Komplett salgsoppgave

Flekkenveien 81

17 200 000 kr
282 m²
5 soverom
Velkommen til denne eksklusive boligen i Flekkenveien 81
Velkommen til denne eksklusive boligen i Flekkenveien 81
Kart
Del
Tjøme/Holtane
Rålekker og eksklusiv enebolig med fantastisk sjøutsikt, stor tomt og nydelig atrium - sjelden mulighet!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  17 200 000 kr
 • Omkostninger
  431 000 kr
 • Totalpris
  17 631 000 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  348 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  282 m²
 • BRA-E (externt bruksareal)
  66 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  106 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Lysegrønn B

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Fantastisk enebolig med høy standard, moderne og tidsriktig materialvalg. Hele boligen oser av god kvalitet - dette er bolig for den kresne og kvalitetsbevisste!
Eiendommen ligger på Holtane, et veldig hyggelig, attraktivt og sjønært villaområde. Her kan du nærmest gå barbent ned til båthavnen, hvor du også har mulighet til å søke om å leie båtplass i Holtane Vel- og båtforening.
Fantastiske svaberg, badeplass og nylig etablert badebrygge som ligger ca. 100 meter fra eiendommen.
Boligen har en innholdsrik og spennende planløsning over to plan. I 1. etasje er det hall m/trapp, gang, 2 soverom, tv-stue, bad, bod og garasje I 2. etasje er det en fantastisk stue med åpen kjøkkenløsning, 2 soverom, walk-in closet, bad, gjesterom m/hems, vaskerom og toalettrom.
Stor dobbel garasje.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Flekkenveien 81, 3145 TJØME
Kommunenummer 3911, gårdsnummer 213, bruksnummer 85, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3911, gårdsnummer 213, bruksnummer 92, ideell andel 2/26

Innhold

BRA-i:
Enebolig:
1. etasje 121 kvm: Hall m/trapp, gang, 2 soverom, tv-stue, bad, bod og garasje
2. etasje 161 kvm: Gang, stue/kjøkken, 2 soverom, walk-in closet, bad, gjesterom m/hems, vaskerom og toalettrom
BRA-e:
Drivhus/lysthus:
1. etasje 14 kvm: Drivhus/lysthus
Enebolig:
1. etasje 52 kvm: Bod/utekjeller og hobbyrom/teknisk rom
Åpent areal:
Enebolig:
1. etasje 16 kvm: Terrasse
2. etasje 90 kvm: Balkong
Boligen har loft som ikke er måleverdig. Kaldtloft med adkomst vi luke i vegg på gjesterom. Gulvets areal på ca. 17 kvm. Arealet vil kunne benyttes til lagring av gjenstander som normalt lagres på loft.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.04.2024 utført av Hedlund Takst og byggkontroll AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Se mer under punktet ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 2009. Veggene har murkonstruksjon. Fasade/kledning har hovedsakelig teglfasader og noe trekledning.
I tillegg er det et drivhus/lysthus på eiendommen fra 2021.
Boligen fremstår med gjennomgående gode kvaliteter på materialer, innredninger og overflater. Det er registrert enkelte avvik, men disse er stort sett relatert til normal elde og avvik fra dagens forskriftskrav. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2
- Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Balkong/terrasser: åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Oppbyggingen av terrasse/balkong øker faren for skjulte skader i konstruksjonene.
- Det er påvist heksesot/støvkondens på innvendige overflater. Enkelte krypsprekker hovedsakelig i overgang vegg og innvendig tak hvor det er listefri løsning.
- Dokumentasjon av radonmålinger viser høye verdier, men under anbefalte grenseverdier. Eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "Høy" aktsomhetsgrad. Tiltak er iverksatt ved installasjon av vifter i begge etasjer.
- Registrert fukt i kjellerrommet. Noe fuktinnsig er naturlig da deler av fjellet går inn i rommet uten utvendig fuktsperre i dette området. Konstruksjonen/overflaten hvor det er påvist fukt, vil ikke ta skade av fuktpåkjenning.
- Innvendig trapp: det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Adkomststige til messanin/hems på gjesterom i 2, etasje er montert uten tilstrekkelig sikring av stige eller gjerde på mesanin/hems.
- Bad 1 i 1. etg.: det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Bad i 2. etg.: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Vaskerom 2. etg.: Rommet har kun naturlig avtrekk.
- Kjøkkenet mangler styrt tilluftsventilering.
- Innvendige vannledninger: det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning.
- Boligen har mekanisk avtrekk på bad og vaskerom. Forøvrig kun naturlig ventilasjon via veggventiler i enkelte rom og vinduer med luftespalte i karm. Dette er ikke en tilstrekkelig løsning til dagens krav til ventilering, men sett opp mot kravene på byggetiden er løsningen OK.
- Det anbefales en generell EL-sjekk gjennomført av godkjent sakkyndig elektriker av boligen.
- Drenering: utifra visuell befaring er det usikkert om det er noe tradisjonell drenering sett opp mot konstruksjonen og antatt sprengsteinsfylling rundt grunnmurene, foruten synlig fast fjell i kjellerrom.
Drivhus/lysthus:
Bygget er fundamentert på belegningsstein som vil drenere eventuelt vann ned i grunn ved vanning av planter og andre vekster. Glasstaket har automatiske luker for regulering av ønsket temperatur på de varme dagene. Glass skyvedør på langside. Det er nedgravd vannslange/rør fra hovedhuset ut til drivhuset. Denne er ikke frostsikret, slik at nedtapping av vannledningen må gjøres før kuldeperioder. Bygget har gjennomgående høy standard og er jevnlig og godt vedlikeholdt.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

