Komplett salgsoppgave

3. Strøm terrasse 11

5 300 000 kr
138 m²
3 soverom
Velkommen til 3. Strøm terrasse 11!
Velkommen til 3. Strøm terrasse 11!
Kart
Del
Danvik
Lys og fin 4-roms eierleilighet med 2(3) etasjer. Høy takhøyde. Balkong med flott utsikt fra høyden. Parkeringsplass.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 300 000 kr
 • Omkostninger
  133 670 kr
 • Totalpris
  5 433 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1905
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  138 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 815 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og fin 4-roms eierleilighet med 2(3) etasjer.
 • Lys stue med peisovn, høy takhøyde og store vindusflater
 • Profilert kjøkkeninnredning med god skapplass
 • Pent bad fra 2016 med dusjhjørne som har regnfallsdusj
 • Varmekabler på bad, wc-rom og i entré
 • Enkelte rom og bygningsdeler har et tidsmessig oppgraderingsbehov
 • Terrassedør fra 2015 og vinduer i 3. etg fra 2022
 • Østvendt balkong på ca. 7 kvm med flott utsikt over Drammen
 • En disponibel fast parkeringsplass på felles gårdsplass
 • Beliggende i en av de eldste bydelene i Drammen
 • Gangavstand til buss, barnehage, skole og idrettsanlegg
 • Kort vei til sentrum med flere servicetilbud Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  3. Strøm terrasse 11, 3046 DRAMMEN
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 17, bruksnummer 107, seksjonsnummer 5, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 138 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 138 kvm
  Primærrom
  1. etasje:
  7 kvm: Entré.
  2. etasje:
  91 kvm: Stue, kjøkken, bad, wc-rom, soverom og gang.
  3. etasje:
  40 kvm: Loftstue og 2 soverom.
  Deler av 3. etasje er ikke av måleverdig areal pga. lav takhøyde under skråtak.
  I tillegg har boligen 1 bod på ca. 5 kvm og disponerer en andel av felles kjellerrom i felles kjeller. Boden er tinglyst til seksjonen.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Jarle Dalen Myrengen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur av typen sparsteinsmur. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Yttertaktekking fra ca. 2013. Fasade med stående og liggende trekledning. Halv-valmet tak med metallplater. Vinduer i 2-lags glass fra 2022 i 3. etg. Vinduer i 2-lags glass fra 1988 i 2. etg. Terrassedør fra 2015. Ytterdør fra ukjent årstall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Moderniseringer og påkostninger

  Bygningen ble ombygget til 5 leiligheter i 2005.

