Komplett salgsoppgave

Myraveien 9

4 200 000 kr
143 m²
2 soverom
Velkommen til Myraveien 9
Velkommen til Myraveien 9
Kart
Del
Ytre Enebakk
Enebolig m/idyllisk beliggenhet inntil marka, innerst i blindvei. Tilleggstomt. 25 min til Oslo. Dobbelgarasje og uthus.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Omkostninger
  106 000 kr
 • Totalpris
  4 306 000 kr
 • Byggeår
  1965
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  143 m²
 • Bruksareal
  155 m²
 • Tomteareal
  2 008 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler via linken «visningspåmelding» eller på telefon for å avtale alternativt tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innholdsrik enebolig beliggende innerst i blindvei, med frittstående garasjer og isolert oppbevaringsbod. Boligen går over tre etasjer og har flere soverom, stuer samt rom benyttet som kjellerstue med ny vedovn fra 2022. Eiendommen og huset har behov for oppgraderinger for å nå opp til dagens standard, men har et stort potensiale, god planløsning og meget godt med oppbevaringsmuligheter. Tomten er på over 2 mål, har god boltreplass og består av to bruksnumre. Tomten(e) selges med usikre tomtegrenser.
Med marka i hagekanten er det mange rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter, rett utenfor inngangsdøren. Området er under utvikling og bebyggelsen består per i dag av eneboliger og fritidsboliger. Eiendommen har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Myraveien 9, 1914 YTRE ENEBAKK
Kommunenummer 3220, gårdsnummer 91, bruksnummer 475, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3220, gårdsnummer 91, bruksnummer 548, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 155 kvm
Totalt primærrom: 143 kvm
Primærrom:
Kjeller 27 kvm: Trapperom og rom benyttet som kjellerstue
1. etasje 97 kvm: Entré, gang, to soverom, to stuer, bad og kjøkken
2. etasje 19 kvm: Gang og to rom benyttet som soverom
Sekundærrom:
Kjeller 11 kvm: Vaskekjeller
2. etasje 1 kvm: Bod
Garasje 33 kvm: Garasjerom
Uinnredet kjellerrom 30 kvm: Uinnredet kjeller
I tillegg følger det med et frittstående uthus på ca. 27 kvm.
Deler av loftsetasjen er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.09.2023, utført av Anticimex v/Lars Erik Bergersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Les mer om dette under punktet 'Ferdigattest'.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur/betong og trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er besiktiget fra bakkeplan). Boligen har profilert entrédør av tre med glassfelt. Terrassedører med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår samt 1989. Vindu i kjeller med karmer av tre og ett-lags glass fra byggeår. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1984. Vinduer i 1. etasje med karmer av tre og koblede glass fra byggeår, vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1982, 1986 og 1990. Vinduer i loftsetasje med karmer av tre og tolags glass fra 1982. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på (TG3):
- Det er observert skjevheter i konstruksjonen, på terrassen. Søyler/pilarer som danner fundamenter har omfattende skjevheter/skader. Tiltak må påregnes.
- Sprekker og skjevsetninger observert på forstøtningsmur. Tiltak må påregnes.
Flere deler av boligen har fått TG2 (tilstandsgrad). For informasjon om dette, se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

- Taket er byttet i 2008.
- Nytt el-skap ca. 2012.
- Lagt nytt gulv i flere rom i perioden 2018-2020.
- Ny terrasse i 2020.
- Montering av varmepumpe i 2017.
- Ny vedovn i kjellerstue, i 2022.

