Komplett salgsoppgave

Buskerudveien 62

3 850 000 kr
48 m²
1 soverom
Velkommen til Buskerudveien 62!
Velkommen til Buskerudveien 62!
Kart
Del
Arild Knudsen
Presenteres av
Arild Knudsen
Åssiden
Pen og innbydende 2-roms topp- og hjørneleilighet i bygg fra 2020. Balkong m/fin elveutsikt. Stor endegarasjeplass.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 850 000 kr
 • Omkostninger
  97 420 kr
 • Totalpris
  3 947 420 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2020
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  48 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 641 kr
 • Energimerke
  Lysegrønn A

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen og innbydende 2-roms eierleilighet beliggende i hjørne av øverste etasje (5. etg).
 • Gjenværende garantistillelse fra utbygger (5 år fra 2020)
 • Åpen kjøkken- og stueløsning med god takhøyde og store vindusflater
 • Pen Marbodal kjøkkeninnredning med integrerte Siemens hvitevarer
 • Flislagt bad med dusjhjørne og gulvvarme
 • Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
 • Østvendt balkong på ca. 14 kvm med fin elveutsikt
 • Stor endeparkeringsplass i felles garasje (heisadkomst)
 • Tilrettelagt for etablering av ladeboks til el-bil
 • Tilgang til felles solrik takterrasse (5. etg), sykkelbod og smørebod
 • Sentral beliggenhet med kort avstand til det meste
 • Umiddelbar nærhet til idrettshall, idrettsanlegg og barneskole
 • Kort gangavstand til buss og elva
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Buskerudveien 62, 3024 DRAMMEN
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 116, bruksnummer 733, seksjonsnummer 79

  Innhold

  Bruksareal (BRA): 50 kvm
  Primærrom (P-rom): 48 kvm
  Sekundærrom (S-rom): 2 kvm
  Primærrom
  5. etasje:
  48 kvm: Stue, kjøkken, bad, soverom og entré.
  Sekundærrom
  5. etasje:
  2 kvm: Teknisk rom.
  I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 5 kvm rett ved leilighetens inngangsparti (5. etasje).
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Jostein Jacobsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med grunnmur av betong med støpt plate mot grunn. Veggkonstruksjoner av betong og treverk med utvendig fasader av teglsteinsforblending og trekledning. Flatt tak tekket med takbelegg(tak er ikke besiktiget). Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Felles inngangsparti med videre heis- og trappeadkomst til leilighetens etasjeplan (5. etasje). Tilgang til felles smørebod, sykkelbod (med stikk til lading av el-sykkel) i garasjeanlegget og utvendig sykkelparkering (korttidsparkering). Boligblokken har felles takterrasse i samme etasje som leiligheten, takterrassen har gode solforhold og har felles sittemøblement. Selger anfører at takterrassen blir lite brukt.
  Stue: Åpen kjøkken- og stueløsning med sofaområde samt spiseplass. Rommet har god takhøyde (opptil 2,85 m) som gir en luftig atmosfære. Store vindusflater langs to vegger, som gir godt med naturlig lys. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til overbygget østvendt balkong på ca. 14 kvm. Balkongen har fin elveutsikt og kveldssol.
  Kjøkken: Pen Marbodal kjøkkeninnredning med integrerte Siemens hvitevarer. Godt med skapplass i innredningen. Over- og underskap i grå samt glatt utførelse. Flislagt felt over laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, lekkasjesikring, oppvaskmaskin, ventilator med integrert komfyrvakt, platetopp med induksjon, stekeovn og kjøle-/fryseskap. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Bad: Heldekkende servant over servantskap i grå og glatt utførelse. Servantskapet har dype skuffer med god oppbevaringsplass. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass. Opplegg for vaskemaskin. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Soverom: Innebygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til teknisk rom.
  Entré: Dørcalling med åpnerfunksjon. Downlights i tak. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Generelt om boligen: Nilan balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, aggregat er plassert i teknisk rom. Varmtvannsberederen (180 liter) er koblet sammen med ventilasjonsaggregatet. Det foretas filterskifte av ventilasjonsanlegg i fellesarealer og leiligheter, 2 ganger i året. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i entré. Leiligheten har røykvarslere som er tilknyttet sentralanlegg i bygningen.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Etasjeskiller: Skjevhetsmåling - Det er ikke merkbare skjevheter i leiligheten, men det er likevel målt avvik i henhold til NS:3600. Avviket er målt til 17 mm og er målt mellom høyeste og laveste målte punkt i stue/kjøkken. Avviket er vurdert til å ikke ha noen praktisk betydning.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn og kjøle-/fryseskap.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Gulvvarme på bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 29.04.2022, som omfatter oppføring av tre boligblokker og kjedehus med tilhørende anlegg. Bygningen ble ferdigstilt i år 2021.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
  De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Tinglyst seksjoneringsbegjæring
  Dagboknummer: 236072
  Tinglysningsdato: 25.02.2021
  Omhandler seksjonering av eiendommen.
  Seksjonsnummer 79, boligformål, sameiebrøk 50/6812.
  Det gjøres oppmerksom på at det er fastsatt en annen fordeling av felleskostnadene jf. vedtektene og ekstraordinært årsmøte mai 2022. Ny sameiebrøk for denne seksjonen er 50/6716.
  I tillegg er det tinglyst 23 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om voldgiftskjennelse, benyttelse av gårdsvei, anlegg og vedlikehold av ledninger, veirett, kraftledning fra Gravfoss, landsbygsrett, vannledninger, kraftledninger, Solbergvassdraget, Nyveiens gjennomføring, jordskifterett, ferdsel for tilkomst m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold. Ved eierskifte betales det et eierskiftegebyr.
  Iflg. vedtektene er det bestemmelser om korttidsutleie som seksjonseiere må forholde seg til. Vedtektene kan fås ved henvendelse til megler.

