Komplett salgsoppgave

Holtegrenda 2

13 900 000 kr
368 m²
5 soverom
Velkommen til Holtegrenda 2!
Velkommen til Holtegrenda 2!
Kart
Del
Henrik Skalstad
Presenteres av
Henrik Skalstad
Ski sentrum
Romslig enebolig med flere utleiemuligheter - Unik beliggenhet med 5 min gange til Ski sentrum og 3 min til Ski stasjon

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  13 900 000 kr
 • Omkostninger
  348 670 kr
 • Totalpris
  14 248 670 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  414 m²

  Nøkkelinfo

 • Byggeår
  1895
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  5 bad
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Velkommen til visning. Det er bare å møte opp på visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Holtegrenda 2!
Romslig og sentrumsnær enebolig et steinkast fra Ski sentrum med separat leilighet og hybeldel. Boligen har fem soverom og fem bad. Boligen er godt vedlikeholdt, har flere uteplasser med sol hele dagen og dobbelgarasje. Praktisk planløsning med flere forskjellige soner gjør dette til en ypperlig familiebolig.
Toget fra Ski stasjon tar deg til Oslo S på 11 min. 3 min gange til stasjonen.
I umiddelbar nærhet ligger matbutikken Kiwi. Det samme gjelder møbelforretningen Skeidar. Dersom man ikke skulle orke å lage middag, ligger det flere restauranter noen minutters gange fra boligen, blant annet pizza, sushi, indisk og diverse ala carte restauranter. Trygg vei til barneskole og nærhet til turterreng.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Holtegrenda 2, 1423 SKI
Kommunenummer 3207, gårdsnummer 133, bruksnummer 9, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 414 kvm
Totalt primærrom: 368 kvm
Primærrom:
Underetasje 100 kvm: Entré, gang, to bad, stue/kjøkken, sovealkove, stue og kontor
1. etasje 201 kvm: Hoveddel: Entré, bad, soverom, tv-stue, spisestue, stue og kjøkken Leilighet: Entré, gang, vaskerom, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning
2. etasje 67 kvm: Trapperom, gang, bad og tre soverom
Sekundærrom:
Underetasje 46 kvm: Åpent kjellerrom og fire boder
Garasje 39 kvm: Garasjerom med plass til to biler
Deler av underetasjen er ikke målbar grunnet lav takhøyde. Den totale gulvflaten i underetasjen er målt til ca. 164 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.03.2023, utført av Kenneth Lesteberg. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten en enebolig fra 1895, påbygget i 1963, 1979 og 1983. Boligen er oppført med gulv på grunn av betong. Grunnmur av naturstein, murkonstruksjoner og lettklinkerblokker. Yttervegger av lettklinkerblokker og trekonstruksjoner. Fasader utført i pussede flater og liggende trekledning. Etasjeskiller av lettklinkerelementer og trekonstruksjoner. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med eternitt plater og shingel. Profilerte entrédører av tre. Terrasse-/verandadører med karmer av tre og to-/tre-lags glass fra 1963, 1979 og 2007. Vinduer med karmer av tre og to-/tre-lags glass fra 1979, 1983, 2007, 2008, 2017, 2022 og 2023. Vindu med karmer av tre og ett-lags blyglass fra ukjent årstall. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Garasje:
Frittstående dobbelgarasje i mur-/konstruksjon, med elektrisk leddport og belysning.
Det gjøres spesielt oppmerksom på (TG3):
- På badet i 2. etasje (hoveddelen), er det motfall til sluket i dusjsonen. Tiltak må påregnes.
- TG3 gjelder for skorstein av teglstein (ikke tilknyttet ildsted): Innkledd teglsteinspipe. Alle fire sider skal kunne inspiseres. Konstruksjonen må åpnes slik at alle fire sider blir synliggjort.
- Vinduer på bad og soverom 4 mot syd: Vinduer bærer preg av høy slitasjegrad. Utskiftning må påregnes.
- Det mangler rekkverk på forstøtningsmur.
Flere deler av boligen har fått TG2 (tilstandsgrad). For informasjon om dette, se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det er påvist noen få sølvkre på hovedbad. Sølvkre kan i følge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller, samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Selger fanget 3 mus i 2018. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Moderniseringer og påkostninger

