Komplett salgsoppgave

Hans Nordahls gate 26

7 900 000 kr
87 m²
3 soverom
Velkommen til Hans Nordahls gate 26 - Presentert av Marcus Blohm!
Velkommen til Hans Nordahls gate 26 - Presentert av Marcus Blohm!
Kart
Del
Marcus Blohm
Presenteres av
Marcus Blohm
Grefsen Stasjon
Lys og lun 4-roms eierleilighet i 3. etasje. Bad og wc-rom. Balkong. Kort avstand til "alt". Garajse*

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  7 900 000 kr
 • Omkostninger
  198 500 kr
 • Totalpris
  8 098 500 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  94 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  87 m²
 • BRA-E (externt bruksareal)
  7 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  10 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2020
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 912 kr
 • Energimerke
  Grønn A

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og lun 4-roms eierleilighet beliggende i 3. etasje
 • Leiligheten er gjennomgående og har en normal god standard
 • Romslig åpen kjøkken- og stueløsning med radiator (fjernvarme)
 • Mulighet til å kjøpe garasjeplass*
 • Pen Marbodal kjøkkeninnredning med helintegrerte Siemens hvitevarer
 • Flislagt bad med dusjhjørne, downlights og vannbåren gulvvarme
 • Praktisk og separat wc-rom med gulvvarme
 • 3 soverom av god størrelse og praktisk omkledningsrom
 • Nybygg garanti
 • Overbygget sørvestvendt balkong på ca. 10 kvm (vendt mot fellesareal)
 • Leiligheten ligger attraktivt til i det veletablerte prosjektet Grefsen Stasjon
 • Kort gangavstand til offentlig kommunikasjon med gode forbindelser og dagligvarebutikk
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Hans Nordahls gate 26, 0481 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 79, bruksnummer 141, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/79
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 79, bruksnummer 141, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/79
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 79, bruksnummer 142, seksjonsnummer 30, ideell andel 1/1

