Komplett salgsoppgave

Svalevegen 12

4 750 000 kr
134 m²
4 soverom
Boligen er enkel å vedlikeholde, tomten er også godt opparbeidet, noe som gjør at tiden kan brukes på andre ting.
Boligen er enkel å vedlikeholde, tomten er også godt opparbeidet, noe som gjør at tiden kan brukes på andre ting.
Kart
Del
Heistad - Grava
Moderne og praktisk enebolig i kjede med solrik og usjenert beliggenhet i enden av blindvei.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 750 000 kr
 • Omkostninger
  119 920 kr
 • Totalpris
  4 869 920 kr
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  134 m²
 • Bruksareal
  140 m²
 • Tomteareal
  905 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Usjenert, solrikt, barnevennlig, fine turområder i nærområdet, fine naturomgivelser. Kort vei til barnehage, skole og butikk. Luftig og stor balkong. Carport rett ved inngangsdøren, opparbeidet hage.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen er bygget i 2017 og har alle fasiliteter en familie kan ønske seg. Barnevennlig beliggenhet i blindvei på Gravaåsen med solrike uteområder som er pent opparbeidet for enkelt vedlikehold. Usjenert veranda med spa avdeling mot øst, plen og lekeområder mot nordvest, bed og solrik platting mot vest. Boligen har flere oppholdssoner, store delikate bad, vaskerom og en generøs voksenavdeling med soverom og walk in garderobe. Carport med el. bil lader og sportsbod rett ved inngangsdøra.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Svalevegen 12, 3940 PORSGRUNN
Kommunenummer 3806, gårdsnummer 69, bruksnummer 606, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3806, gårdsnummer 69, bruksnummer 597, ideell andel 1/20

Innhold

Totalt bruksareal: 140 kvm
Totalt primærrom: 134 kvm
Primærrom:
U. etg. - 62 kvm - Gang, bad, vaskerom og to soverom.
1. etg. - 72 kvm: Entré, bad, soverom, stue og kjøkken.
Sekundærrom:
Bod og kott: 6 kvm
I tillegg er det utebod i enden av carport på ca. 7 kvm. som ikke er inkludert i arealoppmålingen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.03.2023 utført av Sindre Anholt Andersen hos Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Det er laget smal dør fra badet i 1. etasje med tilgang til utedusj og boblebad. Døren erstatter et vindu som var tegnet inn på byggetegningene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på grunnmurer i mur/betongkonstruksjoner. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Utvendige fasader med stående trekledning. Tak med pulttaksform tekket med takpapp. Vinduer og terrassedører med 3-lags isolerglass med karmer av tre fra 2016. Slett ytterdør med glassfelt. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende elementer som har fått TG 2 i tilstandsrapporten:
- Stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen på bad i 1. etasje.
- Baderomsplate er ikke avsluttet bak hjørneprofil i dusjsonen på bad i under etasje.
- Det er registrert bomlyd i enkelte gulvfliser på vaskerom i under etasje.
- Det er etablert membranoppkant ved dørterskel, men ikke på vegg bak skyvedør til bod.
- Stedvis knirk i gulv i 1. etasje
- Enkelte gliper mellom taklist/tak og gulvlist/gulv.
- Håndløper kun på en side av utvendig trapp.
- Mindre riss/sprekker i grunnmur ved vindu på nordvegg.
- Noe skjevheter i rekkverk på forstøtningsmur.
- Noe skjevheter i søyler under balkong/veranda.
Balkong gulv trenger ett nytt sjikt med tekking/duk, mellom terrassebord og undergulv, det er observert tegn på lekkasjer og fuktskader. Dette er gitt TG3.
Følgende elementer har fått TGIU (ikke undersøkt):
- Det er ikke foretatt fuktmåling og hulltaking på bad i 1. etasje eller vaskerom, på grunn av rommets plassering.
- Stakeluke er ikke lokalisert og avløpsrør ligger skjult ift. undersøkelser.
- Taket var dekket av snø og er ikke tilstrekkelig vurdert. Kun fra bakkeplan.
- Platting var dekket av snø og ikke tilgjengelig for inspeksjon.
- Fundamenter er naturlig skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon.
- Byggegrunn er ukjent.
- Utvendig terreng og fuktsikring av grunnmur er ikke vurdert pga. snø.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om det ovennevnte. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Boligen har et delikat og moderne uttrykk med rene flater og behagelige fargevalg. Det er store gulvfliser med varmekabler i entré, bad og vaskerom, våtromsplater på veggene og malte slette flater i himling og samt vegger på vaskerom. Stor dobbeldusj med mosaikkfliser på badet i underetasjen, badekar og dobbel servant med skuffeløsning. Badet i 1. etasje har dusjnisje med innfellbare glassvegger og servant med skuffeløsning. Begge bad har vegghengt wc med innebygget sisterne. Vaskerommet har praktisk benk -og hylleplass samt nisje til vaskemaskin og tørketrommel. Utslagsvask og skap.
Oppholdsrom og soverom har laminatgulv og malte slette flater. Kjøkken og stue i åpen løsning, men kjøkkenet er likevel litt skjermet fra spisestua og har gode løsninger samt mye benkeplass. Den rause takhøyden gjør rommet lyst og luftig. Kjøkkeninnredning fra Nordsjø i dempet sort, med slette fronter. Laminert benkeplate med nedfelt platetopp og oppvaskkum i metall med ett-greps blandebatteri. Integrerte hvitevarer. Nisje for kjøleskap. Avtrekksvifte og komfyrvakt. Vedovnen i stua varmer godt og kan sees fra begge stuene. Spisestua har dør ut mot den vestvendt plattingen hvor mange av måltidene inntas. Ønsker du å spise middagen i skyggen kan verandaen ut fra den andre stua benyttes. Her er også "spa avdelingen" med utedusj og nedfelt boblebad. Det er praktisk adkomst fra boblebadet inn til badet.
I underetasjen er det svalt og en god plassering for soverommene. Det er lagt gulvvarme i alle gulv for å ha en behagelig temperatur for barbente føtter. Hovedsoverommet er stort og har en romslig walk-in garderobe. Fra kontoret er det dør ut til hagen. Det er laminat på gulvene i soverom og kontor, himlinger og vegger er malt i delikate farger.
Utstrakt bruk av downlights i hovedetasjen og på badene.
Integrerte hvitevarer og kjøleskap med frys følger med. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt  i 2017, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. 