- Byttet deler av tak (hele taket på tilbygget fra 1979, ble byttet i 2010 pga. liten lekkasje over TV-stue), noen vinduer, noe panel, diverse malingsvedlikehold m.m.
- Etter installasjon av rentbrennende ovn, ble det montert pipevifte.
- 2007: Snekker Kluska satt inn ny terrassedør fra kjøkken, nytt vindu på badet i 1. etasje.
- 2007: Pusset opp bad i bodområdet med fliser. Pusset opp hovedbad i 1. etasje med fliser. Pusset opp bad i utleieleilighet med fliser. Membran lagt og nye sluk i forbindelse med oppussingen.
- 2007: KW Service AS: Varmekabler/lys i bad i bodområdet, samme på hovedbad 1. etasje og bad i utleieleilighet.
-2007: Privat rørlegger for toalett, dusj og innredning, samt vaskemaskin i samtlige bad.
- 2008: Ski glassmester byttet to vinduer på soverom syd i 2. etasje. Byttet et stuevindu i hovedstue.
- Ca. 2012: Bygd opp nytt gulv i oljetankrom.
- 2012: HUSFIX AS la ny membran på noen deler av takutspring på øst/nordsiden av huset. Terrassestolpe + byttet på terrassen i 2. etasje. Markterrasse bygget ny med trapper og rekkverk. Byttet rekkverk utvendig trapp og terrasse til separat leilighet. Nytt gjerde på nordsiden av huset. Flislagt trapp til separat leilighet og inngangsparti til hoveddel. Hele huset og mur samt garasje ble malt.
- 2014: Taktekking byttet (Isokraft underlag og Takshingel Isola + takrenner og nedløp for tilbygg (fra 1979). Ny pipehatt for separat leilighet.
- 2015: Nye fliser på gulv med varmekabler på vaskerom i separat leilighet (koblet av privat elektriker).
- 2016 BSS Byggservice byttet all panel på østvegg og deler av sørvestvegg, samt vindu i soverom nord-øst.
- 2016 Kampen installasjon byttet innmat i sikringsskap, og avtrekksvifte + diverse stikkontakter.
- 2016/2017: Buskerud elektro/Riiser og diverse nye elektriske punkter bl.a. i stue, samt varmekabler i TV-stue. I tillegg til nye utelys, nytt opplegg til inngangsparti, diverse nye kurser og innvendige/ utvendige kontakter. E. Westlie (elektriker) byttet diverse termostater og koblet varmekabler (vaskerom i separat leilighet).
- 2017 Øst interiørservice byttet til sikkerhetsvindu på soveromsvindu og satte inn sikkerhetsvindu i TV-stue med ny panel og isolasjon.
- 2017 Byttet et stuevindu i hovedstue og kjøkkenvindu hoveddel.
- 2019. Recover: Nytt badegulv på bad under trapp, i underetasje m/elektriker, rørlegger og flislegger.
- 2020: BSS Byggservice byttet vindu i soverrom i separat leilighet.
- 2021: Forsikringssak v/Gensidige, utbedret av MTEK, vedrørende defekt varmekabel på bad i 2. etasje.
- 2022:Ski VVS reparerte toalettfunksjon på bad i 2. etasje.
- 2022: Ski glassmester byttet vindu i vaskerommet i separat leilighet.
- 2022: Malt og pusset deler av panel og mur på hus og garasje ved egeninnsats.
- 2023: Ski glassmester byttet to vinduer i hovedstue.
- Noe generelt vedlikehold utført som egeninnsats.