  Innhold

  BRA-i (internt bruksareal)
  3. etasje:
  87 kvm: Stue, kjøkken, bad, wc-rom, 3 soverom, omkledningsrom og entré.
  BRA-e (eksternt bruksareal)
  Kjeller:
  7 kvm: Bod.
  TBA (terrasse- og balkongareal)
  3. etasje:
  10 kvm: Balkong.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Norges Takst AS v/Tore Jan Fevang. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med etasjeskiller er av betongdekke. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass (lyddempende). Balkongdør med 3-lags glass i trekarm. Malt glatt entrédør B30 - 40dB (brann- og lyddør). Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Felles inngangsparti med videre heis- og trappeadkomst til leilighetens etasjeplan (3. etasje). Leiligheten har tilgang til egen bod på 7 kvm i felles kjeller (tinglyst som tilleggsdel til seksjonen). I tillegg er det tilgang til felles sykkelparkering.
  Stue: Romslig åpen kjøkken- og stueløsning. Stue med sofaområde og spiseplass. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til overbygget sørvestvendt balkong på ca. 10 kvm med terrasseheller, strømuttak og utvendig belysning. Balkongen er vendt mot fellesarealer.
  Kjøkken: Pen Marbodal kjøkkeninnredning med helintegrerte Siemens hvitevarer. Over- og underskap i hvit samt glatt utførelse. Flislagte felt over benkeplater av laminat. Lysarmaturer under overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, komfyrvakt, platetopp med induksjon, stekeovn, oppvaskkum, Waterguard, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Bad: Badet er fra 2019 og har Svedberg baderomsinnredning. Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass. Skiftet baderomsdør og lagt nye silikonfuger i dusjsone i 2024. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Downlights i tak og termostatstyrt vannbåren gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Wc-rom: Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil over servant. Vegghengt toalett. Termostatstyrt gulvvarme. Fliser på gulv, malte vegger og malt himling.
  Soverom 1: Stort hovedsoverom med god plass til møblement. Romslig innebygget skyvedørsgarderobe i hvit og glatt utførelse. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Panelovn på soverommet.
  Soverom 2: Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Soverom 3: Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til omkledningsrom (opprinnelig byggemeldt som bod). Omkledningsrommet har åpen garderobeløsning med hyller, klesskinner og skuffer.
  Entré: Dørcallinganlegg med åpnerfunksjon. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Generelt om boligen: Balansert ventilasjon i leiligheten, tilknyttet sentralstyrt anlegg. Fjernvarme med radiator i stue og vannbåren gulvvarme på bad, tilknyttet sentralanlegg for varmtvann. Sikringsskap med automatsikringer, plassert på soverom 1. Leiligheten har sprinkleranlegg, tilknyttet felles brannvarslingsanlegg.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad: Sprekk i en veggflis ved innfesting av høyre dusjdør (nåværende eier har reklamert på dette til utbygger - foreløpig ikke mottatt svar) og strekk i silikonfuge til venstre for toalett i hjørne overgang gulv/vegg.
  - Kjøkken: Overflater har noe skader, stedvis bruksmerker i fronter (utbedret med maling), skall i begge fronthjørner på platetopp og mindre svellemerker i bunnplate under kjøleskap.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt):
  - Bad: Hulltaking er ikke foretatt da badet er under 5 år med dokumentasjon (fuktmåler viste ikke indikasjon på unormale fuktverdier).
  Det anbefales ytterligere undersøkelser av disse punktene.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Fjernvarme med radiator i stue. Vannbåren gulvvarme på bad. Gulvvarme på wc-rom. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Oslo kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt for oppføring av blokk/bygård/terrassehus datert 28.10.2020 - Hus 23 (Hans Nordahls gate 26), parkeringskjeller, sykkelparkering og 7 stk boder under hus 25 tilhørende hus 23. Gjenstående arbeider iht. tillatelsen: O-planer mangler, gartnerarbeider og ventilasjonsarbeider. Frist for utføring av gjenstående arbeider er ikke fastsatt i tillatelsen. Ferdigattest utstedes mot dokumentasjon på at arbeidet er ferdigstilt, dette er sameiet sitt ansvar.
  Det er midlertidig brukstillatelse for parkeringskjeller til hus 23 og hus 24 datert 07.12.2022. Gjenstående arbeider iht. tillatelsen: Rekkefølgekrav 18.1 om etablering av gangbro i nord. Frist for utføring av gjenstående arbeider er ikke fastsatt i tillatelsen. Ferdigattest utstedes mot dokumentasjon på at arbeidet er ferdigstilt, dette er sameiet sitt ansvar.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
  De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Tinglyst seksjoneringsbegjæring
  Dagboknummer: 2629216
  Tinglysningsdato: 22.06.2020
  Omhandler seksjonering av eiendommen.
  Seksjonsnummer 30, boligformål, sameiebrøk 87/5717.
  Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vannledning, adkomstrett, bebyggelse m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger attraktivt til i det veletablerte prosjektet Grefsen Stasjon, som strekker seg fra Sinsen til Storo. Beliggenheten er perfekt for deg som ønsker en kombinasjon av en sentral beliggenhet og et grønt, rolig bomiljø. Utviklingen legger vekt på store grøntområder og et hyggelig bomiljø. Det er gangavstand til kunnskapsbarnehagen Espira, hvor denne eiendommen har fortrinnsrett.
  Det er gangavstand til Storo Storsenter som i dag huser 130 butikker fordelt på 50 bransjer. Her finner man bl.a. Vinmonopolet, Coop Mega og Sats treningssenter. Av populære serveringstilbud i nærområdet kan Åpent Bakeri på Sandaker, Godt Brød samt Nydalen Bryggeri og Spiseri i Nydalen nevnes.
  Fra eiendommen er det nærhet til fine turmuligheter langs Akerselven til Oslo Sentrum og Nordmarka. Både Lillomarka og Nordmarka er en kort busstur/trikketur unna med milevis av turstier/skiløyper.
  Svært gode kollektivmuligheter fra boligen. Gangavstand til holdeplass på Sinsen og Storo med T-bane (linje 4 og 5), trikk (11, 12, 13), buss (11N, 23, 24, 56) og togforbindelser. T-banen tar i underkant av 10 minutter til Oslo Sentrum.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager i nærheten av eiendommen: Espira Grefsen Stasjon barnehage (Fortrinnsrett) (0,4 km), Ragnas Hage (0,4 km), Espira Torshovdalen barnehage (0,5 km).
  Eiendommen tilhører følgende skolekretser: Fernanda Nissen barneskole (1 km) og Bentsebrua ungdomsskole (1,5 km).
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 993 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med grøntarealer, uteplasser med sittebenker samt lekeplasser. Internveier belagt med belegningsstein.

