Komplett salgsoppgave

Likroken 42

5 550 000 kr
118 m²
3 soverom
Velkommen til Likroken 42 - rekkehus over 2 plan i et svært barnevennlig boområde
Velkommen til Likroken 42 - rekkehus over 2 plan i et svært barnevennlig boområde
Kart
Del
MELLOMÅSEN/KOLBOTN
Flott beliggende rekkehus over 2 plan - populært område - romslige uteplasser med sol fra morgen til kveld - garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 550 000 kr
 • Omkostninger
  139 920 kr
 • Totalpris
  5 689 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1983
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  118 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 750 kr
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. NB! FRIST FOR PÅMELDING ER KL 12.00 SAMME DAG SOM OPPSATT VISNING, og det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Kontakt megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Rekkehus i et populært område. Flott beliggenhet på tunet - barnevennlig med lite biltrafikk på tunet, rett ved lekeapparater, kort gangavstand til Vassbonn barneskole, barnehager, m.m. Flere barnefamilier i nærområdet
 • Innholdsrik bolig over 2 plan - inneholder bl.a. åpen stue/kjøkken med lys inn fra 2 sider, 3 soverom, rom benyttet som kontor/kjellerstue (ikke godkjent til varig opphold), m.m.
 • Solrike og usjenerte uteplasser - fra 1.etg er det utgang til solrik uteplass orientert mot hhv øst og vest
 • Garasje i felles garasjerekke. Elbil-lader på husvegg følger
 • Rett ved Mastemyr bussholdeplass med avganger til bl.a. Oslo (ca 20 min. til Oslo S) - bussen går 4 ganger i timen i rushtiden og 2 ganger i timen store deler av dagen. Ca 15 min med bil til Oslo

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Likroken 42, 1414 TROLLÅSEN
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 239, bruksnummer 223, seksjonsnummer 21, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 118 kvm
Totalt primærrom: 118 kvm
Primærrom:
Underetasje, 58 kvm: Entré, gang, rom benyttet som kontor/kjellerstue, bad og 2 soverom.
1. etasje, 60 kvm: Soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.01.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Rom benyttet som kontor (tidligere benyttet som kjellerstue) er ikke godkjent til varig opphold. Se punkt "ferdigattest" for nærmere informasjon.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på følgende måte: Boligbygg med underetasje, 1.etasje samt kaldtloft. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner av betong samt trekonstruksjoner. Etasjeskille av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har profilert/glatt entrédør av tre. Balkongdører med karmer av tre og to-lags glass fra byggår. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår og 2013. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er gitt tilstandsgrad 3 (TG3) på følgende bygningselementer:
- Overflater gulv i underetasje: Tilstandsgraden er gitt på bakgrunn av omfattende bomlyd i gulvfliser samt løse gulvfliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. Skade må utbedres. Sjablongmessig prisanslag fra bygningssakskyndig er kr 10 000,- - kr 50 000,-.
I tillegg er det gitt tilstandsgrad 2 (TG2) på diverse bygningselementer.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningselementene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det er gitt 53 % TG1, 37 % TG2, 1 % TG3 og 9 % TGIU.
Tilstandsrapporten er datert 23.01.2023, og det gjøres oppmerksom på at rapporten er utarbeidet ifbm forrige salg av eiendommen. Hjemmelshaver overtok eiendommen 01.06.2023.