Standard

Romslig og sentrumsnær enebolig med separat leilighet og hybeldel. Boligen har fem soverom og fem bad. Boligen er godt vedlikeholdt, har flere uteplasser med sol hele dagen og dobbelgarasje. Praktisk planløsning med mange forskjellige soner gjør dette til en ypperlig familiebolig.
1. ETASJE, HOVEDDEL:
Entré: Velkommen inn i en lys entré med gulvvarme.
Bad: Flislagt bad fra 2007 med gulvvarme. Himlingsflater utført i glatte malte flater og fliser med downlights. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdør med ettgreps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
Soverom: Soverommet i 1. etasje ligger i tilknytning til entréen og har skyvedørsgarderobe. Soverommet har i tillegg til dobbeltseng, plass til nattbord, kommoder og ekstra skap. Fondvegg i blomstrete mønster, som står i stil til resten av rommet.
Kjøkken: Kjøkkenløsning fra 2007 med profilerte fronter og benkeplate i stein. To nedfelte oppvaskummer i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Stikkontakter og belysning over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin. Integrert stekeovn med nedfelt induksjons topp. Fritthengende ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Integrert mikrobølgeovn. Frittstående kjøleskap med vanntilførsel. Frittstående fryser med isbitdispenser. Gulvflate belagt med laminat med gulvvarme. Vegger utført i flislagte flater. Himlingsflater utført i panelbord og malt strietapet. Det er meget godt med skap- og skuffeplass, samt arbeidsflater. Morgenkaffen kan nytes i frokostbaren. På kjøkkenet er det plass til stort spisebord med stoler. Utgang fra kjøkken til vestvendt terrasse på ca. 52 kvm.
Stue: Stor stue som naturlig deles inn i ulike soner. Ekstra takhøyde i deler av stuen, skaper en luftig atmosfære. Store vinduer slipper inn mye naturlig lys. I stuen kan det dekkes på til 40 gjester, enten det er konfirmasjon eller en fest for de voksne. Vedovn plassert i spisestuen. Det er gulvarme i TV-stuen. Parkett på gulv og malt trepanel på vegg.
2. ETASJE, HOVEDDEL:
Bad: Baderom fra 2003. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater med downlights. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Overskap med speildører på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdør med ett-greps armatur. Innebygget badekar med ett-greps dusjarmatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Vannrør av kobber og rør-i-rør system.
Soverom: I 2. etasje ligger tre av hovedboligens soverom. Fra hovedsoverom er det utgang til til nordvest-vendt veranda på ca. 8 kvm med kveldssol. Soverommene har god størrelse, er malt og tapetsert i tidsriktige farger.
UNDERETASJE, HOVEDDEL:
Velkommen inn i en hyggelig entré med flislagt gulv med varmekabler og god plass til yttertøy og sko.
I underetasjen er det kjellerstue, bad, rom som benyttes som kontor, en hybeldel og flere store boder for oppbevaring.
Bad: Baderom fra 2007. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i malt strietapet. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys over servant. Dusjnisje med ett-greps dusjarmatur. Gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
UNDERETASJE, HYBELDEL:
Hele hybeldelen har varme i gulv, og egner seg godt til hybelutleie eller en egen del for ungdommen i huset.
Stue/kjøkken: Kjøkkenløsning fra ukjent årstall med glatte fronter og heltre benkeplate. Det er montert fliser mellom benkeplate og overskap. Hybelkjøkken med oppvaskkum i rustfritt stål, dobbel steketopp og kjøleskap. Gulvflate belagt med laminat. Vegger utført i pussede malte flater. Himlingsflate utført i malt lettklinkerelementer. Ventilator med kullfilter.
Bad: Baderom fra ca. 1979, med oppgradering gjort i ca. 2019 (ny gulvmembran, sluk og fliser). Flislagt gulv. Vegger utført i pussede malte flater. Himlingsflate utført i malt strietapet. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjarmatur på vegg. Gulvmontert toalett.
Sovealkove: Alkoveløsning med skyvedørsgarderobe og plass til dobbeltseng.
1. ETASJE, SEPARAT LEILIGHET MED EGEN INNGANG:
Velkommen inn i leiligheten som i dag leies ut: Man kommer inn i en entré og videre inn i en gang med varme i gulv og garderobeskap. Fra entréen er det praktisk tilgang til vaskerom, der våte klær og sko kan plasseres. Vaskerommet er fra ca. 1983 med nye fliser i senere tid. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger og himlingsflater utført i glatte malte flater. Vegghengt utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin.
Kjøkken: Kjøkkenet er fra IKEA med løsning fra ca. 2015. Innredningen har profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur og belysning samt stikkontakter over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin og stekeovn med nedfelt induksjonstopp. Integrert ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Kjøkkenet har frittstående kjøleskap med fryser. Gulvflater er belagt med laminat, vegger utført i tapetserte flater og himlingsflate utført i tak-ess. Plass til spisebord i tilknytning til kjøkkenet.
Stue: Stuen er i en åpen løsning mot kjøkkenet. Det er vedovn i stuen, som varmer godt på kjølige dager. Utgang til sydøstvendt veranda på ca. 8 kvm.
Bad: Baderom fra 2007 tilknyttet soverommet. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i tak-ess. Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med dusjforheng med ett-greps armatur. Gulvmontert toalett.
Soverom: Plass til dobbeltseng og nattbord. Garderobeskap.

