Komplett salgsoppgave

Fallanveien 30B

8 500 000 kr
95 m²
2 soverom
Lekker kjøkkeninnredning fra 2013 med åpen løsning mot stue
Lekker kjøkkeninnredning fra 2013 med åpen løsning mot stue
Kart
Del
Tommy Løvli
Presenteres av
Tommy Løvli
Kjelsås
Lekker terrasseleilighet (ende) med god planløsning. Heis, peis, 2 x wc, garasje. Flott utsikt og solrik terrasse.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 500 000 kr
 • Omkostninger
  213 670 kr
 • Totalpris
  8 713 670 kr
 • Etasje
  7
 • Byggeår
  1974
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  95 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 415 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lekker leilighet som har blitt betydelig modernisert i 2013 med nytt kjøkken, nye gulv med gulvvarme, nytt gjestetoalett, modernisert bad samt at alle vinduer + terrassedør, innerdører og utgangsdør ble skiftet. Det er montert lamellgardiner på vinduer mot terrassen og plissegardiner på øvrige vinduer. Det elektriske anlegget ble også oppgradert med nytt sikringsskap, nye stikkontakter samt at alle innvendige ledninger ble trukket om.
Boligen har god planløsning med entré, wc, bad/wc/vaskerom, 2 soverom med skyvedørsgarderobe (har opprinnelig vært 3 soverom), åpen kjøkkenløsning, stue med utgang til solrik terrasse med varmelamper og motorisert markise.
Flott beliggenhet med kort vei til fine turområder og SPAR Kjelsås er kun 2 minutter unna. Godt med lagringsplass i boder. Garasjeplass.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fallanveien 30B, 0495 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 75, bruksnummer 963, seksjonsnummer 58

Innhold

Totalt bruksareal: 95 kvm
Totalt primærrom: 95 kvm
Bruksareal:
Leilighet 95 kvm
Primærrom:
Leilighet:
7. etasje 95 kvm: Entré, gang, stue, kjøkken, to soverom, toalettrom og bad.
(Meget enkel adkomst fra Myrerskogveien og kun en halv trapp opp til leiligheten)
Leiligheten disponerer i tillegg en bod på ca 4,5 m² i 5.etasje, bod på ca 2 m² i 2.etasje og en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg, klargjort for el-billader. Alle merket 58.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 14.12.2022, utført av Morten Nyborg v/Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Terrasseblokk over 8 etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein samt trekledning og pussede og malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med takpapp/folie (taket er ikke besiktiget). Slett entrédør med kikkehull og sikkerhetslås. Brannklassifisering B30 og lydklasse 40dB. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 2013. Heve-skyvedør med karmer av tre, og to-lags glass fra 2013, ett glass fra 2022. Leiligheten er tilkoblet felles varmtvann. Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring.
Leilighet beliggende i byggets 7.etasje. Adkomst via felles trappeoppgang med heis til 5.etasje. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré, gang, stue, kjøkken, to soverom, toalettrom og bad. Utgang fra stue til vestvendt terrasse på ca 12,5 m².
Følgende sjekkpunkter er vurdert, og det er ikke oppdaget funksjonssvikt:
Bad:
- Overflater himling - Overflater vegger - Slukets tilkomstmulighet for rengjøring - Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det - Ventilasjon.
Kjøkken:
- Avløpsrør - Innredning - Innfelte/gjennomgående installasjoner.
Toalettrom:
- Overflater himling - Overflater vegger - Ventilasjon - Vannrør - Avløpsrør - Sanitærutstyr / innredning.
Øvrige rom:
- Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM) - Innfelte/gjennomgående installasjoner.
Ildsteder / skorsteiner innvendig:
- Skorsteiner inne i boligen - Annet.
Brann:
- Brannslokkingsutstyr - Røykvarslere - Rømningsveier - Brannskiller.
Dører og vinduer:
- Vinduer.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG 2:
Bad:
- Vannrør: Fordelerskap har åpninger/utettheter til omsluttende veggkonstruksjon. Konsekvens kan være fuktskader hvis det skulle oppstå lekkasje fra vanninstallasjoner i fordelerskapet. Åpninger/utettheter bør tettes med egnet tettemasse.
- Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
- Overflater gulv: Misfarging/svertesopp påvist på elastiske flisfuger i dusjsonen. Fuger bør rengjøres.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk.: Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er hovedsluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket. TG2 er satt for å belyse risiko.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser følgende: RH 21,0 %, temperatur 12,9 grader C og duggpunkt -8,8 grader C. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS), i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser vektprosent under 16. Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Det ble observert bruk av plast/dampsperre. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 17 mm. Det kan ikke verifiseres oppbrett av membran ved dørterskel. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Avløpsrør (ink. sluk): Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er hovedsluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.
Kjøkken:
- Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Vannrør: Tilførselsrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør forårsake følgeskader.
- Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt bør etableres.
Toalettrom (Ikke våtrom):
- Overflater gulv: Det er registrert bomlyd i gulvflis ved toalett, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Øvrige rom:
- Overflater vegger: Støvkondens påvist på yttervegger i stue. Indikerer kuldebru og/eller dårlig isolasjon. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Overflater himling: Det er observert riss i himling i stue ved heve-skyvedør. Bør utbedres.
- Overflater gulv: Parkett med normal bruksslitasje.
- Innerdører: Innerdør mot bad har svelleskader. Bør utbedres/skiftes ut.
Etasjeskiller - 7.etasje:
- Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 17 mm på soverom 2.
Dører og vinduer:
- Dører: Entrédør har kontakt med dørterskel, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.
Balkonger, terrasser, veranda etc:
- Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tettesjiktet er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon og alder/tilstand er ikke kjent. Bygningsdelen er fuktutsatt. Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying. Overflatebehandling bør fornyes.
TG 3:
Ildsteder / skorsteiner innvendig:
- Ildsteder inne i boligen: Det er ikke etablert plate under ildsted. Ubrennbar plate må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-
TG IU:
Tekniske anlegg, VVS anlegg:
- Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Sammendrag fra selgers egenerklæring og opplysningskjema:
- 2013 var det lekkasje i skjøt ned fra servanten. Utbedret av tidligere eier.
- Badet ble i 2009 total renovert av tidligere eier.
- Nye fliser innredning og utstyr å badet i 2015.
- Eier opplyser om at det tar litt tid før varmtvann kommer i springen.

