Komplett salgsoppgave

Borgentoppen 64A/64B

11 000 000 kr
328 m²
5 soverom
Velkommen til Borgentoppen 64A, presentert av Truls Eirik Holm i Krogsveen.
Velkommen til Borgentoppen 64A, presentert av Truls Eirik Holm i Krogsveen.
Kart
Del
Truls Eirik Holm
Presenteres av
Truls Eirik Holm
BORGEN / ASKER
Stor familiebolig m/ utleiemuligheter beliggende i blindvei. Flott utsikt. Dobbeltgarasje. Gangavstand til Asker sentrum

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  11 000 000 kr
 • Omkostninger
  276 170 kr
 • Totalpris
  11 276 170 kr
 • Byggeår
  1986
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  4 bad
 • Primærrom
  328 m²
 • Bruksareal
  344 m²
 • Tomteareal
  753 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  280 kr
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Nær Asker sentrum, skole og nærbutikk. Ligger på Askers tak med vid utsikt over Oslofjorden og helt inn til Oslo og Nesodden.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Borgentoppen 64A, presentert av Truls Eirik Holm i Krogsveen. Her får du en stor familiebolig med utleiemuligheter. Boligen har en attraktiv og sentrumsnær beliggenhet på Borgen i Asker, i et barnevennlig boligområde. Eneboligen ligger i en rolig blindvei og har en fin dobbelgarasje. Det er flott utsikt over Oslofjorden, Skaugum, Tryvann og Holmenkollen. Kort gangavstand til Asker sentrum med togstasjon, kjøpesenter, restauranter, caféer, kino, kulturhus mm. Det er og nærhet til matbutikk på Borgen. Det er flere barnehager i nærmiljøet samt kort og trygg skolevei til Borgen og Hagaløkka skole. Kort vei til marka med lysløyper, badevann og rekreasjonsmuligheter hele året. Risenga finner du i gangavstand med svømmehall, nye Varner arena, fotballbane og mye mer.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Borgentoppen 64A/64B, 1388 BORGEN
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 5, bruksnummer 96, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 344 kvm
Totalt primærrom: 328 kvm
Bruksareal:
Enebolig 344 kvm
Primærrom:
Kjelleretasje 111 kvm: Rom benyttet som entré, gang, 2 stuer, 2 kjøkken, 2 stuer, 2 bad og 3 soverom.
1. etasje 140 kvm: Entré, stue, spisestue, kjøkken, bad og kontor
Loftsetasje 77 kvm: Gang, bad og 4 soverom.
Sekundærrom:
Kjelleretasje 16 kvm: Bod og teknisk rom.
***
Garasje: 35 kvm
***
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.09.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Takstmann opplyser om følgende:
Deler av loftsetasjen er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak. Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av hybeldel og del av soverom i utleiedel (grunnet manglende dør mot opprinnelig garderobe/walk-in closet er dette rommet medtatt som en forlengelse av soverommet). Det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Rommene og deler av rom er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk.
Det ene soverommet i loftsetasjen er opprinnelig byggemeldt som bod/kleskott. Se mer under punkt om "Ferdigattest/Brukstillatelse".