Løsøre og tilbehør

To vegghengte hyller i stuen medfølger ikke. Ellers kan noe løsøre/tilbehør kjøpes etter avtale.
Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet, kombinert med vedfyring.
Gulvvarme på alle bad, begge entréer i hoveddel, TV-stue, kjøkken og soverom i 1. etasje, hele hybeldelen, samt vaskerom i leilighet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det foreligger imidlertid ferdigattest på leiligheten i 1. etasje, datert 17.10.1980 og ferdigattest på dobbelgarasjen, datert 20.07.1987.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 
Del av underetasjen som i dag er innredet som kjellerstue og kontor er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom/atelier/kontor/bod jf. byggetegninger, datert 1979 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr. 3295, tinglyst 04.05.1979, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning: Omhandler bestemmelser rundt avtale med Ski kommunes vannverk. Vann- og kloakkverket har rett til å inspisere eiendommens ledningsanlegg. Omhandler også hvilke ansvarsområder eier og kommunen har.
Dagboknr. 4368, tinglyst 12.06.1979, type heftelse: Erklæring/avtale: Omhandler bestemmelse rundt kloakkledninger og vedlikehold av disse.
Dagboknr. 168606, tinglyst: 15.02.2023, type heftelse: Bestemmelse om veg.
Det er tinglyst følgende rettigheter i annen eiendom:
Dagboknr. 900149, tinglyst 07.05.1929, type heftelse: Bestemmelse om veg. Rettigheten hefter i Holtegrenda 8.
Dagboknr. 900150, tinglyst 07.05.1929, type heftelse: Bestemmelse om veg. Rettigheten hefter i Holtegrenda 8.
Dagboknr. 4368, tinglyst 12.06.1979, type heftelse: Erklæring/avtale: Omhandler bestemmelse rundt kloakkledninger og vedlikehold av disse. Rettigheten hefter i Holtegrenda 8 og 10.
Dagboknr. 168606, tinglyst: 15.02.2023, type heftelse: Bestemmelse om veg. Rettigheten hefter i Holtegrenda 8.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten i 1. etasje er godkjent, og kan lovlig leies ut. Leiligheten leies i dag ut for kr. 12.500,- og det foreligger en leieavtale som strekker seg til 01.12.2023. Ny eier overtar denne avtalen. Hybeldel i underetasjen kan også leies ut.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det ble gjennomført radonmåling den 20.01.2011 på denne boligen. Verdiene var innenfor godkjente krav.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Holtegrenda ligger et steinkast fra Ski sentrum, som har et bredt utvalg av butikker og andre servicetilbud med blant annet Ski Storsenter, stor flersalskino, bibliotek, restauranter, post, banker, legesentre mv.
I umiddelbar nærhet ligger matbutikken Kiwi. Det samme gjelder møbelforretningen Skeidar. Dersom man ikke skulle orke å lage middag, ligger det flere restauranter noen minutters gange fra boligen, blant annet Pizzabakeren, Dominos og den indiske restauranten Tandoori Palace som åpner sine dører i nye lokaler, i mai. For sushielskere ligger Sushi House noen minutter gange unna, samt et bredt utvalg av andre restauranter i sentrum.
En helt ny og moderne togstasjon finner du i sentrum av Ski. Follobanen som stod ferdig i desember 2022 reduserte reisetiden med tog mellom Ski og Oslo S ned til kun 11 minutter, med seks avganger i timen. Med bil tar det ca. 27 minutter å kjøre til sentrum av Oslo, utenom rushtid.
Ski har et bredt idrettstilbud og mange flotte turmuligheter, sommer som vinter. Kun en sykkeltur unna, finnes flere ferskvann for bading, kano og fiske. Midtsjøvannet, Gjersengen mm. På Midtsjø er det nå naturisbane om vinteren. Det er ca. 9 minutter med bil til Vinterbro, med den populære fornøyelsesparken Tusenfryd, Alti (Vinterbro Senter) med et godt utvalg av butikker og Bunnefjorden, med marina og badeplass på populære Breivoll og Kjærnes.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Gangavtand til barnehager og barneskole. Trygg skolevei til barneskolen via interne veier.
Ungdomsskole ligger i Ski sentrum. Det er et rikt tilbud for barn og unge i kommunen.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.051 kvm. Tomten er pent opparbeidet med steinlagt gårdsplass, gressplen og diverse beplantning. Flere solrike uteplasser rundt hele boligen.
Viken fylkeskommune har kjøpt ca. 49 kvm av tomten som grenser mot veien. Det er ikke begjørt oppmålingsforretning enda. Dette vil føre til at tomten blir på ca. 1000 kvm.