  Diverse

  Det opplyses om at bygningen er oppført i 2020, det foreligger da gjenværende garantistillelse fra utbygger (5 år fra første overtakelsesdato).

  Energimerking

  Boliger med energikarakter A eller B er mer energieffektive, denne boligen har fått tildelt energikarakter A. Det gir mulighet for et «Grønt boliglån» (billigere boliglån) hos flere banker. Krav, vilkår og betingelser vil variere mellom bankene.
  Energiattest er innmeldt av JM Norge AS (utbygger) datert 05.07.2022.
  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Boligblokken er beliggende meget sentralt på Åssiden med gangavstand til det meste. Umiddelbar nærhet til idrettshall, idrettsanlegg og barneskole. Attraktivt boligområde med barnehage, bussholdeplass og flere servicetilbud innen kort gangavstand. Elva er beliggende innen kort gangavstand og har fine turstier samt sandvolleyballbane. Marka med gode tur- og friluftsmuligheter i nærområdet, både sommer og vinter.
  Åssiden har meget gode fritids- og sportstilbud, med blant annet Berskaug hallen med mulighet for ballspill m.m. og Berskaug idrettsplass med fotballbaner, skøytebane og tennisanlegg. Ved Aronsløkka ligger Skimore Drammen, som kan tilby alpinanlegg (vinterstid), terrengsykling, klatrepark og zipline på sommerstid. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter, se foreningens hjemmeside på www.aif.no. Flotte rekreasjons- og turområder i marka hvor blant annet den meget populære turløypa gjennom Kjøsterudjuvet til Gamledammen befinner seg.
  Gode bussforbindelser med holdeplass innen kort gangavstand, det er hyppige avganger til Drammen sentrum se www.brakar.no for rutetider. Kort kjørevei til Gulskogen togstasjon og Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord fra Drammen sentrum.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Åssiden barnehage, NLM-Barnehage Tryggheim Drammen, Bessungen.
  Skoler: Åssiden barneskole og Kjøsterud ungdomsskole.
  Drammen kommune har tre private barne- og ungdomsskoler, Drammen Realfagsskole Heltberg, Norlights Montessoriskole Drammen og Rosendal skole (Mjøndalen).
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 4 918 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Fine fellesarealer som er pent opparbeidet med grøntarealer og sittebenker.
  Det påhviler styret i sameiet å administrere drift av parsellhage, slik at flest mulig seksjonseiere som ønsker dette, kan ta del i dyrkning i denne parsellhagen.

