Komplett salgsoppgave

Heistadtangen 25

6 700 000 kr
149 m²
3 soverom
Heistadtangen 25 - en lekker enebolig hvor alt ligger til rette for å kombinere hverdagsliv og ferieliv.
Heistadtangen 25 - en lekker enebolig hvor alt ligger til rette for å kombinere hverdagsliv og ferieliv.
Kart
Del
Porsgrunn - Heistadtangen
Sjønært og sjarmerende med moderne interiørvalg, stort allrom og usjenert bakgårdshage - ingen boplikt!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 700 000 kr
 • Omkostninger
  168 670 kr
 • Totalpris
  6 868 670 kr
 • Byggeår
  1991
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  149 m²
 • Bruksareal
  153 m²
 • Tomteareal
  276 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Årlig velavgift
  4 500 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En sjønær bolig i nostalgisk byggestil og med sjarmerende sørlandsby-inspirerte omgivelser, badestrender og småbåthavn i umiddelbar nærhet. Innvendig åpner huset seg. Moderne kjøkken, stue, en bakgårdshage med flere solrike og usjenerte uteplasser. For øvrig inneholder huset stort hovedsoverom, familiebadeværelse, to omkledningsrom, separat wc og et bad. Praktiske lagerrom i sportsbod, uthus og i et utvendig lagerrom.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Heistadtangen 25, 3941 PORSGRUNN
Kommunenummer 3806, gårdsnummer 68, bruksnummer 230, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3806, gårdsnummer 68, bruksnummer 217, ideell andel 1/53
Kommunenummer 3806, gårdsnummer 68, bruksnummer 244, ideell andel 1/71
Kommunenummer 3806, gårdsnummer 68, bruksnummer 246, ideell andel 1/53

Innhold

Totalt bruksareal: 153 kvm
Totalt primærrom: 149 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 96 kvm: Entré, gang, stue-kjøkkenløsning, bad, wc og soverom.
2. etasje 53 kvm: Bad, gang, to soverom og to omkledningsrom.
I tillegg er det sportsbod med utvendig adkomst på 4 kvm. og uthus på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.03.2023 utført av Anticimex Sandefjord AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført betongplate mot grunn. Yttervegger i trekonstruksjon med stående treklening. Saltak tekket med tegltakstein. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det mangler ventilasjon på toalettrom og mekanisk avtrekk bør etableres. Dette avviket har fått TG3 i tilstandsrapporten.
Det gjøres også spesielt oppmerksom på at avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert. Fundamentene er naturlig skjult og det er ingen dokumenter som gir opplysninger om hva slags fundamenter huset har. Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent. Spotlys på bad i andre etasje lot seg ikke demontere. Disse avvikene har ikke vært mulig å inspisere nærmere under befaring og har derfor fått TGIU i tilstandsrapporten.
Det gjøres videre oppmerksom på følgende avvik som har fått TG2 i rapporten:
- Drenering fra innebygget cisterne i toalettrom mangler.
- Luftespaltene mellom taksperrer på kald-loft er i hovedsak tettet med isolasjon noe som fører til redusert lufting og det er observert svertesopp i undetak mot gesimser.
- Innvendige trapper har kun rekkverk på en side.
- Det er registrert skjevheter i etasjeskiller i 1. etasje.
- Varmtvannsbereder har fått TG2 grunnet alder.
- Stoppekran er av eldre type Har passert anbefalt brukstid.
- Taktekking viser symptomer på elde som ikke er uvanlig på teglstein.
- Det er ikke etablert snøfangerutstyr på tak ved gangsoner.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om alle ovennevnte avvik. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Huset går over to etasjer, har en grunnflate på ca. 100 kvm og et totalt areal på litt over 150 kvm. Romløsningen er åpen og arealeffektiv. I hovedetasjen er det entré, soverom, bad, wc, stue og kjøkken med åpen løsning og utgang direkte ut til hagen med foldedør som kan åpnes helt opp, og på den måten viske ut skillet mellom inne og ute. Soverommet i denne etasjen har også direkte utgang til terrasse og bakhage. I annen etasje finner vi gang, ytterligere to soverom, to omkledningsrom og et lekkert bad. Gang og soverom i første etasje har gulvflis, mens øvrige oppholdsrom har en nydelig eikeparkett med røff overflate og brede bordganger. Vegger og himlinger er hovedsakelig malt i en palett med hvitt og moderne, duse farger. Kjøkkenet ligger i direkte kontakt med spiseplassen og har slette fronter og benkeplate med integrert vask og oppkant inntil veggen i Corian. Ventilator og hvitevarer som oppvaskmaskin, komfyr, induksjonstopp, kjøl- og fryseskap og kaffemaskin fra kvalitetsleverandører. Hovedbadet er stilrent og særdeles delikat med store flis på gulv og vegger. Det er utstyrt med Corianservant og skuffeseksjon under. Speil med designbelysning. Dusjnisje med spesialtilpassede glassdører. Vegghengt toalett med innebygget cisterne og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Detaljer som blandebatteri, knagger, stikkontakter og brytere m.m. er gjennomført holdt i sort. I hovedetasjen er dusjbadet også flislagt med store flis, dusjnisjen har stort dusjhode og servanten er et fint designelement i rommet. Toalettrommet som ligger ved siden av badet har flislagt gulv, flis bak wc og for øvrig panelvegger og himlinger. I tillegg til wc det også her en designservant. I gangen på soverommet i første etasje er det stor skyvedørsgarderobe.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Peisovn med buet glassdør i stue som også har luft-luft varmepumpe. Varmekabler i gang og på baderom. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 04.06.1992. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Det må monteres brannslukningsutstyr.
- Det må monteres taktrinn på taket for feiing av pipe.
- Utebod og garasje må bygges. 
Selger opplyser at alle punkter er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 
Byggetegninger datert 13.03.1991 viser at det er gjort endringer på bad (utvidet) og at det tidligere har vært tre soverom i andre etasje. Nå er det to soverom og omkledningsrom.
Byggetegninger datert 06.08.1998, stemplet mottatt i Porsgrunn kommune 05.08.1999, viser at inngangspartiet er kledd inn. Det foreligger ikke ytterligere dokumentasjon på dette i kommunens arkiver.
Verandadør er skiftet fra opprinnelig tofløyet dør til bredere foldedør. Dette er ikke søkt om ift. fasadeendring.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning, med alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Panterett til Heistadtangen sameie på kr. 10.000,- (sikkerhet til sameiet for evt. forpliktelser hjemmelshaver måtte ha ovenfor sameiet.) Erklæringen er tinglyst 29.10.1991 med dokument nr. 14712.
Eiendommen har via realsameier eierandel i fellesarealer.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Diverse

