Komplett salgsoppgave

Trondheimsvegen - Kløfta 255

6 750 000 kr
160 m²
4 soverom
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Trondheimsvegen 255
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Trondheimsvegen 255
Kart
Del
Emilio de Paoli Dunne
Presenteres av
Emilio de Paoli Dunne
Stor og innholdsrik (346 BRA) enebolig med mange muligheter | Alt boareal på et plan | Kjeller på 204 kvm. | Solrikt |

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 750 000 kr
 • Omkostninger
  169 920 kr
 • Totalpris
  6 919 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  160 m²
 • Bruksareal
  364 m²
 • Tomteareal
  1 095,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød C

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Attraktiv og meget innholdsrik enebolig med alt boareal på et plan og stor underetasje på ca. 206 kvm. med stort potensial og mange muligheter. Boligen holder en gjennomgående god standard, har en god og funksjonell planløsning med fire soverom, to bad, og stor kjøkken og stue i åpen løsning med hems. Boligen preges av store og gode rom med mye naturlig lys og godt med plass. Perfekt familiebolig med nok boltreplass både inne og ute.
Fra stuen er det direkte utgang terrasse over garasje med betongdekke, stor og vestvendt terrasse på ca. 46 kvm. med optimale solforhold. Videre er det terrasse i tilknytning til gangen og overbygd inngangsparti som innbyr til hyggelig kvelder utendørs.
Stor og meget innholdsrik kjeller på ca. 204 kvm. med stort potensial og mange muligheter.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Trondheimsvegen - Kløfta 255, 2040 KLØFTA
Kommunenummer 3209, gårdsnummer 11, bruksnummer 17, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 364 kvm
Totalt primærrom: 160 kvm
Bruksareal:
Enebolig 364 kvm
Primærrom:
Enebolig :
1. etasje 160 kvm: Hall, kjøkken, stue, to bad og fire soverom.
Sekundærrom:
Enebolig :
-1. etasje 204 kvm: Garasje, teknisk rom, fire boder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.08.2023 utført av Agenda Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. En bod er innlemmet i boligareal. Se punkt ferdigattest for ytterligere informasjon.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. En del kvae merker i kledning på deler av kledningen, samt spiker som kommer ut. Rundt flere vinduer er maling borte kledning/ belistning. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Skrape/male kledning med kvae merker, samt rundt vinduer.
- Rekkverket på terrassen er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Selger opplyser at det er enkelte mindre sprekker/riss sprekker i epoxybelegget. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens
forskriftskrav. Utbedre sprekker/ riss i epoxy.
- Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. En del riper, hakk mm. i stuegulv. Overflater må utbedres eller skiftes.
- Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet i stue. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Bør utføres.
- Enkelte innvendige dører må justeres.
- Bad 1: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Motfall fra dør til sluk. Anbefales fortsatt bruk av dusjkabinett. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Mangler drensspalte eller dok. på kompenserende tiltak. Bygningsdelen bør observeres, da det ved en eventuell lekkasje fra innebygget sisternekasse vil være vanskelig å oppdage lekkasjen.
- Bad 2: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Bygningsdelen bør observeres og om mulig fuktbeskyttes. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Bygningsdelen bør observeres, da det ved en eventuell lekkasje fra innebygget sisternekasse vil være vanskelig å oppdage lekkasjen.
- Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Noe merker i fronter, samt fryseskap pakning er utett og dette medfører ising i fryseskapet.
- Elektrisk anlegg fra byggeår. Selger opplyser at det ikke foreligger samsvarserklæringer.
- Drenering: Ved fuktsøk i overgang vegg/ gulv er det flere steder påvist forhøyde fuktverdier. Også synlig fukt enkelte steder. Det bør foretas ytterligere undersøkelser.
- Det er registrert skråriss som er symptom på setninger i garasje. Lokal utbedring må utføres.
TG3:
- Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Mangler snøfanger på deler av taket. Det må monteres snøfangere for å oppfylle byggeårets krav. Kostnadsestimat: 50.000 - 100.000
- Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen på terrassen på bakside. Råteskader i flere deler av bærende konstruksjoner, samt kledning mm. Skjevheter i søyler. Råteskadet trekledning må skiftes ut. Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Kostnadsestimat: 50.000 - 100.000
- Det er ikke montert rekkverk på utvendig trapper. Dette må monteres. Kostnadsestimat: Under 10.000
- Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Synlig fukt et par steder i garasjedel. Ved måling med Tramex fuktmåler er det indikasjoner på noe forhøyde nivåer i overganger gulv/ vegg. Det er også synlig avflassing maling/ saltutslag på vegger langs gulv flere steder. Ingen umiddelbare tiltak påkrevd men konstruksjonen bør overvåkes. Bruken av kjeller vil avgjøre behov for tiltak
- Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet på innvendig trapp. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Kostnadsestimat: Under 10.000.
Selger opplyser videre:
- Det har vært fuktskader i kjeller. Vi har gravd opp og lagt drenering (Isodrän) rundt huset i 2016. Det er påvist noe fukt i overgang gulv/vegg i kjeller.
- Terrassen på baksiden øst har sunket noe ned i forkant. Sprekk i garasjevegg kom i 2018.
- Det har vært mus i huset på høsten 3 ganger. Kommer opp i kjøkkenbenk via rør7kabel fra kjeller.
- Det har vært feil i fall på terrassegulv foran på vestsiden. Det ble utbedret 2019 av Eidsvoll mur og flis AS. Da ble det også satt in 4 ventiler i garasjeveggen.
- Kontroll og service på varmepumpe og styringsenheten i teknisk rom. Utført av Ener produkter AS.

