Komplett salgsoppgave

Nylendeveien 7

4 700 000 kr
132 m²
4 soverom
Velkommen til Nylendeveien 7!
Velkommen til Nylendeveien 7!
Kart
Del
Henrik Skalstad
Presenteres av
Henrik Skalstad
Ytre Enebakk
Velholdt enebolig over to plan i attraktivt og barnevennlig område - Pent opparbeidet uteområde og godt med parkering

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 700 000 kr
 • Omkostninger
  118 670 kr
 • Totalpris
  4 818 670 kr
 • Byggeår
  1974
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  132 m²
 • Bruksareal
  139 m²
 • Tomteareal
  679 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Nylendeveien 7!
Enebolig med attraktiv og barenvennlig beliggenhet i Ytre Enebakk. Boligen holder en gjennomgående god standard på innredninger og utstyr, og har en praktisk planlønsing over to plan. Noe som gjør dette til en ypperlig familiebolig. Pent opparbeidet uteområde med flere soner og en gårdplass med parkering til flere biler. EL-bil lader på husvegg. Praktisk uthus på hele 36 kvm som er perfekt til lagring og snekkerbod.
Eiendommen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde, i Ytre Enebakk. Her bor du i et trivelig område, nært skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, lysløype, idrettshall og en svært populær 18-hulls golfbane. Badeplass ved Våg og vannskisenter ligger også i nærheten.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nylendeveien 7, 1914 YTRE ENEBAKK
Kommunenummer 3028, gårdsnummer 90, bruksnummer 610, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 139 kvm
Totalt primærrom: 132 kvm
Primærrom:
Underetasje 56 kvm: Entré, to bad, vaskerom og to soverom.
1. etasje 76 kvm: Kontor, stue/spisestue, kjøkken og to soverom.
Sekundærrom:
Underetasje 7 kvm: Walk-in closet.
Uthus 36 kvm: To boder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.06.2023, utført av Ståle Gran Skøien. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong- og trekonstruksjoner samt lettklinkerblokker.
Fasader utført i stående trepanel samt pussede og malte flater. Yttertak av saltaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med shingel (taket er besiktiget fra toppen av stige samt terrasse). Entrédør med karm av tre og kodelås. Balkongdør og vinduer med karmer av tre i 2-lags glass fra byggeår, ombyggingsår, 2011 og 2016. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på (TG3):
- Det er ifølge selger utført egeninnsats/ufaglært arbeid på deler av det elektriske anlegget. Med bakgrunn i de registrerte avvik må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Terrasse ved inngangspartiet har betydelige skjevheter og nedbøyninger. Underdimensjonert. Tiltak må påregnes.
Flere deler av boligen har fått TG2 (tilstandsgrad 2). For informasjon om dette, se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

2023:
- Ny frittstående bod ute
- Uteområde
2022:
- Nytt bad og vaskerom
- Nytt sikringsskap med en del elektrisk og 2 stk. elbilladere
- Nye vannrør, rør i rør og varmtvannstank
- Ny varmepumpe
- Pusset pipe og byttet vedovn. Vedovnen er fra 2009, men montert i 2022.
2021:
- Nytt tak
- Pusset opp barnerommet