Standard

Innholdsrik enebolig beliggende innerst i blindvei, med frittstående garasjer og isolert oppbevaringsbod. Boligen har behov for oppgraderinger for å nå opp til dagens standard, men har et stort potensiale, god planløsning og meget godt med oppbevaringsmuligheter.
1. etasje
Entré: Garderobeskap i entré.
Kjøkken: Kjøkkenløsning fra ukjent årstall. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Overskapsbelysning og stikkontakter. Det er nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Frittstående oppvaskmaskin, kjøleskap og stekeovn. Integrert ventilator med avtrekkskanal. Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør av plast. Gulvflate belagt med laminat, vegger utført i malt strietapet og himlingsflate i malt glatt flate. Kjøkkenet har godt med skap, skuffer og arbeidsflater.
Stue: Romslig stue med store vinduer, som slipper inn mye naturlig lys. I praktisk tilknytning til kjøkkenet, kan spisebord og stoler plasseres. Det er også plass til sofa, bord, TV og tilhørende stuemøblement. Vedovn i stue, samt varmepumpe som ble montert i 2017. Stuen er malt i en tidsriktig farge. Utgang fra stue nr. 2 til syd-vestvendt markterrasse på ca. 30 kvm. Terrassen ble bygget i 2020. På terrassen kan diverse hagemøbler plasseres. Fra terrassen er det videre adkomst til hage.
Bad: Baderom fra ukjent årstall med flislagt gulv og gulvvarme. Veggflater utført i baderomsplater. Himlingsflate utført i malt glatt flate. Veggmontert innredning med nedsenket servant og ett-greps armatur. Speil over servant med belysning, stikkontakt og sideskap. Dusjkabinett med ett-greps armatur. Gulvstående toalett. Vannrør av typen kobber. Synlige avløpsrør av plast. Naturlig ventilasjon med avtrekksventil i himling.
Soverom: Det er to soverom i boligen. Begge soverommene har garderobeskap.
Loftsetasje består av gang og to rom benyttet som soverom. Gulvflater er belagt med heltre gulvbord, samt laminat. Vegger og himlingsflater er utført i malt trepanel. Uinnredet kaldtloft med adkomst via luker i knevegger.
I kjelleren er det vaskekjeller og et rom, benyttet som kjellerstue, med vedovn fra 2022.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følger ikke med salget: Kjølerom i den ene garasjen. Frittstående liten hytte på gårdsplassen.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet, kombinert med vedfyring fra tre ildsteder i huset og luft til luft varmepumpe.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1965.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 
Det foreligger byggemelding på garasje, datert 16.07.1974. Det foreligger også melding om tiltak på oppsetting av uthus, datert 18.08.2009.
Det gjøres oppmerksom på at det ikke er fremlagt dokumentasjon på godkjent innredning av loftsetasje, samt deler av kjeller og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enebolig med en idyllisk beliggenhet inntil marka, innerst i blindvei. Naturskjønt boligområde nordvest for Ytre Enebakk, i Enebakk kommune.
Området er under utvikling og bebyggelsen består per i dag av eneboliger og fritidsboliger. Eiendommen har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud.
Med marka i hagekanten er det mange rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter, rett utenfor inngangsdøren. Vangen skistue er åpen hver dag, hele året og byr på aktiviteter, som blant annet padling om sommeren. Østmarka har ellers vakker natur, små fiskevann og godt tilrettelagte tur- og skiløyper. Som avveksling kan utflukter og mosjonsturer også legges til Sørmarka.
I Ytre Enebakk finnes det fotballbane, idrettshall, treningssenter, en svært populær vannskiklubb, 18-hulls golfbane, samt badeplass ved Vågvann.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Rema 1000 og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud, ligger Våglia butikksenter med 14 forretninger, under samme tak. Området har også god offentlig kommunikasjon til Oslo sentrum og Ski, hvor man bl.a. finner et av Norges største kjøpesentre.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Ved å benytte bil tar det ca. 20 minutter til Ski, 25 minutter til Oslo S og 55 minutter til Gardermoen.

Adkomst

Se Google Maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen har skolebussordning til Ytre Enebakk barneskole og Mjær ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private- og kommunale barnehager.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på totalt 2.008 kvm. Eiendommen består av to tomter hvor bnr. 475 er på 1.140 kvm og bnr. 548 er på 868 kvm. Tilnærmet flat tomt med skrånende terreng mot nord. Tomten er opparbeidet med singlet/gruset gårdsplass, plenareal og diverse beplantning og trær.
Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser. Se vedlagt grunnkart for tomtegrenser. Kjøper overtar risiko for avviket. 

Parkering

Dobbelgarasje på ca. 33 kvm. og enkel garasje, samt biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Privat vann fra Kirkebygda og Ytre Enebakk Vannverk.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert LNF-område, men er i kommuneplans arealdel 2015-2027, avsatt til: Spredt boligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15.350,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Privat vann fra Kirkebygda og Ytre Enebakk Vannverk:
Den faste vannavgiften er på kr. 4.496,-
Vannmålerleie er kr. 402,54
Kubikkmeterprisen er på kr. 21.25 pr. forbrukte kubikkmeter vann.
Boligen inngår i et dødsbo, så selger har ikke kunnskap rundt strømkostnader.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.500,-
Veiavgift (brøyting/strøing) er ca. kr 2.500,- pr. år.
Boligen er ikke tilknyttet kabel-tv.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 766.964,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2.761.069,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.306.000,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mads André Rotås Randem, Stian Alexander Rotås Randem og Thomas Rotås Randem

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper. 

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs. at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,50 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 17.000,-
Oppgjør: kr 7.500,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger/privatvisninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0092/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.2392

Dato

Sist oppdatert: 24. mai 2024 kl. 17:40

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler via linken «visningspåmelding» eller på telefon for å avtale alternativt tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.