Standard

Attraktiv og meget innholdsrik enebolig med alt boareal på et plan og stor underetasje på ca. 206 kvm. med stort potensial og mange muligheter. Boligen holder en gjennomgående god standard, har en god og funksjonell planløsning med fire soverom, to bad, og stor kjøkken og stue i åpen løsning med hems. Boligen preges av store og gode rom med mye naturlig lys og godt med plass. Perfekt familiebolig med nok boltreplass både inne og ute.
Fra stuen er det direkte utgang terrasse over garasje med betongdekke, stor og vestvendt terrasse på ca. 46 kvm. med optimale solforhold. Terrassen blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid og innbyr til hyggelige kvelders utendørs med god plass til mange gjester. Videre er det terrasse med utgang fra gangen og stor terrasse i tilknytning til inngangspartiet - perfekt for en sommerfest.
Kjøkken:
Praktisk og moderne kjøkken i åpen kjøkken- og stueløsning; boligens store samlingspunkt er en kombinert stue- og kjøkkenløsning med store vindusflater og god romfølelse. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter, enkeplaten er av laminat. Det er kjøleskap, fryseskap, oppvaskmaskin, platetopp med gass, stekeovn og micro. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.
Bad 1:
Moderne bad med fliser på vegger og gulv, vegghengt w, dusjkabinett. Innredning med nedfelt vask og skuffer/ skap. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk
ventilasjon.
Bad 2:
Stort og delikat bad - praktisk med to fullverdige bad. Begge badene har god plassering i boligen. Fliser på vegger og gulv. Vegghengt wc, dusjhjørne med hengslede dører. Innebygget
badekar. Innredning med helstøpt vask og skap.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme som drives av varmepumpe luft til vann. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.04.2007.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke en del av bod som er innlemmet i boligareal mellom to soverom, hvor det i dag et utgang til en overbygget terrasse, to overbygde terrasser, samt at underetasjen er større enn hva som opprinnelig er søkt om.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger mellom Kløfta og Jessheim - her bor du med kort avstand til mye. Gangveg til Jessheim og bussholdeplass like utenfor døren.
Kort vei til til togstasjonen, matbutikker, treningssenter, bibliotek, kafeer og Romerikssenteret - senteret med sine ca. 30 butikker har et variert utvalg av forretninger med gode handlemuligheter og forenkler hverdagen. Videre er det kun ca. 7-8 min. til Jessheim som kan by på det meste av bymessige fasiliteter og har igjen et enda bredere utvalg. Kort kjøretur til barnehage, barneskole og ungdomsskole.
I området er det gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.
Hiltonskogen er et populært sted å gå tur. På vinteren er det også kjørt opp skiløyper i skogen og på jordene.
Fra boligen er det kort vei til Romeriksåsen med et av Romerikes mest varierte friluftsområder; som byr på alt fra tur- og sykkelstier, badeplasser, fiskemuligheter og skianlegg. Romeriksåsen ligger langs hele vestsiden av Nannestad kommune. Her finnes et rolig skoglandskap med bølgende åser og mange innsjøer med gode fiskevann.
Kort kjøretur til til Kløfta stasjon med meget gode pendlermuligheter inn mot Gardermoen og Oslo med gode tog- og bussforbindelser. Toget inn mot Oslo går hver halvtime og har en reisetid på ca. 32. min.
Med bil:
Jessheim ca. 8 min.
Gardermoen ca. 12 min.
Oslo ca. 35 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1 096 kvm.

Parkering

Garasje i kjeller med plass til to biler. Ellers gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan "Gardermobanen parsell Kløfta - Kverndalen søndre del" datert 19.06.1995 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen er regulert av jernbanestøy.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 23.256,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 36.950,- pr. år. / 23.070 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.589.
Boligen er tilknyttet Viken fiber som leverandør av tv og brebånd og har avgift på kr 1.186 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2011 var kr 1.413.576,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5.088.875,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke eiendomsskatt i Ullensaker kommune.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.919.920.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 15.050,-/kr.17.550,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Torfin Gustav Sæther og Helene Margrethe Gaustad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 43.255 av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0161/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.23161

Dato

Sist oppdatert: 19. januar 2024 kl. 10:36

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.