Komplett salgsoppgave

Gartnerveien 24

10 000 000 kr
272 m²
5 soverom
Velkommen til Gartnerveien 24
Velkommen til Gartnerveien 24
Kart
Del
Nærsnes
Spennende enebolig med fantastisk utsikt - 5 soverom - 3 Bad - Oppusningsbehov

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  10 000 000 kr
 • Omkostninger
  251 170 kr
 • Totalpris
  10 251 170 kr
 • Byggeår
  1981
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  272 m²
 • Bruksareal
  301 m²
 • Tomteareal
  1 216 m² (festet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gartnerveien 24!
Stor familiebolig beliggende i et barnevennlig og rolig område på Nærsnes. Boligen har original standard så det er behov for oppussing. Totalt 5 soverom og 3 stuer så her er det god plass for hele familien. Det er kort vei til barnehage, barneskole og butikk, noe som gjør hverdagen mer praktisk for familier. Kort vei til fjorden med kyststier og til marka med flott turterreng samt skiløyper om vinteren. Nærsnes er et meget idyllisk og flott tettsted langs Oslofjorden. Få min kjøring til Slemmestad sentrum og Rortunet kjøpesenter.
- Utsikt over Oslofjorden
- Dobbel garasje
- Praktisk planløsning
- Stor og koselig hage
- Badstue i kjelleren
- Varmepumpe med luft/luft i spisestuen
- 5 soverom
- 3 bad, eget vaskerom og toalettrom
- 4 stuer to av dem peis

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gartnerveien 24, 3478 NÆRSNES
Kommunenummer 3203, gårdsnummer 243, bruksnummer 356, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 301 kvm
Totalt primærrom: 272 kvm
Primærrom:
Kjeller 73 kvm: Gang, kjellerstue, bad, vaskerom, treningsrom og badstue
1. etasje 199 kvm: Vindfang, ganger, peisstue, spisestue, kjøkken, TV-stue, stue, toalettrom, 2 bad og 5 soverom
Sekundærrom:
Kjeller 27 kvm: Matbod og 2 klesboder
1. etasje 2 kvm: Kleskott
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.06.2023 utført av Anticimex AS v/Sverre Alexander Enersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Kjellerstuen, treningsrom, badstue er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom/disponibelt rom, redskap matbod jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Se punkt under ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong/murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller i hovedsak av trekostruksjoner. Yttervegger med stående trekledning. Tak med valmtaksform tekket med takstein. Boligen har profilert ytterdør i tre med sidefelt i glass fra byggeår. Terrassedører i tre med 2-lags glassfelt fra byggeår. Kjellerdør med glassfelt fra byggeår. Vinduer i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på punktene under som har fått tilstandsgrad 2:
- Bad 2 i førsteetasje grunnet alder, slitasjegrad og utførelse.
- Kjøkken grunnet alder og slitasjegrad med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner.
- Toalettrom grunnet alder, slitasjegrad og utførelse med tanke på overflater, ventilasjon, røropplegg samt andre installasjoner.
- På gulvet i øvrige rom i 1.etasje da det er stedvis mye knirk i gulvet, glippe i mellom laminatene og inn mot vegg på soverom 2, samt at parketten forøvrig bærer preg av alder/slitasje.
- Konstruksjonen i underetasjen da det er en risikokonstruksjon med tanke på fukt. Det ble registrert forhøyede fuktverdier i utlektet kjellervegg.
- Innerdører da dørbladet til innerdør ved bod i innredet kjellerdel har kontakt med dørterskel/dørkarm.
- Krypkjeller da det er tegn på utilsiktet fukt og "kjellerlukt " er registrert, samt at det er organiske materialer er lagret der.
- Kjølerom da grunnet alder. Det er ikke undersøkt av takstmann.
- Innvendige trapper da trappen til uinnredet kjellerrom mangler rekkverk. Trappene/rekkverket har større åpninger enn 10 cm, inntrinn mindre enn 25 cm, samt at trappene har stedvis fri ganghøyde under 2.0 meter.
- Etasjeskiller da noe skjevheter er registrert.
- Varmtvannsbereder grunnet alder og tilstand.
- Innvendige vann- og avløpsrør grunnet alder.
- Radon da det ikke er foretatt radonmålinger.
- Yttervegger da det ikke ses at det er etablert musesikring bak kledningen.
- Vinduer, ytterdør og kjeller grunnet alder og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling.
- Yttertak da taktekningen bærer preg av elde og slitasje.
- Terrasse grunnet slitasje, samt rekkverkshøyden er under 1 meter.
- Grunnmuren grunnet riss/spekker i blottet betonggulv og enkelte riss/sprekker i grunnmuren.
- Drenering grunnet alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er kort/utløpt.
- Forstøtningsmurer grunnet sprekker og riss.
- Utvendige vann- og avløpsrør grunnet alder.
- Garasjen grunnet slitasjegrad.
Se utfyllende tekst i rapporten. 
Det gjøres spesielt oppmerksom på punktene under som har fått tilstandsgrad 3:
- Bad 1 i førsteetasje grunnet høy alder, slitasjegrad og utførelse med tanke på overflater, membran, innredning, røropplegg, ventilasjon samt andre installasjoner.
- Bad 3 i underetasje grunnet alder, slitasjegrad og utførelse.
- Vaskerom grunnet alder og mangel på sluk og membran.
- Elektrisk anlegg grunnet varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt, det er registrert løs stikkontakt i vindfanget, samt at det er gjennomført vedlikehold på det elektriske anlegget uten at det finnes dokumentasjon på dette.
- Rømningsvei fra rom under terreng er ikke etablert.
Se utfyllende tekst i rapporten. 