Moderniseringer og påkostninger

Montert ekstra 300 liters VV-bereder tilknytter forbruksvann (kun for ekstra kapasitet ved høyt forbruk) i 2016
Skiftet vasker og steinplate i bad 2. etasje i 2021
Skiftet dusjvegger bad 1. etasje i 2022
Skiftet display på vannbåren varmeanlegg
Installert lader for elbil i garasje i 2023

Standard

Fantastisk enebolig med høy standard, oppført i 2009. Veggene har murkonstruksjon med teglfasade og fremstår som svært moderne, tidsriktig og enkelt å vedlikeholde.
Hele boligen oser av god kvalitet - dette er bolig for den kresne og kvalitetsbevisste!
Her har utbygger i sin tid lagt ned tid og kvalitet i hver utførelse. Gulvene består hovedsakelig av parkett, natursteinsfliser, tøffe betong- og steingulv. Veggene i lekker teglstein. Huset har vannbåren varme.
Boligen har en innholdsrik og spennende planløsning over to fulle etasjer. Her er det god plass til hele familien!
I 1. etasje er det romslig hall med trapp opp til 2.etasje og adkomst inn til garasjen. Her nede er det 2 soverom, hyggelig tv-stue med dør til hagen, bad med teglstein på veggene og flis på gulvet og i dusjsonen. Badet inneholder nedfelt servant i baderomsinnredningen, veggmontert toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin.
I 2. etasje er det en fantastisk stue med god takhøyde og store vindusflater mot sjøen. Vindusglassene er med selvrensende glass utvendig. Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning og er gjennomgående i huset. De store vindusflatene gir et fantastisk dagslys inn i hele rommet og ikke minst en unik kontakt med sjøen. Fra stuen og kjøkkenet er det utgang til balkong i øst og hagen og atriumet i vest.
Kjøkkenet har innredning fra KVIK og har godt med både benkeplass, skuffer, skap og en praktisk øy som skaper et naturlig skille til spisestue. Kjøkkenet har kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, gass kokesone og stekeovn. Gassinstallasjoner tilknyttet kokesonen på kjøkkenet er en utvendig tank i sertifisert skap utenfor kjøkkenet. Benkeplaten er av heltre og stein.
I denne etasjen er det 3 soverom hvor det ene soverommet har adkomst til en walk-in closet og utgang til balkong sammen med det andre soverommet. Toalettrom med toalett og servant. Badet er lekkert innredet med fliser på gulv og teglstein på veggene. Forøvrig er det dobbel servant, innredning, vegghengt toalett, bidè, badekar og dusj. Det er elektrisk styrt vifte med fuktføler. I denne etasjen er det også et hyggelig gjesterom m/hems og dør ut til hagen. Separat vaskerom med godt med innredning og benkeplate, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.
Stor, dobbel garasje med adkomst direkte til huset og boder hvor du har rikelig plass til oppbevaring - eller hva med å ha din egen vinkjeller?

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Kjøleskap medfølger eiendommen i den stand det er ved visning.

Oppvarming

Boligen har peis med innsats. Det er vannbåren gulvvarme (Tråløse regulatorer for styring av ønsket temperatur).
Det er installert fjernvarme med energibrønn som energikilde til gulvvarme og tappevann. 300 liter varmtvannsbereder ble montert i 2016, berederen er direkte koblet til strøm som en supplering av varmtvann ved høyt forbruk.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 
Det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 22.02.2018. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget.
Siste feiebesøk var 20.04.2023.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.10.2009. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattest omfatter ikke drivhus/lysthus.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3911/213/85:
30.09.2003 - Dokumentnr: 13402 - Bestemmelse iflg. skjøte- pliktig medlemskap i velforening m.v.
Avtale i skjøte: Kjøperen er pliktig til å delta i eventuell fremtidig velforening, samt følge de pålegg/retningslinjer som til enhver tid gjelder for fellesareal/lekeareal.
30.09.2003 - Dokumentnr: 13402 - Bestemmelse iflg. skjøte- vedlikeholdplikt til felles avkjørselvei
Avtale i skjøte: I den utstrekning eiendommen får adkomst via felles privat avkjørsel, påhviler vedlikeholdsplikten brukerne i fellesskap. På private felles avkjørsler må det ikke parkeres til sjenanse for øvrige brukere.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Diverse

Ved overskjøtelse av eiendommen overskjøtes også 2/26 av gnr. 213, bnr. 92 (ubebygd areal og vei).