  Standard

  Vi anfører at innvendige bilder med møbler ble fotografert i 2018, derfor vil det forekomme noe avvik fra markedsførte bilder og nåværende innredning/utførelse/slitasje av boligen.
  Eget overbygget inngangsparti i bygningens 1. etasje.
  2. etasje
  Stue: Lys stue med god plass til sittemøblement. Store vindusflater og høy takhøyde (opptil 3,06 m) som gir en luftig atmosfære. Frittstående Nordpeis peisovn med glassplate på gulv. Uttak for tv-signaler. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Balkongdør fra 2015. Utgang til østvendt balkong på ca. 7 kvm. Balkongen har en fantastisk utsikt fra høyden med fritt utsyn.
  Kjøkken: Over- og underskap i hvit samt profilert utførelse. Flislagte felt på vegg over benkeplater av heltre. Lysarmaturer under overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med vegghengt ventilator og oppvaskkum. Opplegg for frittstående kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Mulighet for spiseplass. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Bad: Pent bad fra 2016. Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Dusjhjørne med foldedører av glass og regnfallsdusj. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Wc-rom: Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Gulvstående toalett. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, tapet på vegger og malt himling.
  Soverom: Garderobeløsning i hvit og profilert utførelse. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Gang: Sikringsskap med automatsikringer. Trappegang til 3. etasje og 1. etasje. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  3. etasje
  Loftstue: Trappegang til 2. etasje. Uttak for tv-signaler. 1-stavs heltrebord på gulv, malte vegger og malt himling.
  Soverom: 1-stavs heltrebord på gulv, malte vegger og tak-ess i himling.
  Soverom: 1-stavs heltrebord på gulv, malte vegger og malt himling (synlige takbjelker). Tilgang til lagringskott.
  1. etasje
  Entré: Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malte vegger og malt himling.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad: Redusert luftutskiftning, bomlyd i enkelte gulvfliser, ikke utført hulltaking/fuktmåling, fuktindikatorinstrument viser utslag som ikke helt kan utelukke fuktskade i vegg/etasjeskille, sluk er ikke skiftet ved oppgraderinger av rommet og usikre tettedetaljer ved rørgjennomføring.
  - Wc-rom: Redusert luftutskiftning, ikke tilfredsstillende størrelse på ventilasjonsspalte dør/terskel og tapet på vegg bærer preg av ufagmessig utførelse.
  - Øvrige rom (1. etg og 2. etg): Enkelte sprekker i vegger og dørblad til innerdør ved bad samt soverom har kontakt med terskel/karm.
  - Loft (innredet/3. etg): Kun tilluftsventil i takvindu (ingen annen tilfredsstillende ventilasjon) og knirk i gulv.
  - Innvendige trapper: Stedvis for liten fri ganghøyde (trapp til 3. etg) og stedvis for lite inntrinn i trapp (trapp fra 1. etg).
  - Etasjeskiller (2. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på ca. 20 mm i stue og ca. 15 mm på soverom.
  - Etasjeskiller (3. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på ca. 45 mm i stort soverom og ca. 15 mm i loftstue.
  - Radon: Ukjent om det er gjennomført radonmåling i boligen.
  - Elektrisk anlegg: Ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid/anlegg (etter år 1999).
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  - Bad: Uoversiktlig bruk av slukmansjett samt tettesjikt (kan se ut som det ikke er benyttet slukmansjett).
  - Balkong: Balkong/rekkverk er i dårlig stand - Råteskader samt svikt og for lav rekkverkshøyde iht. forskrift.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Hvitevarer på kjøkkenet medfølger ikke.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Peisovn i stue. Varmekabler i gulv på bad, wc-rom og i entré. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2021, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Følgende bemerkninger ble konstatert under tilsynet: Ikke montert plate av ubrennbart materiale på gulv under feieluke (2. etasje). Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for opprinnelig bygning i deres arkiv. I henhold til kommunens opplysninger er byggeåret rundt år 1900-1924.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Det er utstedt ferdigattest for bruksendring til 5 leiligheter datert 14.01.2005, i tillegg er det tilhørende godkjente byggetegninger datert 05.11.2001.
  Dagens planløsning avviker noe fra godkjente byggetegninger som ligger i kommunens byggesaksarkiv. Oppholdsrommene er internt omdisponert i 2. etasje og 3. etasje: Deler av stue er opprinnelig kjøkken og vaskerom, kjøkken er opprinnelig soverom og en den av loftstuen er opprinnelig bad. I utgangspunktet er dette ikke søknadspliktige bruksendringer.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
  De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Tinglyst seksjoneringsbegjæring
  Dagboknummer: 9600
  Tinglysningsdato: 27.05.2004
  Omhandler seksjonering av eiendommen.
  Seksjonsnummer 5, boligformål, sameiebrøk 141/548.
  Det er tinglyst 1 servitutt på sameiets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelser om vann- og kloakkledning m.m. Denne er ikke av direkte betydning for bruken av denne boligen.
  Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Diverse

  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger  ikke har mulighet å vite.
  Det er før markedsføring utført vask av boligen, boligen vil derfor ikke bli ytterligere rengjort før overtakelse.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Danvik/Strømsø er en av de eldste bydelene i Drammen, beliggende på sydsiden av Drammenselva mellom Gulskogen og Austad/Fjell/Tangen. Bortsett fra et område i Strømsåsen, består bydelen av tettbebyggelse, hvorav mye med sentrumsstruktur. Danvik/Strømsø har gode rekreasjonsområder i Strømsåsen, men kanskje like viktig er turveiene langs elva. I bydelen er det gode bussforbindelser med resten av byen. Drammen togstasjon og bussknutepunkt for rutebusser ligger sentralt plassert ved Strømsø Torg.
  Strømsø kan by på de fleste fritidstilbud i Drammen, herunder Skiold Ski- og ballklubb med aktiviteter på Marienlyst hele året og Drammen Turnforening med egen hall og varierte aktivitetstilbud. I tillegg finnes Haukåsløypa slalåmbakke og Drammensbadet med helårs badeland samt treningssenter innen gangavstand fra eiendommen.
  Kort gangavstand til bussholdeplass langs 3. Strøm terrasse, det er også gangavstand til Drammen togstasjon. Bussforbindelser med hyppige avganger til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Tønsberg fra Drammen sentrum, tidsmessig tar det ca. 30 minutter til Oslo, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Videre er det kort vei til påkjøring på E-18 og E-134 ved Bangeløkka.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Lassebakken barnehage, Danvik barnehage, Bikkjestykket barnehage.
  Skoler: Danvik barneskole og Marienlyst ungdomsskole.
  Drammen kommune har tre private barne- og ungdomsskoler, Drammen Realfagsskole Heltberg, Norlights Montessoriskole Drammen og Rosendal skole (Mjøndalen).
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 1 215 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Skrånende tomt. Hageområdet er opparbeidet med plen, blomster og prydbusker. Felles uteplass. Felles gårdsplass belagt med belegningsstein. Den ubebygde delen av tomta er ikke seksjonert.
  Seksjonseiere/beboere har rett til å benytte felles hagemøbler og lignende som er plassert på fellesarealet jf. vedtektene.