Standard

Moderne leilighet som ble betydelig modernisert i 2013 med nytt kjøkken, nye vinduer, nye gulv med gulvvarme, nytt gjestetoalett, modernisert bad samt at alle vinduer + terrassedør, innerdører og utgangsdør ble skiftet. Det er montert lamellgardiner på vinduer mot terrassen og plissegardiner på øvrige vinduer. Det elektriske anlegget ble også oppgradert med nytt sikringsskap, nye stikkontakter samt at alle innvendige ledninger ble trukket om. Nytt glass i ett stuevindu i 2022.
Leiligheten er en endeleilighet noe som gir ekstra godt med dagslys med "ekstra-vinduet" i stue/kjøkken.
Det er svært enkel adkomst til leiligheten etter store handleturer dersom du parkerer i Myrerskogveien. Fra inngangsdøren her er det kun en halv trapp opp til leiligheten. For øvrig bruk og parkering er det trapp opp fra garasjen til 1. etasje og videre heis fra 1. etasjen opp til 5.etasje.
Entre:
Velkommen inn! Romslig entré med innebygget skyvedørsgarderobe med speildører. Nyere entrédør.
Fra entreen er det adgang til stue/kjøkken samt soverommene, bad og wc-rom.
Stue:
Et herlig oppholdsrom med god plass til sofagruppe og naturlig plass for spisestue. Stor vindusflate i kombinasjon med balkongdør i glass samt takvinduer sørger for rikelig med lysinnslipp. Det er montert godt med belysning i himlingen i stue kjøkken i tre soner (LED). Vedfyrt peis sentralt plassert i stuen som varmer godt på kalde vinterdager og gir en lun atmosfære til rommet. Fra stuen er det direkte adgang til en vestvendt terrasse på ca. 12,5 kvm.
Terrasse:
Herlig terrasse med veldig gode solforhold med sol fra ca. kl.13-22.30 sommerstid. På terrassen er det montert elektrisk varmelampe i himlingen og elektrisk markise. God plass til sittegruppe, solstoler og man har flott utsikt mot Holmenkollen og nabolaget.
Kjøkken:
Lekker kjøkkeninnredning fra 2013 med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med slette fronter, og benkeplater av kompositt/Corian. Det er nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran, bakplate mellom kjøkkenbenk og overskap bak oppvaskkum. Videre er det benkeskapsbelysning og stikkontakt under overskap, pop-up stikkontakter i benkeplate og vinstativ i øyen. Det er kjøleskap med frysedel, stekeovn og nedfelt platetopp i kjøkkenøy og oppvaskmaskin i benk. Takhengt ventilator med kullfilter. Vannrør av typen rør-i-rør og kobber. Stoppekraner i oppvaskbenk. Avløpsrør av plast. Lekkasjestopper. På kjøkkenet er det også en hyggelig kontorplass ved endeveggen/vinduet.
Bad:
Bad med flis på flis på gulv- og veggflater, med varme i gulv. Det er innredet med vegghengt servantskap, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, og speilskap med stikkontakt på vegg over servant. Det er dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører, dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånd- og regndusj, og vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Benkeplate over opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert på vegg. Vannrør av typen rør i rør og plastbelagt kobber. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør plassert på vegg.
Toalettrom:
Pent og praktisk toalettrom med flislagt gulv med varmekabel. Det er innredet med vegghengt servantskap, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, og speil med lys og stikkontakt på vegg over servant. Videre er det vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert på vegg. Vannrør av typen rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast.
Soverom:
To soverom med god størrelse. Begge soverommene har skyvedørsgarderobe med speildører.
Overflater:
Gulvflater belagt med parkett, fliser i entré. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med malte flater, nedforede kasser for downlights i stue og kjøkken. Profilerte innerdører.
Annet:
Skyvedørsgarderobe på begge soverom og i gang.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Kjøl/frys, komfyr og oppvaskmaskin medfølger. Isbitmaskin i fryser virker ikke.
Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.09.1978.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger også ferdigattest for modernisering av heis datert 04.11.05.
Det foreligger ferdigattest for ventilasjonsanlegg datert 02.02.1977.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom.
Disse omhandler blant annet erklæring vedr utvidelse av vei og gjerdeplikt. To erklæringer vedr. vann-/ avløpsledninger, samt en erklæring om at Hafslund (tidl. Oslo Lysverker) har rett til å ha en trafostasjon på sameiet eiendom, samt til å vedlikeholde denne.
Seksjoneringsbegjæring ble seksjonert 05.09.1973. Sameiebrøk: 1163/66210
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget attraktiv leilighet beliggende i stille og naturskjønne omgivelser på Kjelsås med nærhet til både marka og byen. Leiligheten har en meget god intern beliggenhet med fritt utsyn og gode solforhold.
Svært gode turmuligheter i marka, langs Akerselva og Maridalen på både ski og til fots, samt med sykkel. I tillegg er det bademuligheter i Frysja, Stilla og Trollvann. Ellers byr området på skøytegåing på Maridalsvannet, slalombakke i Grefsenkleiva/Trollvannskleiva, aking i Wella-bakken og mye mer!
På Grefsenkollen, som er i fin gangavstand fra leiligheten, finner du Grefsenkollen Restaurant som byr på gode matopplevelser i vakre omgivelser, samt Over Oslo Bar hvor det arrangeres både vinkvelder, standup, konserter og quiz for å nevne noe. I de senere år har også Grefsenkollen blitt kjent for Over Oslo festivalen som har blitt en suksess og et samlingspunkt for nær og fjern.
Sentral beliggenhet med tanke på skole, offentlig kommunikasjon (buss-, og trikkeholdeplass under 5 min unna), og Storo Storsenter er heller ikke langt unna. Av dagligvareforretninger i området er SPAR rett i nærheten, alltid med godt utvalg og en fristende ferskvaredisk. Ellers er det Prix, REMA 1000 og søndagsåpen Joker i nærområdet. Det er også kort vei til både Handelshøyskolen BI, Universitetet på Blindern samt Oslo MET.
Like i nærheten finner man også Myrerfeltet med både kunstgressbane, løpebane, utendørs treningsapparater for alle aldre og sandvolleyballbaner. Myraskogen med turstier, fotballbane og akebakke ligger rett på nedsiden av leiligheten.
Dette er en bolig som byr på gode rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren, samtidig som den er sentralt beliggende med kort vei ned til et pulserende liv på Grunerløkka (10 min med trikk).