Det er ikke boplikt på Heistadtangen og noen bruker husene som feriehus.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Heistadtangen er en liten perle av et boligområde. Stedet er bygget opp som en nostalgisk og sjarmerende sørlandsby i miniatyr, solrikt beliggende på en odde på Eidangerfjordens vestside. Husene er bygget ganske tett med smale gater og små hager med stakittgjerder rundt. Beliggenhet, bebyggelsesform og byggestil er inspirert av måten tettsteder langs sørlandskysten gjennom generasjoner har blitt til, som en klynge hus tett ved sjøkanten godt skjermet for vær og vind. På området er det felles lekeplass, badebrygge, sandstrand og en liten småbåthavn. I umiddelbar nærhet ligger et treningssenter. Langs sjøen går det kyststi og det er ca. 800 meter til dagligvarebutikker, apotek og bensinstasjon på Heistad. Her finnes også et treningsenter og kafé. Til Stathelle hvor det er stort kjøpesenter på Brotorvet er det ca. 5 km. og til Porsgrunn er det ca. 9 km.

Adkomst

Ta av fra fra Breviksvegen ved Banken Kafe og følg Fjordgløttveien ned mot sjøen. Ta til venstre i bunn av bakken og følg veien forbi Heistad Brygge. Hold til høyre og følg veien rett frem langs ytterkanten av boligområdet. Huset ligger på høyre side av veien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.
For mer detaljer veibeskrivelse Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Heistad barneskole og Heistad unggsomskole ligger ved siden av hverandre og det er gang- og sykkelvei fra Heistad til skolene som ligger 1,6 km. fra huset. Barnehager finnes det flere av i nærområdet i avstand fra 1 - 2,5 km. unna. Skolen er moderne med idrettsanlegg og svømmehall.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 276 kvm. Tomten er lettstelt med asfaltert parkeringsareal, belegningsstein, betongheller og terrasser i impregnert trevirke og partier med singel. Med uteplasser som vender mot syd, nord og øst kan du flytte deg rundt huset ettersom du ønsker sol eller skygge. Loungegruppen er plassert ut for stuen, med foldedørene viskes skillet mellom inne og ute bort. Deler av loungeplassen har overbygg og her er det også montert en stor terrassemarkise. Her er det usjenert og det rødmalte uthuset skaper en perfekt ramme med smak av sommerlig sørlandsidyll.

Parkering

Parkeringsareal med asfalt og belegningsstein foran huset med god plass til 2 biler pluss gateparkering foran og på siden.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger, felles avkjørsel og felles lekeareal (formål) i henhold til reguleringsplan Heistadtangen, gnr 68/bnr 155 datert 14.03.1991 med tilhørende reguleringsbestemmelser. 
Eiendommen ligger i et område som i kommuneplan datert 13.06.2019 er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, flomfare og byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 25.200,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 16.000 kwh. Ca. kr. 35.000,- pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 6.000,-.
Velavgift er kr. 4.500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr. 900,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 026 352,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 694 865,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 6.868.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jan Ove Solvang og Elin Myrseth Solvang

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet Heistadtangen sameie. Velforeningen eier og forvalter fellesarealene som tilhører boligene på Heistadtangen, skilt ut fra gbnr. 68/217. Det er tinglyst rett og plikt til å være medlem av Heistadtangen sameie og rette seg etter de til enhver tid gjeldende vedtektene for sameiet.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 3,125% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 28-0040/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble og Porsgrunn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR28.2340

Dato

Sist oppdatert: 26. mai 2023 kl. 12:16

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.