Komplett salgsoppgave

Sørehavnsveien

3 900 000 kr
1 321 m² (eiet)
Eiendomsmegler Krogsveen ved Christer Haugen presenterer boligtomt i Alvøen
Eiendomsmegler Krogsveen ved Christer Haugen presenterer boligtomt i Alvøen
Kart
Del
Christer Haugen
Mayar Nather
Presenteres av
Christer Haugen og Mayar Nather
Alvøen
Nydelig planert boligtomt med rett til leie av båtplass i Juviken | Flott sjøutsikt i høyden |
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Omkostninger
  98 670 kr
 • Totalpris
  3 998 670 kr
 • Tomteareal
  1 321 m² (eiet)
 • Type
  Tomt - bolig
 • Eierform
  Eiet

Visning

Tomten kan besiktiges på egenhånd, eventuelt ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

I vakre Alvøen har du nå muligheten til å sikre deg en ferdig planert tomt. Alt er tilrettelagt i tomten. Offentlig vann, septiktank på 7 kubikk (krav ved utleieleilighet), strøm i trekkerør, fiber i trekkerør (etablering må betales), båtplass på felles flytebrygge ca. 2.85 meter bred, innlagt strøm og vann (betales for), ca. kr. 11.000,- pr år for leie av båtplass. Eier av tomten har virkelig klargjort en herlig tomt med godt grunnarbeid. En nydelig krone og natursteinsmur. Alle kostnader er betalt for (foruten påkobling strøm og fiber påkobling). Bygger du en leilighet i sokkel deretter to plan til eget bruk vil du nyte god utsikt over sjø. Grad av utnytting for ny bebyggelse skal være maks 25% av BRA. Byggehøyde skal tilpasses til omgivelser og terreng. Kotehøyde max 29 meter over havet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sørehavnsveien , 5179 GODVIK
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 131, bruksnummer 27, ideell andel 1/1

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4601/131/27:
27.09.2018 - Dokumentnr: 1327340 - Avtale om tilkobling avløpsrør.
Denne rettigheten gir eier tillatelse til å koble sitt felles avløpsrør til gnr.133 bnr.7 sitt avløpsrør på nedsiden av tomten. Med solidarisk vedlikeholdsplikt.
27.09.2018 - Dokumentnr: 1327403 - Avtale om tilkobling avløpsanlegg.
Denne rettigheten gir eier tillatelse til å koble felles avløpsrør til gnr.133 bnr.2 sitt avløpsanlegg. Med solidarisk vedlikeholdsplikt.
04.10.2022 - Dokumentnr: 1111184 - Bestemmelse om vannledning.
Eier av privat vannledning på gnr.131, bnr.1 gir eier rett til å knytte seg på vannledning. Med solidarisk vedlikeholdsplikt.
30.03.2016 - Dokumentnr: 281640 - Bestemmelse om veg.
Eier av gnr.130 bnr.1 og gnr 131, bnr.1 gir eier rett til å opparbeide og ha liggende en tilkomstvei og bruksrett av denne. Med andelsvis vedlikeholdsplikt.
06.04.2016 - Dokumentnr: 302873 - Best. om vann/kloakkledn.
Eier av gnr.131, bnr.1 gir rett til å anlegge og ha liggende stikkledning for el/telenett, vann og avløp, samt rett til fremtidig vedlikehold av denne.
Erklæringen kan ikke avlyses uten samtykke av Bergen Kommune ved Vann- og avløpsetaten.
31.05.2017 - Dokumentnr: 572550 - Bestemmelse om bebyggelse.
Eier av gnr.131, bnr.1 gir eier rett til å føre opp forstøtningsmur på egen eiendom inntil 0 meter fra eiendomsgrensen. Det forplikter at muren til enhver tid er forskriftsmessig og god stand.
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Rettighetene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Tomten har en særdeles flott beliggenhet i Alvøen, som er kjent for sin vakre natur. Her får du en nydelig sjøutsikt! Rundt Alvøen finner du skogkledde områder og naturstier som er flotte for turer og utendørsaktiviteter. Alvøen er et flott sted for de som ønsker å nyte naturen og det vakre landskapet som området har å by på , samtidig som de kan utforske den historiske kulturarven i området. Den meste kjente delen av området er trolig Alvøen hovedbygning, en vakker herregård som tidligere tilhørte familien Lysholm. Herregården er nå et museum som gir besøkende et innblikk i livet og arbeidet til den tidlige industrielle eliten i Bergen.
Dagligvarebutikker som Rema1000 og Kiwi ligger i Godvik, som er ca. 6-7 min unna med bil. Drotningsvik Senter med legevakt, apotek, tannlege, butikker og restauranter er kun 8 min unna med bil. Vestkanten Storsenter med alt av sine servicetilbud, er en 10 minutters kjøretur unna, og har alt man måtte trenge av restauranter, apotek, Iskanten, relax-avd, butikker, vinmonopol og mye mer.
Av treningssentre har man SKY Fitness og Sprek & Blid i Drotningsvik.

