Komplett salgsoppgave

Haugestadbakken 18

7 250 000 kr
255 m²
3 soverom
Delikat og romslig enebolig med en rolig beliggenhet
Delikat og romslig enebolig med en rolig beliggenhet
Kart
Del
Lierbyen
Stor og pen enebolig - Rolig og barnevennlig, samtidig sentralt - Solrike uteplasser med landlig utsikt - Dobbelgarasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  7 250 000 kr
 • Omkostninger
  182 420 kr
 • Totalpris
  7 432 420 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1986
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  255 m²
 • Bruksareal
  259 m²
 • Tomteareal
  1 080 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Delikat og romslig enebolig med en rolig beliggenhet
 • Fine stue med høy takhøyde og spisestue m/åpen løsning mot kjøkkenet
 • Pent Sigdal kjøkken fra 2021 m/integrerte hvitevarer og praktisk barløsning
 • 2 bad med dusj/badekar og gulvvarme samt praktisk wc-rom
 • Oppgradert ett bad og wc-rom i 2021
 • 2 varmepumper (2022), peis og gasspeis
 • Boligen har en planløsning hvor det syntes praktisk å etablere en hybel for utleie
 • Sydvestvendt terrasse på ca. 53 kvm
 • Balkong i loftetg., terrasse i u. etg og markterrasse v/inngang
 • Fritt utsyn med en landlig utsikt og gode solforhold
 • Dobbelgarasje med romslig lagringsloft
 • Tilbaketrukket beliggenhet i et attraktivt boligområde like ved sentrum
 • Svært barnevennlig område med kort avstand til barnehager og skoler
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Haugestadbakken 18, 3404 LIER
  Kommunenummer 3312, gårdsnummer 52, bruksnummer 141, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 259 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 255 kvm
  Totalt sekundærrom (S-rom): 4 kvm
  Primærrom
  Underetasje:
  143 kvm: Gang, 2 bad, vaskerom/teknisk rom, stue og 4 soverom.
  1. etasje:
  90 kvm: Stue, spisestue, kjøkken, wc-rom og hall.
  Loftetasje:
  22 kvm: Loftstue.
  Sekundærrom
  Underetasje:
  4 kvm: Bod.
  Frittstående dobbelgarasje
  Bakkeplan - BRA/S-rom: 69 kvm (garasje og bod).
  Loftetasje - BRA/S-rom: 13 kvm (lagerrom).
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.09.2023 utført av Sverre Alexander Enersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt gulv mot grunn og grunnmur i multimur eller liknende. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller i hovedsak av trekonstruksjoner. Yttervegger med stående og liggende trekledning. Etablert musebånd i nyere tid. Tak med saltaksform tekket med takstein. Boligen har profilert ytterdør i tre med glassfelt fra 1988. Terrassedør i tre med 2-lags glassfelt fra 2003 (stue underetasje). Dobbel terrassedør i tre med 2-lags glassfelt fra år 2000 (spisestue 1.etasje). Enkel terrassedør i tre med 2-lags glassfelt fra byggeår (loftstue). Vinduer i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra ukjent årstall, byggeår og 2021 (soverom 3). Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Moderniseringer og påkostninger

  Boligen ble tilbygget i 1989 og 1999.