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Holtane, et veldig hyggelig, attraktivt og sjønært villaområde. Her kan du nærmest gå barbent ned til båthavnen, hvor du også har mulighet til å søke om å leie båtplass i Holtane Vel- og båtforening. Fantastiske svaberg, badeplass og nylig etablert badebrygge fra Holtane Vel og Båtforening, som ligger ca. 100 meter fra eiendommen.
I sentrum finner du dagligvarebutikkene Spar, Rema 1000 og Extra med post i butikk. Om du isteden kjører nordover er det kort vei til Kiwi som ligger i Kjøpmannskjær.
Tjøme sentrum har vinmonopol, frisørsalonger, 2 apotek, pizzarestaurant, Pour wine & coffee og Skafferiet- en hyggelig cafe mm. På Grand Park er to klesforretninger- Brodersens Handleri og barnebutikken Engler og Pirater, samt Tjøme Kolonial og skjønnhetssalongen Tjøme Cabinet.
Tjøme er spesielt kjent for sin vakre skjærgård og nesten alle veier leder til havet og fra eiendommen kan du gå ned til sjøen og båten din om den ligger nede i båthavnen. Her er du umiddelbart ute i en av Norges flotteste skjærgårder. Tjøme er ett av Norges steder med flest soltimer, kombinert med fantastiske sandstrender, badeplasser og varme svaberg - gjør det Tjøme til et attraktivt sted å bosette seg og feriere.
Fra eiendommen er det gangavstand til fine turområder i Kynna og til Herkelås. Herkelås er en kolle og med sin høyde på 80,5 moh. er det Tjømes høyeste punkt. Herkelås er omkring 2 meter høyere enn Holtekjæråsen som ligger ved Holtane.
Ellers er det flotte turområder i Moutmarka og ut til Verdens Ende - en del av Færder Nasjonalpark, hyggelige restauranter og isbar på Hvasser, samt mange hyggelige strand- og badeområder. Det er flere muligheter for den aktive med ridesenter på Verdens Ende, Golfbane på Rød, idrettshall på Lindhøy, tennis- og fotballbane på Ormelet, samt volleyballbane, frisbeegolfbane og Skatepark på Haug.

Adkomst

Fra Tønsberg følger du FV308 mot Tjøme. Etter Vrengenbru følger du veien ca. 2 km og tar avkjøringen til venstre mot Grimestad. Følg denne veien et stykke før avkjøringen til Flekkenveien kommer på venstre hånd. Forsett på Flekkenveien til huset kommer opp på venstre hånd, rett før båthavnen. Det vil bli skiltet med Krogsveen skilt til fellesvisning.

Barnehager, skoler og fritid

Det er barneskole på Lindhøy og ungdomsskole på Haug. Randineborg barnehage er privat og ligger på Mølledammen. På Lindhøy finner du en kommunal barnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1 647 kvm. Nydelig tomt med flott utsikt til sjøen og vakker skjærgård.
Gårdsplassen er opparbeidet med belegningsstein og det er lagt skiferheller til inngangsdøren. Forøvrig er tomten opparbeidet med plen i front, busker og bed.
Et fantastisk atrium, som nærmest fremstår som en oase ligger på boligens vestside. Her er det overbygde uteplasser, skiferlagt markterrasse og god avskjerming til nabo. Et perfekt sted å samle familie og venner!
I hagen er det også et lekkert drivhus på ca. 14 kvm fra 2021. Drivhuset er fundamentert på belegningsstein, det er nedgravd vannslange/rør fra hovedhuset og det automatiske luker for regulering av ønsket temperatur på varme dager.

Parkering

Boligen har dobbel garasje i tillegg til stor gårdsplass med belegningssteinplass hvor det er plass til parkering av flere biler. I tillegg er det carport. Boligen har ladeboks til elbil.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Kommunen opplyser at eiendommen har ledninger sammen med andre eiendommer.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Boliger i henhold til reguleringsplan Honerød Flekkenveien datert 08.03.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 21.09.1999. 
I henhold til kommuneplan datert 06.09.2023 er området avsatt til Boligbebyggelse- nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, samt LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 22.556,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det er gitt tillegg for økt økt restavfall.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 19.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 22.500,-.
Velavgift til Holtane vel og båtforening er kr 700,- pr. år.
Boligen er tilknyttet fiber via Telenor. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 2 151 780,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 8 176 763,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 17.631.000,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr17.550,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Steinar Krüger og Tone Krüger

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. mva.
Tilrettelegging fra kr 17.000,-
Oppgjør: kr 7.500,-
Markedspakke: kr 23.250,-
Visninger: kr 3.000,- pr. visning (5 stk. inkl. i provisjonen)
Oppslag eiendomsregister: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0054/24
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2454

Dato

Sist oppdatert: 11. juli 2024 kl. 11:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.