Komplett salgsoppgave

Vaterlands gate 65

2 350 000 kr
74 m²
2 soverom
Ut mot havet...
Ut mot havet...
Kart
Del
Langesund
Langesunds vakreste utsikt? Moderne med påkostede løsninger og sjarmerende småhusbebyggelse rundt.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 350 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  2 000 000 kr
 • Omkostninger
  1 660 kr
 • Totalpris
  4 351 660 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  74 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  13 375 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Fantastisk sjøutsikt mot Langøytangen fyr og utover havet.
 • Sydvendt og usjenert terrasse på ca. 47 kvm.
 • Ved innløsning av fellesgjeld vil månedlige utgifter bli kr. 5 036,- i driftsutgifter samt felles vannbåren gulvvarme og varmtvann.
 • Carport med el-bil lader og bod.
 • God standard, med moderne og tidsriktig innredning, material- og fargevalg.
 • Fine turområder på Kyststien og badestrand i umiddelbar nærhet.
 • Gangavstand til bykjernen med koselige butikker, restauranter og dagligvarebutikk.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Vaterlands gate 65, 3970 LANGESUND
  Kommunenummer 3813, gårdsnummer 106, bruksnummer 350, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 1, Vaterlandsgate Borettslag, organisasjonsnummer 922624453

  Innhold

  Totalt bruksareal: 74 kvm
  Totalt primærrom: 74 kvm
  Primærrom:
  1. etasje 74 kvm: Entre, stue, kjøkken, bad, vaskerom og 2 soverom.
  Det er carport på ca. 13 kvm, og bod tilknyttet carporten på ca. 5 kvm. Bod har inngang kun fra utsiden, og er derfor utelatt fra arealoppmåling.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 13.10.2022, utført av Jarle Dalen Myrengen (Anticimex Sandefjord). Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmuren er i sandwichlignende konstruksjon. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade med pusset mur og stående trekledning. Valmet tak tekket med glasert teglstein. Vinduene har 3-lags isolerglass.
  Andelsleiligheten er i all hovedsak i god stand. I henhold til tilstandsrapporten gjøres det påpekt noen mindre sår i gulvoverflate i leiligheten. Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling fordi våtrommenes plassering er mot yttervegg. Tilstandsrapporten viser 95 % TG0 og TG1, 0 % TG2 og 3 og 5 % TGIU.
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om ovennevnte forhold som er påpekt. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

  Moderniseringer og påkostninger

  Innredning på vaskerommet ble fornyet i 2022.

  Standard

  Andelsleiligheten fremstår godt vedlikeholdt og ble bygget i 2019. Entré med flislagt gulv og downlights i himlingen. Gulv i oppholdsrom har hvitoljet eikeparkett og malte overflater på vegger og i himlingen. Klassisk og påkostet kjøkkeninnredning med profilerte fronter fra Sigdal. Det er heltre eik benkeplate og stålvask. Integrerte hvitevarer fra Miele; mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kjøl/frys, komfyr, induksjonstopp og avtrekksvifte. I tillegg er det etablert automatisk vannstopper og komfyrvakt. Flislagt bad og vaskerom. Baderomsinnredningen har slette skuffefronter med heldekkende servant, wc med innebygget cisterne og moderne dusjhjørne med glassdører. Vaskerom har godt med skap og benkeplass med nedfelt stålvask. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Enhet for varmegjenvinning er også plassert her. Det er store vinduer i stua mot sjøen, slik at utsikten kan nytes også herfra. I tillegg bidrar det til å gjøre rommet lyst. Fra stuen er det utgang til flott sydvendt terrasse på ca. 47 kvm med utsikt ut mot havet. Det er vannbåren gulvvarme alle rom med unntak av soverom/kontor. Innvendige dører har speilfyllinger og er montert som skyvedører for økt plassutnyttelse. Tilhørende leiligheten er det carport på 13 kvm. og bod tilknyttet carporten på ca. 5 kvm. I carporten er det montert en Tesla lader, som enkelt kan endres ved behov for annen type ladeboks.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
  Alle hvitevarer på kjøkkenet, samt fast monterte lamper skal stå igjen. Vaskemaskin og tørketrommel kan evt. følge.

  Oppvarming

  Andelsleiligheten har oppvarming via felles varmeanlegg , varmepumpe med jordvarme og vannbåren gulvvarme i alle rom med unntak av soverom/kontor. I tillegg har leiligheten balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 30.04.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  Bestemmelse iflg. skjøte, datert 26.08.2002 med dagboknr. 13259, rett for kommunen til å anlegge og vedlikehold ledninger m.m.
  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten er i 1. etasje i et pent bygg fra 2019. Det lille borettslaget ligger helt syd i Vaterlandsgate, og vender mot havet med særs god utsikt ut Langesundsundet og over til Langøytangen fyr. Herfra er det også god utsikt utover innseilingen til Langesund med trivelig båttrafikk som gir god underholdning for alle beboerne ved sjøen. Det er kun en kort spasertur bort til torget og sentrum med dagligvarebutikker, restauranter, kaféer og diverse andre butikker. Nærområdet preges av sjarmerende småhusbebyggelse og en levende kystkultur, men området byr også på moderne teknologibedrifter og en rekke service tilbud. Kyststien går forbi eiendommen og fører videre mot liten badestrand og fine turområder blant annet ut til Tangen friområde. Fra Langesund går det ferge til nærliggende øyer og til Helgeroa om sommeren. Fjordline har daglige avganger til Hirtshals.