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig over tre plan oppført i 1986, senere tilbygget og ombygget i 1999. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur av mur og betongkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner av mur og trekonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med panel. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har profilerte entrédører med og uten glassfelter fra varierende årstall. Terrasseskyvedører med karmer av tre, og glass fra byggeår og 2005. Balkongdør og terrassedør med karmer av tre og to-lags glass fra 1997 og 2015. Vinduer med karmer av tre, og to-samt tre-lags glass fra byggeår, 1991, 97 og 2015. Drenering fra byggeår.
Teknisk anlegg/VVS
Vannrør av kobber fra byggeår og tilbygningsår. Synlige avløpsrør av plast fra byggeår og tilbygningsår. Hovedstoppekran er plassert i teknisk rom. Oso varmtvannsbereder på 300 liter fra 2010 er plassert i teknisk rom. Varmtvannsbereder på ca 200 liter fra byggeår er plassert i bad kjeller. Varmepumpe fra 2021 er plassert i spisestue 1. etasje.
Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i teknisk rom og vindfang i kjeller. Boligen har hovedsakelig skjult med noe synlig elektrisk anlegg.
Brann
Boligen har røykvarslere og brannslukningsapparat.
Garasje
Frittstående dobbeltgarasje. Grunnmur av murkonstruksjoner. Skillende dekke av betongkonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med panel. Yttertak I saltaksform utvendig tekket med takstein.
Boligen har fått påvist flere TG2 og TG3 i rapporten. Listen under er kun en oppramsing. Les mer om de enkelte punktene i vedlagt tilstandsrapport til salgsoppgaven.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG 2 er gitt på følgende utvendige og tekniske bygningsdeler:
- Kjelleretasje: Ventilasjon. Innerdører.
- Loftsetasje: Konstruksjonsoppbygging. Annet (montert automatisk lekkasjestopper).
- Ildsteder: Skorsteiner inne i boligen.
- Etasjeskiller: Skjevhetsmåling.
- Tekniske anlegg/VVS anlegg: Varmtvannsbereder. Vannrør. Hovedstoppekran. Avløpsrør.
- Yttervegger: Fasader ink. kledning
- Vinduer og dører.
- Yttertak: Tekking. Inspeksjonsmulighet. Beslag, renner, nedløp og snøfangere.
- Balkong/veranda: Utkragede eller understøttede konstruksjoner.
- Terrasse.
- Drenering: Helhetsvurdering.
- Stikkledninger og tanker: Vann- og avløpsledninger.
- Frittstående byggverk: Helhetsvurdering.
TG 3 er gitt på følgende utvendige og tekniske bygningsdeler:
- Kjelleretasje. Konstruksjoner. Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Dette anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt. Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.
- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget (se tilstandsrapport side 15 for ytterligere oversikt). Sjablongmessig prisanslag for el-kontroll: kr 0 - 10 000.
- Brann: Rømningsveier (Rømningsvindu fra hybeldel er plassert for høyt iht. forskriftskrav. Godkjent rømningsvei/alternativ må etableres. Det er ikke interntrapp fra rom under terreng. Rømningsvei leder til utvendig trapp. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000). Brannslokkingsutstyr (Det er ikke brannslokkingsutstyr iht gjeldene forskrift i boligen. Brannslokkingsutstyr må anskaffes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 2 000.
- Utvendige trapper: Helhetsvurdering (Rekkverkets tilstand og/eller utforming vurderes å ha behov for utbedringer med tanke på sikkerheten samt stedvismanglenderekkverk. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000).
- Forstøtningsmurer: Rekkverkets tilstand og/eller utforming vurderes å ha behov for utbedringer med tanke på sikkerheten samt stedvis manglende rekkverk på forstøtningsmur ved biloppstillingsplass. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.
Se mer under punkt om "Standard" for tilstandsgrad 2 og 3 gitt på innvendige bygningsdeler og overflater.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om overnevnte bygningsdeler. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i tillegg om følgende:
- Punktert/defekt lite vindu på kjøkken. Nytt er kjøpt, men monteres av kjøper.
Se vedlagt dokument til salgsoppgaven med selgers egenerklæring for tilleggsinformasjon til tilstandsrapporten.