Adkomst

Fra Vestkanten Storsenter:
-Kjør mot vest på Loddefjordveien
-Fortsett på Lyderhornsveien. Ta Rv555 til Alvøveien
-Kjør til Sørehavnveien ca 2 min (700 m)
Veibeskrivelse Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
-Kanutten (0-5 år)
-Håkonshella Fus barnehage (0-5 år)
-Kladden kanvas-barnehage (0-5 år)
Skoler:
-Alvøen skole (1-7 kl.)
-Kjøkkelvik skole (1-10 kl.)
-Sandgotna skole (8-10 kl.)
-Olsvikåsen videregående skole
-Laksevåg videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Ferdig opparbeidet og planert boligtomt klar for oppføring av hus etter nærmere avtale med Bergen kommune. Tomten er flat og ligger på en høyde.

Vei, vann og avløp

Eiendommen kan tilknyttes det private ledningsnettet via private stikkledninger. Kjøper er ansvarlig for opparbeidelse frem til privat nett. For avstand til privat nett, se vedlagte kart.
Det er lagt fiber og strøm frem til tomtegrensen. 

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i sone 4, Øvrig byggesone i henhold til reguleringsplan 9260013 datert 24.02.2017 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 19.06.2019.
Grad av utnytting for ny bebyggelse skal være maks 25% av BRA. Byggehøyde skal tilpasses til omgivelser og terreng. Ny bebyggelse skal ikke gi vesentlig reduksjon av sol- og utsiktsforhold for eksisterende boliger.  
Reguleringsformål på grunnen:
-Boligbebyggelse 88,7%
-Veg 11,2%
-Friområde 0,1%
-Kotehøyde max 29 meter over havet.
Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Gnr 131/14 og 131/28 har fått rammetillatelse til bygging av enebolig.
Hensynssoner - kulturmiljø i kommuneplanen:
-Historiske senter Alvøen: 100%
Hensynssoner - landskap i kommuneplanen:
-Funksjonell strandsone: 100%
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Formuesverdi

Det er ikke fastsatt formuesverdi for eiendommen på nåværende tidspunkt.
Formuesverdien for ubebygde tomter skal verken overstige 80 % av eiendommens kostpris eller 80 % av markedsverdien. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 2.217,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.998.670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,-/kr.17.550,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Nils Sigfred Olsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale med megler.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 60.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 20.450,-
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen, Askøy, Sund, Os, Kvam: kr 6.000,-
Fotopakke: kr 6.000,-
Avisannonse Hus & Hjem: kr 4.200,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 69-0076/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Vest
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR69.2376

Dato

Sist oppdatert: 28. desember 2023 kl. 13:20

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Tomten kan besiktiges på egenhånd, eventuelt ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.