Komplett salgsoppgave

Misjonsveien 1

3 500 000 kr
145 m²
3 soverom
Misjonsveien 1 presenteres av Amir Pedersen-Paydar i Krogsveen.
Misjonsveien 1 presenteres av Amir Pedersen-Paydar i Krogsveen.
Kart
Del
Lahelle
Enebolig i intime og sentrumsnære omgivelser. Pusset opp siden 2010. Sydvendt uteplass og innbygget terrasse. Garasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 500 000 kr
 • Omkostninger
  88 670 kr
 • Totalpris
  3 588 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1898
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  145 m²
 • Bruksareal
  187 m²
 • Tomteareal
  203,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig i intime og sentrumsnære omgivelser på Lahelle
 • Oppført på slutten av 1800-tallet, siden tilbygget og ombygget
 • Pusset opp gradvis siden 2010, inkludert modernisert bad og kjøkken
 • Familievennlig romløsning med tre soverom
 • Innredet kjeller med bl.a. toalettrom og vaskerom
 • Sydvendt, skjermet uteplass og innbygget terrasse
 • Parkering i tilbygget garasje på ca. 24 kvm.
 • Barnehage lett tilgjengelig i nabolaget
 • Kun 5 min. med sykkel til bykjernen og togstasjonen
 • Kort vei til turmuligheter i Fredrikstadmarka og på Glommastien