Standard

Flott beliggende rekkehus over 2 plan i et populært boområde.
Underetasje:
Entré: Flislagt gulv med gulvvarme. Downlights i himling. Garderobeskap med speil.
Gang: Flislagt gulv med gulvvarme. Downlights i himling. Automatsikringer.
Rom: Rommet er benyttet som kontor (tidligere benyttet som kjellerstue), og er ikke godkjent til varig opphold. Det er satt inn et større vindu i rommet etter at ferdigattest ble gitt.
Soverom 1: God størrelse. Garderobeskap følger.
Soverom 2: God størrelse. Kommodeskap følger ikke.
Bad: Pent bad oppusset i 2013. Flislagt gulv, delvis flislagte vegger og malt himling. Varmekabler. Baderomsinnredning (servant med underskap og speilskap). Dusjhjørne. Vegghengt wc. Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskin følger ikke). Beholder for sentralstøvsuger.
1. etasje:
Stue: Romslig stue med god plass til sofaløsning. Downlights i himling. Varmepumpe (montert for ca 2-3 år siden).
Kjøkken: Pen kjøkkeninnredning montert i 2013. Godt med skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer følger; bred induksjon platetopp, komfyr, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Kombinert kjøl- og fryseskap følger. Feieluke til sentralstøvsuger. Downlights i himling. Plass til spisebord.
Uteplass orientert mot øst: Solrik uteplass med sol fra tidlig morgen til ettermiddag. Platting og gressplen. Markise. Utvendig bod og lekestue. Hage oppgradert senere år.
Uteplass orientert mot vest: Sol fra ettermiddag til kveld. Utbygget ca 2017/2018. 2 markiser.
Soverom 3: God størrelse. Garderobeskap følger. Luke til loft med gode lagringsmuligheter.
Diverse:
- Gulv i store deler av boligen fra 2013
- Alle vegger/tak i 1.etasje malt, samt diverse vegger/tak i underetasje malt i 2023
- Garasje i felles garasjerekke. Elbil-lader på husvegg følger

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende følger ikke: Taklamper over kjøkkenbord og soverom i 1. etasje, samt veggmonterte hyller i stue og hylle i entré/gang ved sikringsskap.

Oppvarming

Gulvvarme i entré, gang og bad i underetasje. Varmepumpe montert i stue. Pipeløp i stue. Forøvrig er boligen elektrisk oppvarmet via panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.04.83 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på følgende endringer etter at ferdigattest ble gitt:
- Fjernet dør mellom vindfang og gang
- Endret vegger mellom opprinnelig vaskerom, bad og separat wc, og omgjort til et større bad
- Uteplass orientert mot vest med adkomst fra stue er utvidet
- Entré (rom ved inngangsparti) er utbygget, og rom i kjeller benyttet som kontor (tidligere benyttet som kjellerstue) er opprinnelig byggemeldt som bod jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene (entré og rom benyttet som kontor) til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommene ikke godkjennes som varig opphold og at rommene da må omgjøres til det som det opprinnelig er godkjent som. Det gjøres oppmerksom på at det er satt inn et større vindu i rom benyttet som kontor etter at ferdigattest ble gitt. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 14867, tinglyst 26.09.1989, type heftelse: Sameiet har pant i hver seksjon på kr. 50.000,-. Denne gjelder for felles forpliktelser, m.m. Mao ingen gjeld.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
- Dagboknr 458, tinglyst 19.01.1981, type heftelse: Bestemmelse om vann-/kloakkledning.
- Dagboknr 10245, tinglyst 11.11.1982, type heftelse: Kommunen har tillatelse til å anlegge og drive trafokiosk og koblingsskap på sameiets eiendom. Tillatelsen gjelder også rett til tilsyn, vedlikehold og reperasjon av anlegget.
- Dagboknr 11335, tinglyst 28.11.1983, type heftelse: Kabler fra fordelingsskapene langs mur i hager er private, og således borettslagets/sameiets ansvar.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Boligen kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Flott beliggende rekkehus i et veletablert boområde på Mellomåsen nær Kolbotn sentrum.
Meget barnevennlig boområde. Kort og trygg gangavstand til Vassbonn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole. Det er flere barnehager i nærområdet.
God offentlig kommunikasjon. Umiddelbar nærhet til bussholdeplass med hyppige avganger til blant annet Oslo (omkring 20 min. til Oslo S). I rushtiden går bussen 4 ganger i timen både til byen på morgen og fra byen på ettermiddagen. Forøvrig togforbindelse fra Kolbotn og Rosenholm. Ca. 15 minutter med bil til Oslo sentrum.
Kort biltur til Svartskog og Sør-/Østmarka med turmuligheter både sommer og vinter. Tursti om sommeren og skiløype om vinteren.
I nærområdet finner en slalåmbakke og tennisbaner ved Ingierkollen, 18 hulls golfbane på Oppegård og ulike treningssentre. Kort kjøre-/sykkelavstand til Sofiemyr svømme- og idrettshall, samt Oslofjorden med badeplasser på Ingierstrand og Hvervenbukta, i tillegg til båthavn.
Kolbotn Torg ligger like i nærheten med ca 60 forretninger, servicetilbud og ulike restauranter (blant annet ærverdige Gamle Tårnhuset restaurant), i tillegg til Kolben Kulturhus som tilbyr konserter, kino, bibliotek, m.m.
Gangavstand til Trollåsen senter som tilbyr blant annet Kiwi matbutikk (åpen kl. 7 - 22 alle dager unntatt søndag), frisør, legekontor og fysioterapeut.
Se forøvrig nyttige linker med informasjon om området:
- www.kolben.no
- www.kolbotntorg.no
- www.kolbotnil.no