Standard

Innholdsrik enebolig over tre plan. Boligens hoveddel har adkomst fra 1. etasje og går over to plan. I kjelleretasjen er det en utleiedel og innredet til en hybel.
***
HOVEDDEL
Entré
Romslig og innbydende hall med fliser på gulv og praktisk skyvedørsgarderobe til oppbevaring.
Stue og spisestue
Videre adkomst fra entré gjennom doble dører til den store spisestuen som har åpen løsning til stuen. I spisestuen er det god plass til et større langbord som rommer hele familien. Midt i rommet er det en varmende peis og på veggen er det montert varmepumpe. Store fine vindusflater og skyvedør ut til uteplassen. Herfra har du nydelig utsikt mot Asker og over fjorden. Lenger inn er den fine stuen. Her er det plass til sofagruppe. Det er god takhøyde midt i rommet og vinduer fra gulv til tak som gir rommet godt med dagslys og ikke minst den nydelige utsikten.
Kjøkken
Separat kjøkken med adkomst fra entré. Kjøkkenløsning fra 1999 da boligen ble tilbygget. Gulvflate belagt med heltregulv og malte, kledde og murte veggflater. Himlingsflater med downlights og taklamper. Kjøkkeninnredning med profilerte og glatte hvite fronter. Benkeplate av heltre eik. Nedsenket oppvaskkum tilkoblet ett-greps armatur. Fliser på vegg over benkeplaten. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Integrert kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin, stekeovn og mikrobølgeovn. Nedsenket induksjonstopp. Vegghengt ventilator med avtrekk ut av bygget. Det er montert varmepumpe på kjøkkenet.
De integrerte hvitevarene (kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin, stekeovn, mikrobølgeovn og induksjonstopp) medfølger ved salg. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge av alder og normal bruk.
Kjøkkenet har fått TG 2 på 2 punkter (Overflater gulv. Innredning). Se vedlagt tilstandsrapporten for utfyllende informasjon.
Bad i 1. etasje
Baderom fra 2007. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Malt himlingsflate med downlights. Vegghengt servantskap med skuffer og ovenpåliggende servant tilkoblet ett-greps armatur. Vegghengt speil med belysning. Vegghengt toalett tilkoblet sisternekasse. Frittstående dusjkabinett med skyvedører og armatur tilkoblet hånddusj. Frittstående badekar med armatur tilkoblet hånddusj. Avtreksventil i himling.
Badet har fått TG 2 på 4 punkter (Ventilasjon. Sanitærutstyr / innredning. Overflater vegger. Overflater gulv). Se vedlagt tilstandsrapporten for utfyllende informasjon.
Bad i loftsetasje
Baderom med røropplegg fra 1999/2000. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himlingsflate med panel og taklampe. Vegghengt servantskap. Ovenpåliggende benkeplate av heltre. Ovenpåliggende servant tilkoblet ett-greps armatur. Vegghengt speilskap med overbelysning. Gulvstående toalett. Dusjhjørne med armatur tilkoblet hånddusj.
Badet har fått TG 2 på 1 punkt (Helhetsvurdering). Se vedlagt tilstandsrapporten for utfyllende informasjon.
Soverom
Hoveddelen har i dag fire soverom i loftsetasjen, samt et kontor i 1. etasje. Fra hovedsoverommet i øverste plan er det god plass til dobbeltseng og det er garderobeløsning på motsatt vegg, samt at det er en peisovn i rommet. Herfra har du utgang til balkong med utsikt over Asker og inn mot byen. De andre soverommene egner seg godt til barnerom.
***
UTLEIEDEL
Separat utleiedel med utvendig adkomst i kjelleretasjen.
Entré
Felles entré med hybelen ved videre dør inn til gang.
Stue og spisestue
Romslig stue med plass til større hjørnesofa og spisebord.
Kjøkken i utleiedel
