Komplett salgsoppgave

Kvernlivegen 1E

11 500 000 kr
172 m²
3 soverom
Velkommen til Kvernlivegen 1E - Særdeles lekker og innholdsrik enebolig i et attraktivt boområde på Jessheim
Velkommen til Kvernlivegen 1E - Særdeles lekker og innholdsrik enebolig i et attraktivt boområde på Jessheim
Kart
Del
Særdeles attraktiv og moderne enebolig oppført i 2022 med bl.a. 3 soverom og 2 bad | Hybel på 23 kvm | Sentrumsnært

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  11 500 000 kr
 • Omkostninger
  288 670 kr
 • Totalpris
  11 788 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2022
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Areal
  172 m²
 • Bruksareal
  176 m²
 • Tomteareal
  580 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Meget attraktiv enebolig beliggende i et populært og sentrumsnært boområde på Jessheim. Boligen er oppført i 2022 og bærer preg av mange gode, moderne løsninger samt en høy standard. Tomten på ca. 580 kvm er pent opparbeidet med påkostet hage og flotte terrasseløsninger på hele 85 kvm. Gruset gårdsplass med plass til flere biler. Barnevennlig beliggenhet i kort avstand fra skoler i alle trinn, idrettsanlegg og gode turområder.
Boligen har en luftig stue med fantastisk takhøyde og store vindusflater samt et stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer og plass til spisegruppe. Videre kan boligen skilte med ytterligere en stue, to delikate bad, eget vaskerom, tre soverom og et praktisk kontor. Hovedsoverommet har suiteløsning med walk-in closet og bad. Hybel med egen adkomst og uteområde.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kvernlivegen 1E, 2066 JESSHEIM
Kommunenummer 3033, gårdsnummer 135, bruksnummer 877, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 176 kvm
Totalt primærrom: 172 kvm
Bruksareal:
Enebolig 176 kvm
Primærrom:
1. etasje 84 kvm: Hoveddel: Entré, stue, bad, vaskerom og to soverom. Hybel: Stue/kjøkken, bad og sovealkove.
2. etasje 88 kvm: Stue, kjøkken, bad, kontor, soverom og omkledningrom.
Sekundærrom:
1. etasje 4 kvm: Bod
Det er også hems på soverom i 2.etg.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.05.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong og tre. Enebolig oppført i 2022. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trepanel. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG 2):
- Fallforhold på vaskerom. Det er målt fallforhold på et tilfeldig sted og dette er vurdert til å være ikke tilfredsstillende mht. lekkasjesikkerhet.
- Vannrør på kjøkkenet. Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
- Overflater gulv i øvrige rom. Det er stedvis knirk i gulvet.
- Innvendige trapper. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg.
Det er nylig avholdt 1 års befaring og i følge eier blir fallforhold på vaskerom og vannrør ordnet av husleverandør.
Følgende er ikke vurdert av takstmann og satt til TGIU:
- Undertak på loft er ikke inspisert grunnet platekledning, dampsperre og isolasjon.
- Inspeksjonsmulighet for loft. Deler av loftet ble ikke undersøkt grunnet redusert/ingen tilkomstmulighet. Det er risiko for skjulte skader.
- Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
- Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
- Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Kvernlivegen 1E er en meget attraktiv og lekker enebolig beliggende i et populært og sentrumsnært boområde på Jessheim. Boligen ble oppført i 2022 og bærer preg av mange gode, moderne løsninger samt en høy standard. Tomten på ca. 600 kvm er pent opparbeidet med påkostet hage og flotte terrasseløsninger på hele 85 kvm.
Boligen bærer preg av mange gode, moderne løsninger samt en høy standard. Det er gulvvarme i hele 1. etasje og 2. etasje, foruten hovedsoverom. Gulvvarmen i alle rom kan reguleres individuelt med termostat.
Entré
Innbydende førsteinntrykk av boligen med adkomst via pent opparbeidet innkjørsel og gårdsplass. Ved inngangspartiet er det godt med plass for sittebenk. Bak inngangsdøren blir man møtt av en lys og romslig entré med delikate fargevalg på veggene og flotte flislagte gulv med varme. God plass til å henge fra seg yttertøy og sko i store garderobeskap. Fra entreen er det adkomst til vaskerom, bad, praktisk innvendig bod og med glassdør inn til boligens flotte ungdomsavdeling med stue og to soverom.
Stue
Meget tiltalende stue med pent parkettgulv og tidsriktige fargevalg på veggene som gjør det enkelt å kunne innrede etter egen smak og stil. Stuen har fantastisk takhøyde og store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys som gir en luftig og god romfølelse. Moderne peisovn praktisk plassert midt i rommet byr på god varme og ekstra hygge på kalde dager. Utgang fra stuen til østvendt balkong på ca. 5 kvm. Boligen ligger på et høydedrag og har flott utsyn.
