Komplett salgsoppgave

Briskeveien 31

5 590 000 kr
123 m²
3 soverom
Fasade
Fasade
Kart
Del
Thor Gunnar Stavsholt
Presenteres av
Thor Gunnar Stavsholt
Langhus/Bøleråsen
Enderekkehus med meget gode solforhold. Barnevennlig område. Blindvei. Fine uteplasser. 2 bad.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 590 000 kr
 • Omkostninger
  142 920 kr
 • Totalpris
  5 732 920 kr
 • Byggeår
  1991
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  123 m²
 • Bruksareal
  123 m²
 • Tomteareal
  248 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  2 400 kr
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å melde deg på visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Området er meget familievennlig med gangavstand til flere barnehager, gangavstand til Bøleråsen barneskole og gangavstand til Haugjordet ungdomsskole.
- Gangavstand til Bøleråsen nærsenter med blant annet Kiwi-butikk.
- Gangavstand til buss som du kan ta til toget, Ski sentrum, Ås, Drøbak, med mer.
- Nærhet til naturen med flotte turområder hele året.
- Markterrasse på ca. 21,7 kvm på fremsiden samt koselig hageflekk, med kunstgress og hekk. På baksiden: Veranda på ca. 21,3 kvm. Terrasse på ca. 43,2 kvm.
- Morgensol på forsiden og dag- og kveldssol på baksiden.
- Gode lysforhold.
- Ikke innsyn fra naboer.
- God planløsning.
- 2 bad. Badet i 1. etasje ble pusset opp i 2008.
- Stor stue med kjøkken i åpen løsning.
- Plass til 2 biler like ved inngangspartiet.
- Utebod.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Briskeveien 31, 1405 LANGHUS
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 107, bruksnummer 491, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 107, bruksnummer 410, ideell andel 1/131
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 107, bruksnummer 596, ideell andel 1/3

Innhold

Totalt bruksareal: 123 kvm
Totalt primærrom: 123 kvm
Primærrom:
Underetasje 60 kvm: Gang, bad og tre soverom
1. etasje 63 kvm: Entré, bad, spisestue og stue med delvis åpen kjøkkenløsning
Boligen disponerer i tillegg 1 utvendig bod med gulvflate på ca. 5,2 kvm, i felles bodrekke (deler av arealet er ikke måleverdig grunnet skråtak).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.05.2023, utført av Andre Nordli. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten et rekkehus over to etasjer, samt kaldtloft. Bygningen er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner av betong og
trekonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av malt betong og bindingsverk utvendig kledd med liggende trekledning. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein. Boligen har profilert entrédør med glassfelt fra byggeår. Dører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Flere deler av boligen har fått TG2 (tilstandsgrad 2). For informasjon om dette, se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i nr. 27, 29 og 31. Det er satt i gang tiltak gjennom skadedyrfirmaet; Rentokil Norge AS. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Skjermet enderekkehus, uten innsyn. Boligen har en god planløsning, har gode solforhold og en bra beliggenhet.
Entré: Velkommen inn i en lys, flislagt entré med garderobeskap. Det er også plass til kommode og/eller skoskap for ekstra oppbevaring av ytterklær og sko. Adkomst til uinnredet kaldtloft via loftsluke. Det er utgang fra entréen til markterrasse på ca. 21,7 kvm. Markterrassen har utebelysning, stikkontakt og utekran. Videre adkomst til en koselig hageflekk, med kunstgress og hekk.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra 2003 og 2008, av merket Norema. Innredning med profilerte fronter, benkeplater av laminat og nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Stikkontakter over kjøkkenbenk. Frittstående hvitevarer. Ventilator med mekanisk avtrekk ut av bygg, vannrør av type rør-i-rør, synlig avløpsrør av plast og lekkasjestopper montert i kjøkkenbenk. Det er godt med skap og skuffer på kjøkkenet. Morgenkaffen kan nytes ved frokostbaren. Oppvaskmaskin, kombiskap og komfyr medfølger.
Stue: Kjøkken og stue er i delvis åpen løsning. Spisebord og stoler kan plasseres i praktisk tilknytning til kjøkkenet. Det er også plass til sofa, bord, TV og tilhørende stuemøblement. Peisovn fra 2010, som varmer godt på kjølige dager. Gulvflate er belagt med 3-stavs parkett og veggflater av malt panel. Utgang fra stue til veranda på ca. 21,3 kvm. På verandaen kan man plassere ulike hagemøbler og grill.
Bad - 1. etasje: Baderom fra 2008. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Malt himlingsflate med downlights. Vegghengt servantskap med glatte fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Vegghengt speil og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med dusjdør i glass og dusjarmatur tilkoblet hånddusj samt regndusj. Vegghengt toalett. Vannrør av type rør-i-rør og kobber. Synlig avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør og stoppekraner plassert i høyskap. Varmtvannsbereder på 200 liter fra 2008 plassert i høyskap. Hovedstoppekraner og vannmåler plassert i høyskap. Avtrekksventil plassert i himling. Opplegg for vaskemaskin.
Bad - Underetasje: Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himlingsflate av malt panel. Vegghengt servantskap med glatte fronter. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Vegghengt speil med overbelysning over servant. Badekar med dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Vannrør av forkrommet kobber. Synlig avløpsrør av plast og metall. Avtrekksventil plassert på vegg. Opplegg for vaskemaskin.
Soverom: Boligen har 3 soverom, som alle ligger i samme etasje. Det er garderobeskap på soverom 1 og soverom 3. Utgang fra soverom 2 til stor terrasse på ca. 43,2 kvm.
Påkostninger:
- Nytt sikringsskap (2008)
- Nytt bad 1. etasje (2008)
- Ny terrasse ved inngangsparti (2008)
- Ny strie i stue, på alle soverom og gang (2008)
- Ny parkett stue og på to soverom (2008)
- Ny terrasse 1. etasje og underetasje (2009)
- Ny vedovn (2010)
- Malt innvendige overflater (2020 - 2022)
- Malt utvendig (2022)

