Komplett salgsoppgave

Skjoldenveien 6

3 900 000 kr
118 m²
3 soverom
Velkommen til Skjoldenveien 6!
Velkommen til Skjoldenveien 6!
Kart
Del
Thor Gunnar Stavsholt
Presenteres av
Thor Gunnar Stavsholt
Askim/Gurud
Lekker enebolig med flotte uteplasser. Sentralt og barnevennlig. Garasje. Gode solforhold.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Omkostninger
  98 670 kr
 • Totalpris
  3 998 670 kr
 • Byggeår
  1930
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  118 m²
 • Bruksareal
  165 m²
 • Tomteareal
  609 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å melde deg på visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Sentral beliggenhet. Gangavstand til buss, tog, sentrum, barnehager, skoler for alle trinn.
- Flott hage, samt østvendt inngangsparti/terrasse på ca 16 kvm. Utgang fra stuen til sydvestvendt delvis overbygget terrasse på ca 53 kvm. Elektrisk markise. Utgang fra hovedsoverom til nordvestvendt balkong på ca 28. kvm.
- Alle vinduer i hele huset er byttet i perioden 2018-2022.
- Ny drenering rundt hele huset i 2019.
- Ny kledning og etterisolering på nord- og vestsiden i 2022. Sør- og østsiden har kledning fra 2009. Hele huset ble malt utvendig i 2022.
- Nytt strømanlegg i hele huset i 2022.
- Nytt bad i 2018/2019.
- Nytt toalettrom i 2. etasje i 2021.
- Ny trapp til kjeller og ny inngangsdør i 2019.
- De fleste overflater er pusset opp i perioden 2018-2023.
Velkommen til visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skjoldenveien 6, 1832 ASKIM
Kommunenummer 3014, gårdsnummer 81, bruksnummer 98, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 165 kvm
Totalt primærrom: 118 kvm
Primærrom:
Kjeller 21 kvm: Gang, toalettrom og vaskerom
1. etasje 56 kvm: Entré, gang, bad, stue og kjøkken
2. etasje 41 kvm: Gang og tre soverom, (toalettrom er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde)
Sekundærrom:
Kjeller 28 kvm: To boder
1. etasje 19 kvm: Garasje
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.08.2023, utført av Magnus Langvik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
2. etasje har en gulvflate oppmålt til ca. 51 kvm. Deler av arealet, deriblant toalettrom er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde under skråtak.
Kjelleretasjen har en grunnflate oppmålt til ca. 50 kvm. Deler av arealet i toalettrom er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med gulv av betong mot grunn. Grunnmur av murkonstruksjon. Etasjeskiller av betong og treverk. Yttervegger av trekonstruksjon utvendig kledd med stående trekledning. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har profilert entrédør. Terrassedør med to-lags glass fra 2015. Vinduer med to-lags og tre-lags glass fra mellom 2018 og 2022. Vindu i garasje med to enkle glass fra ukjent årstall. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på (TG3):
- Innkledd teglsteinspipe. Alle fire sider skal kunne inspiseres. Tiltak må påregnes.
Flere deler av boligen har fått TG2 (tilstandsgrad 2). For informasjon om dette, se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

- 2018: Nytt gulv i stuen og i gangen med avretting, ny varmtvannsbereder, pusset opp veggene og nytt gulv på kjøkken. Nye vann- og avløpsrør på kjøkken. Ny trapp til kjelleren.
- 2019: Pusset opp det største soverommet og byttet vindu, samt byttet terrassedør, vaskerom og nytt vindu, nye vannrør i hele boligen, pusset opp 2 boder i kjelleren, drenering rundt hele huset, pusset opp inngangsparti med varme i gulv, platting ved inngangen på nordsiden, nytt bad, ny peis i stuen + steinlagt vegg bak peisen, nytt vindu i stuen, ny inngangsdør, to nye vinduer ved inngangsparti, nytt vindu i trappegang, ny tujahekk mot nabo på sørsiden.
- 2020: Planert uteområde og lagt ny plen, stor platting på sørsiden med levegg, utekjøkken og tujahekk i kasser mot hovedveien + blomsterkasser foran levegg.
- 2021: 2 nye soverom i 2. etasje med nye vinduer, nytt gulv , ny panel og dører, wc i 2. etasje, ny gang i 2. etasje, ny nedtrekkbar takktrapp opp til loftet.
- 2022: Pusset opp gangen, trapperom, stuen, spisestuen, nytt kjøkken + nymalt kjøkken, 2 nye vinduer på kjøkken, nytt vindu i spisestuen, malt inngangspartiet, nytt strømanlegg i hele huset, ny kledning og etterisolering på nord- og vestsiden. Sør- og østsiden har kledning fra 2009. Huset er nymalt utvendig. Elektrisk markise på sørsiden.
- 2023: Fliser på wc-rom i kjeller. Nye fliser og avretningsmasse i trapperom i kjeller. Gipsplater i garasjen. Beiset alle utvendige terrasser/plattinger/levegger. Stålhyller på kjøkken. Nye gulvplater på loftet.