Det foreligger en klausul mellom Fylkeskommunen og Nordre Follo kommune knyttet til en mulig erstatning til eier av Holtegrenda 2, dersom kommunen ikke godkjenner at areal som nå er privat vei inngår som en del av tomtearealet.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje med elektrisk leddport og belysning. Det er også plass til flere biler på egen stor gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse (946 kvm, kjøreveg (8 kvm), fortau (7 kvm) og annen veggrunn (48kvm) - grøntareal ( 43 kvm) i henhold til reguleringsplan for Fv.35 Nordbyveien: Oppegårdveien - Vestveien, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 01.06.2016.
I kommuneplanen for Nordre Follo 2023-2030 fremkommer det følgende hensynssoner:
- H570_1: Bevaring kulturmiljø - 1052 kvm av tomten.
a) Det skal i hensynssonen legges særlig stor vekt på bevaring av opprinnelig bebyggelse.
b) Nye tiltak på eiendommen skal ta hensyn til og tilpasses eksisterende bebyggelse slik at bevaringsinteressene ivaretas på en god måte. Særlig viktig er bebyggelsens overordnede formspråk, materialbruk, takform, vinduer, dører og andre fasadedetaljer.
c) Påbygg, tilbygg og andre tiltak som medfører større visuelle endringer på bevaringsverdig bebyggelse tillates ikke. Det gjøres unntak for tiltak som tilbakefører til dokumentert opprinnelig form og uttrykk.
d) Opprinnelige eller kulturhistorisk verdifulle bygningselementer som vinduer, ytterdører, gerikter, kledning, taktekning og andre fasadedetaljer skal kun fornyes når disse ikke lenger tilfredsstiller rimelige tekniske krav eller er så skadet at reparasjon er uaktuelt. Ved nødvendig fornyelse skal bygningselementer tilpasses bygningens opprinnelige stil og materialbruk.
e) Opprinnelig intern sti- og veistruktur og eldre opparbeidet hage- eller parkareal, inkl. verdifull vegetasjon, forstøtningsmurer m.m. skal bevares.
- H220_1: Gul støysone - 662 kvm av tomten.
- H210_1: Rød støysone - 81 kvm om tomten.
- H310_1: Ras- og skredfare - 1052 kvm av tomten - Hensynssonen gjelder for store deler av Nordre Follo.
Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
Id 202202: Skistasjonsområde øst. Det er satt i gang reguleringsarbeid.
Id 202001: St. hansveien 5-9. Det er satt i gang reguleringsarbeid på tomt (St. hansveien 5-9) hvor det legges til rette for omsorgsboliger, barnehage og boliger.
Id 20220: Nordbyveien 2. Det er satt i gang reguleringsarbeid i Nordbyveien 2 (Skeidartomta) Formålet er et mer moderne nærings- og kontorbygg.
Id 202102: Waldemarhøyveien 1. Det er satt i gang reguleringsarbeid for bygging av boligblokker.
Id 202005: Waldemarhøyveien 5-7. Det er satt i gang reguleringsarbeid for bygging av boligblokker.
Id 202201: Ski stasjonsområde vest. Det er satt i gang reguleringsarbeid for å tilrettelegge for et attraktivt byområde med tilhørende nærings- og publikumsrettede funksjoner, samt hotell.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 16.274,- for 2022. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 62.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 14.000,- ( inkl. utleieforsikring, sopp/råte, naturskade).
Privat brøyting koster ca. 2.700,- pr. år. Naboene deler på utgifter til måking og strøing for den private veien rundt huset.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber/Altibox som leverandør av tv og internett og har avgift på kr 1.059,- pr. mnd. Hastighet: 500/500. Dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 2.551.098,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 9.183.951,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 14.248.670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr.17.550,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Geir Dalstein og Irene Westlie

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10.000,- (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 90.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0018/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.2318

Dato

Sist oppdatert: 14. mars 2024 kl. 08:40

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Velkommen til visning. Det er bare å møte opp på visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.