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør så lenge ikke annet er nevnt i salgsoppgaven.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet, samt peisovn montert i stue. Det er gulvvarme på badene.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.11.1992. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Balkongen ble utvidet i 2009. Det foreligger godkjente tegninger og godkjennelse fra kommunen datert 24.06.2009.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Deler av soverom 1 er opprinnelig bod(walk-in closet delen). Inkluderingen av boden i soverommet og dermed bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 13182, tinglyst 19.11.1992, type heftelse: Pantsettelseserklæring: Beløp er 20.000,- Panthaver er grendelaget.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 13182, tinglyst 19.11.1992, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning: Omhandler bestemmelser rundt adkomstrett.
Dagboknr 13182, tinglyst 19.11.1992, type heftelse: Erklæring/avtale: Det er pliktig medlemskap i grendelaget.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelse og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 
Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er målt radonverdi på 19 Bq/m3 i TV-rom, 20 Bq/m3 på soverom og 23 Bq/m3 på barnerommet og dette er godt innenfor angitt grenseverdi. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Stille og skjermet beliggende i et meget populært, veletablert og barnevennlig boligområde på Bøleråsen. Meget lite trafikk - stort sett bare til beboere i Briskeveien. Briskeveien er en blindvei.
Eiendommen har svært gode solforhold og ligger usjenert til. Det er flere barnehager innenfor gangavstand. Gangavstand til Bøleråsen barneskole og Haugjordet ungdomsskole.
Meget barnevennlig med lekeplasser og marka i umiddelbar nærhet. Sørmarka byr på fin natur og flotte turmuligheter for hele familien.
Det er en stor, nyere Kiwi-butikk like i nærheten, samt frisør, legekontor, treningssenter og spisested. Alt er å finne på Bøleråsen nærsenter. Langhus senter ligger også i nærheten med servicetilbud som blant annet tannlege, fysioterapeut, diverse butikker, apotek m.m.
Gangavstand til Vevelstad togstasjon. Det er også kort gangavstand til matebussforbindelse, som kjører innom blant annet Vevelstad stasjon på vei til Ski sentrum. Ca. 20 km. til Oslo, omkring 7 km. til Ski sentrum.
Ski er regionsenteret i Follo og er et attraktivt handelsområde. I Ski sentrum finner man flere offentlige kontorer, Ski Storsenter, kinosenter, restauranter, kaféer og diverse servicetilbud.
Langhus har et rikt idrettsmiljø for barn og unge med aktive grupper innen de fleste idretter. Det er kort vei til Langhus idrettspark som består av et område på 250 dekar. Området er regulert til idrettsformål. I tillegg til idrettsparken er det 4 gymsaler på Langhus.

Adkomst

Fra Ski: Kjør riksvei 152 mot Langhus. Ta inn Vevelstadveien til høyre. Følg denne til helt til du får Bøleråsen på høyre side. Kjør inn her og etter noen hundre meter ligger Briskeveien på høyre side.
Fra Oslo: Ta av fra E6 ved avkjøringen til Langhus/Siggerud. Ta til høyre i første rundkjøring. Man er da på Vevelstadveien og følger denne rett frem. Bøleråsen får man så på venstre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisningene.

Barnehager, skoler og fritid

Området tilhører Bølerkollen grunnkrets. Det er gangavstand til flere barnehager, Bøleråsen barneskole og Haugjordet ungdomsskole. Videregående skoler i Ski.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Selveiet tomt på 248,6 kvm. Tomten er opparbeidet med blant annet terrasser, kunstgress, prydbusker og diverse beplantning.
I tillegg følger 1/3 av gnr. 107. Bnr. 596 som er tomten der uteboden og parkeringsplassene er. Eies av Briskeveien 27, 29 og 31. Tomteareal ca 194 kvm.
I tillegg følger 1/131 av gnr. 107. Bnr. 410 som er fellesareal.

Parkering

Rett foran uteboden har boligen egen parkeringsplass, med plass til 2 biler.
Det er mulig å montere egen elbillader ved parkeringsplassen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for felt Q3 Langhus, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 30.01.1985.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.964,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Varierer med vannforbruk. Kostnaden er stipulert etter et forbruk av vann og avløp på 131m3.
Fellesutgifter pr. mnd. er kr. 200,- Dette dekker drift og vedlikehold av fellesareal og grendehus, tilhørende grendelaget. Det er diskutert å øke felleskostnadene til 250,- pr. mnd, med virkning fra 01.07.2023 eller i løpet av 2024. Dette er ikke vedtatt enda.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 16.000,- kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.812,-
Boligen er tilknyttet GlobalConnect som leverandør av tv og internett og har avgift på kr 799,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.371.667,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4.937.999,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 2.000,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.732.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for boliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Stian Eriksen og Tove Kjærstad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Bølerkollen grendelag

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs. at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0054/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2354

Dato

Sist oppdatert: 09. juni 2023 kl. 10:45

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å melde deg på visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.