Standard

Flott enebolig over tre etasjer, med tilliggende garasje. Det er gjort mye oppgraderinger og modernisering de siste årene. Solfylte uteplasser på tomten.
Koselig markterrasse i tilknytning til inngangspartiet, på ca. 16 kvm.
1. etasje
Entré: Velkommen inn i en lys entré med fliser og varme i gulv. Det er plass til knaggrekker og skoskap, for å henge av seg ytterklær og sette fra seg sko.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra Ikea med laminat på gulv og vegger med malte, slette flater. Fliser på vegg mellom benkeplate og overskap, samt himling i malt, slett flate. Kjøkkeninnredningen har slette fronter, benkeplate av laminat og nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Kjøkkenet har integrert oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Frittstående kombiskap medfølger. Komfyrvakt og ventilator med mekanisk avtrekk over platetopp. Vannrør av typen plastrør, avløpsrør av plast og automatisk lekkasjesikring i benkeskap. Det er godt med skap og skuffer, samt arbeidsflater.
Stue: I praktisk tilknytning til kjøkkenet, kan spisebord og stoler plasseres. Det er også plass til sofa, bord, TV og tilhørende stuemøblement. Det er laminat fra 2018 på gulv og vegger med malte, slette flater. Nyere vedovn fra 2019, som varmer godt på kjølige dager. Utgang fra stue til sydvestvendt, delvis overbygget terrasse på ca. 53 kvm. Elektrisk markise. Terrassen har utekjøkken, skjermende levegg og hekk. Terrassen kan deles inn i ulike soner, med hagemøbler og grill.
Bad: Baderom fra 2018/2019. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling i malt, slett flate med innfelte downlights. Vegghengt servantinnredning med slette fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil, belysning og stikkontakt over servant. Nedsenket dusjhjørne med dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Avtrekksventil med mekanisk avtrekk og avtrekksventil med naturlig avtrekk i vegg. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Vannrør av typen plastrør. Avløpsrør av plast. Fordelerskap for vannrør i vegg.
2. etasje
Soverom: Boligen har 3 soverom. Det er utgang fra hovedsoverommet til stor, nordvestvendt takterrasse på ca. 28 kvm. Skyvedørsgarderobe på hovedsoverom og ett barnerom. Alle rommene er malt i lyse, tidløse farger.
Uinnredet kaldtloft med adkomst via takluke i gang. Det er også skyvedørsgarderobe i gangen.
Toalettrom: Gulvflate belagt med laminat. Vegger og himling belagt med panelplater. Vegghengt servantinnredning med slett front. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil med belysning over servant. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Vannrør av typen plastrør. Avløpsrør av plast. Toalettrom er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde.
Kjeller
Toalettrom (ikke våtrom): Gulvflater belagt med fliser. Veggflater belagt med teglstein. Himling i malt betong. Vegghengt servant med to-greps armatur. Speil, belysning og stikkontakt over servant. Gulvstående toalett. Avtrekksventil med mekanisk avtrekk i vegg. Vannrør av typen kobberrør. Synlige avløpsrør av plast.
Vaskerom: Vaskerom fornyet med membran, gulv og veggoverflater, delvis røropplegg og innredning i 2018/2019 i følge opplysninger fra eier. Gulvflate belagt med fliser. Veggflater belagt med fliser. Himling i malt betong. Vegghengt utslagsvask av rustfritt stål. To-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil med naturlig avtrekk i vegg. Vannrør av typen plastrør og forkrommede rør. Avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder på 190 liter fra 2018, hovedstoppekran og vannmåler plassert i rommet.
2 store boder med god plass til oppbevaring.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør så lenge ikke annet er nevnt i salgsoppgaven.
Det er 2 frysere i bod 1, i kjeller. Selger tar med seg den største, mens den minste medfølger.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Gulvarme i entre og bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 
Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Det er en nedgravd oljetank som ligger under garasjegulv. Den kan av den grunn ikke graves opp. Det foreligger kvittering fra Hydroclean as for godkjent tømming, rengjøring og fylling med pukk fra 2023.
Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke finnes bygningstegninger, ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for opprinnelig bygg i sine arkiver. Det vil ikke få konsekvenser for ny eier. Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1930.
Det foreligger godkjente tegninger av tilbygg garasje med balkong over datert 10/12-76.
Det foreligger svar fra kommunen i forbindelse med endring til 3 soverom oppe i stedet for 2, terrassedør 1. etasje og platting. Blomsterkassen/ytterkanten av terrassen står såvidt inn i frisiktssonen. Selger har snakket muntlig med kommunen og statens veivesen og fått lov til dette. Hvis dette skulle bli et problem i fremtiden må kjøper fjerne blomsterkassen/ytre del av platting. Blomsterkassen er en egen konstruksjon og er ikke festet til terrassen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. 
2. etasje har en gulvflate oppmålt til ca. 51 kvm. Deler av arealet, deriblant toalettrom er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde under skråtak.
Kjelleretasjen har en grunnflate oppmålt til ca. 50 kvm. Deler av arealet i toalettrom er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 900101, tinglyst 21.07.1931, type heftelse: Erklæring/avtale/bestemmelse om veg. Det har ikke lyktes megler å innhente servitutten fra Digitalarkivet.
Dagboknr 5553, tinglyst 10.09.1976, type heftelse: Bestemmelse om kloakkledning: Omhandler bestemmelser rundt rettigheter til kloakkledning frem til kommunal ledning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fint beliggende enebolig i etablert boligområde på Gurud, i Askim. Det er ca. 1,5 km. til sentrum av Askim, med alle servicefunksjoner som et moderne forretningssenter med over 50 forskjellige forretninger, spisesteder, kino, kulturhus, post, bank, bibliotek, vinmonopol, apotek, idrettsanlegg, koselig gågate, galleri, m.m.
Askim har gode aktivitetstilbud som basketball, friidrett, håndball, innebandy, ski (langrenn, rulleski og hopp), svømming og orientering. Askim har også egen fotballklubb, en aktiv golfklubb og 2x9-hulls bane.
For den aktive familie er det nærhet til naturen med tilbud for aktiviteter året rundt.
Det flotte Kulturhuset midt i sentrum, byr årlig på over 100 konserter med både lokale og nasjonale artister.
Østfoldbadet er et flott innendørs badeland for store og små. Her finnes svømmebasseng, stupetårn, sklier, varmebassenger, bølgebasseng og sauna.
Askim er et attraktivt sted å bo for pendlere, med regelmessige tog- og bussavganger til Oslo og Follo. Det tar 45 minutter med toget fra Askim stasjon til Oslo S. Det tar ca et kvarter å gå til toget, ellers er det 2 minutter til busstopp som igjen tar deg til Askim stasjon med bussen på 2 minutter. Med bil er det i dag ca. 45 minutter til Oslo. Utbyggingen av E18 med 4-felts motorvei mot Oslo har redusert reisetiden inn til hovedstaden.

