Komplett salgsoppgave

Nordbyveien 72

4 800 000 kr
66 m²
2 soverom
Velkommen til Nordbyveien 72! Moderne 3-roms i 3. etasje - Heis i bygget
Velkommen til Nordbyveien 72! Moderne 3-roms i 3. etasje - Heis i bygget
Kart
Del
Henrik Skalstad
Presenteres av
Henrik Skalstad
Ski/Ås
Moderne 3-roms leilighet fra 2019 med sydvestvendt balkong | Oppvarming/varmtvann inkl. | Garasjeplass | Heis | Butikk

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 800 000 kr
 • Omkostninger
  121 000 kr
 • Totalpris
  4 921 000 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  66 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 042 kr
 • Energimerke
  Gul A

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innbydende og moderne 3-roms selveier i 3. etasje. Leiligheten er fra 2019, holder en gjennomgående god standard og har en arealeffektiv planløsning. Leiligheten består av entré, to soverom, bad/vaskerom, bod og stue med åpen kjøkkenløsning. Sydvestvendt balkong på ca. 13 kvm med fint utsyn og gode solforhold. Garasjeplass og sportsbod på ca. 5 kvm. Heis opp til leiliigheten.
I naboblokken er det Kiwi matbutikk i 1. etasje. Gangavstand til Ski sentrum med togstasjon og alt av servicetilbud. Servicebuss rett utenfor med avganger til Ski sentrum hvert 7.minutt i rushtiden. Tog fra Ski til Oslo S tar kun 12 min.
Fine tur- og rekreasjonsområder med blant annet Hebekkskogen/Nøstvedtmarka som har flotte turstier og lysløyper. Det er kort vei til barnehager og skoler.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nordbyveien 72, 1406 SKI
Kommunenummer 3218, gårdsnummer 102, bruksnummer 316, seksjonsnummer 53, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 70 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
Leiligheten ligger i 3. etasje. Adkomst via felles trappeoppgang med heis.
Primærrom:
3. etasje, 66 kvm: Entré, to soverom, bad/vaskerom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom:
3. etasje, 4 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen en sportsbod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.06.2023 utført av Morten Nyborg.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt) og TG2 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong og tre. Boligbygg over fem etasjer, samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av betong, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong og trekonstruksjoner. Utvendig fasade med pussede og malte flater og stående trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår. Slett entrédør med kikkehull. Brannklassifisering EI30 og lydklasse 40dB. Vinduer og balkongdør med karmer av tre og tre-lags glass. Leiligheten er tilkoblet felles varmtvann og oppvarming med vannbåren varme tilknyttet
felles varmeanlegg. Balansert ventilasjon. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Tilstandsgrad 2 (TG2):
- Skuffefront til servantskap har fuktskader. Misfarging/svertesopp påvist på elastisk fugemasse i dusjsone. Fuger bør rengjøres/fornyes.
- Gulvene på soverom 2, entré og stue/kjøkken har slitasje. Hakk og merker. Det er observert fuktskade på parkett i entré. Det ble ikke registrert forhøyede verdier ved overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument.
- Det er observert stedvis merker/hakk på innerdører.
- Det er observert fuktskader på vindusutforing ved vindu bak oppvaskkum. Bør utbedres/skiftes ut.
Interessenter må lese mer om byggemåte, øvrige tilstandsgrader (spesielt TG2) og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette.

