Komplett salgsoppgave

Lychesvingen 10

9 100 000 kr
114 m²
3 soverom
Velkommen til Lychesvingen 10 - Pen og innholdsrik leilighet beliggende i byggets 3. etasje i stille og rolige omgivelser
Velkommen til Lychesvingen 10 - Pen og innholdsrik leilighet beliggende i byggets 3. etasje i stille og rolige omgivelser
Kart
Del
Marte Skui Larsen
Presenteres av
Marte Skui Larsen
SANDVIKA
Romslig 4(5)-roms leilighet med lys fra tre sider - To balkonger - Garasjeplass - Gangavstand til sentrum

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
  • Prisantydning
    9 100 000 kr
  • Omkostninger
    228 500 kr
  • Totalpris
    9 328 500 kr
  • Etasje
    3
  • Byggeår
    1983
  • Soverom
    3 soverom
  • Bad
    1 bad
  • Areal
    114 m²
  • Type
    Eierleilighet
  • Eierform
    Eierseksjon
  • Fasiliteter
    Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
  • Fellesutgifter
    4 465 kr
  • Energimerke
    Grønn F

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Romslig 4 (5) -roms leilighet beliggende sentralt til i Sandvika i stille og rolige omgivelser. Leiligheten ligger i byggets 3. etasje med balkong på begge sider hvor du kan nyte en fantastisk utsikt med grønne omgivelser. Dette er virkelig en innholdsrik leilighet med en arealeffektiv planløsning med opprinnelig fire soverom, romslig og hyggelig stue, samt et hyggelig kjøkken med praktisk tilknytning til stuen. Med kun en kort spasertur unna Sandvika sentrum, har du enkel tilgang til alle fasilitetene sentrumet har å tilby. Det medfølger også parkeringsplass i felles avlåst garasjeanlegg
Høydepunkter:
- 2 balkonger med stille og pen utsikt
- Innholdsrik leilighet med en praktisk planløsning
- Kort avstand til Sandvika sentrum
- Peis i stuen
- Garasjeplass
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lychesvingen 10, 1337 SANDVIKA
Kommunenummer 3201, gårdsnummer 7, bruksnummer 32, seksjonsnummer 5

Innhold

Totalt bruksareal: 116 kvm
Totalt primærrom: 114 kvm
Bruksareal:
Leilighet 116 kvm
Primærrom:
Leilighet:
3. etasje 114 kvm: Entré, stue, kjøkken, 3 soverom, gang, vaskerom og bad.
Sekundærrom:
Leilighet:
3. etasje 2 kvm: Bod.
+ Utgang fra stue til balkong på ca. 12 kvm.
+ Utgang fra soverom til balkong på ca. 6,75 kvm.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 6 kvm.
Noen kjellerboder er fellesarealer som styret i sameiet fordeler og kan omdisponere.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Hans-Kristian Brekkås. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Bygningen generelt:
- Boligbygg over 5 etasjer.
- Grunnmur, skillende dekker og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong.
- Utvendige fasader forblendet med teglstein.
- Flatt yttertak som er utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget).
- Leiligheten har profilert entredør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB.
- Vinduer med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra 2013/2017.
- Balkongdør med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2017.
- Oppvarming med vannbåren varme tilkoblet radiatorer.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Følgende bygningsdeler er gitt TG2. Se sidetall ved hver bygningsdel for utfyllende informasjon:
Baderom (7), vaskerom (8), kjøkken (9), toalettrom (9), øvrige rom (10), skorsteiner inne i bolig (10), skjevhetsmåling (10), hovedstoppekran (11), elektriske anlegger (11).
Følgende bygningsdeler er gitt TG3:
- Fallforhold i vaskerom (gulv): Det er motfall til sluket fra døren. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr. 50.000 - 100.000.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene nevnt ovenfor. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Oppsummering selgers egenerklæringsskjema:
- Oppussing av baderom, eget rom WC + oppussing av hele leiligheten, alle rom, bortsett fra hvitevarer, skuffer og skap på kjøkken, vaskerom og innvendig bod. Utført av Luszcz Oppussbygg AS.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, rør utført av Rørmont AS.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Nei, ikke lenger.
- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja, Vaskemaskin på kjøkken. Forsikringssak.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja. Kjøkken lekkasje - erindrer ikke hvem men profesjonelt. En av selskapene under oppussing var Rørmont AS.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Nei. Opplysninger på eventuelt innhentes hos styret.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja, vifte og ventilasjonstrekk. Er fikset med viftesystem på taket (… for hele bygge).
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, andre leiligheter fasader (skal være utbedret), noe fukt garasje.
- Skiftet av alle vinduer, terrassedører, panel på terrasse , tetning av armering på terrassegulv, maling av terrassegulv. Utskiftning av alle vinduer på hele bygget utført profesjonelt. Vaktmester for maling på gulv panel.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Måleinstrumenter for alle leiligheter i bygget for ca 3-4 års siden. Opplysninger om hvem som gjorde det samt dokumentasjon må innvehntes ev. hos styret.
- Observert mus eller rotter av "noen".