Stuen i 1. etasje ligger som et sosialt samlingspunkt for barnerommene, og kan by på ytterligere spillrom og privatliv for alle i familien. Perfekt som en ungdomsavdeling for familier med eldre barn. Fra stuen er det utgang til terrasse og hage.
Kjøkken
Kjøkkenet er i delvis åpen løsning med stuen, samtidig som det oppleves separat. Dette er virkelig boligens hjerte, med flott kjøkkeninnredning fra Drømmekjøkkenet og god plass til en romslig spisegruppe/loungesett. Innredningen er i glatte fronter, benkeplater av laminat og integrerte hvitevarer. Det er nedfelt oppvaskkum med ettgreps armatur. Hvitevarer består av komfyr, nedfelt induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryser samt mekanisk kjøkkenventilator. Det er montert komfyrvakt. Legg merke til den flotte parketten som er montert på deler av kjøkkenveggen, som skaper en lun romfølelse.
Kjøkkenet har store vindusflater, og utgang til balkong på ca. 10 kvm som blir en naturlig forlengelse av rommet på sommerstid.
Bad
Boligen har to lekre bad, ett i hver etasje. Begge bad er utført i delikat utførelse med flislagte vegger og gulv samt varmekabler i gulv. Badene har malt himlingsflate med downlights. Hvert bad er innredet med vegghengt toalett med innebygget sisterne, dusjnisje med innfellbare glassdører og dusjarmatur samt vegghengt servantskap med heldekkende servant og ettgreps armatur. Det er speil over servant med overlys og rommene har avtrekksventil i himling.
Vaskerom
Et vaskerom er kjærkomment i enhver barnefamilie! Vaskerommet ligger praktisk til ved entreen i 1. etasje med enkel adkomst. Rommet har flislagte gulv med varme, veggflater med tapet og malt himlingsflate med downlights. Det er innredet med opplegg for vaskemaskin og vegghengt servantskap med nedfelt oppvaskkum med ettgreps armatur. Avtrekksventil i himling.
Soverom/kontor
Boligen har tre gode soverom, hvorav ett er plassert i 2. etasje og to i 1. etasje. Hovedsoverommet i 2. etasje er i god størrelse med plass for dobbeltseng og garderobeløsning. I tillegg er det etablert en innebygd hems-løsning med god oppbevaringsplass. Soverommet har en flott suiteløsning med en gjennomgående walk-in-closet til eget bad. De øvrige to soverom i 1. etasje er i god størrelse og har adkomst fra stuen i 1. etasje. I 2. etasjen er det en i tillegg et praktisk kontor. For ekstra lagringsplass kan man ta i bruk praktisk bod på ca. 4 kvm i tilknytning til entreen.
HYBEL
Boligen har en praktisk hybeldel med egen inngang. Hybelen består av romslig stue og kjøkken i åpen løsning og et pent flislagt bad. Kjøkkenet har innredning i glatte fronter, benkeplate av laminat og integrerte hvitevarer. Det er nedfelt oppvaskkum med ettgreps armatur. Hvitevarer består av komfyr, nedfelt induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser samt mekanisk kjøkkenventilator. Det er komfyrvakt. Leieinntekter på hybel er i ca 10.000,- pr mnd.
Badet har flislagte vegger og gulv samt gulvvarme. Det er innredet med vegghengt toalett med innebygget sisterne, dusjnisje med innfellbare glassdører og dusjarmatur samt vegghengt servantskap med heldekkende servant og ettgreps armatur. Det er speil over servant med overlys og avtrekksventil i himling. Rommet har opplegg for vaskemaskin.
Huset er et smarthus, hvor lys og varme og inngangsdør reguleres med app.
Innvendige overflater:
Gulv: Parkett og fliser.
Vegger: Malte flater.
Himlinger: Malte flater. Downlights i entré, stue/kjøkken i 2. etasje og stue i 1. etasje samt entré og stue/kjøkken i hybeldel.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring i kombinasjon med vedfyring.
Det er varmekabler i gulv i hele 1. etasje og 2. etasje (foruten hovedsoverom). Alle rom kan reguleres individuelt med termostat.
Stemningsfull peisovn praktisk plassert mellom stue og kjøkken i 2. etasje.
Boligen har balansert ventilasjon med ventilasjonsaggregat i teknisk kabinett. Varmtvannsbereder på 194 liter er plassert i teknisk kabinett.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.12.2022. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 1030264, tinglyst 08.11.2016, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse.
Dagboknr 132060, tinglyst 13.02.2017, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse. Rett til å oppføre og vedlikeholde forstøtningsmur.
Dagboknr 1026735, tinglyst 08.12.2011, type heftelse: Bestemmelse om veg
Dagboknr 1030227, tinglyst 08.11.2016, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse.
