Komplett salgsoppgave

Øvre Sverdstadvei 14

9 200 000 kr
309 m²
6 soverom
Velkommen til Øvre Sverdstadvei 14
Velkommen til Øvre Sverdstadvei 14
Kart
Del
Breidablikk
Fantastisk beliggende enebolig med solrike omgivelser i enden av blindvei - Sentralt og barnevennlig - 1.7 mål tomt

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  9 200 000 kr
 • Omkostninger
  231 170 kr
 • Totalpris
  9 431 170 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1986
 • Soverom
  6 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Areal
  309 m²
 • Bruksareal
  312 m²
 • Tomteareal
  1 710,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Breidablikk!
Eiendommen har en fantastisk beliggenhet like ved sentrum, og her kan en trygt slippe ungene ut for lek og moro i trygge og rolige omgivelser. Solrikt beliggende tomt på 1.7 mål bestående av idylliske hagearealer, samt naturtomt. Boligen ligger særdeles barnevennlig til i enden av blindvei like ved flere skoler. Her bor du nesten på landet, selv om du har byens pulserende liv kun en kort spasertur unna (under 5 minutter på sykkel).
Boligen er perfekt tilpasset en stor barnefamilie, da det er flere gode alternativer til både soverom og tv-stuer. Det er bad og kjøkken i samtlige etasjer, samt tv-stue og soverom. Boligen er på hele 309 kvm. og er innredet med totalt 6 soverom. Lyst og trivelig innredet
Det er sjeldent slike eiendommer kommer ut for salg!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Øvre Sverdstadvei 14, 3216 SANDEFJORD
Kommunenummer 3907, gårdsnummer 45, bruksnummer 112, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 312 kvm
Totalt primærrom: 309 kvm
Primærrom:
1. etasje 108 kvm: Vindfang, Hall, Soverom, Soverom 2, Bad, Badstue, Trapperom, Peisstue, Kontor, Kjøkken
2. etasje 124 kvm: Trapperom, Stue, Soverom, Soverom 2, Omkledningsrom, Bad, Vaskerom, Kjøkken, Spisestue, Gang
3. etasje 77 kvm: Trapperom, Loftstue, Bad, Soverom, Soverom 2, Kjøkken
Sekundærrom:
3. etasje 3 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.09.2023 utført av Fg Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur i lettklinkerblokker. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Forstøtningsmurer er av betongstein. Boligen står på fjell med skrånende tomt. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon.
Taktekkingen er av tegltakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Lakkert eller plastbelagt stål takrenner, nedløp og beslag. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Malt utvendig sist 2020. Bygningen har hovedsakelig malte trevinduer med 3-lags glass.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende bemerkninger som har fått TG2 i tilstandsrapporten:
*Tak, nedløp, kledning, vinduer, balkong, avløpsrør, vannledninger, drenering, grunnmur har fått TG2 grunnet forventet levetid og normal aldersslitasje.
* Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er målt 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
* Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
* Bad/wc 2.etg. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Våtrommet fungerer med dette avviket.
* Vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Våtrommet fungerer med dette avviket.
* Bad/wc 1.etg.: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Våtrommet fungerer med dette avviket. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
* Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet i 1.etasje+ 3.etasje og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.
* Mindre skader på grunnmur enkelte steder.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende bemerkninger som har fått TG3 i tilstandsrapporten:
Bad/wc i 3.etasje er fra 1990 og våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Selv om våtrommet automatisk blir TG3 fordi det er eldre enn 1997, er det allikevel ikke registrert svekkelser som tilsier at baderommet ikke kan brukes videre slik det er.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten for nærmere informasjon om ovennevnte bemerkninger Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Vi ønsker alle interessenter velkommen til en hyggelig visning. Det er sjeldent slike eiendommer kommer for salg like ved sentrum, spesielt med tanke på tomtestørrelse og solforhold.
Selve boligen fremstår som godt vedlikeholdt, og er praktisk innredet med flere gode alternativer til både stuer og soverom. De fleste rom er lyst og trivelig innredet med moderne farger, kombinert med en fin innredning.
Boligen har en klassisk og stilfull fasade, samt et mangfold med flotte utearealer som er vakkert opparbeidet. Her kan en nyte flere usjenerte uteplasser gjennom hele året, og det er særdeles gode solforhold. Tomten ligger innerst i en blindvei, og kan trygt kalles for barnevennlig.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur i lettklinkerblokker. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Forstøtningsmurer er av betongstein. Boligen står på fjell med skrånende tomt. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Taktekkingen er av tegltakstein. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Malt utvendig sist 2020. Bygningen har hovedsakelig malte trevinduer med 3-lags glass.
Nøkkelkvalifikasjoner:
* Beliggende i enden av blindvei
* Kort vei til sentrum
* Totalt 6 soverom
* Særdeles gode solforhold
* Idyllisk og usjenert tomt på 1.7 mål
* Umiddelbar nærhet til ungdomsskole og barneskole
* Gode parkeringsmuligheter i gårdsplass
Link til boligens instagram for flere bilder: https://www.instagram.com/ovresverdstadvei/