  Parkering

  Leiligheten har en medfølgende parkeringsplass (nr. 88) i felles garasjeanlegg - endeparkeringsplass av større størrelse enn de andre plassene. Heisadkomst fra garasjen til leilighetens etasjeplan.
  Det er midlertidig enerett på plassen som gjelder i 30 år (eller mindre jf. esl. §25) etter at retten ble tildelt den enkelte seksjon jf. vedtektene. Enerett til bruk faller bort uten kompensasjon 30 år etter at eneretten ble opprettet, dvs. 31.12.2051.
  El-biler og ladbare hybrider må kun lades fra dertil egnede ladekontakter tilknyttet sameiets leverandør av ladetjenester (Movel). Det er installert smart billadesystem som til en hver tid registrerer behov samt tilgjengelig kapasitet og fordeler ut fra det. Billadingen er en abonnementsordning som registrerer forbrukt strøm og som faktureres direkte hvert abonnement. I tillegg vil kostnader for etablering/installering av ladeboks og vedlikehold bli belastet hver enkelt seksjonseier.
  Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.
  Forøvrig er det gjesteparkering på sameiets tomt.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er hovedsakelig regulert til boligbebyggelse - blokkbebyggelse, i henhold til detaljreguleringsplan for Buskerudveien 64 og 64A datert 29.05.2018. Videre er eiendommen avsatt til bebyggelse og anlegg ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommunedelplan for FV 283 Rosenkrantzgata (se kommunens hjemmeside for mer info). Planen Fv 283 Rosenkrantzgata gjelder ny utforming av vei hvor hele Åssiden bydel m.fl. er avsatt som planområde.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene inkluderer bla. renovasjon, internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting/plenklipping, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
  Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
  Felleskostnader kr 1.641,-
  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 2.172,- pr. år (3 terminer), årsprognose på eiendommen for 2023.
  Det opplyses om at Drammen/Lier/Øvre Eiker kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2024.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Globalconnect (tidligere HomeNet) som leverandør av internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
  Boligen er tilknyttet Allente som leverandør av tv, kostnaden pr. mnd er avhengig av kanalvalg. Pris for grunnpakke er kr 249,- pr. mnd (pr. mai 2023) jf. ordinært årsmøte 2023. Kostnaden faktureres den enkelte seksjonseier (frivillig å ha abonnement).
  Det må påregnes kostnader til tv og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall beboere, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 901 211,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 3 244 358,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 2 397,- pr. 31.12.2022.
  Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 16.11.2023.
  Sameiet har ingen fellesgjeld.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.947.420,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Agnes Irene Longfjeld

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Sameiet Eplegården Atrium.
  Sameiet består av 81 boligseksjoner og 11 næringsseksjoner (parkeringsplasser), fordelt på 3 bygninger.
  Forretningsfører er boligbyggelaget USBL.
  Sameiets årsregnskap for 2022 viser et overskudd på kr 135.632,-.
  Dugnader tilknyttet sameiet må påregnes.
  Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
  Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
  Foretatte arbeid/påkostninger i de senere år: Vask av garasjeanlegg (2022). Fuglesikring i form av fuglepigger i blokk 58, 60 og 62 samt rekkehusene i 64.
  Planlagte arbeid/påkostninger: Fylle inn sammenhengende betongheller i passasjen mellom blokkene mot Fotballhallen.
  Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
  Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
  Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Protector Forsikring ASA, polisenr.: 2966157.
  Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr 42.500,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0408/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23408

  Dato

  Sist oppdatert: 21. februar 2024 kl. 14:36

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
  Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.