  Adkomst

  Følg Vaterlandsgate sydover fra Langesund torg. Boligen ligger på høyre side av veien som siste hus før rundkjøring med snuplass. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Langesund barneskole (1-7 kl.)
  304 elever, 15 klasser 1.9 km
  Grasmyr ungdomsskole (8-10 kl.)
  210 elever, 9 klasser 5.9 km
  Bamble videregående skole
  350 elever, 15 klasser 5.2 km
  Bamble vgs - avd Croftholmen
  310 elever 7.3 km
  Nustad barnehage (1-5 år)
  40 barn, 3 avdelinger 2.8 km
  Sundby barnehage (0-5 år)
  50 barn, 3 avdelinger 3.6 km
  Tiriltoppen barnehage (0-5 år)
  45 barn, 3 avdelinger 4.8 km
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 400 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med belegningsstein på parkeringsareal og adkomststier. Liten gressplen, stakittgjerde mot veien og smijernsrekkverk. Terrassen som tilhører leiligheten har tredekke. Tomten ligger idyllisk og usjenert til ut mot Langesundsfjorden. Andelsleiligheten ligger i byggets sokkeletasje, og det er totalt tre boenheter i bygningen. Det er felles gårdsplass belagt med belegningsstein.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til nåværende boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Langesund Sør datert 15.10.2020 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.06.2019.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 13.375,- pr. mnd. og inkluderer:
  - Renter på felleslån (avdrag etter 17 år)
  - Bygningsforsikring
  - Forretningsførsel av borettslaget, og evt. teknisk forvaltning
  - Revisjon
  - Andre driftskostnader
  - Utvendig vedlikehold
  - Brøyting/plenklipping
  - Eiendomsskatt/kommunale avgifter.
  Telefon, NRK lisens, strøm og innboforsikring bekostes av den enkelte beboer.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Renteutgifter kr 8 339,-
  Avdrag kr 0,-
  Driftsutgifter kr 4 626,-
  Fjernvarme kr 410,-
  Borettslagets lån er avdragsfritt i 17 år. Frem til mai 2039 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr 6 762,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7 000,- i 2021. I tillegg kommer nettleie på ca. kr. 3 600,-.
  I selgers husstand har det bodd 2 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 8 000 kwh pr år. Det er kun strøm til lys, utstyr og el-bil lader som som beregnes ut fra egen måler. Nevnte kostnadsestimat inkluderer også oppvarming via fellesanlegget.
  Boligen er tilknyttet Telenor via fiber som leverandør av kabel-tv og internett. Selger har ikke TV selv, men internett koster fra 749-1 299,- pr. mnd. avhengig av hastighet man velger. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Kommunale utgifter

  Inkludert i felleskostnader.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 682 085,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 455 506,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 33 634,- pr. 31.12.2021
  Andel fellesgjeld er kr 2 000 000,- pr. 31.12.2021
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 9 200 000,- pr. 31.12.2021 og lånevilkårene er:
  Rentebetingelser: 3.15% pr. 11.10.2022
  Lånets løpetid: 30.09.2019 til 31.03.2059
  Avdragsfrihet: 20 år fra 2019 til 2039.
  Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Dersom hele fellesgjelden innløses vil det medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 8 339,- i rentekostnad fra 01.01.2023. Når første andelseier begynner å benytte IN -ordningen vil også borettslaget bli medlem i sikringsordningen.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- + 200,- i årsavgift pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 351 660,-. Av dette beløpet utgjør kr 2 000 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.
  Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.644,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Fredrik Glittum

  Informasjon om borettslaget

  Leiligheten er tilknyttet Vaterlandsgate Borettslag.
  Borettslaget består av 3 leiligheter.
  Forretningsfører er Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag, tlf. 35 57 31 00
  Foretatt påkostninger de senere år: Borettslaget var nytt i 2019. Styret holder på med oppfølging av mangler som ble avdekket på 1 års befaringen.
  De viktigste sakene som styret har arbeidet med i 2021.
  1. Smijernrekkverket har blitt rustbehandlet av firmaet som monterte det (Etter diverse purringer).
  2. Motor til varmepumpe ble byttet (garantisak). Var ute av drift i vel en uke. Dette førte bl.a. til at strømregninga for desember nesten ble fordoblet. Dette var andre
  gangen at denne motoren måtte byttes. (Hva med kvaliteten).
  3. Det ble utført diverse snekkerarbeider og noe malerarbeider, bl.a. justering av dører og sprekker i forbindelse med taklister, punkter som ble tatt opp i forbindelse med ettårskontrollen.
  4. Det ble utført service på ventilasjonsanlegget mai av KK-Service v/Atle Skogen.
  5. Vi fikk byttet ut alle de rustne skruene på glassrekkverket i leilighet H101 og H201. Mustad har sørget for at det har blitt gravd en renne og lagt ned en rist i
  innkjørselen foran garasjene for å bøte på problemene med vann og isdannelse.
  Det er ikke planlagt noen store vedlikeholdsprosjekter da borettslaget er såpass nytt.
  Borettslaget har ikke etablert husordensregler. Det anbefales alltid å søke om evt. husdyr til borettslagets styre.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget. Borettslaget vil bli innmeldt i sikringsfondet dersom noen av andelseierne ønsker å benytte seg av IN-ordningen.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Informasjon om forkjøpsrett

  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 3,125% av salgssummen.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 19.400,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0066/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble og Porsgrunn
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.2266

  Dato

  Sist oppdatert: 20. juni 2023 kl. 14:42

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.