Komplett salgsoppgave

Ekebergveien 292S

8 000 000 kr
97 m²
2 soverom
Velkommen til Ekebergveien 292S - En pen og solrik terrasseleilighet med garasje
Velkommen til Ekebergveien 292S - En pen og solrik terrasseleilighet med garasje
Kart
Nordstrand
Lys og pen terrasseleilighet med vestvendt terrasse på 43 kvm. og garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  172 000 kr
 • Omkostninger
  205 470 kr
 • Totalpris
  8 377 470 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1967
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  97 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 154 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Ekebergveien 292S, en tilbaketrukket og trafikkskjermet terrasseleilighet med utsyn mot grøntområde som skjermer mot vei. En lys og pen leilighet som ble omfattende pusset opp i 2012. En romslig og god planløsning, samt stor vestvendt og usjenert terrasse på ca. 43 kvm. Egen garasje med el. bil lader og ekstra sportsbod. Umiddelbar nærhet til trikk, buss og nærbutikk, samt kort vei til bl.a. fritidstilbud og et rikt servicetilbud på Sæter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ekebergveien 292S, 1166 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 184, bruksnummer 78, seksjonsnummer 32

Innhold

Totalt bruksareal: 103 kvm
Totalt primærrom: 97 kvm
Primærrom:
Entré, gang, toalett, bad, 2 soverom og stue/spisestue med delvis åpen kjøkkenløsning og utgang til vestvendt terrasse.
Sekundærrom:
Innvendig bod på 6 kvm.
Leiligheten har i tillegg egen garasje med el. bil lader i underetasjen, samt egen praktisk sportsbod på ca. 4 kvm. i bakkant av garasjen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 15.11.2022, utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Terrasseblokk over 6 plan. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utvendige fasader er av malt betong og stående
trekledning.
Taket har en tilnærmet flat konstruksjon som er tekket med takpapp/folie.
Dører og vinduer er fra 2012. Balkongdør, heve-skyvedør og vinduer er med karmer av tre, og har 2-lags glass. I rapporten er det kommentert at fugemasse mellom beslag og vinduskarm på vindu på ett av soverommene har sluppet og er gitt TG2. Dette medfører fare for fukt i konstruksjonen og bør utbedres.
Vestvendt terrasse har gulvoverflate belagt med terrassebord med rekkverk av betong og murkonstruksjoner og blomsterkasse i front. Ny papptekking ble montert i 2018. Tettesjiktet er skjult og rekkverkshøyden er gitt TG2. Se utfyllende tekst i rapporten.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Ekebergveien 292S ligger vestvendt og solrikt til, tilbaketrukket fra vei med frodig grøntområde som skjermer. Umiddelbar nærhet til kollektivtransport og nærbutikk, samt kort vei til fritidstilbud og er et rikt servicetilbud på Sæter.
Terrasseleilighet som ligger midt i bygget, 2 trapper ned fra toppen eller 2 trapper opp fra garasjen. Det er direkte inngang til leiligheten fra trapperepos (ingen fellesgang etc.).
En lys og pen leilighet som ble pusset opp i 2012. Av større påkostninger i 2012 kan nevnes nye gulv og ny isolasjon i gulvene, fornyet vegg- og himlingflater, samt montert nytt kjøkken og pusset opp badet. Vinduer, terrassedør og dører ble også skiftet. Leiligheten fremstår som lys og pen med tidløse farger og innredning. Alle downlights i LED.
I regi av sameie ble bygget pusset opp utvendig i 2021, samt at det ble montert ny utebelysning og nye automatiske garasjeporter.
Leiligheten har en god og romslig planløsning, der bl.a. toalett, bad og begge soverommene ligger i praktisk tilknytning til gangen, tilbaketrukket og skjermet fra stue/spisestue og kjøkken.
Inneholder entré, gang, bod, toalett, bad, garderobe, 2 soverom og stue/spisestue med delvis åpen kjøkkenløsning.
Liten entré med gulvfliser med varmekabler. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for at det er registrert bomlyd i enkelte gulvfliser. Det er forøvrig også gitt TG2 for stedvis slitasje og knirk i parkettgulv i leiligheten.
Praktisk bod med godt med lagringsplass. Eldre tregulv i boden.
I tilknytning til gangen ligger gjestetoalettet, som ble pusset opp i 2019. Gulvfliser med varmekabler og downlights i himling. Toalettet er innredet med vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med lys på vegg over servant. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Vannrør av typen rør-i-rør system. Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2011 er plassert i rommet. Det er montert lekkasjestopper. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for at det ikke er etablert ventilasjonsspalte mellom terskel og dør. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Adkomst fra gangen til badet via praktisk garderoberom.
Flislagt bad som ble pusset opp i 2012. Varmekabler i gulv og downligts i himling. Badet er innredet med vegghengt servantskap med glatte grå fronter og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare dører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannrør av typen rør-i-rør system. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for at ikke slukkopp i hovedsluk er mulig å ta opp, riss/sprekker i flisfuger i dusjsonen og for at elastisk flisfuge stedvis mangler vedheft. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