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen varmes opp elektrisk via varmekabler og med peisovn fra Heat&Glo. Det er balansert ventilasjon som sørger for jevn sirkulasjon og stabil temperatur. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 29.01.2018. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det finnes reviderte tegninger fra 24.08.2016 som viser planløsningen slik den er i dag. Kommunen kan ikke finne denne reviderte tegningen i sine arkiver og går derfor ut fra at ferdigattesten er gitt på bakgrunn av tegninger datert 07.04.2016. På disse tegningene er vaskerom og deler av bad i under etasjen opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger datert 07.04.2016. Det er gitt tillatelse til bruksendring slik at vaskerom og bad nå er godkjent som varig oppholdsrom.
Dør ut fra badet til terrasse i 1. etasje var opprinnelig tegnet inn som et smalt stående vindu. Dette er ikke ansett som søknadspliktig tiltak jfr. ansvarlig søker CK Nor Bygg AS.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning og alt ansvar, kostnad og risiko for ovennevnte videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen med gbnr. 69/606, snr. 1 overdras fri for pengeheftelser.
Eiendommen er seksjonert i 2 seksjoner og seksjoneringsbegjæring er tinglyst 03.11.2016, med dokumentnr: 1013134, Sameiebrøk: 1/2
Eiendommen har 1/20 andel i et realsameie med gbnr. 69/597 (adkomstvei og felles lekeplass). Denne andelen overdras automatisk til nye eiere ved tinglysing av skjøte.
På bnr. 597 er det tinglyst en rett til Porsgrunn kommune den 11.02.2013, til å vedlikeholde vann og avløpsledninger med flere bestemmelser. Dok.nr. 118775.
Det er også tinglyst en urådighet til Skager Eiendom AS, tinglyst 12.03.2013 med dok. nr. 207504, urådigheten har ingen praktisk betydning for eierandelen i realsameiet.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 
Selger opplyser at det er lagt radonduk med brønn.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Særdeles rolig og barnevennlig beliggenhet innerst i blindvei i populært boligområde på Gravaåsen på Heistad. Her er det gode solforhold og kort vei til Heistad barne -og ungdomsskole, flere barnehager og matbutikker. Gode turmuligheter i nærområdet, nærmeste busstopp ligger i Pansveg, ca. 10 minutters gange fra boligen.

Adkomst

Fra Porsgrunn: Kjør Breviksvegen og ta til høyre inn til Lundedalen, ta deretter første vei til venstre, inn på Pans vei. Følg Pans vei til toppen og ta deretter inn til høyre på Skrubbedalsvegen. Følg veien, den bytter navn til Falkevegen. Ta deretter til venstre inn på Ravnevegen og første til venstre inn på Svalevegen. Huset ligger i enden av Svalevegen. Se evt. veibeskrivelse på Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Heistadskolene (1-10 kl.) - 707 elever, 33 klasser 1.4 km
Heistadskolene (8-10 kl.) - 334 elever, 12 klasser 1.4 km
Porsgrunn vgs - 9.6 km
Bamble vgs - avd Croftholmen - 6.7 km
Bamble videregående skole - 8 km
Rypeveien barnehage (0-6 år) - 78 barn, 3 avdelinger 0.7 km
Kjellerstua familiebarnehage (0-6 år) 10 barn 0.8 km
Lundelia barnehage (0-6 år) - 3 avdelinger 1.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 905 kvm som tilhører Svalevegen 12 og 14. Tomten er fellesareal, men hver bolig bruker sin naturlige del av tomten som ligger rundt huset. Hver enkelt eier bekoster og oppgraderer tomten slik de ønsker. Det er lagt felles belegningsstein på gårdsplassen. Selger har i tillegg lagt heller langs huset mot nordvest i tillegg til plen. En skråning er beplantet med prydbusker. Treplatting i forkant av huset hvor det er kveldssol. Tilhørende Under verandaen mot øst er det gruset. Tomten grenser mot friareal mot øst og nord.
eiendommen er det også en ideell 1/20 i gbnr. 69/597, som utgjør den private adkomstveien og felles lekeplass.

Parkering

Parkering i carport med el-bil lader. Plass til flere biler på tomta.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger i henhold til reguleringsplan for Felt VI og VIII, Skavrakåsen - Gravaområdet, datert 31.10.1991 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 31.10.1991.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 25 980,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 26 000,- pr. år. I tillegg kommer nettleie. Dette varierer ift. strømstøtten.
I selgers husstand har det bodd 3 personer og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 22 000 kwh pr år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7 200,-.
Velavgift til Svalevegen Vel er kr 2 250,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken som leverandør av internett og har avgift på kr 1 200,- pr. mnd. Parabolantenne og Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 093 856,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 937 882,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.869.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Per Fuglset og Adelheid Halvorsen Fuglset

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 3,125% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 28-0011/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble og Porsgrunn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR28.2311

Dato

Sist oppdatert: 20. september 2023 kl. 12:46

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.