  Standard

  Fra garasjen/gårdsplassen er det adkomststi til utvendig trappeadkomst med videre adkomst til boligens overbygde inngangsparti i 1. etasje. Inngangspartiet har hellelagt dekke av stein og utvendig belysning. Tilgang til hyggelig markterrasse på ca. 21 kvm med jaccuzzi, i tilknytning til inngangspartiet. Utvendig trappeadkomst til tilstøtende utvendig bod på ca. 8 kvm (ikke byggemeldt).
  1. etasje
  Stue: Stue med to sofaområder. Rommet er gjennomgående som gir godt med naturlig lys og har høytakhøyde som gir en luftig atmosfære. Innmurt peisinnsats med glassplate på gulv. Luft-til-luft varmepumpe fra 2022. Parkett på gulv, malt brystningspanel på vegger og malt panel i himling.
  Spisestue: Spisestue med god plass til sittemøblement. Åpen løsning mot kjøkkenet. Rommet er gjennomgående og har godt med store vindusflater som gir godt med naturlig lys. Downlights i tak. Fliser på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling. Utgang til delvis overbygget sydvestvendt terrasse på ca. 53 kvm med markise, utvendige downlights i tak og hellelagt betongdekke.
  Kjøkken: Pen Sigdal kjøkkeninnredning fra 2021 med helintegrerte hvitevarer og praktisk barløsning. Over- og underskap samt høyskap i glatt utførelse. Laminerte benkeplater. Godt med skap- og skuffplass samt god benkeplass. Videre er kjøkkenet utstyrt med kjøle-/fryseskap, mikrobølgeovn, stekeovn, oppvaskmaskin, lekkasjestopper, oppvaskkum, vegghengt ventilator, platetopp og vinskap. Downlights i tak. Fliser på gulv, malt panel samt malte vegger og malt panel i himling.
  Wc-rom: Oppgradert med ny servant og vannrør til servant i 2021. Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil over servant. Gulvstående toalett. Laminat på gulv, malte vegger og malt panel i himling.
  Hall: Elektronisk kodelås i ytterdør. Innebygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Trappegang til loftetasjen og underetasjen. Fliser på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling.
  Loftetasje
  Loftstue: Rommet er innredet som loftstue. Loftstue med sofaområde. Rommer er gjennomgående som gir godt med naturlig lys. Trappegang til 1. etasje. Laminat på gulv, panel på vegger og panel i himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt. Tilgang til kott. Utgang til vestvendt balkong på ca. 8 kvm.
  Underetasje
  Gang: Trappegang til 1. etasje. Laminat på gulv, malt panel samt malte vegger og plater i himling. Tilgang til vaskerom/teknisk rom.
  Bad 1: Stilrent bad med en lys utførelse, badet ble oppgradert med ny membran, overflater, innredning og vannrør i 2021. Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Tilsvarende utførelse på vegghengte høyskap. Speil med integrert lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med veggheng toalett, frittstående badekar med veggmontert kararmatur samt hånddusj og dusjhjørne med foldedører av glass samt regnfallsdusj. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Bad 2: Heldekkende servant over servantskap i sort og glatt utførelse. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjkabinett med regnfallsdusj. Gulvvarme. Fliser på gulv, våtromsplater på vegger og malt panel i himling.
  Vaskerom/teknisk rom: Opplegg for vaskemaskin. Belegg på gulv, panel på vegger og plater i himling. Rommet er opprinnelig byggemeldt som bod.
  Stue: Stue med sofaområde og sittegruppe. Innmurt gasspeisinnsats (ikke i bruk iflg. selger). Luft-til-luft varmepumpe fra 2022. Downlights i tak. Skipsgulv, malt panel samt malte vegger og malt panel i himling. Tilgang til bod. Utgang til overbygget terrasse på ca. 4 kvm med hellelagt dekke. Vider er det direkte adkomst til hageområde.
  Gang: Innebygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Downlights i tak. Skipsgulv, tapet på vegger og malt panel i himling.
  Soverom 1: Rommet er innredet som soverom. Trebord på gulv, malt brystningspanel på vegger og malt panel i himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
  Soverom 2: Garderobeskap i hvit og profilert utførelse. Laminat på gulv, malte vegger og plater i himling.
  Soverom 3: Romslig garderobeløsning i glatt utførelse samt speilfronter. Vegg-til-vegg teppe på gulv, malte vegger og malt himling.
  Soverom 4: Innebygget garderobeskap i hvit og glatt utførelse. Laminat på gulv, malte vegger og malt panel i himling.
  Generelt om boligen: 125 liters varmtvannsbereder fra 2018, plassert på bad 2 (u. etg). 281 liters varmtvannsbereder fra 2021, plassert på vaskerom/teknisk rom (u. etg). Det er to separate vanninntak i boligen. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i gang (u. etg). Sikringsskap med automatsikringer, plassert i bod (u. etg).