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Misjonsveien 1, 1604 FREDRIKSTAD
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 208, bruksnummer 789, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 187 kvm (Inkl. innglasset terrasse og tilliggende garasje)
Totalt primærrom: 145 kvm
Bruksareal:
Kjeller 35 kvm
1. etasje 104 kvm
2. etasje 48 kvm
Primærrom:
Kjeller 35 kvm: Gang, vaskerom, toalettrom og rom benyttet som kjellerstue
1. etasje 62 kvm: Entré, gang, kjøkken og stue.
2. etasje 48 kvm: Gang, bad og tre soverom.
Sekundærrom:
1. etasje 42 kvm: Innglasset terrasse og tilliggende garasje.
Innglasset terrasse og tilliggende garasje er medregnet i boligens bruksareal. Nødvendige åpninger for trapper er medregnet i boligens bruksareal.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.11.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Kjelleren er innredet i ettertid og er ikke omsøkt. Se punkt ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Boligbygg over tre etasjer. Gulv av betong mot grunn. Grunnmur av naturstein og betongkonstruksjoner. Etasjeskiller og bærende konstruksjoner av treverk. Utvendige fasader kledd med liggende og stående trekledning. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har profilert entrédør med glassfelt. Balkongdør med to-lags glass fra 2012. Verandadør med to-lags glass fra 2008. Vinduer med 2-lags glass fra 2020,
2010 og 1978, samt vinduer med to-lags glass og blyglassvinduer fra ukjent årstall
Sammendrag av boligens tilstandsgrad
50% TG0 og TG 1, 40% TG 2, 2 % TG 3 og 8 % TGIU
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det er gitt tilstandsgrad 3 (TG 3) på følgende:
Skorsteiner inne i boligen- Innkledd teglsteinspipe. Alle fire sider skal kunne inspiseres. Konstruksjonen må åpnes slik at alle fire sider blir synliggjort.
Det foreligger pålegg fra Fredrikstad kommune om oppretting av følgende avvik:
-Innkledd skorstein. 2 sider i kjøkken og 1 side i 2. etasje.
-Innvendig skade: Stor grop i skorstein mot innkledd vegg.
Vann- og avløpsledninger - Utvendige vann og avløpsledninger fra ukjent årstall. Avløpsledning av eldre type. Det foreligger pålegg fra Fredrikstad kommune om omlegging/utbedring av avløpsledning.
Det er gitt tilstandsgrad 2 (TG 2) på bygningselementer i : Bad- 2 etg, vaskerom, kjøkken, wc, øvrige rom, kjeller, loft, innvendige trapper, etasjeskillere, teknisk-og el. anlegg, yttervegger, vinduer, yttertak, terrasser, utvendige trapper, drenering og garasje.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/bygningsdelen for nærmere informasjon. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Boligen har historie helt tilbake til slutten av 1800-tallet, men er både til- og ombygget samt modernisert i flere omganger siden den ble oppført.
I den nåværende romløsningen utgjør boligens aktive rom stuen og kjøkkenet til sammen det meste av første etasje. Stuen alene har ca. 32 kvm. og god plass til familiens felles opphold. Disse og boligens øvrige rom er modernisert i senere år, i forbindelse med en generell oppussing som er utført gradvis siden 2010.
Kjøkkenets innredning ble i 2018 fornyet med nye benkeplater og nye fronter til fordel for et mer tidsaktuelt uttrykk. Innredningen har noe bruksslitasje, men er funksjonell og har en rekke oppbevaringsmuligheter for utstyr til daglig bruk. Oppvaskmaskin er innbygget og medfølger, det samme gjør frittstående kjøleskap med dispenser. Kjøkkenet er for øvrig stort nok til å romme et frokostbord og har også utgang til boligens innbyggede terrasse som nærmest representerer et ekstra rom.
Badet og boligens tre soverom er samlet i praktisk nærhet i andre etasje. To av soverommene er velfungerende barnerom med gulvflater på henholdsvis ca. 9 og 8,5 kvm. hver som gir familiens yngste plass til lek og opphold i egne omgivelser. Etasjen har imidlertid innslag av skrånende himlinger som gir til dels lav høyde. Hovedsoverommet har ca. 13 kvm. gulvflate som er utnyttet med en hendig skyvedørsgarderobe av over 3 meter bredde. For øvrig er hovedsoverommet tilknyttet boligens balkong som er oppmålt til ca. 8 kvm. og vender i sydlig retning, mot solens gang gjennom dagen.
Badet ble pusset opp i 2010 og er utført med fliser på gulv og vegger. Med ca. 8 kvm. er badet av god størrelse til sitt formål. Utstyret inkluderer blant annet et dusjhjørne med hånd- og regndusj, baderomsmøbler med en rekke oppbevaringsmuligheter samt rør-opplegg til vaskemaskin.
I kjelleren finnes et større vaskerom som er av eldre dato og utstyrt med blant annet skyllekum og dusj. I vaskerommet står også boligens varmtvannsbereder som er fra 2019 og rommer 190 liter. Gulvet er utført med fliser, veggene er dels flislagt og dels av malte flater.
Vegg i vegg med vaskerommet finnes et separat toalettrom som er pusset opp i senere år og utført med fliser på gulv og vegger samt moderne baderomsmøbler.
TG 2 er gitt for flere forhold ved både badet og vaskerommet, samt et fåtall knyttet til toalettrommet.
Kjelleren inneholder for øvrig et innredet rom på ca. 12 kvm. som representerer meget gode lagringsmuligheter. Gulvet er her utført med fliser.
Overflater og innredninger:
Gulv: Parkett, laminat og fliser.
Innervegger: Tapeter, malte tapeter, trepanel, panelplater, fliser og malte glatte flater.
Himlinger: Trepanel, plater og malte glatte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og laminerte grå benkeplater. Nedfelt dobbel stålvask med ett-greps blandebatteri. Innbygget oppvaskmaskin. Veggmontert ventilator.
Bad: Skapinnredning med profilerte hvite fronter. Nedfelt servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjhjørne med skyvedører og to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Gulvmontert klosett. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet, vedfyring og varmepumpe.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1898
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Dog finnes det godkjente byggningstegninger påbygg for byggets 1. -og 2. etasje datert 20.3.1979. Arbeidet er byggemeldt men det foreligger ingen ferdigattest.
Boligen er påbygget og ombygget i flere omganger
Det er gjort endringer fra innsendte byggemeldt tegning opp mot dagens bruk:
Gang er opprinnelig byggemeldt som vindfang og utgang.
Entrè med utgang, kott og gang med trapp ned er opprinnelig byggemeldt som hall
Det er ikke mottatt tegninger som viser innglasset terrasse eller garasje som er/var søknadspliktig. Det er ikke kjent om tiltaket er søkt om eller godkjent
Det foreligger ingen plantegninger hos kommunen over boligens kjeller. Innredning av kjeller er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Få om noen steder rundt sentrum oppleves som like tilbaketrukket og har på samme tid like kort avstand til bygatene som Lahelle; med sykkel kan du være fremme ved både togstasjonen og sentrumskjernen på kun fem minutter. Alle sentrums tjenester og tilbud er med andre ord lett tilgjengelig i hverdagen.
For en barnefamilie vil det være et praktisk pluss at nærmeste barnehage finnes internt i nabolaget. Cicignon barne- og ungdomsskole er et knapt kvarters gange unna, eller under fem minutter med sykkel. Skoleveien kan i stor grad legges til lite trafikkerte smågater.
Med Lahelle som utgangspunkt er det kort vei også til friområder rundt byen, i første rekke den nærliggende Mørkedalen med idylliske Bingedammen. I Fredrikstadmarka finnes lysløype og kilometervis av preparerte skispor når forholdene tillater vinterstid. Mulighet for lengre utflukter er det også på Glommastien som passerer like ved og følger elven motstrøms helt opp til Sarpsborg. En tilsvarende sti er også anlagt på østsiden av elven, med start eller stopp ved fergeleiet i Gamlebyen.
Byfergene gjør det svært enkelt å forflytte seg både over til Østsiden, internt i byen og helt ut til Gressvik eller Ålekilen. Fergene har hyppige avganger fra tidlig morgen til sen kveld, og er attpåtil gratis. Nærmeste fergeleie finnes ved Cicignon, fem minutter unna Misjonsveien med sykkel. For øvrig er holdeplasser for et stort antall busslinjer lett tilgjengelig ved St. Croix-undergangen, ca. 10 minutters gange fra Misjonsveien.