Dagboknr 1030238, tinglyst 08.11.2016, type heftelse: Bestemmelse om veg.
Dagboknr 1030247, tinglyst 08.11.2016, type heftelse: Bestemmelse om veg
Dagboknr 132150, tinglyst 13.02.2017, type heftelse: Best. om adkomstrett. Best. om vann/kloakkledn. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler.
Dagboknr 1397223, tinglyst 13.12.2017, type heftelse: Bestemmelse om vannledning. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om kloakkledning. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Dagboknr 626886, tinglyst 28.05.2021, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakk. Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen etter innflytting, men boligen er bygget forskriftsmessig med radonsikring.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kvernlivegen 1 E har en usedvanlig attraktiv, barnevennlig og sentrumsnær beliggenhet på Jessheim i Ullensaker kommune. Her er det kort avstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og flotte servicetilbud.
Det er kort vei inn til Jessheim sentrum med alt av bymessige fasiliteter - Jessheim By har et rikt og godt utvalg av ulike servicetilbud. Jessheim storsenter rommer over 150 butikker og restauranter; her er det noe for enhver smak og behov. Videre er det storgata med flere flere koselige spisesteder, kaféer, barer og utesteder, samt landhandleri og mye mer. Ullensaker kulturhus har 3 kinosaler og byr også på teater, danseskole, konsertert og mer.
Det er meget gode tur- og friluftsmuligheter i nærområdet. Boligen har få minutter gange til Nordbytjernet, som er et attraktivt rekreasjonsområde på Jessheim. Nordbytjernet er Ullensakers kanskje mest populære badeplass som er tilrettelagt med blant annet brygge og volleyballbane. Tjernet er en naturperle som trekker mange mennesker på fine sommerdager. Her finnes flotte turstier rundt hele tjernet og et yrende badeliv om sommeren. Bade- og fiskebrygge er det også!
Utover dette kan Jessheim marka tilby turstier, sykkelstier, skiløyper og lysløype. Jessheimmarka har også gode vintertilbud hvor det blir kjørt opp flotte skiløyper.
Togstasjonen ligger ca. 1,5 km unna eiendommen, med gode togforbindelser til Lillestrøm og Oslo Sentralstasjon. Det er kort vei til busstopp som har flere avganger i timen til blant annet Oslo Lufthavn, Maura og Nordkisa.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 599 kvm.
Meget flott opparbeidet tomt med gruset innkjørsel og gårdsplass, steinbelagte uteplasser, plenarealer og diverse beplantninger. Eiendommen er påkostet med flotte terrasseløsninger og en påkostet hage som byr på et solid førsteinntrykk av boligen.
Fra stuen i 2. etasje er det utgang til både sydvendt og østvendt balkong på hhv. 10 og 5 kvm som blir en naturlig forlengelse av rommene på sommertid. I tillegg er det utgang fra stuen i 1. etasje til en meget flott sydøstvendt terrasse på ca. 85 kvm med god plass til flere sittesoner, grillgruppe og diverse møblement. Herfra er det direkte adkomst til hagen som byr på god boltreplass for hele familien.
Fra stuen i hybeldelen er det utgang til en nordvendt terrasse på ca. 12 kvm.

Parkering

Flere biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. Det er montert elbil-lader på husveggen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til offentlig veg, men har privat avkjøring. 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan vedtatt 23.03.2021 avsatt til boligbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18 392,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 45 000,- pr. år. / 22 000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10 700,-.
Eiendommen har privat brøyting med en kostnad på kr. XX pr. år. Kostnaden varierer etter snømengde.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av Internett har avgift på kr 990,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2022 beregnet til kr 2 269 335,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Formuesverdi er ikke innhentet da boligen er nyoppført i 2022.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 8 169 606,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 11.788.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg forsikring på kr. 15.050,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Svein Lunde og Victoria Lunde

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 50.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0087/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.2387

Dato

Sist oppdatert: 21. desember 2023 kl. 09:40

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.