  Parkering

  Det er mulig å kjøpe parkeringsplass (nr. P8-46) i felles garasjeanlegg for 500.000,-. Montert lader for el-bil på garasjeplassen. Kostnader for vedlikehold og forbruk av strøm vil bli belastet hver enkelt seksjonseier.
  Dersom man kjøper garasjeplassen vil det komme dokumentavgift av kjøpesum og eierskiftegebyr på 1.650,-.
  Garasjeanlegget administreres av Grefsen Stasjon P8 Garasjesameie (org. nr. 924 611 081), det betales separate felleskostnader til garasjesameiet. Det betales 825 kr hver tredje måned til garasjesameiet.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til forretning-/boligformål, i henhold til reguleringsplan for Grefsen stasjonsby (S-4360) datert 02.04.2008. Videre er eiendommen avsatt til fremtidig bebyggelse og anlegg (transformasjonsområde indre by) ved kommuneplanen datert 23.09.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  I henhold til kommuneplanen er eiendommen innenfor en rød sone, i forbindelse med områder som er støyutsatt.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene inkluderer bla. fjernvarme (oppvarming og varmt tappevann), kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, vaktmestertjenester, renholdstjenester, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
  Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
  Felleskostnader kr 2.755,-
  Tv/bredbånd kr 420,-
  Fjernvarme kr 1.737,-
  Kostnader til fjernvarme for oppvarming og varmt tappevann inngår i fellesutgiftene og fordels etter sameiebrøken med mindre det blir installert egen måler for hver seksjon.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3.000 kWh pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av tv/internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
  Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall beboere, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2022 var kr 2 168 771,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 8 241 328,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Eiendomsskatt

  Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 2,8 promille for 2024 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,7 millioner kroner. Forretningsfører har ikke gitt informasjon om eiendomsskatten for eiendommen, men basert på eiendommens boligverdi for 2022, antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca. 3.843,- for 2024. Ta kontakt med Skattekontoret for nærmere informasjon om beregning av boligverdi og eiendomsskatten.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 10 170,- pr. 31.12.2023.
  Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 31.12.2023.
  Sameiet har ingen fellesgjeld.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.098.500,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Arun Ramesh og Ashwini Chandrashekhar Malajure

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Hans Nordahls gate 26-30 Boligsameie.
  Sameiet består av 84 boligseksjoner.
  Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS.
  Sameiets årsregnskap for 2022 viser et overskudd på kr 592.209,-.
  Dugnader tilknyttet sameiet må påregnes.
  Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
  Sameiet er en del av et større boligområde innenfor Grefsen Stasjon. Områder som er felles for hele Grefsen Stasjon, som grøntarealer med turveier, felles avkjørsler og fellesområde for lek/opphold skal tilhøre Grefsen Stasjon Velforening. Alle utomhussameiene på Grefsen Stasjon (A1+A2, A3, A4, A5, A6 og A7) har rett og plikt til å være medlem av Grefsen Stasjon Velforening og er pliktig til å bære sin forholdsmessige del av utgiftene.
  Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
  Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
  Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Tryg Forsikring, polisenr.: 7583794.
  Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,80% av salgssummen
  Tilrettelegging fra kr 17.000,-
  Oppgjør: kr 7.500,-
  Markedspakke: kr 26.000,-
  Visninger/overtagelse: kr 4.000,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.900,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 52-0017/24
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR52.2417

  Dato

  Sist oppdatert: 05. juni 2024 kl. 10:25

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.