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad 1 (u. etg): Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, uoversiktlig bruk av slukmansjett samt tettesjikt og sluk er ikke skiftet ved oppgradering av rommet. Det foreligger en selvstendig rapport, vedlagt i salgsoppgaven, som mener at tilstandsgrad vedrørende slukmansjett, tettesjikt, deler av avløpsrør og sluk punktet bør være TG0 (som nytt).
  - Bad 2 (u. etg): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. generelt lite informasjon om badet og preg av egeninnsats, se rapport for nærmere detaljer.
  - Kjøkken: Stedvis sår/skader i gulv og bomlyd i enkelte gulvfliser.
  - Wc-rom: Redusert luftutskiftning.
  - Øvrige rom (1. etg): Bomlyd i enkelte gulvfliser og dørblad til innerdør ved wc-rom har kontakt med terskel/karm.
  - Rom under terreng (u. etg): Manglende ventilasjon på soverom 3, enkelte riss samt merker på vegger (eks. i stue), stedvis knirk i gulv, grunnmurskonstruksjon er å anse som en risikokonstruksjon mtp. fukt, registrert forhøyede fuktverdier, dørblad til nesten alle innerdører har kontakt med terskel/karm og svikt i dørterskel (ved bad 1 og soverom 3).
  - Loft (innredet/loftetasje): Ikke tilfredsstillende ventilasjon, noe knirk samt enkelte merker og glipper i gulv og ukjent konstruksjonsoppbygging (deler av takkonstruksjon er lukket) og noe fuktmerker/skjolder i undertak.
  - Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk og trapp er for store iht. krav.
  - Tekniske anlegg, VVS anlegg: Usikkert om det er etablert tilstrekkelig lufting ifbm. lagring av propantank (gasspeis er ikke i bruk iflg. selger).
  - Elektrisk anlegg: Varmtvannsbereder (bad 2) har ikke fast tilkobling og kun fremlagt samsvarserklæring på deler av anlegget.
  - Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. etterslep på vedlikehold med påvise skader/råteskader, se rapport for nærmere detaljer.
  - Dører og vinduer: Dørblad til terrassedør har kontakt med terskel/karm og dørvrider er i tillegg hard å lukke.
  - Terrasse (loftetasje): For lav rekkverkshøyde iht. krav.
  - Terrasse (1. etg): Tettesjikt har høy alder og for lav rekkverkshøyde iht. krav.
  - Terrasse (u. etg): Terrasse, rekkverk og trapp bærer preg av høy alder samt slitasje og vinkler til trapp og trinn er løse.
  - Grunnmur: Enkelte sår, merker og riss/sprekker i utvendig pusset flate.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  - Vaskerom (u. etg): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. høy alder/slitasje og utførelse, se rapport for nærmere detaljer. Det foreligger en selvstendig rapport, vedlagt i salgsoppgaven, som mener at tilstandsgrad for rommet bør være TG2.
  - Etasjeskiller (loftetasje): Skjevhetsmåling - forskjell på ca. 50 mm i loftstue.
  - Etasjeskiller (1. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på ca. 35 mm i spisestue.
  - Dører og vinduer: Terrassedør i loftetasjen bærer preg av høy alder og slitasje med råteskader.
  - Platting (inngangsparti): Omfattende bomlyd/løse steinheller.
  - Markterrasse (ved inngangsparti): Råteskader av større omfang.
  - Utvendige trapper (nordsiden av boligen): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. manglende rekkverk og råteskader, se rapport for nærmere detaljer.
  - Frittstående byggverk (garasje): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. høy slitasje og omfattede skader, se rapport for nærmere detaljer.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder kjøle-/fryseskap, mikrobølgeovn, stekeovn, oppvaskmaskin, platetopp og vinskap.
  Lampe i stue medfølger ikke.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Innmurt peisinnsats i stue (1. etg). Innmurt gasspeisinnsats i stue (u. etg - ikke i bruk iflg. selger). Luft-til-luft varmepumpe i stue (1. etg) og stue (u. etg). Gulvvarme på begge bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2020, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Konstaterte bemerkninger etter tilsynet har blitt utbedret iflg. selger.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.04.1988, som omfatter oppføring av enebolig. I tillegg er det midlertidig brukstillatelse for tilbygg datert 12.02.1991.
  Det er ustedt godkjente byggetegninger for boligen datert 21.11.1986, for garasje datert 06.06.1989, for tilbygg (generasjonsleilighet i underetasjen) datert 06.06.1989, for tilbygg (etablering av vinterhage) datert 31.08.1999 og for garasjetilbygg (tilbygg bak garasje) datert 16.09.2005.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Det er ikke søkt om midlertidig tillatelse/ferdigattest ved ferdigstillelse av utførte tiltak etter år 1998 ref. plan- og bygningsloven §21-10, dette gjelder tilbygg (etablering av vinterhage - 31.08.1999) og garasjetilbygg (tilbygg bak garasje - 16.09.2005). Kjøper overtar risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen samt kostnader forbundet med dette.