2 gode soverom, begge med skyvedørsgarderobe.
Kombinert stue og spisestue med delvis åpen kjøkkenløsning. Mot vest er det utgang via skyvedør til stor og usjenert terrasse på ca. 43,5 kvm. Utebelysning, stikkontakt, elektrisk markise og utekran. I 2018 ble det lagt ny papptekking på terrassen.
Ny kjøkkeninnredning i 2012 fra HTH. Hvite profilerte fronter og benkeplater av tre. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Belysning og stikkontakter under overskap. Integrert induksjonstopp, stekeovn i høyskap og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap og fryser. Vegghengt ventilator. De integrerte hvitevarene følger boligen. Vannrør av typen rør-i-rør system. Det er montert lekkasjestopper og komfyrvakt. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for at vannrørene ikke er plugget mot varerør (kan forholdsvis enkelt fikses via rørlegger). Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
I byggets underetasje har leiligheten egen garasje med el. bil lader og automatisk garasjeport. I bakkant av garasjen har leiligheten også egen sportsbod på ca. 4 kvm.
Sameiet har nylig bygget felles sykkelparkering i egen bod med låsbar ståldør.
For nærmere beskrivelse av leilighetens standard henvises det til tilstandsrapporten datert 15.11.2022 og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner og varmekabler i entré og på bad. NOBØ panelovner med nattsenking og programmering for ferie etc.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på terrassehuset datert 30.05.1979.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 17246, tinglyst 31.12.1947, Festekontrakt.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr. 8247, tinglyst 16.06.1966.
Erklæring/avtale. Sameiet forplikter seg til å knytte seg til offentlig vann- og avløpsnett når kommunen måtte forlange det. Sameiet har det fulle og hele ansvaret for private stikkledninger.
Dagboknr. 1544, tinglyst 01.02.1967 og Dagboknr. 11938, tinglyst 09.07.1970.
Erklæring/avtale. Servituttene har samme innhold som servitutt tinglyst 16.06.1966.
Dagboknr. 30357, tinglyst 04.05.2006.
Erklæring/avtale. Reseksjonering som viser seksjonens tilleggsareal.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier og utleie skal varsles styret.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Ekebergveien 292S ligger høyt og fritt med utsyn mot frodig grøntområde, tilbaketrukket fra vei.
Kun ca. 150 meter til trikk- og bussholdeplass på Ljabru. Her ligger også nærbutikken Matkroken.
Gangavstand, evt. kun 1 trikkestopp, til Sæter handelssenter med bl.a. caféer, spisesteder og butikker, samt Meny og Rema1000. På Sæter finner du i tillegg bl.a. treningssenter, legekontor, bank m.m. De to andre lokale handelssentrene i bydelen, Lambertseter og Holtet, er heller ikke langt unna. Lambertseter Senter har et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, Deichmanske bibliotek og Symra Kino, mens du på Holtet bl.a. finner den populære delikatessebutikken Jacobs.
Umiddelbar nærhet til Ljabru trikkestasjon med rute 13 og 19 til hhv. Bekkestua og Majorstuen, begge via Oslo sentrum. Det er også bussholdeplass ved trikkeholdeplassen i Ekebergveien med rute 79.
Få minutters gange til bussholdeplass i Ljabruveien med linje 81 og til Hauketo togstasjon, med reisetid til Oslo S. på ca. 9 min. Det er også flybuss fra Hauketo togstasjon.
(se ruter.no for mer informasjon)
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med få minutters gange til flotte turområder langs Ljanselven og ned til Hvervenbukta. Nærhet også til friområdet på Skredderjordet, med skøytebane om vinteren og fotball-/sandvolleyballbaner om sommeren. Østmarka med flotte turmuligheter er heller ikke langt unna.
Flere badeplasser langs Bunnefjorden med bl.a. Hvervenbukta, Katten og Nordstrand bad.
I retning sentrum finner du også området rundt Ekebergsletta som kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturparken og Ekebergrestauranten m.m.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nordstrand IF («Niffen») med flott håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand Tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bækkelaget Sportsklub (BSK) - håndball, fotball, ski m.m.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter. Svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Kort vei til områdets lokale alpinbakke - Sloreåsen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, Sats på Lambertseter og Best Helse på Holt

Adkomst

Adkomst til eiendommen fra Ekebergveien, både ved Ljabru trikkestasjon lenger syd som er innkjøringen til garasjen.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Leiligheten sogner til Munkerud barneskole og Nordseter ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 23 840 kvm. Tomten er parkmessig opparbeidet med store plenarealer, beplantning/prydbusker og trær og sittegrupper og bålpanne. Egen lekeplass for barn. Asfalterte gårdsplasser og internveier.
Iflg. selger er det mulighet for parsellhage om ønskelig (konf. evt. megler for mer informasjon).
Festekontrakten ble endret ved tilleggskontrakt i 1989. Der ble årlig festeavgift endret til kr 110.000,- fra og med 01.01.1990, med mulighet for regulering av festeavgift hvert 10. år. Sist regulert i fjor. Festekontrakten gjelder i 99 år fra 30.12.1947. Bortfester er Christian Raak.