Standard

Pen og innholdsrik leilighet beliggende i byggets 3. etasje i stille og rolige omgivelser. Leiligheten har en svært god planløsning med en romlig entré med separat WC-rom, stor og romslig stue med god plass til en hyggelig sittegruppe med adkomst til en av balkongene. Videre et pent kjøkken rikelig med benke- og skapplass, en romslig spisestue, 3 gode soverom med utgang til balkong fra et av soverommene. Det følger et pent baderom og et praktisk vaskerom.
Entre:
Gangen/entréen gir muligheten til å innrede med praktiske garderobeskap eller andre entrémøbler som en kommode eller skoskap.
Stue:
Stor stue med smart oppdeling mellom TV- og spisestueområder. Her finner dere også en koselig peis (åpen ild eller lukket med peisovns effekt). Fra stuen er det utgang til den ene balkongen, perfekt for å
innrede med ulike utemøbler. Her har du en deilig uteplass med utsikt mot fjorden og Kadettangen og sameiets grønne områder.
Kjøkken:
Hyggelig eike kjøkken med adkomst fra stuen med plass til spisebord. Kjøkkenet er innredet med profilerte fronter, benkeplater av laminat og nedfelt oppvaskkum. Videre er det fliser mellom kjøkkenbenk og overskap samt med belysning og stikkontakter under overskap. Det er integrerte hvitevarer.
Bad:
Pent baderom belagt med flislagt gulv med gulvvarme, flislagte vegger og nedsenket himling med downlights. Videre er baderommet innredet med vegghengt servantinnredning med dører, dobbel ovenpåliggende servant med ett-greps armaturer, speilskap med overlys, dusjhjørne, tørkestativ et vegghengt toalett og skap. Mekanisk avtrekksvifte i vegg.
Vaskerom:
Rommet er belagt med gulvbelegg linoleum, malte veggflater samt malt himling. Det er opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder plassert i hjørne.
Soverom:
Leiligheten har 3 soverom. Alle soverommene holder god størrelse med plass til ønsket møblement.
Toalettrom:
Praktisk toalettrom i entréen. Rommet er belagt med fliser samt flislagte vegger.

Løsøre og tilbehør

Er det fastmontert løsøre og tilbehør som skal følge med eiendommen?
- Kjøle + fryseskap, oppvaskmaskin og vaskemaskin.
- Hyller i shippingrom.
Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med vannbåren varme tilkoblet radiatorer og peisovn i stuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 31.07.1983. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Leiligheten var opprinnelig byggemeldt med 4 soverom hvor det var et ekstra soverom der det nå er inngang til soverom 2. Bod ved stuen var opprinnelig WC.
WC ved entréen var opprinnelig kott og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. 
Det gjøres oppmerksom på at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 15982, tinglyst 08.07.1983 type heftelse: pantsettelseserklæøring til sameiet på kr 10.000.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Rettigheter iflg. skjøte den 19.10.1894, med dagboknr. 900043.
Best. om vann/kloakkledn den 19.09.1902, med dagboknr. 9000103.
Bestemmelse om vannledn den 19.10.1894, med dagboknr. 900068
Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i sameiets eiendom. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Videre er det tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Best. om adkomstrett den 12.10.1982 med dagboknr. 21392. Denne servitutten gir kjøreadkomst.
Skjønn den 16.09.11964 med dagboknr.304762. Denne servitutten inneholder utvidelse av Drammensveien.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har også andel i realsameie:
Eiendommen har tinglyst rett i en andel på gnr.7, bnr.62 . Rettigheten er tinglyst på Lychesvingen 10, gnr.7, bnr.32, dagboknr 990037.
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Ved utleie kreves det skriftlig godkjenning fra styret, dette kan dog ikke nektes uten saklig grunn.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en fin beliggenhet tilbaketrukkent fra Sandvika sentrum. Fra leiligheten kan du gå ned til Sandvika sentrum hvor du finner storsenteret med alt av forretninger og servicetilbud. Sandvika har med tiden fått bystatus og har masse å by på, som blant annet hyggelige kaféer, restauranter, kino, kulturhus, bibliotek, treningssenter, vinmonopol m.m. Sandvika er videre et knutepunkt for kollektivtrafikk som buss, tog og flytog som også ligger i sentrum. Det er asfaltert vei med varmekabler som fører trygt ned til Malskriverveien hvor du finner tog med flytog, buss og Sandvika sentrum.
Flotte turområder langs Sandvikselven, og kyststi fra Sandvika som tar deg med til flotte friområder, idylliske naturreservat og fine parker. Ikke langt unna leiligheten er sjøen og idylliske Kalvøya med tur- og bademuligheter samt badestranden på Kadettangen. Elven fra Engervannet til Sandviksbukta passerer nedenfor leiligheten, og denne er det flere som benytter til fisking og kajakkturer. Fra leiligheten er det kun en kort kjøretur til Vestmarka med gode tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Kort vei også til Kolsås og Kirkerudbakken med både helge- og kveldsåpne bakker vinterstid.
Fra leiligheten er det gangavstand på ca 3 minutter til Kiwi Sandvika. Du har også 5 minutters gåavstand fra sandvika stasjon hvor det går tog til Oslo S på 15 minutt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehage:
- International Montessori barnehage
- Epleskogen barnehage
- Blommenholm barnehage
Barneskole:
- Jong skole
- Evje skole
- Blommenholm skole
Ungdomsskole:
- Norges realfagsungdomsskole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Sameiet består av felles tomt på 3 646 kvm som er opparbeidet med blant annet gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Tomten er fellesareal.  