Standard

Enebolig som går over to etasjer. Boligen har store, fine terrasser, varmepumpe, peisovn og romslige soverom. Godt med oppbevaringsmuligheter.
Terrasse ved inngangsparti på ca. 32 kvm.
Entré: Velkommen inn i en stor, flislagt entré med varme i gulv. Det er plass til garderobeskap, samt knaggrekker for klesoppheng og skoskap.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra 2005 med profilerte fronter, benkeplater av tre og nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Komfyr og mikro i høyskap samt nedfelt induksjonstopp. Fritthengende ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Gulvflate belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater av tapetserte og malte flater samt malt/umalt panel. Downlights. Vannrør av typen rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder plassert i benkeskap. Stoppekraner plassert under oppvaskkum. Meget godt med skap- og skuffer på kjøkkenet. Arbeidsflater er det også bra med. Utgang fra kjøkken til stor terrasse på ca. 40 kvm. Her kan ulike hagemøbler og grill plasseres.
Stue: Stor stue med parkett på gulv, vegg- og himlingsflater av tapetserte og malte flater, samt malt panel og bygningsplater. Det er utstrakt bruk av downlights i tak. I stuen er det peisovn som varmer godt på kjølige dager, samt varmepumpe. Vedovn og varmepumpe ble montert i 2022. God plass til ulike stuemøbler som sofa, bord, TV og tilhørende møblement. Det er også plass til stort spisebord og stoler.
Bad 1: Flislagt bad med varmekabler på gulv og himling av malte bygningsplater. Hovedsluk er fra ombyggingsår. Det er vegghengt servantskap med skuffer og dobbel ovenpåliggende servant med berøringsfrie armaturer. Speil, overbelysning og stikkontakter på vegg over servant. Dusj på gulv med innfellbar glassdør, dusjarmatur tilkoblet veggmontert hånddusj og frittstående toalett. Avtrekksvifte plassert på vegg og stoppeventil plassert ved toalett. Det er opplegg for vaskemaskin, samt tørketrommel.
Bad fra 2022: Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling av malt flate med downlights. Gulvstående servantskap med dør. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med overbelysning og stikkontakt på vegg over servant. Dusj på gulv med innfellbar glassdør. Dusjarmatur tilkoblet veggmontert hånd- og regndusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksvifte plassert på vegg. Vannrør av typen rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør med stoppekraner plassert i vegg.
Vaskerom: Vaskerom fra 2022. Flislagt gulv med varme. Veggflater av baderomspanel. Himlingsflate av malt flate med downlights. Avtrekksvifte plassert på vegg. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannrør av typen rør-i-rør og kobber. Synlige avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2022.
Soverom: Boligen har fire soverom. Det ene soverommet i underetasjen har direkte adkomst til walk-in closet.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følger med salget: Kjøleskap og oppvaskmaskin.
Følger ikke med salget: Frysekap på kontor, fryseskapene i utebod, vaskemaskin. to tørketrommel, hvit hylle på vaskerom og trådhyllene i walk in closet.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og ildsted, samt varmepumpe. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1974.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger imidlertid ferdigattest på ominnredning/bruksendring av boligen, datert 04.04.1997.
Det foreligger også svar på byggemelding; Endring av garasje til bod og soverom, datert 08.06.1998.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde, i Ytre Enebakk. Her bor du i et trivelig område, nært skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, lysløype, idrettshall og en svært populær 18-hulls golfbane. Badeplass ved Våg og vannskisenter ligger også i nærheten.
Dagligvarehandelen kan gjøres hos Rema 1000 og Kiwi. Ønsker du andre servicetilbud, har Våglia butikksenter 14 forretninger under samme tak. For de som ønsker et større utvalg av butikker så er det ca. 15 minutter med bil til Ski sentrum, hvor man finner et mangfold av butikker og restauranter, samt Ski Storsenter med 145 butikker under samme tak.
Området byr på offentlig kommunikasjon via buss.

Adkomst

Se Google Maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Umiddelbar nærhet til barnehage (nærmeste nabo). Sykkelavtand til barneskole og ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Selveiet tomt på 679 kvm. Tomten er svakt skrånende og går over to nivåer. Tomten er opparbeidet med singlet biloppstillingsplass med elbilladere, hellebelagt gangsti, plenareal, prydbusker og diverse beplantning. Det er sådd gress.

Parkering

Parkering på egen gårdsplass, med plass til flere biler.
Det følger med 2 stk. Easee elbilladere, som er lastbalansert. Det er trukket klart for 3. fase, men ikke koblet til.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Privat vann fra Kirkebygden og Ytre Enebakk vannverk.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan Nylende, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 23.03.1987.
I den nye reguleringsplanen for Nylende Park, datert 12.12.2022 er deler av eiendommen avsatt til:
- Boligbebyggelse, 104 kvm av tomten.
- Midlertidig bygge- og anleggsområde, 104 kvm av tomten.
- Annen veggrunn - grøntareal, 7 kvm om tomten.
Det skal bygges ca. 60-70 nye boenheter på området innerst i Nylendeveien, samt oppgradering av Nylendeveien fra fv. 155. Det foreslås å forlenge fortau fra kryss Sløssåsveien forbi barnehagens parkeringsplass, omstrukturere og flytte deler av parkeringsplassen, og etablere et tydeligere skille mot kjørevei. Det er også foreslått midlertidig anleggsbelte langs veien, som skal istandsettes ved veiarbeidets slutt.
Det arbeides også med å utvikle Nylendeveien 12 med ny boligbebyggelse, denne eiendommen skal også reguleres på nytt. Hele eller deler av eksisterende bygg i Nylendeveien 12 planlegges revet, og separat løsning for gående og syklende skal forlenges fra barnehagen. Det er ikke avklart hva som skal bygges på eiendommen, kommunen som grunneier jobber med å knytte til seg en utbygger. Det har tidligere vært snakk om 30 mindre boenheter.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15.910,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Privat vann fra Kirkebygden og Ytre Enebakk Vannverk: Vannavgiften for denne eiendommen er kr 8.354,- for 1. halvår 2023. Vannavgiften faktureres ut to ganger i året, vår og høst.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 36.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.830,-
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av internett og har avgift på kr 749,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.061.390,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3.821.002,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.818.670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ronny Bjørnar Persen og Elin Persen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger/privatvisninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0077/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.2377

Dato

Sist oppdatert: 18. september 2023 kl. 09:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.