Adkomst

Veibeskrivelse
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

SKOLER:
Cicignon barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 550 elever, 24 klasser 1.1 km
Trara skole (1-7 kl.) 347 elever, 15 klasser 1.7 km
Gudeberg barne- og ungdomsskole (1-10 2kl) 374 elever, 19 klasser 1.9 km
Akademiet vgs. Fredrikstad 90 elever 0.8 km
Glemmen videregående skole 1250 elever 1.2 km
BARNEHAGER:
Kiæråsen barnehage (1-5 år) 107 barn 0.2 km
Speiderfjellet barnehage
Gudevold barnehage (0-6 år) 60 barn, 4 avdelinger 1.5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 203,9 kvm. Tomten er opparbeidet med plen og beplantet med busker og trær
Eiendommen tilfredsstiller ikke dagens krav til stedfesting av eiendomsgrenser. Grensene er usikre og det vil ofte medførearealavvik i forhold til eksisterende areal i marka. For å få nøyaktig grensebestemmelse anbefales det å rekvirere ny oppmåling.

Parkering

Boligen har en tilliggende garasje oppmålt til ca 24 kvm.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Det foreligger pålegg i fra kommunen vedrørende pålegg om utbedring/omlegging av eksisterende avløpsledning datert 27.05.2019. Kommunen skriver følgende: "Kommunens entreprenør har koblet deres eksisterende avløpsledning til det nye anlegget via en stake-/spylekum, som ble avsatt for boligen deres. Det ble i den forbindelse registrert at avløpsledningen deres er en eldre betongledning. Eldre betongledninger godkjennes ikke for videre bruk. Bakgrunnen er at slike ledninger ikke ansees for å være tette, noe som innebærer utlekking av kloakk og innlekking av fremmedvann. At betongledningen ikke er tett skyldes en kombinasjon av alder, materialkvalitet og leggemetode"

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger i henhold til reguleringsplan for Kaplefjellet datert 15.6.1989 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 18.01.1989
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Det foreligger et generelt pålegg for området fra Fredriksstad kommune vedrørende utkobling av taknedløp (dvs regnvann skal ikke belastes offentlige vann-og avløpsrør men føres/ledes ut i bakke)
Det foreligger avvik/anmerkning fra brann-og feiervesen vedrørende t innkledd pipe på 2 sider på kjøkken og 1 side i 2 etg samt innvendig skade som gjelder stor grop i skorstein mot innkledd vegg.
Det foreligger pålegg i fra kommunen vedrørende pålegg om utbedring/omlegging av eksisterende avløpsledning datert 27.05.2019. Kommunens entreprenør har koblet deres eksisterende avløpsledning til det nye anlegget via en stake-/spylekum, som ble avsatt for boligen deres. Det ble i den forbindelse registrert at avløpsledningen deres er en eldre betongledning. Eldre betongledninger godkjennes ikke for videre bruk. Bakgrunnen er at slike ledninger ikke ansees for å være tette, noe som innebærer utlekking av kloakk og innlekking av fremmedvann. At betongledningen ikke er tett skyldes en kombinasjon av alder, materialkvalitet og leggemetode
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 16 672,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn og eiendomsskatt.
Eiendomsskatten er kr 2 467,- for inneværende år og er inkludert i felleskostnadede
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 12 000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5. 000,-
Boligen er tilknyttet kabel-tv og har avgift som er ukjent. . Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 762 794,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 746 058,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 2 390,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3 588 670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gezim Isufi og Dafina Isufi

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0232/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.22232

Dato

Sist oppdatert: 22. mars 2023 kl. 15:11

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.