Parkering

Parkeringsplass i felles avlåst parkeringsanlegg. Iht grunnboken og vedtektene så har man 1/25 av garasjeseksjonen. I vedtektene står det det "Sameiet forvalter dessuten en garasjeseksjon, nr 137 i Sameiet Agneslund Gnr.7 Bnr 62, på vegne av seksjonseierne som eier denne seksjonen med like deler, kfr. disse vedtekters § 5 siste ledd".
En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn, jf. esl. § 25 første ledd.
Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.
Med samtykke fra styret kan en seksjonseier anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider ved parkeringsplassen som seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 25.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan SANDVIKSÅSEN, vestre del med id 1973003 datert 12.09.1979 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2022-2042:
Ikrafttredelsesdato: 21.06.2023
Arealbruk: Nåværende boligbebyggelse
Bygging i område:
- Opprettelse av næringsbygg i Malmskriverveien 16. Det kan føre til at denne tar noe utsikt mot vest for leiligheten som selges.
- Byggeprosjekt i helgerudkvartalet pågår og prosjektet innebærer riving av dagens Helgerudgård, Kredittkassegård og P-huset over Jørgen Kanitzgate. Så skal det bygges offentlig tilgjengelig p-hus i kjeller, ca. 4000 m2 forretning i gateplan, ca. 20 000 m2 kontor i Plan 2-5 og ca. 220 leiligheter i 6-15 etasjer. For mer info og oppdateringer på saken, se: https://helgerudkvartalet.no/byggestatus.
- Det nevnes i reguleringsbestemmelsene for Sandvika øst at man legger opp for å muliggjøre riving av eksisterende – og oppføring av ny bebyggelse innenfor fire sentrale kvartaler i Finstadkvartalet. Det er ingen konkrete planer for tomta p.t.
- Det har tidligere vært planer om å bygge blokk på nabotomten som kan medføre at bygget tar noe av utsikten for leiligheten. Disse planene er nå satt på vent.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 465,- pr. mnd. og inkluderer:
- Grunnkostnad
- Garasje
- Internett
- Kabel-TV
- Forretningsfører
- Kommunale avgifter
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble nettopp satt opp til 4.465kr pr mnd.
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15.000-20.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og avgiften er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 1 820 884,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 6 919 360,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 41 425,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9 328 500,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Delara Heffermehl

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Agneslund II, med sameiebrøk 143/3404.
Sameiet består av 25 leiligheter.
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 69.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt, uten godkjennelse fra styret.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Byttet vinduer og balkongdører, etterisolert og lektet ut på deler av fasaden.
- Byttet elokserte plater til steniplater.
- Lagt ny panel og ny isolering på balkongveggen.
- Pusset opp inngangspartiene og trappehusene
- Skiftet dørlåser
- Det byttes takvifte når de går i stykker
- Det er skiftet systemet for røkluker over tak i trappehusene.
Planlagte påkostninger:
- Fikse fugingen av forblendingsmurene ved overgangen på balkongene. Dette planlegges å tas i flere trinn. Styreleder opplyser om at de har penger på bok som skal dette dette.
Kommende 5-års periode:
- Bytte en rekke av de gamle elokserte platene på taket til Steni-plater.
- Vaske ytterveggene.
En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser.
Seksjonseieren skal vedlikeholde våtrom slik at lekkasjer unngås. Videre omfatter vedlikeholdsplikten vann- og fuktsperrer i våtrom og vann- og avløpsledninger fra forgreiningspunktet på hovedledningsnettet. Seksjonseieren skal rense sluk og holde avløpsrør åpne frem til fellesledningen. Vedlikeholdsplikten omfatter ikke utskiftning av sluk. Reparasjon eller utskifting av rør og ledninger som er bygget inn i bærende konstruksjon er sameiet ansvarlig for. Innkassing og andre hindringer
utført av nåværende eller tidligere seksjonseiere, fritar ikke for seksjonseierens vedlikeholdsplikt. Vedlikeholdsansvaret omfatter indre deler av terrasser, rekkverk, innsiden av rekkverk samt gulv og evt. fliser , d.v.s de deler som ikke er synlig utenfra. Terrasser skal holdes fri for løv og annet som kan tilstoppe avløp eller forårsake annen skade.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperforsikring gjennom Tryg. Forsikringen er en fri rettshjelpsdekning i 5 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperforsikringen da kostnaden legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging fra kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0178/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.23178

Dato

Sist oppdatert: 23. april 2024 kl. 14:31

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.