Komplett salgsoppgave

Rådhusvegen 7B

4 190 000 kr
64 m²
2 soverom
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Rådhusvegen 7B
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Rådhusvegen 7B
Kart
Del
Emilio de Paoli Dunne
Presenteres av
Emilio de Paoli Dunne
Tiltalende, romslig og nyere (2018) 3-R eierleilighet i 1. et | Fjernvarme | Garasje og kjellerbod | Meget sentralt |

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 190 000 kr
 • Omkostninger
  105 920 kr
 • Totalpris
  4 295 920 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  64 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 910 kr
 • Energimerke
  Grønn D

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sentrumshagen - Bo i hjertet av Jessheim!
Tiltalende og moderne 3-roms leilighet i 1. etasje som er gjennomgående og har god standard. Bygget sto ferdigstilt i 2018 og leiligheten har moderne løsninger, god planløsning og er holdt i lyse, tidsriktige og nøytrale farger på både overflater og innredninger. Leilighetens store samlingspunkt er en kombinert stue- og kjøkkenløsning med god plass til gjester, store vindusflater og god romfølelse. Leiligheten er godt ivaretatt, her er det bare å flytte rett inn. Fra stuen er det direkte utgang til stor og sydvendt terrasse på ca. 10.6 kvm. Et ypperlig sted å tilbringe late sommerdager, rolig og tilbaketrukket beliggenhet i umiddelbar nærhet til sentrum.
Parkering i garasje og kjellerbod på ca. 6 kvm.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rådhusvegen 7B, 2066 JESSHEIM
Kommunenummer 3209, gårdsnummer 7, bruksnummer 14, seksjonsnummer 18, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 64 kvm
Bruksareal:
Leilighet 67 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 64 kvm: Entré, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom:
Leilighet:
1. etasje 3 kvm: Innvendig bod
I tillegg disponerer boligen bod i felleskjeller på 6,1 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.11.2023 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med membran/takpapp. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt bør etableres.
- TG2 er satt på på elanlegg på bakgrunn av at leietaker opplyser om at enkelte sikringer tidvis løses ut.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Selger opplyser videre:
- Det har vært tilfeller av vann inn i garasjen via garasjeport ved større nedbørsmengder. Styret er engasjert i å finne løsninger for å hindre vann i garasje ved fremtidige nedbørsperioder.
- Det har vært kontroller via sameiet under reklamasjonstiden på el-anlegg.
- Skovly 2 er vedtatt, men vil ikke få direkte innvirkning på denne leiligheten.
- Komfyrvakt: Ny komfyrvakt vil bli etablert av selger før overtakelse.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i bygget, men ikke i leiligheten. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Tiltalende og moderne 3-roms leilighet i 1. etasje som er gjennomgående og har god standard. Bygget sto ferdigstilt i 2018 og leiligheten har moderne løsninger, god planløsning og er holdt i lyse, tidsriktige og nøytrale farger på både overflater og innredninger. Leilighetens store samlingspunkt er en kombinert stue- og kjøkkenløsning med god plass til gjester, store vindusflater og god romfølelse. Leiligheten er godt ivaretatt, her er det bare å flytte rett inn. Fra stuen er det direkte utgang til stor og sydvendt terrasse på ca. 10.6 kvm. Et ypperlig sted å tilbringe late sommerdager, rolig og tilbaketrukket beliggenhet i umiddelbar nærhet til sentrum.
Kjøkken:
Praktisk og moderne kjøkken i åpen kjøkken- og stueløsning, leilighetens store samlingspunkt er en kombinert stue- og kjøkkenløsning med store vindusflater og god romfølelse. God plass til spisebord mellom kjøkkenet og stuen. Kjøkkeninnredning med hvite, glatte fronter, laminat benkeplate og nedfelt oppvaskkum. Belysning og stikkontaktere under overskap. Integrert stekeovn og nedfelt platetopp. Frittstående kjøkeskap med frysedel og oppvaskmaskin. Ventilator i overskap med mekanisk avtrekk. Waterguard.