  Loftstuen er opprinnelig byggemeldt som uinnredet loft jf. Godkjente byggetegninger datert 21.11.1986 og soverom 1 samt vaskerom/teknisk rom er opprinnelig byggemeldt som bod jf. godkjente byggetegninger datert 06.06.1989. Innredning av rommene til bruk for varig opphold/primærrom er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommene ikke godkjennes som varig opphold/primærrom og at rommene da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Underetasjen har blitt tilbygget (utvidelse av nåværende stue og etablering av utvendig bod) etter utstedelse av godkjente byggetegninger. Megler anfører at det ikke foreligger dokumentasjon på søknad til kommunen vedrørende det utførte tiltaket. Kjøper overtar risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen samt kostnader forbundet med dette.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Dagboknummer: 410394
  Tinglysningsdato: 09.10.1989
  Dokumentet er uleselig og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Rettigheten hefter i gnr. 52/bnr. 78. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
  Dagboknummer: 403180
  Tinglysningsdato: 23.04.1987
  Servitutten omhandler: Rett til å føre vannledning langs/over eiendommen gnr. 52/bnr. 26, samt rett til evt. reparasjon og vedlikehold. Rettigheten hefter i gnr. 52/bnr. 26.
  Dagboknummer: 403181
  Tinglysningsdato: 23.04.1987
  Servitutten omhandler: Veirett over eiendommen gnr. 52/bnr. 3, dette gjelder eksisterende vei til eiendommen gnr. 52/bnr. 26. Med veiretten må det påregnes vedlikeholdskostnader til veien. Rettigheten hefter i gnr. 52/bnr. 3.
  Dagboknummer: 410333
  Tinglysningsdato: 06.10.1989
  Servitutten omhandler: Rett til å føre vann- og kloakkledning langs/over flere eiendommer, samt rett til evt. reparasjon og vedlikehold. Rettigheten hefter i gnr. 52/bnr. 41/snr. 1 og 2, gnr. 52/bnr. 71, gnr. 52/bnr. 72, gnr. 52/bnr. 74, gnr. 52/bnr. 78 og gnr. 52/bnr. 95.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 
  Det er ikke utført radonmåling i boligen, men selger anfører at det ikke er påvist forhøyede radonverdier i området ref. radonkart Lier.
  Iht. godkjente byggetegninger datert 06.06.1989 ble boligen tilbygget med en generasjonsleilighet i underetasjen. Tilbygget har blitt innlemmet med hoveddelen etter utstedte tegninger og boligen er godkjent som én boenhet per dags dato. Selger opplyser om at opprinnelig generasjonsleilighet i underetasjen har eget vanninntak/måler og eget sikringsskap. Boligen har dermed en planløsning hvor det syntes praktisk å etablere en hybel til utleie.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen har en rolig samt tilbaketrukket beliggenhet. Meget attraktivt boligområde like utenfor Lierbyen sentrum. Området rundt er svært barnevennlig, med mange barnefamilier i nærmiljøet. Kort avstand til flere barnehager, butikker, barneskole, ungdomsskole, bussknutepunkt osv. Ca. 10 minutters kjøring til Drammen, ca. 15 minutters kjøring til Asker og ca. 40 minutters kjøring til Oslo.
  Elvebredden til Lierelva som er vesentlig opparbeidet de siste årene med en fin "elvepark", med sittemuligheter, grillplass og rolige gangveier. Det er også fine tur- og fiskemuligheter langs Lierelva (se www.lierelva.com for fiskeforeningens hjemmeside). Lierelva er også glimrende for kanopadling. Den flotte Liermarka - blant annet Eiksetra - ligger en kort tur unna med flotte turmuligheter hele året. Fin tur/sykkelsti langs den gamle Lierbanen. Det er gang- og sykkelstier helt til bykjernen i Drammen, som er ca. 25 minutters sykkeltur unna.
  Lekeplasser og fotballbaner i nærområdet. Svømmehall på Stoppen, samt St. Hallvardhallen. Stoppen Sportsklubb er et aktivt idrettslag i nærområdet, både sommer- og vinterstid, se www.stoppensk.no. Sjåstad Vestre Lier og Lier IL har flotte tilbud innen ski og skyskyting. Ridesenter på Linnesvollen. En av østlandets beste golfbaner, Holtsmark golfbane, i Sylling (www.holtsmarkgolf.no). Kort vei til Liertoppen kjøpesenter og Drammen sentrum med de fleste servicetilbud. For mer info om fritidstilbud i Lier gå inn på www.lier.kommune.no og/eller www.liernett.no.
  Kort gangavstand til bussknutepunkt med forbindelser til Asker, Tranby, Drammen og Oslo, se www.brakar.no for rutetider. Lier Stasjon med god togforbindelse retning Oslo og Kongsberg, se www.vy.no for togavganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager: Espira Eikenga barnehage, Bakkeli barnehage, Veslefrikk FUS barnehage.
  Skoler: Hegg barneskole og Lierbyen ungdomsskole.
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på ca. 1 080 kvm. Skrående tomt som er pent opparbeidet med gressplen, hekk, trær, prydbusker, blomsterbed og diverse beplantninger. Adkomststi fra garasje/gårdsplass er belagt med belegningsstein. Gårdsplass er belagt med belegningsstein.
  Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Ved nøyaktig oppmåling kan avvik forekomme, og kjøper aksepterer dette.