Standard

Entre:
Inngangsparti med trappeadkomst. profilert ytterdør i tre med sidefelt i glass fra byggeår. Entre med plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Innenfor entre er det er gang med garderobeskap som det er god plass til oppbevaring av klær.
Stue:
Romslig stue/spisestue med en delvis åpen løsning med kjøkkenet. Store vindusflater som slipper mye naturlig lys inn. Peisovn mellom stuen og spisestuen som varmer godt på kalde dager. Det er god plass til sofagruppe og tv-møblement, samt spisestuebord. Det er også en egen tv-stue, stue ved soverommene og en koselig kjellerstue med peis. Så her er det god plass til hele familien.
Kjøkken:
Kjøkken fra byggeår med både slette og profilerte fronter. Det er innredet med overskap, underskap, laminatbenkeplate, nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur, fliser på vegg mellom benkeplate og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap, komfyr med platetopp og ventilator på vegg, oppvaskmaskin under benkeplate, kjøleskap med fysedel i høyskap. Veggflater med malt tapet.
Himling med takplater og trebord. Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. 
Bad 1:
Flislagt bad fra byggeår med gulvvarme. Himling med takplater. Det er innredet med vegghengt servantskap med profilerte fronter, nedfelt servant med ett-greps armatur, speil, skap og overlys med stikkontakter på vegg over servant, badekar i hjørnet med vegghengt dusjbatteri tilkoblet hånddusj og tappekran, samt gulvstående bide. Lufteventil plassert i himling og tilluftspalte ved dørterskel.
Bad 2:
Flislagt bad fra byggeår med gulvvarme. Himling med panel. Det er innredet med vegghengt servantskap med profilerte fronter, nedfelt servant med ett-greps armatur, speil, skap og overlys med stikkontakt på vegg over servant, dusj på gulv i hjørnet med innfellbare glassdører, dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj, samt gulvstående toalett. Lufteventil plassert i Himling.
Bad 3:
Flislagt bad fra byggeår med gulvvarme. Himling med panel. Det er innredet med vegghengt servant med ett-greps armatur, speil og lys på vegg over servant, gulvstående toalett og dusj på gulv i hjørnet. Avtrekksvifte plassert i himling og hull for tilluft i dør.
Vaskerom:
Vaskerom fra byggeår med malt betonggulv. Veggflater med malt mur/grunnmur og våtromsplater. Det er innredet med vegghengt utslagsvask med to-greps armatur og opplegg for vaskemaskin. Rommet har ikke sluk.
Toalett:
Toalettrom fra byggeår. Det er 3-stavsparkett på gulvet, malte slette vegger og himling med takplater. Det er innredet med vegghengt servant med ett-greps armatur og gulvstående toalett.
Soverom:
Boligen har totalt 5 romslige soverom, alle i 1.etasje. Alle rommene har plass til dobbeltseng og garderobeskap.
Terrasse:
Fra stuen og soverom 4 har du utgang til øst-vendt terrasse på ca. 8 kvm. Fra peisstuen har du utgang hellelagt uteplass.
Overflater 1.etasje:
- Gulvflater belagt med 3-stavs parkett, laminat og tepper.
- Veggflater med panelplater, tapet og malt tapet.
- Himlingsflater med panel.
Overflater kjeller:
To separate kjellere, en innredet del og en uinnredet del ligger delvis under terreng.
- Gulvflater med blottet betonggulv og tepper.
- Veggflater med malt mur/grunnmur og panel.
- Himling med laminat, takplater, tubloftsplater og panel.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektriske varmekabler på alle bad og innredet kjeller. Peis i stuen og kjellerstue. Varmepumpe med luft/luft i spisestuen, ellers elektrisk med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 05.10.1982. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Stigetrinn på tak monteres nær pipe.
- Husstige plasseres lett tilgjengelig for feier.
- Husnummerskilt plasseres på vegg lett synlig fra vei.
Det foreligger også midlertidig brukstillatelse på tilbygg datert 30.12.1988. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Behandling av kledning.
- Sokkel sikres på våtrom.
- Trapper for ytterdør må oppsettes. Utføres i varig materiale.
Selger opplyser at alle punkter er utført.