Kjøkkenløsning fra varierende årstall. Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum tilkoblet ett-greps armatur. Laminerte plater mellom benkeplaten og overskap. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående kjøleskap. Integrert oppvaskmaskin og stekeovn. Nedsenket platetopp. Ventilator under overskap med kullfilter.
De integrerte hvitevarene (oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp) medfølger ved salg. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge av alder og normal bruk.
Kjøkkenet har fått TG 2 på 4 punkter (Ventilasjon. Vannrør. Innredning. Avløpsrør). Se vedlagt tilstandsrapporten for utfyllende informasjon.
Bad i utleiedel
Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med varme. Flislagte og malte veggflater. Malt himlingsflate med taklamper. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant tilkoblet ett-greps armatur. Vegghengt speil og overbelysning med stikkontakt. Gulvstående toalett. Innfelt badekar med armatur tilkoblet hånddusj. Avtreksventil i himling.
Badet har fått TG 3 på 1 punkt (Helhetsvurdering. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000). Se vedlagt tilstandsrapporten for utfyllende informasjon.
Soverom
Det er i dag innredet til to soverom i utleiedelen. Deler av soverommet som har videre adkomst til opprinnelig garderobe/walk-in-closet er ikke omsøkt til bruk for varig opphold. Det andre soverommet er godkjent.
Lagringsplass
Det er garderoberom og en innvendig bod.
***
HYBELDEL
Det er innredet til hybeldel i kjelleretasjen. Kjøkken og stue i hybeldelen er tegnet inn som hybel på byggetegningene, og badet som bad. Det som i dag er benyttet som soverom, var opprinnelig bad og badstu tilhørende hoveddelen. Det var da innvendig trapp fra hoveddel og ned til det som i dag er teknisk rom i underetasjen. I soverommet mangler det godkjent rømningsvei. Hybelen er ikke godkjent som separat enhet.
Entré
Felles entré med utleiedelen med videre adkomst til stue. Det er og adkomst til hybelen via teknisk rom.
Stue og spisestue
Stue og spisestue i samme rom som kjøkkenet.
Kjøkken i hybel
Åpen kjøkkenløsning fra varierende årstall. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Planlimt oppvaskkum tilkoblet ett-greps armatur. Fliser mellom benkeplaten og overskap. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Integrert kjøleskap med fryser. Frittstående komfyr med platetopp. Ventilator i overskap med avtrekk ut av bygget. .
De integrerte hvitevarene (kjøleskap med fryser) medfølger ved salg. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge av alder og normal bruk.
Kjøkkenet har fått TG 2 på 3 punkter (Vannrør. Innredning. Avløpsrør). Se vedlagt tilstandsrapporten for utfyllende informasjon.
Bad i hybel
Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med varme. Flislagte og malte veggflater. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant tilkoblet ett-greps armatur. Vegghengt speil, overskap og overbelysning. Gulvstående toalett. Dusjhjørne med glassbyggerstein og armatur tilkoblet hånddusj. Avtreksventil på vegg.
Badet har fått TG 3 på 1 punkt (Helhetsvurdering. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000). Se vedlagt tilstandsrapporten for utfyllende informasjon.
Soverom
Det er innredet til et soverom i hybelen. Takstmann bemerker at det ikke er godkjent rømningsvei fra soverommet slik det står i dag.
***
Overflater
Gulv: Fliser, heltregulv, parkett, laminat
Vegger: Fliser, malte flater, murte veggflater
Himling: Malte flater
Øvrige rom har fått TG 2 på 6 punkter (Overflater gulv og vegger i alle etasjer). Se vedlagt tilstandsrapporten for utfyllende informasjon.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende medfølger ved salg:
- Kjøleskap/fryser på kjøkkenet