  Parkering

  Parkering i frittstående dobbelgarasje fra 1989 med lagringsloft, støpt dekke, innlagt strøm, belysning og elektrisk leddport. Garasjen ble tilbygget i 2005.
  Forøvrig er det parkering på egen gårdsplass belagt med belegningsstein.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for Eikenga datert 12.05.1992. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 18.06.2019. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Naboeiendommen mot nordvest (gnr. 52/bnr. 3, eies av Lier kommune), er per dags dato ubebygd og består av grøntarealer. Iht. kommuneplanen datert 18.06.2019 er området avsatt til boligbebyggelse. Selger har ikke mottatt nabovarsel eller kjenner til eventuelle utbyggingsplaner for eiendommen.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 8.755,- pr. år (3 terminer), årsprognose på eiendommen for 2023.
  Renovasjonskostnader: kr 3.973,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standard renovasjon, 2023.
  Det opplyses om at Lier kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2024.
  I tillegg påløper det kr 716,- for feiing av vanlig skorsteinsløp og kr 363,- pr. stk. for ytterligere skorsteinsløp. Det påløper kr 1.818,- for tilsyn av vanlige fyringsanlegg. Kostnadene gjelder for ett fyringsanlegg pr. boligenhet for 2023. Frekvens på feiing samt tilsyn er avhengig av behov og vurderes av feieren.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 23.570 kWh pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie via Tryg på kr 8.239,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv og har kostet ca. kr 1.029,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet.
  Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall beboere, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 2 079 996,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 7 487 986,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.432.420,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr.17.550,- for eneboliger større enn 230 kvm.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Pål Frenvik Sveen og Elisabeth Nordvik Sveen

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,80% av salgssummen
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning (faktureres kun én gang, evt ekstra fellesvisninger er vederlagsfrie)
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0303/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23303

  Dato

  Sist oppdatert: 23. februar 2024 kl. 22:06

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.