Adkomst

Enkel adkomst fra Myrerskogveien eller fra Kurveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Leiligheten sokner til Kjelsås skole (1. til 7. trinn) og Engebråten skole (8. til 10. trinn). Det er flere barnehager i området, blant annet Myrer Kanvas-barnehage, Norlandia Myrertoppen barnehage og Haugensjordet barnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 6.907 kvm som tilhører sameiet. Fellesarealene er pent opparbeidet med gressplen, beplantning, sittegrupper og asfalterte adkomstveier. Solrik beliggenhet.

Parkering

Garasjeplass i sameiets garasjeanlegg medfølger (merket 58). Garasjeplassen er klargjort med infrastruktur for lading av EL-bil/hybrid.
Kjøper må selv bekoste ladestasjonen som tilknyttes det klargjorte punktet.
Ihht. vedtektene kan parkeringsplassen selges eller leies ut innad i sameiet.
Det er ikke lov å eie mer enn 1 parkeringsplass.
Sameiet har noen utendørs oppstillingsplasser på garasjetaket som leies ut.
I garasjen er det egen felles vaskeplass utstyrt med vaskeslange og høytrykksspyler, samt uttak for støvsuger. Det er også felles rom for lagring av dekk, samt etablert eget sted for smøring av ski.
Sameiet har også avsatte parkeringsplasser for gjester både i gate og på taket over garasjeinnkjøringen.
Ellers gateparkering etter områdets gjeldende regler og dagens eier benytter ofte gateparkeringen i Myrerskogveien rett på utsiden av leiligheten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-1662, datert 20.11.1970 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 415,- pr. md. og inkluderer: garasjeplass, internett, grunnpakke kabel-TV og internett, varmtvann, trappevask, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsfører mm. .
Felleskostnader økte med 10 % fra 01.01.2023 iht. styrevedtak 01.11.2022.
Eiendomsskatten er kr 2.199,- for 2022.
I selgers husstand har det bodd 2 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 12.000 kWh pr år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Noe dekkes i felleskostnadene og selger betaler i tillegg kr 469,- pr. md. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster ca. kr 4.800,- pr. år. Alarmanlegget medfølger. Ny eier må avklare om abonnementet skal sies opp eller videreføres før overtagelsen. Ved oppsigelse avgjør alarmselskapet om anlegget skal demonteres eller bli værende i leiligheten.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.854.397,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6.675.828,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 2.199,- pr år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 19.204,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld.
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk. 
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.713.670,- 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristin Juell

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Fallanveien 30, med sameiebrøk 1163/66210.
Sameiet består av 63 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge dyret ikke er til sjenanse for øvrige beboere
Gass- og elektrisk grill er tillatt på terrassene
Felles vaskerom i 4. etasje i B-blokken og 1. etasje i A-blokken
Felles badstu i 4. og 5. etasje i B-blokken
Sykkelparkering i sykkelbod på torvet eller i garasjen på merket område
Foretatt påkostninger de senere år:
- Nytt takbelegg i B-blokken i 2020
- Rehabilitering av 2 terrasser i A-blokken i 2020, arbeidene fortsetter i 2021
- Nye varmtvannsberedere i A-blokken i 2020
- Installert infrastruktur for ladepunkter i garasje
Planlagte påkostninger:
Sameiet arbeider med å kartlegge behov for utbedringer av terrasser da det har vært en del lekkasjer den siste tiden. Samtidig ligger det også i sameiets planer å gjøre utbedringer av dekket mellom torg og garasje. Det er ikke avklart i hvilket omfang dette skal utføres og det er heller ikke bestemt når det skal utføres. Kostnadsrammen er heller ikke kjent p.t.
Annen relevant informasjon;
Noen seksjonseierne har allerede skiftet vindu og markiser. Andre har inntil nå unnlatt å gjøre det. Det samme gjelder terrassedekker og bad. Alt dette er Seksjonseiers ansvar. Styret har imidlertid ansvar å påse at manglende vedlikehold/tiltak ikke påfører skade på Sameiets verdier/ ("Bygningskroppene").
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Eier er fleksibel, men foretrekker april 2023. Interessenter oppfordres til å angi en ønsket dato for overtagels ei budskjema ved innsendelse av bud.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 13 950,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.000,-
Visninger: kr 2.950,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0110/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.22110

Dato

Sist oppdatert: 05. februar 2023 kl. 12:37

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.