Komplett salgsoppgave

Jernkisvegen 11

6 100 000 kr
108 m²
2 soverom
Velkommen til Jernkisvegen 11 - Meget innbydende endeleilighet på 124 kvm. med parkering i p-kjeller med elbil-lader og heisadkomst
Velkommen til Jernkisvegen 11 - Meget innbydende endeleilighet på 124 kvm. med parkering i p-kjeller med elbil-lader og heisadkomst
Kart
Del
HEIMDAL / LUND ØSTRE
Stor selveier fra 2019 på hele 124 kvm BRA med fantastisk planløsning, utsikt og bodplass. P-kjeller med elbil-lader

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 100 000 kr
 • Omkostninger
  153 670 kr
 • Totalpris
  6 253 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  108 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 531 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Meget innbydende endeleiligheten som oppleves eksklusiv med sitt flotte materialvalg. Leiligheten ligger fint til i byggets andre etasje, og har en spennende planløsning. Her vil du bo med umiddelbar nærhet til herlige turområder rundt Skjetlein og ikke minst den fantastiske Bymarka Verdt å merke seg:
 • Utrolig flott planløsning
 • Stue og kjøkkenareal på 51 kvm
 • Tilbaketrukket, men åpen kjøkkenløsning med integrerte hvitevarer
 • Nydelig 1-stavs hvitpigmentert parkett med fjernvarme i gulv på stue og kjøkken
 • Pent flislagt bad på 6 kvm med inngang til vaskerom på 5 kvm
 • Eget gjestetoalett
 • Rikelig med bodareal. 2 stk i leiligheten på hhv. 8 og 7 kvm + utvendig bod
 • Master bedroom 13 kvm, med walk-in 5 kvm
 • Parkeringsplass med elbil-lader i p-kjeller

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jernkisvegen 11, 7089 HEIMDAL
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 177, bruksnummer 812, seksjonsnummer 37, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 124 kvm
Totalt primærrom: 108 kvm
Totalt sekundærrom: 16 kvm
Leiligheten ligger i byggets 2.ETASJE:
BRA: 124 kvm
P-ROM: 108 kvm og inneholder: Entré/gang, bad, wc, vaskerom, stue, kjøkken, omkledningsrom og 2 stk. soverom.
S-ROM: 16 kvm og inneholder: 2 boder.
I tillegg disponerer leiligheten en bod oppmålt til ca. 7 kvm i svalgangen.
De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.09.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I følge takstmann og tilstandsrapport er boligbygg oppført i 2019. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med parkeringsanlegg i nederste etasje. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med trekledning. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse Ei30 og lydklasse db40. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass.

Standard

85% har fått TG 0 og 1: I orden
8% har fått TG 2: Alder, slitasje, skader mv.
0% har fått TG 3: Strakstiltak nødvendig
7% har fått TGIU: Ikke undersøkt
Sammendraget under beskriver kun avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad TGUI og TG2 da boligen ikke har noen strakstiltak TG3.
Rapporten fra takstmann er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det at boligen er i god befatning, men noen forhold som kjøper må være oppmerksom på.
Det gjøres spesielt oppmerksom på TGIU:
- Fukt i tilliggende konstruksjoner (Bad og vaskerom): Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent.
- Annet (Øvrige rom): Deler av overflatene i stue og soverom var ikke tilgjengelig for inspeksjon pga. særlig tungt/store mengder inventar.
- Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
TG2:
- Sanitærutstyr / innredning (Bad): Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Vanninstallasjonen er ikke utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk (Vaskerom): Sluk på vaskerom er ikke tilgjengelig for undersøkelser. Utførelse vedrørende tettedetaljer/tilstand er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Fallforhold gulv (Vaskerom): Ikke mulig å måle fall til sluk da innredning/vaskemaskin står over sluk.
- Sanitærutstyr / innredning (Toalettrom): Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Vanninstallasjonen er ikke utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort.
- Overflater vegger (Øvrige rom): Sprekk påvist i stue, mellom vegg og tak. Eksakt årsak er ukjent.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren varme kombinert med elektrisk oppvarming. Mekanisk balansert ventilasjon.
Det er fjernvarme i gulv på stue og kjøkken. Varmekabler i gulv på bad, vaskerom, toalettrom og gang/entré.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 18.10.2019.
Det ble gitt en forlenget midlertidig brukstillatelse datert 10.03.21, med frist om å gjennomføre gjenstående arbeider innen 01.04.2023.
Det foreligger tegninger av leiligheten i elektronisk arkiv mottatt fra kommunen. Dagens tegninger stemmer overens med opprinnelige plantegninger, med unntak av balkongen som er noe utvidet.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 1 servitutt på sameiets eiendom som ikke antas å ha betydning for kjøpers bruk:
- Dagboknr 879130, tinglyst 24.09.2015, type heftelse: Erklæring/Avtale. Bestemmelse om gjensidige rettigheter til følgende mot pliktig deltakelse til vedlikehold: bestemmelse om vann og kloakkledning, bestemmelse om elektriske ledninger/kabler og bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
I vedtektene opplyses det at utleie av eierseksjoner skal umiddelbart meldes skriftlig til styret eller sameiets forretningsfører med opplysning om hvem som er ny leietaker.