Det foreligger godkjente byggetegninger på huset datert 15.05.1981, på garasjen datert 22.09.1982 og på tilbygget datert 08.06.1988.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 
Kjellerstuen, treningsrom, badstue er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom/disponibelt rom, redskap og matbod jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. I henhold til byggeforskrift er hobbyrom godkjent som rom til varig opphold, men siden det ikke er godkjente rømningsveier i kjelleren så er ikke kravene til varig opphold oppfylt. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Det enesoverommet i 1.etasje står det byggemeldt som arbeid.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 406332, tinglyst 11.09.1981, type heftelse: Festeavgift av tomten
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 406332, tinglyst 11.09.1981, type heftelse: Festekontrakt- Urådighet
- Festeretten kan ikke overdras uten grunneiers samtykke.
- Bestemmelser om årlig avgift, regulering av leien, pant for forfalt festeavgift, innløsningsrett og festetid på 99 år.
- Bestemmelse om om vann- og kloakkledninger, telefonledninger, stolper, kabler, grøfter og vedlikehold av dette.
Med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i rolige og meget barnevennlige omgivelser på Nærsnes. Et etablert nabolag primært bestående av eneboliger og tomannsboliger, med Oslofjorden og marka som nære naboer.
Nærsnes består av en god blanding av eldre og moderne eiendommer og det er lagt stor vekt på å bevare eksisterende bygningsmiljø. Kun få minutters gange til flotte badesmuligheter langs Oslofjorden i form av strender og svaberg. Flott ski- og turterreng i marka og langs fjorden. Ca. 5 minutters gange til Nærsnes sentrum med skole, barnehage og matbutikk.
Ca. 5 min kjøretur unna Slemmestad sentrum og det nye Rortunet kjøpesenter med flere klesbutikker, apotek, sport, interiørbutikk, blomsterbutikk, vinmonopol, meny, optiker, serveringsteder med mer. I tillegg til kjøpesenteret finnes også servicetilbud i form av tre bensinstasjoner, Rema 1000 med post i butikk og flere matbutikker.
Få minutters gange til bussholdeplass med ekspressforbindelse retning Oslo. Hurtigbåt fra Slemmestad sentrum til Aker Brygge.

Adkomst

Veibeskrivelse Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Nærsnes barneskole og Slemmestad ungdomsskole. Kort vei til diverse private og offentlige barnehager. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Festetomt på 1 216 kvm. Svakt skrånede tomt opparbeidet med asfaltert innkjøring og gårdsplass, hellelagt uteplass, gressplen og diverse beplantning.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 3.342,- pr. år.
Festeavtalen utløper 01.01.2080
Regulering av festeavgift: I henhold til konsumprisindeksen hvert 10 år. Ble sist regulert 2021.
Grunneier er Søndre Nærsnes AS.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves. 
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Parkering

I dobbel garasje, ellers på asfaltert gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til 19 kvm felles avkjørsel og 1.197 kvm boliger i henhold til reguleringsplan Nærsnes midtre vedtatt 30.08.1990.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 12.995,- for 2022. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Eiendommen har vannmåler så kommunale avgifter vil variere etter forbruk.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 23.000,- pr. år. / 28.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 11.244,-
Velavgift er kr 1.500 pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 735,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.732.776,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6.237.992,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.251.170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr.17.550,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Aslaug Marit Liland og Kjell Olsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 16-0057/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røyken
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR16.2357

Dato

Sist oppdatert: 03. januar 2024 kl. 10:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.