Oppvarming

Boligen varmes opp ved bruk av elektrisitet, varmepumpe og vedfyring. Varmepumpe er plassert i spisestue i 1. etasje og er fra 2021, samt en varmepumpe på kjøkkenet fra omkring 2010. Det er murpeis med innsats i spisestuen, samt på et soverom i loftsetasjen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger og ferdigattest for bolig, tilbygg og takoppløft datert 17.11.1999. Det foreligger ferdigattest på garasjen datert 20.02.1995. Disse følger vedlagt til salgsoppgaven.
Det er gjort noen endringer i boligen etter at ferdigattesten ble gitt:
- Det avlange soverommet i loftsetasjen med adkomst fra samme vegg som badet er opprinnelig byggemeldt som bad/bod og kleskott.
- Garderoberom mellom bod og bad i utleiedelen er opprinnelig byggemeldt som bod. Dette regnes i dag som del av soverom i utleiedelen da det ikke er dør mellom garderobedelen (boden) og soverommet.
- Soverommet i hybelen er opprinnelig byggemeldt som bad og badstue.
Overnevnte rom er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det er uvisst om det er gjort endringer ut over overnevnte etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 7112, tinglyst 16.03.1998, type heftelse: Erklæring/avtale. Rettighetshaver gnr. 5, bnr. 97. Bestemmelse om legging av hovedstrømkabel. Bestemmelser vedrørende garasjebygg med flere bestemmelser - Eierne av Borgentoppen 62 er gitt tillatelse til å legge søndre øvre hjørne av garasjebygg ca 1,5 meter inn på tomtegrunnen til Borgentoppen 64. Eierne av Borgentoppen 62 er gitt tillatelse til å legge sin hovedstrømkabel i samme trasè som eierne av Borgentoppen 64. Eierne av Borgentoppen 64 (denne enhet) har fått tillatelse til å bygge sin garasje ca 15 cm inn på grunnen til Borgentoppen 62 i sydvestre hjørne, samt legge garasjens takutspring over grenselinjen til Borgentoppen 62. Denne er tinglyst både som en servitutt og rettighet.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Det er innredet til utleie i boligens kjelleretasje - en utleieenhet og en hybeldel.
UTLEIEENHET:
Utleieenheten er godkjent som separat boenhet i kommunen, og kan lovlig leies ut. Det gjøres oppmerksom på at deler av soverommet (der det er garderoberom) opprinnelig er byggemeldt som bod og ikke omsøkt eller godkjent for bruk som varig opphold (grunnet manglende dør mellom de to rommene). Utleieenheten har adresse Borgentoppen 64B da den er godkjent som en separat enhet. Gårds- og bruksnummeret er det samme som hovedenheten.
INNREDET HYBEL:
Den del av boligens kjelleretasje som er innredet som en hybeldel er ikke godkjent til varig opphold (delvis) eller som separat boenhet av kommunen. Kjøkken og stue i hybeldelen er tegnet inn som hybel på byggetegningene, og badet som bad. Det som i dag er benyttet som soverom er tegnet inn som bad/badstue. Takstmann har bemerket følgende om soverommet i hybeldelen: Rømningsvindu fra hybeldel er plassert for høyt iht. forskriftskrav. Godkjent rømningsvei/alternativ må etableres. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring og dermed heller ikke kan leies ut. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
LØPENDE LEIEAVTALER:
Det gjøres oppmerksom på at både utleiedelen og hybelen er utleid i dag med løpende leieavtaler. Avtalene løper til de sies opp av en av partene. Dersom en ikke ønsker å overta leieforholdene må dette spesifiseres som et forbehold i bud slik at selger får sagt opp leieforholdene ved kontraktsinngåelse. Utleiedelen har oppsigelsestid på 3 måneder og hybelen 2 måneder. Ta kontakt med megler for mer informasjon.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er gjennomført radonmåling på denne boligen (utleiedel og hybel). Selger opplyser om at målingene viste fine og godkjente tall.

