en nærmest landlig atmosfære med umiddelbar nærhet til sjøen og blankskurte svaberg, samtidig som sentrumskjernen er innenfor sykkelavstand eller bare få minutter med buss.
Nærheten til sjøen er naturligvis spesielt attraktivt i sommermånedene. Med sykkel er det enkelt å sykle ut til Glufsa ved sydspissen av Langøya, et populært badested med blankskurte svaberg og flott utsikt mot fjorden. Har du båt og får plass i én av småbåthavnene i området, får du også et ypperlig utgangspunkt for utflukter i skjærgården.
I nærområdet finnes en hel rekke turmuligheter, både langs sjøen og i skogene lenger inn på øya. Flere stier og grusveier er tilgjengelig rett fra Langøyveien og leder videre gjennom til dels idylliske omgivelser. Turområdene er mye benyttet også til hverdagslige treningsøkter, spesielt for løping.
For en barnefamilie vil det være et praktisk pluss at barneskole ligger i nærmiljøet og er innenfor gangavstand eller en kort sykkeltur. Det finnes også en rekke barnehager på Kråkerøy, hvorav den nærmeste finnes allerede i nabolaget.
Hverdagslige innkjøp kan enkelt gjennomføres på nærbutikken som er innenfor gangavstand. Sentrumskjernen med shoppingmuligheter samt alle sine tjenester og tilbud er om lag 10 minutter unna med sykkel eller buss. Sentrum har gjennom de seneste årene opplevd stor utvikling og revitalisering med nye forretninger, kulturtilbud og en rekke nye spisesteder.
Nærmeste bussholdeplass finnes like ved og er stopp for linje 5 som har har avganger til sentrum opptil hver halvtime. Bussen stopper for øvrig også også like ved togstasjonen, og med toget tar du deg videre til Oslo på ca. 70 minutter.
Foruten buss utgjør også byfergene på elven et godt kollektivtilbud som attpåtil er gratis å benytte. Nærmeste fergeleie er i dag ved Værste på Kråkerøy, der du kan ta fergen videre mot Østsiden og Gamlebyen eller helt ut til Gressvik og Åle i motsatt retning. Fergen har svært hyppige avganger dagen gjennom, hele uken. Verdt å merke seg kan det også være at kommunen vurderer fremtidige fergeanløp til både Langøya og Glombo.

Adkomst

Veibeskrivelse
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

SKOLER:
Rød skole (1-7 kl.) 184 elever, 8 klasser 1.6 km
Kråkerøy ungdomsskole (8-10 kl.) 265 elever, 10 klasser 4 km
Kvernhuset ungdomsskole (8-10 kl.) 493 elever, 9 klasser 7.4 km
Gressvik ungdomsskole - Onsøy (8-10 kl.) 449 elever, 20 klasser 7.7 km
WANG Toppidrett Fredrikstad 180 elever, 6 klasser 3.9 km
Hans Nielsen Hauge vgs, 30 elever 4.9 km
BARNEHAGER:
Langøyåsen barnehage (1-5 år) 73 barn 0.4 km
Tørkopp barnehage (0-6 år) 68 barn 1.6 km
Rød barnehage (0-5 år) 35 barn, 2 avdelinger 1.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 16 734 kvm som tilhører sameiet. Felles tomt for sameiet opparbeidet med asfalterte biloppstillingsplasser, asfalterte og steinlagte internveier, gressplen, trær og diverse beplantning.

Parkering

Medfølger en parkeringsplass utenfor leiligheten med elbil-lader som medfølger ved salg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Langøya Vest datert 17 november 2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 01.06.2005
Arealplaner under arbeid:
Plannavn Måkeveien 6-10 - Varsel om utvidelse av plangrense for innarbeide fortau langs Måkeveiens vestside gjennom det opprinnelig varslede planområdet, og ned til eksisterende fortau i Måkekollen. Dette for å ivareta sikkerhet for gående ned til Langøyåsen aktivitetspark, som planlegges opparbeidet til nærmiljøparkstandard
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 7 721 ,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 4 147 pr år.
Fellesutgiftene er kr 2 047,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og internett, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, revisjon, drift og vedlikehold, mm.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter, og ble sist endret 01.01.2023.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år. / 11.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Dette er inkludert i felleskostnadene. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13 060,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 4 281,- for inneværende år, og er inkludert i de kommunale avgiftene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år. / 11.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Dette er inkludert i felleskostnadene. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 065 640,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 836 304,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 4 281,- pr år.

Opplysninger om fellesgjeld

Det er iflg. forretningsfører ikke felles lån i sameiet pr. dags dato.
Andel formue er kr 31 825,- pr. 31.12.2021

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4 818 670.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tordis Oland Hansen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Vestre Langøyåsen 2 sameie, med sameiebrøk 87/4591.
Sameiet består av 232 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning , tlf. 22 86 56 00.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til skade eller ulempe for øvrige brukere av eiendommen.
Styrets arbeid de seneste årene:
Det viktigste arbeidet for styret har vært reklamasjonsoppfølging på panel og beis.
Planlagte påkostninger:
I følge styreleder er det pr. 11.10.2022 ingen planlagte påkostninger.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 1.900,- pr. visning (De 2 første er gratis)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0207/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.22207

Dato

Sist oppdatert: 23. januar 2023 kl. 11:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.