Parkering

Leiligheten har eksklusiv bruksrett til egen garasje i byggets underetasje. El. bil lader i garasjen og ny automatisk garasjeport som ble montert i 2021.
I bakkant av garasjen har leiligheten egen praktisk bod på ca. 4 kvm.
Gjesteparkering på sameiets tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Sameiet har på oversiden adkomst over kommunal grunn ut til Ekebergveien, uten at rettigheten er tinglyst. Selger opplyser at sameiet er i en dialog med Eiendoms- og Byfornyelsesetaten vedrørende dette. Og at innkjørselen har vært uendret siden 1967. Sameiet påstår hevd for bruken.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-1166 datert 20.11.1964.
Der foreligger søknad og delvis rammetillatelse til oppføring av tre- og tomannsbolig i Ljabrubakken 19.
Det har tidligere foregått planlegging av evt. forlengelse av trikketraséen fra Ljabru og til Hauketo. Det er foreslått at trasséen skal gå langs Ekebergveien ned til Ljabru eller i trasséen til turveien ned til Ljabrubakken. Grunnet lav prioritet hos Ruter er prosjektet satt på vent inntil en beslutning er tatt av byråd for miljø og samferdsel om hvorvidt man skal gå videre med prosjektet eller ikke.
Ekebergveien er regulert bredere. Dersom kommunen krever det kan sameiet bli pålagt å være med på å bekoste opparbeidelse av veien til regulert bredde for egen regninger, og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 154,- pr. mnd. og inkluderer: Tv og bredbånd (basispakker), snørydding og gressklipping, betjening av fellesgjeld, bygningsforsikring, kommunale avgifter og forretningsførsel
Fellesutgiftene har følgende fordeling:
Kommunale avgifter og felles eiendomsskatt 476,-
Renovasjon 260,-
Festeavgift 303,-
Felleskostn. Areal 1.086,-
Felleskost likedelt 1.181,-
Lån 848,-
Seksjonen er ikke pålagt å betale eiendomsskatt for 2022, men dette må påregnes dersom formuesverdien for 2021 øker. Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2020 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 18.796 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet RiksTV som leverandør av kabel-tv og Homenet som leverandør av Internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sikkerhetsgruppen alarmselskap som koster ca. kr 5 000,-pr. år. Abonnementet følger ikke med.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 377 954,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 960 634,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 131 788,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 172 000,- pr. 01.10.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 10 675 353,- pr. 01.10.2022 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 5,05%
Lånets løpetid: 23 år 9 mnd
Avdragsfrihet: Ingen
Sameiet opptok lånet i forbindelse med utvendig oppussing, ny utebelysning, nye garasjeporter og ny avfallsløsning.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 8 205 470,-.
Av dette beløpet utgjør kr 172 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Torkil Michelsen og Sidsel Kampesæter-Michelsen

Informasjon om sameiet

Leiligheten er tilknyttet Ljabru Terrasse Boligsameie, med sameiebrøk 175/10000.
Sameiet består av 60 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter godkjenning fra styret, og sameiets regler for dyrehold skal følges.
Foretatte påkostninger de senere år:
2022:
- Sameiet har nylig bygget sykkelbod, låst med ståldør.
- Beplantning mot Ekebergveien for støyskjerming.
2020/2021:
- Utvendig oppussing av sameiets bygninger. Bygningene ble vasket, ødelagt panel ble skiftet ut, betongskader ble reparert og panel og betong ble malt.
- Utskifting av garasjeporter til leddport med åpner.
- Ny utvendig belysning.
- Nedgravde avfallscontainere.
2019:
- Utbedret terrassene i 294 og 296.
2018:
- Utbedret terrassene i 290.
2016:
- Takbelegget på øverste tak i Ekebergveien 292 ble lagt om.
- Rengjøring av ventilasjonsanlegg i alle blokkene.
- Forberedelser med rørlegging for trekking av kabler.
Planlagte påkostninger:
-Oppføring av nye frittstående garasjerekker som erstatter de gamle, lyktestolper og reparasjon av asfaltkant mot nabogrense. Dette er planlagt finansiert med oppsparte midler.
-På sikt vil det være aktuelt å pusse opp og og rehabilitere er trappene mellom bygningene.
I følge styret vil det foretas en indeksregulering/økning av felleskostnadene på nyåret 2023.
Seksjonseierne har vedlikeholdsplikt, etter nærmere bestemmelser i vedtektene.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,0% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 13.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0149/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22149

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2022 kl. 16:14

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.