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 01.11.1985. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår i 1986 ( at nevnte arbeider skal utføres): Sikring av terrassedør, Plastventil i badstue bør byttes og døren må være utadslående, feieluke på loft, innredning av loft, diverse utbedring av vannbrett og belistning ved vinduer. Megler er usikker på om samtlige arbeider er utført, da dette er bemerkninger fra byggeår i 1986.
Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av boligen på eiendommen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 «Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998». Siden bygningen er fra før dette, betyr det at eiendommen kan benyttes uten ferdigattest. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 
Kjøkken, grovkjøkken, kontor, omkledningsrom i 1.etasje er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger datert 05.06.1985 og er ikke godkjent til varig opphold. Deler av hovedsoverom/omkledningsrom i 2.etg.er opprinnelig byggemeldt som kott og er ikke godkjent til dagnes innredning. Innredning/endring av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Bestemmelse om vannledn. tinglyst 22.04.1975 med dagboknummer 2408:
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Byggeforbud på nærmere angitt avstand. Gjelder denne registerenheten med flere
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Diverse

Selger opplyser at taklamper i stuer og hall ikke medfølger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Øvre Sverdstadvei 14!
Sjelden sjanse for deg som ønsker en vakker og idyllisk bolig i enden av blindvei, like ved sentrum.
Boligen ligger kun en kort gåtur fra sentrumskjernen, men allikevel i stille og rolige omgivelser. Her bor du nesten på landet, selv om du har byens pulserende liv kun en kort spasertur unna (under 5 minutter på sykkelsetet).
Umiddelbar nærhet til Sande barneskole, samt Breidablikk ungdomsskole. Jernbanestasjonen ligger også i kort avstand fra eiendommen, perfekt for den som pendler i jobben. Flotte turområder med blant annet Mølleråsen og Mokollen med nydelig utsikt over byen, samt Hjertås med tur og skiløyper. Anders Jahres tidligere hjem, Midtåsen, er tilgjengelig for allmenheten og er et perfekt turmål for å kunne nyte unik beliggenhet og arkitektur.
Sandefjord er kjent som en av landets flotteste sommerbyer, mye grunnet den lange sjølinjen, den praktfulle skjærgården og de vakre badestrendene. Dersom du ønsker en forfriskende dukkert finnes det også gode bademuligheter i Sandefjords bybad, Strømbadet.
Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Megler oppfordrer alle interessenter til å vise hensyn ved kjøring inn til eiendommen, da det bor og ferdes mange barn i området. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter til alle annonserte visninger. Det vil bli satt opp til-salgs-skilter på boligen. Eventuelt se vedlagt kartskisse i FINN annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle visningsboligen.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen ligger like ved Breidablikk ungdomsskole, og det tar kun 5 minutter å spasere til Sande barneskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.
Sverdstad, Breidablikk og Trudvang barnehage er alle under 1. km unna.

Beskrivelse av tomt

Idyllisk og landlig beliggende eiertomt på 1.710 kvm. Tomten ligger innerst i en blindvei, og kan beskrives som særdeles barnevennlig og usjenert. Her kan en trygt slippe ungene ut for lek og moro i trygge og rolige omgivelser.
Eiendommen har gode solforhold fra morgen til kveld, og det er plass til hele familien på grilling og sommerhygge.
Deler av tomten kan beskrives som naturtomt, og tomten er pent beplantet med prydbusker og plen. På baksiden av boligen er det en usjenert uteplass med overbygd terrasse.

Parkering

Gode parkeringsmulighet i gårdplass, samt garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
I følge Sandefjord kommune ligger det offentlig ledningsnett over deler av eiendommen.

Regulerings-og arealplaner

Område er uregulert og kommuneplanens bestemmelser er gjeldende.
I kommuneplan datert 24.09.2019 er område avsatt til boligbebyggelse, fortetting og LNRF område.
Sandefjord kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det vil bli vesentlige endringer for område og eiendommens eksisterende kvaliteter.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 13.375,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 28.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 10.400,-
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av internettsignaler og avgift på kr. 700,- pr.mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler. Kjøper må også beregne kostander til innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 432 471,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 156 896,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 9.131.170,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 17.550,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Øivind Simonsen og Britt Thidemansen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssum
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr. 23.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0313/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.23313

Dato

Sist oppdatert: 29. februar 2024 kl. 09:50

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.