Diverse

LØPENDE LEIEAVTALER:
Det gjøres oppmerksom på at både utleiedelen og hybelen er utleid i dag med løpende leieavtaler. Avtalene løper til de sies opp av en av partene. Dersom en ikke ønsker å overta leieforholdene må dette spesifiseres som et forbehold i bud slik at selger får sagt opp leieforholdene ved kontraktsinngåelse. Utleiedelen har oppsigelsestid på 3 måneder og hybelen 2 måneder. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en attraktiv og sentrumsnær beliggenhet på Borgen i Asker, i et barnevennlig boligområde. Det er flere barnehager i nærmiljøet samt kort og trygg skolevei til Borgen og Hagaløkka skole. Kort vei til marka med lysløyper, badevann og rekreasjonsmuligheter hele året. Risenga i gangavstand med svømmehall, nye Varner arena, fotballbane og mye mer.
Det er gangavstand til Asker sentrum som kan by på en mengde spennende butikker, restauranter og kafeer. Kulturhus med kino, bibliotek, variert konserttilbud, samt flere koselige kafeer og spisesteder. Glorioso restaurant for den som liker smaken av god, italiensk pizza. Du har også Pizzastua og Peppes like ved. Egon er alltid en klassiker og tilbyr hyggelig uteservering på torget. I Spiseriet hos Rå Smak kan du svinge innom for et tidlig måltid, dagens husmannskost eller nyte den helt spesielle matopplevelsen på kvelden. Fuji Sushi ligger like utenfor døren dersom ganen lengter etter japanske smaker, og ikke minst Texas Barbecue Cafe som høster strålende kritikk fra flere hold. Disse utvalgte er bare noen av spisestedene Asker har å by på. Og flere kommer. Asker sentrum er i starten av en stor utvikling og fornyelse med store planer for området. For koselige kafeer er Kårner og Kaffebrenneriet verdt et besøk. For den handleglade er Trekanten senter et godt tilbud med sine totalt 75 butikker. Senteret har en god balanse mellom kjede- og nisjebutikker, så her er det noe for enhver smak.
Kort gangavstand ned til Asker sentrum. Herfra går det tog i retning Oslo hvert 10. minutt som bruker 21 minutter til Oslo S og hyppige tog og busser i retning Drammen.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse nederst i annonsen på krogsveen.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Hagaløkka barneskole
Borgen ungdomskole
Asker International School
Asker videregående skole
Bleiker videregående skole
Barnehager:
Snoopy Barnehage
Borgen barnehage
Borgenskog barnehage
Ånnerudtoppen barnehage
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 753 kvm. Tomten er opparbeidet plenarealer, trær, prydbusker, diverse beplantning og innkjørsel belagt med belegningsstein og asfalt.
Boligen har flere fine uteplasser. Fra spisestuen er det utgang til en østvendt terrasse. Med adkomst fra entré og kjøkken finner du en vestvendt terrasse. Her er gulvet belagt med terrassebord av kompositt. Den tredje uteplassen har adkomst fra soverommet. Dette er en balkong som vender mot øst.
I tillegg til uteplassene med direkte adkomst fra boligen er det en frittstående terrasse i hagen dekket med terrassebord.
Eiendommen har gode solforhold med sol fra rundt kl 08 til 21.30 midtsommers i følge selger.
Det er lagt varmekabler i hele innkjørselen med tre separate soner med bryter i garasjen. Det er i tillegg lagt varmekabler i trappen ned til hovedetasjen med bryter innendørs.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og på egen gårdsplass. Det er montert ladepunkt på vegg i garasje, samt et ladepunkt på utvendig vegg til leietager. Denne er direkte tilkoblet strømmåleren til utleiedelen.
Det er lagt varmekabler i hele innkjørselen med tre separate soner med bryter i garasjen. Det er i tillegg lagt varmekabler i trappen ned til hovedetasjen med bryter innendørs.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Nordre og Søndre Borgen (id 022022B) datert 14.12.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse, boligområder med utfyllende bestemmelser - Type B, iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter fakturert for 2021 er kr 12 788,-. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Det er installert vannmåler på eiendommen og kostnadene betales etter forbruk. Forbruk avleses etter henvendelse fra kommunen. Forbruk betales à konto basert på siste avlesning. Avregning foretas i forbindelse med neste forfall på kommunale avgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 21 515 kwh. pr. år, ca kr 28 635,-. Dette er for hoveddel og hybel. Utleiedelen har egen strømmåler.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 13 000,-.
Frivillig velavgift er kr 280 pr. år.
Boligen er tilknyttet som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på kr 600 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 2 709 563,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 9 754 426,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 11 276 170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tom Magne Armann

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet Borgen vel. Dette har en årlig avgift på kr 400,-. Denne er frivillig.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til fastpris.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0054/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.2254

Dato

Sist oppdatert: 26. januar 2023 kl. 10:01

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.