Adkomst

Likroken har adkomst fra bl.a. Sagmesterveien. Sagmesterveien har adkomst fra bl.a. Mellomåsveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Rett ved Vassbonn barneskole. Kort og trygg gangvei til Ingieråsen ungdomsskole. Roald Amundsen videregående skole ligger sentralt plassert på Sofiemyr. Flere barnehager i nærområdet.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 44 868 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Seksjonseieren har også rett til å bruke fellesarealene til det de er beregnet til eller vanligvis brukes til.
Boligen har utgang til store og usjenerte uteplasser og hage. Pent opparbeidet med diverse beplantning. Diverse lekeappareter på fellesområder.

Parkering

Bruksrett til én garasje i felles garasjerekke. Gjesteparkering på anviste plasser, samt gateparkering etter områdets bestemmelser.
Sameiet har etablert 10 ladepunkter på sameiets tomt. Sameiets beboere kan abonnere på bruk av disse. På ekstraoridnært årsmøte i 2022 ble det vedtatt at det skal installeres flere ladestasjoner. Forbruk strøm faktureres hvert kvartal.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan R392600 datert 24.09.2003 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplan for Nordre Follo arealdel Oppegård datert 13.05.2019 gjelder også for området.
Mellomåsveien 1 ("Volvo-tomten") er planlagt bebygget med boliger. Utbygger har tidligere uttalt at de ønsker en kombinasjon av rekkehus og leiligheter på området, samt løpebane, tuftepark, m.m. Det foreligger varsel om oppstart av detaljregulering for området ved Mastemyr industriområde - fra eiendommen ved Lienga 6 og til Trollåsveien. Kontakt megler for nærmere informasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 15 901,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Fellesutgiftene er kr 1 750,- pr. mnd. og inkluderer: Fibernett (standard internett abonnement), felles bygningsforsikring, forretningsførsel og diverse drift og vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Fellesutgiftene er planlagt øke med ca kr. 100,- fra 01.01.24.
Tidligere eier hadde et strømforbruk som tilsvarer ca. 17.500 kwh. pr. år.
Det gjøres oppmerksom på TV-abonnement er ikke inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 315 363,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 735 306,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Ingen langsiktig fellesgjeld.
Andel formue er kr 16.016,- pr. 31.12.2022.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.689.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Cecilie Wennberg og Håkon Tranøy

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sagbo boligsameie, med sameiebrøk 4377/424624
Sameiet består av 97 boligseksjoner.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning, tlf. 22 86 59 99.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, så lenge det ikke er urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne i sameiet.
Hver seksjonseier har ansvar for det ytre og indre vedlikehold av sin seksjon, og plikt til å holde sin seksjon forsvarlig vedlikeholdt. Styret eller årsmøtet kan vedta at vedlikeholdsarbeider som maling, fasadeutbedring, reparasjon/vedlikehold av tak m.v. skjer i fellesskap for hele eller deler av sameiet. Hver seksjonseier har likevel det fulle ansvar for gjennomføring av arbeidene på sin seksjon.
Følgende arbeider ble utført i 2020/2021:
- Spyling av bunnledninger
- Maling av garasjer
- Oppgradering av diverse fellesarealer
- Anskaffet postkasser og utstyr til montering av felles postkassestativ
- Etter å ha bli kontaktet av seksjonseiere flere steder i sameiet ble det gjennomført en kartlegging av forekomsten av skjeggkre i sameiet. Det ble bestemt at det ikke ble gjennomført planlagt felles sanering.
- Det har vært dialog om "Volvo-tomten"- Volvo har forlenget sin leieavtale i to år og byggestart av nye boliger er utsatt. Styret holder kontakten med utbygger.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0069/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2369

Dato

Sist oppdatert: 28. november 2023 kl. 10:48

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. NB! FRIST FOR PÅMELDING ER KL 12.00 SAMME DAG SOM OPPSATT VISNING, og det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Kontakt megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.