Bad:
Delikat bad med god plassering i leiligheten. Stort og moderne bad med flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Vegghengt servantskap med glatte fronter, nedsenket servant med ett-greps armatur. Vegghengt speil med integrert lys. Dusjhjørne med innfellbare glassdører, og vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Spotter i tak. Avtrekksventil for mekanisk avtrekk plassert i himling.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann/oppvarming med sentralvarme til radiatorer. Baderom oppvarmet med elektrisitet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.05.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter av betydning på sameiets eiendom:
Dagboknr. 6450, tinglyst 18.08.1995, type heftelse: Naboeiendommens rett til å ha vann/kloakkledninger over eiendommen, med det vedlikeholdet dette medfører, samt forpliktelse til ikke å bygge over ledningene.
Dagboknr. 910235, tinglyst 23.08.2017, type heftelse: Hafslunds rett til etablering, adkomst og nødvendig vedlikehold av nettstasjon.
Følgende servitutter omhandler blant annet utskilling av eiendom med gjerdeplikt mot selgers tomt, kommunens forkjøpsrett av ubebygd eiendom og kommunens rett til å føre vann-, kloakk-, drenerings-, lys- og telefonledninger over eiendommene. Servituttene tilhørte eldre bruksnummer som i dag ikke eksisterer og er å anse som uvesentlige.
Dagboknr. 2215, tinglyst 14.10.1946, type heftelse: Bestemmelse om gjerde.
Dagboknr. 232, tinglyst 25.01.1954, type heftelse: Eiendomsrett.
Dagboknr. 3487, tinglyst 27.10.1955, type heftelse: Gjerdeplikt.
Dagboknr.1513, tinglyst 14.03.1968, type heftelse: Gjerdeplikt/forkjøpsrett.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentral beliggenhet på Jessheim i Ullensaker kommune. Ønsker du å bo sentralt i en nyere og moderne bolig med umiddelbar nærhet til sentrum, kan denne boligen være noe for deg!
Gangavstand til Jessheim med alt av bymessige fasiliteter - Jessheim By har et rikt og godt utvalg av ulike servicetilbud. Her er det mange ulike spisesteder, utesteder, kaféer, kulturhus med blant annet forestillinger og tre kinosaler og et godt utvalg av shopping- og handlemuligheter. Videre er det meget god offentlig kommunikasjon fra Jessheim stasjon til Oslo og Gardermoen. Togavgang til Oslo hver halvtime med en reisetid inn til hovedstaden på ca. 39 min.
Langelandsfjellet er ofte omtalt som Jessheimmarka og består av område fra Langelandsfjellet i vest og Randbydalsveien i øst, Skogmo/Fladbyseter i nord og mot dyrka mark i sør. Området har en lang rekke stier og kan by på variert terreng, samt lysløype. Det benyttes av både terrengsyklister og mosjonister i alle aldre. På vinteren kjøres det opp flotte skiløyper. For mer informasjon besøk http://www.jessheimmarka.no.
Nordbytjernet en oase i byen vår!
Nordbytjernet er et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker med beliggenhet med kort vei fra Jessheim sentrum. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med flotte turveier. Nordbytjernet har flotte badeplasser med strender, volleyballbaner, bade- og fiskebrygger.
Ca. 20-25 min. til Romeriksåsen som byr på gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.
Romeriksåsen som er et av Romerikes mest varierte friluftsområder; som byr på alt fra tur- og sykkelstier, oppkjørte skiløyper, badeplasser, skianlegg og mange gode fiskevann!
Jessheim stasjon har gode bussforbindelser til Gardermoen og Oslo, samt skolebusser til både Jessheim og Nannestad. Fra Jessheim stasjon går det tog i retning Oslo/Drammen og Dal to ganger i timen. I tillegg er det nå satt opp et ekspresstog kl 07:50 i hverdagene, som bruker 24 minutter til Oslo S.
Avstander med bil:
Gardermoen ca. 10 min
Lillestrøm ca. 22 min
Oslo S. ca. 35 min

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 5 547 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med blant annet internstier, sittebenker, sykkelstativer, plenarealer og diverse beplantning.

Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Øvrig parkering etter sameiets bestemmelser og gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til mindre vesentlig endring av reguleringsplan for "Felt K13 - Rådhusvn. 7, 9 og Ringvn. 12, 14 og 16" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 18.10.2017.
Eiendommen er berørt av veg/jernbanestøy. Det gjøres videre oppmerksom på at eiendommen ligger Skovly 2 som er vedtatt rammetillatelse for rivning av eksisterende bygning og oppføring av felles parkeringskjeller og i første omgang tre blokker på henholdsvis 5, 6 og 7 etasjer. For byggetrinn 2 er det planlagt inntil 16 etasjer. Byggestøy må påregnes.
Avsatt i kommuneplanen vedtatt 23.03.2021 til kombinert bebyggelse og anleggsformål - nåværende.
Avsatt i kommunedelplan for: Jessheim til: Kombinert bebyggelse og anleggsformål - nåværende vedtatt 16.06.2014.
Eiendommen grenser inntil reguleringsplan for "Jessheim nord" vedtatt 28.09.2008.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 9 032,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon.
Fellesutgiftene er kr 2.910,- pr. mnd. og inkluderer: Garasje, a-konto fjernvarme, TV og bredbånd (grunnpakke), forretningsførsel, drift- og vedlikehold, felles bygningsforsikring strøm i fellesarealer, m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 993 013,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 3 574 846,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.295.920.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Trond Martinussen, Marit Voldseth og Bernhard Leon Zysman

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sentrumshagen Sameie, med sameiebrøk 66/9925.
Sameiet består av 137 leiligheter og 1 næringsseksjon (garasjeanlegg).
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere. På sameiets fellesarealer gjelder båndtvang hele året.
Foretatt påkostninger de senere år: Generelt vedlikehold og utbedringer.
Planlagte påkostninger: Løpende vedlikehold.
Kostnader til fjernvarme inngår i felleskostnadene, herunder kostnader til varmt tappevann i leilighetene, radiatoranlegg etc. Det er installert individuell måling for hver eierseksjon. Kostnadene fordeles iht. målt forbruk. Det kreves inn et månedlig akontobeløp som avregnes iht. avtalt periode.
Styret gjør oppmerksom på at det følges opp en del reklamasjoner til utbygger. Disse omhandler bl.a:
- Vanninntrenging til sykkelbud og deler av garasjeanlegg
- Vanninnstrømming gjennom innsatsdører for brannvesenet ved styrtregn.
- Utskifting av lekkajsestopp/-vakter i alle sjakter.
- Trapp mot Rådhusvegen (for liten dybde på inntrinn).
- Gjenising av ventilasjonsrist under spesielle værforhold.
- Elektrisk anlegg. Styret har fått medhold i disse reklamasjonene og mange titalls punkter er fikset i styreperioden, bl.a. er hovedtavlen delvis ombygget. Flere punkter gjenstår og er under utbedring.
- Vannmengde i boligseksjoner og utekraner.
- Støy i leiligheter fra nedløpsrør.
- Oksyderte/syreskadede terrasserekkverksglass.
Seksjon 138 er egen næringsseksjon bestående av 28 p-plasser og 8 boder. Hver p-plass i seksjon 138 har eierandel på 2/64, hver bod i seksjon 138 har eierandel på 1/64. Eierandel i seksjon 138 kan dersom den ikke selges eller overføres sammen med boligen i Sentrumshagen også selges eller overføres til andre seksjonseiere i Sameiet Sentrumshagen eller til eksterne. Administrasjonsgebyr forretningsfører er iht. gjeldende prisliste pr. garasje og eventuelt bod.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 34.845 av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0221/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.23221

Dato

Sist oppdatert: 18. februar 2024 kl. 13:19

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.