Diverse

Dette medfølger handelen:
- Vaskemaskin
- Tørketrommel

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en svært attraktiv og familievennlig beliggenhet på Lund Østre/Heimdal, like i nærheten av Heimdal sentrum. Det er umiddelbar nærhet til Bymarka, samt at grøntdraget boligen grenser til leder til fantastiske turområder rundt Skjetlein hvor utsikten virkelig kan nytes. Det er også kort vei til Saupstad skisenter med fine turområder og grill- og akeplasser for hele familien. Oppkjørte løypenett som tar deg inn i Bymarka ligger kun ca. 350 meter fra boligen. Her er det lysløypenett som strekker seg til blant annet Granåsen skisenter. Marka er egnet for absolutt alle - mosjonister, syklister, ski- og rulleskigåere samt barnefamilier med flere.
Boligene på Lund Østre er samlet i grupper med brede grøntdrag seg imellom. Grøntdragene leder fram til flere store felles møteplasser, opparbeidede kvartalslekeplasser, basketbane, sandvolleyballbane, Tufte treningspark og en 7-er kunstgressbane for å nevne noe. De felles grøntdragene har også direkte kontakt med markaløypa og lysløypene i området
Fra eiendommen er det gangavstand til Kattem barneskole og Åsheim barne- og ungdomsskole, samt kort vei til Heimdal Videregående skole som er av nyere dato. Det finnes også flere barnehager i nærområdet. Kollektivtilbudet består av buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Østre Lund, som også er endestasjon for Metrobussen, og ligger kun noen få minutters gange fra boligen. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall og treningssenter m.m.
Hestsjøen ligger noen kilometer fra boligen og er et populært badested med badebrygge, stupetårn, grillplass, bord og benker. Videre er det kort vei med bil til Øysand, hvor du har badestrand, volleyballbane, campingplass, med mer.
Coop Extra med post i butikk og Coop Korsen er nærmeste dagligvare. Begge butikkene med gåavstand fra boligen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Heimdal sentrum et godt utvalg av butikker og servicetilbud med flere restauranter, klesbutikker, bank, frisører, solstudio, baker og vinmonopol for å nevne noe. Det er ca. 3 km til City Syd, et av Midt- Norges største kjøpesenter, samt kort vei med bil, buss eller tog til Trondheim sentrum.

Adkomst

Det vil bli skiltet i regi av Eiendomsmegler Krogsveen ved avtale visninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager i nærheten:
- Gnist Trøa 0,7 km
- Kattem barnehager, Skjetlein barnehage 0,8 km
- Thyra barnehage (1-5 år) 0,9 km
Skoler i nærheten:
- Kattem skole (1-7 kl.) 1 km
- Åsheim barneskole (1-7 kl.) 1,4 km
- Åsheim ungdomsskole (8-10 kl.) 1,4 km
- Cissi Klein videregående skole 3,2 km
- Heimdal videregående skole (730 elever) 3,3 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 3945,2 kvm som er opparbeidet med adkomst, parkering, plenareal og diverse beplantninger.

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i parkeringskjeller. Selger har opplyst at det er oppført elbil-lader ved parkeringsplassen, og at denne medfølger salget. Kostnader til vedlikehold og strøm for elbil-laderen dekkes av den enkelte seksjonseier. Eventuelt utleie av parkeringsplass skal kun skje innad i sameiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan r20130031 datert 18.06.2015.
Lund Østre er et nyere boligfelt som fotsatt er under utvikling, og at det må påregnes mer byggeaktivitet i årene fremover. Det er blant annet regulert til bolig tomter i øst.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 531,- pr. mnd. og inkluderer:
- Velforeningskontingent kr 69,-
- Ventilasjon/filter kr 58,-
- Driftskostnad p-plass kr 299,-
- Fjernvarme kr 1 334,-
- Kommunikasjonspakke kr 434,-
- Felleskostnader likt fordelt kr 518,-
- Felleskostnader brøkfordelt kr 1 819,-
For de som ikke oppretter AvtaleGiro eller eFaktura-avtale påløper det fakturagebyr.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til faktiske utgifter.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12 464,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.
Beløpet var kr 3 116,- for 2.termin i 2022, og det er totalt fire terminer i året. (Det kan normalt være avvik fra en termin til en annen).
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2 500,- pr. år. / 3 600 kwh. pr. år. Årlig nettleie utgjør kr 2 400,-
Velavgift er inkludert i felleskostnadene.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett (fiber) og er inkludert i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 056 656,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var Formuesverdien for 2020 kr 3 803 960,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 33 379,98,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 8 259,61,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er i følge forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6 253 670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Karin Johanne Finseth og Kjell Osvald Myrenget

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Høisethtoppen, 4 Tårn, med sameiebrøk 125/5412.
Sameiet består av 85 boligseksjoner og 16 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Bonitas Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Det er ingen særskilte restriksjoner på dyrehold, men det forutsettes at dyrets eier har ansvar for at dyreholdet ikke er til unødig sjenanse eller bryderi for de øvrige sameiere eller andre som ferdes på sameiets område.
Foretatt påkostninger de senere år: Etablering av kameraovervåkningssystem.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Det er pliktig medlemskap i Lund Østre Velforening. Velforeningskontingent er inkludert i de
månedlige felleskostnadene.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Salgsoppgave med omslag : kr 3.800,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0111/22
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.22111

Dato

Sist oppdatert: 24. januar 2023 kl. 14:02

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.