Adkomst

Fra Askim sentrum:
Følg Osloveien (Tv 128) ut av sentrum retning Spydeberg. Etter ca. 1100 meter, ta inn Skjoldenveien til venstre. Boligen ligger på høyre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Askim har et godt og variert tilbud for barn og unge. Det er flere barnehager innenfor gangavstand. Barneskole, ungdomsskole og videregående skole er også innenfor gang/sykkelavstand.
Askim har en nyere og meget moderne ungdomsskole, samt videregående skole med et bredt linjevalg. Det er også Steinerskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 609,8 kvm. Tomten er opparbeidet med gruslagte biloppstillingsplasser, gressplen og diverse beplantning.

Parkering

Parkering i garasje, samt plass til flere biler på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Skjoldenveien er offentlig, men stikkveien inn fra hovedveien er privat.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Se kart med hvor ledningene går i salgsoppgaven. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig (512 kvm), frisiktsone (44 kvm), kjørevei (60 kvm) og felles avkjørsel (38 kvm) i henhold til reguleringsplan for ¨Området ved Vestli og Bærpresseriet (Id 012419930004)¨, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 30.09.1993. 
Mulig inngrep på reguleringsplan: Huset inngår ikke i reguleringsplanen og vil for eksempel ved brann ikke kunne påregnes oppbygd på samme plass på tomta (jfr. byggegrensen). Enhet for byggesaker kan også med hjemmel i reguleringsplanen avslå søknad om tilbygg/påbygg.
Ny kommuneplanens arealdel for Indre Østfold, med Id 3014202101, har vært på høring og offentlig ettersyn i perioden 11.04.2023 - 25.05.2023. Høringsdokumentene kan sees på kommunekart: https://webhotel3.gisline.no/Webplan_3014/gl_planarkiv.aspx?planid=0124201701. Innkomne uttalelser og innspill vil bli vurdert før kommuneplanen legges fram for sluttbehandling i plan- og bygningsutvalget og kommunestyret.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.114,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Vil variere med forbruk. Kostnaden er stipulert etter et forbruk av vann/avløp på 136m3.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.500,-
Boligen er tilknyttet Allente som leverandør av parabol. Parabol og dekoder medfølger. Pris på abonnement vil variere i forhold til hvilket tilbud som ønskes.
Eier har brukt mobilt bredbånd fra Telenor. Pris vil variere i forhold til ønsket hastighet.
Boligen er tilknyttet alarm, men denne følger ikke med.
Det må påregnes brøyting, strøing og vedlikehold av den private veien inn til Skjoldenveien 6 og 4. Kostnaden for brøyting og strøing var ca. kr. 5.000,- delt på 2 forrige sesong.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 693.961,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2.498.260,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.998.670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Vesna Maksimovic-Milosavljevic og Zdravko Milosavljevic

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs. at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,88 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger/privatvisninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0019/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.2319

Dato

Sist oppdatert: 20. september 2023 kl. 11:13

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å melde deg på visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.