Standard

Tiltalende selveierleilighet i 3. etasje med god standard og en arealeffektiv planløsning. Det er vannbåren varme (felles anlegg) til radiatorer og gulv på baderom/vaskerom. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Garasjeplass i felles garasjeanlegg og sportsbod i kjelleren på ca. 5 kvm. Sydvestvendt balkong på ca. 13 kvm med gode solforhold. God plass til utemøbler og grill på uteplassen.
Adkomst med trapp/heis til svalgang.
Entré:
Lys entré med praktisk skyvedørsgarderobe. Plass til oppheng av yttertøy og til å sette fra seg sko. Downlights i himling.
Stue:
Stue med god plass til sofagruppe, spisestue og tilhørende møblement. Vindusflater mot nord og sydvest som slipper inn godt med naturlig lys. Utgang til sydvestvendt balkong.
Kjøkken:
Påkostet Sigdal-kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med slette fronter og benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer: kjøleskap med frysedel, stekeovn, nedfelt platetopp, mikrobølgeovn i overskap og oppvaskmaskin i benk. Ventilator i overskap. Lekkasjestopper og komfyrvakt montert. Godt med skap- og benkeplass.
Bad/vaskerom:
Baderomskabin fra byggeår. Flislagt bad med vannbåren gulvvarme. Himlingsflate med lakkerte stålplater og downlights. Vegghengt servantskap med heldekkende servant. Innmurt speil og stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare dører. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert i himling.
Soverom:
Det er to fine soverom i leiligheten. Hovedsoverom med skyvedørsgarderobe. Et mindre rom som egner seg godt som barnerom, gjesterom eller kontor. Garderobeskap på barnerom.
Bod:
Praktisk bod på 4 kvm. Koblingsskap for vannbåren anlegg og ventilasjonsaggregat er plassert i boden.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren varme tilknyttet felles varmeanlegg. Vannbåren gulvvarme til radiatorer og på badet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.06.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 8 servitutter på sameiets eiendom og disse anses å ikke ha betydning for bruk av leiligheten. Servituttene gjelder for tidsrommet 1986 - 2017 og omhandler: bestemmelser om bebyggelse, gjerdeplikt, adkomstrett, vannledning og nettstasjon.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Nordbyveien 72!
En nyere 3-roms selveierleilighet beliggende i et rolig, men sentralt boligområde på grensen mellom Ski og Ås. Det er en stor og nyere Kiwi-butikk i umiddelbar nærhet og Meny-butikk, samt apotek 150 meter bortenfor. Det er kort vei til barnehager, skoler og offentlig kommunikasjon. Fint lekeområde med sandkasse, dumphuske, benker m.m på sameiets fellesarealer.
Det er ca. 3 minutter med bil til Ski sentrum og ca. 15 minutters gange. Det går servicebuss rett utenfor leiligheten til Ski sentrum med avganger hvert 7. minutt i rushtiden. Med Follobanen tar det kun 12 minutter med tog fra Ski til Oslo S. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter og offentlige kontorer
Fine tur- og rekreasjonsområder like ved med blant annet Hebekkskogen/Nøstvedtmarka som har flotte turstier og lysløyper. Det er ca. 5 minutter med bil til Vinterbro med Norges største fornøyelsespark Tusenfryd, Vinterbrosenteret og Bunnefjorden med marina og fine badeplasser ved Breivoll og Kjærnes.

Adkomst

Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen!

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i nærområdet. Solberg barneskole ligger ca. 1 km fra leiligheten og Nordbytun ungdomsskole ligger ca. 4,2 km fra leiligheten. Videregående skoler i Ski og Ås. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 6.752 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Fellesområder er opparbeidet med asfalterte internveier, plenarealer og diverse beplantning

Parkering

Leiligheten disponerer garasjeplass i felles garasjeanlegg merket med 2-301. Det er opplegg for elbil-lading, men eventuell ladeboks må installeres og bekostes av ny eier.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til kombinert bebyggelse, bolig/forretning/kontor i henhold til reguleringsplan for Nordbyveien 70, 72 og 74, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 12.05.2016.
Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
- Omsorgsboliger ved Nordbyveien.
- Planforslag: Områderegulering for frittliggende småhusbebyggelse, Nordre Finstad felt B4 og AC1. Området ligger sydvest for leiligheten. Planen er 200 boliger, barnehage og en helhetlig gang- og sykkelveiløsning.
I området på andre siden av veien mot nord (Grenseveien/Myrfaret) skal Selvaag Bolig erstatte næringsbyggene med ca. 300 nye boliger i leilighetsbygg på 3-5 etasjer, samt torg og grøntområder. Planlagt å stå ferdig 4.kvartal 2025.

Økonomi

Boligens kostnader

Renovasjonsavgiften til kommunen er kr 3.253,- for 2023.
Eiendomsskatten er kr 4.776,- for 2023.
Fellesutgiftene er kr 3 042,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter (ikke renovasjon og eiendomsskatt), garasjeplass, styrehonorar, forretningsførsel, vaktmester, felles bygningsforsikring, strøm fellesarealer, varmtvann, oppvarming (vannbåren varme), renhold av fellesområder, grunnpakke tv/internett (Allente/Homenet) og andre driftskostnader.
Felleskostnadene fordeles slik:
Parkering: kr 150,-
Oppvarming/varmtvann: kr 700,-
Felleskostnader: kr 1.842,-
TV/bredbånd: kr 350,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.000,- pr. år/ 3.679 kWh pr. år.
Boligen er tilknyttet Allente/Homenet som leverandør av tv og internett. Grunnpakke er inkl. i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.210.027,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2022 bli kr 4.356.096,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 31.596,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 05.06.2023
Det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.921.000,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sileshi Gizachew Wubshet og Betelihem Workaferahu Bekele

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Nordbyveien 72-74 Eierseksjonssameie, med sameiebrøk 70/5757.
Sameiet består av 68 seksjoner. Av disse er det 66 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. Dyreeiere bes om å ta hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold. Hund skal alltid føres i bånd på sameiets omrade. Ekskrementer skal fjernes med pose og kastes.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen
Tilrettelegging: fra kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0071/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.2371

Dato

Sist oppdatert: 16. mai 2024 kl. 17:32

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.