  Parkering

  Leiligheten disponerer én fast biloppstillingsplass på sameiets gårdsplass (plass nummer 2).
  Forøvrig parkering i gate etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område men er avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Eiendommen er SEFRAK-registrert, gjeldende bygning på eiendommen er et ikke-meldepliktig bygg. SEFRAK-registrerte bygninger gjelder bygg (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminnelova.
  Bygningen på eiendommen er et lokalt registrert kulturminne av middels bevaringsverdiklasse C. Verneklasse C (middels verneverdi) er kulturminner som hver for seg ikke er spesielt interessante eller verdifulle, men som er viktige for å helheten i verneverdig miljø selv om de er ombygde.
  Eiendommen er beliggende innenfor et område med et kulturmiljø av høy bevaringsverdi (klasse B). Kulturmiljø er områder hvor kulturminner inngår som del av en større helhet eller sammenheng.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene inkluderer bla. snøbrøyting, plenklipping, innkjøp til hage, strøm i fellesarealer, avsetning til mindre vedlikeholdskostnader, felles bygningsforsikring m.m..
  Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 6.146,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2022.
  Renovasjonskostnader: kr 4.498,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Samarbeid renovasjon med tilleggsvolum restavfall, 2023.
  I tillegg påløper det kr 716,- for feiing av vanlig skorsteinsløp og kr 363,- pr. stk. for ytterligere skorsteinsløp. Det påløper kr 1.818,- for tilsyn av vanlige fyringsanlegg. Kostnadene gjelder for ett fyringsanlegg pr. boligenhet for 2023. Frekvens på feiing samt tilsyn er avhengig av behov og vurderes av feieren.
  Styret anfører at rekkverket på balkongene til seksjonen 4 og 5 må byttes ut, disse seksjonene vil måtte betale denne kostnaden selv.
  Abonnement for tv og internett tegnes av hver enkelt seksjonseier. Det er opplegg fra Get til eiendommen.
  Glitre Energi Nett opplyser til megler at forbruk for strøm siste 12 måneder har vært ca. 24.400 kilowattimer.
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
  Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie, tv/internett og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall beboere, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

  Formuesverdi

  Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2022 beregnet til kr 1 399 973,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 5 039 902,80.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Sameiet har ingen fellesgjeld.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.433.670,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Drammen Kommune

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Sameiet 3. Strøm terrasse 11.
  Sameiet består av 5 leiligheter, fordelt på 1 bygning.
  Sameiets årsregnskap for 2023 viser et underskudd på kr 15.738,-.
  Dugnader, plenklipping og snøbrøyting tilknyttet sameiet må påregnes. Det gjøres oppmerksom på at seksjoner som ikke deltar i felles arbeid tilknyttet sameiet (snøbrøyting, plenklipping o.l.), skal betale kr 1.000,- ekstra i måneden.
  Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
  Elektriske feil og utbedringer er hver enkelt seksjons ansvar og må bekostes selv. Verandadører og vinduer må vedlikeholdes og bekostes selv. Gelendere og stolper på verandaene er felles ansvar og bekostes av sameiet ref. vedtektene.
  Planlagte arbeid/påkostninger i regi av sameiet: Skifte gjerde ut mot vei og deler av gjerde inn til nabo (mot nord) - innhenter tilbud på materialer og arbeidskost. Skifte ut verandarekkverk (ut fra stuer i 2. etasje - seksjon 4 og 5). Utbedring av murtrapp på begge sider av bygningen - innhenter tilbud. Utbedre heller i gårdsplass - undersøker nærmere. Felle tre i nabogrense. Manglende brannstige fra loftstue/soverom (seksjon 4) - innhenter tilbud. Innkjøp av sykkelstativ (til ca. 4 sykler). Male to gjenstående vegger (vurderes nærmere mot våren 2024).
  Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
  Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
  Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i IF Skadeforsikring.
  Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr 54.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0351/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23351

  Dato

  Sist oppdatert: 23. februar 2024 kl. 22:06

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.