Komplett salgsoppgave

Norefjell Ski og Spa -Hotell -Leil.nr. 1601/1603/1605 -Snr. 104

5 700 000 kr
123 m²
4 soverom
Vi har gleden av å presentere denne perlen av en leilighet. Leil. 1601/03/05 er en spektakulær 5 roms hjørneleilighet i 6. etasje med heisadkomst og 2 balkonger. Nydelig utsikt. 10 sengeplasser.
Vi har gleden av å presentere denne perlen av en leilighet. Leil. 1601/03/05 er en spektakulær 5 roms hjørneleilighet i 6. etasje med heisadkomst og 2 balkonger. Nydelig utsikt. 10 sengeplasser.
Kart
Del
Inge Mysen
Presenteres av
Inge Mysen
Spektakulær 5-r.(6. etg.) hjørneleil. i hotellkroppen-2 balkonger-10 sengepl.-Fantastisk utsikt-Heis-Garasje -Ski in/out
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  5 700 000 kr
 • Omkostninger
  143 500 kr
 • Totalpris
  5 879 589 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  125 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  123 m²
 • BRA-E (externt bruksareal)
  2 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  35 m²

  Nøkkelinfo

 • Andel fellesgjeld
  36 089 kr
 • Etasje
  6
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eierseksjon

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Spektakulær 5-roms. (6. etg.) på hele 123 kvm. i hotellkroppen med heis rett opp fra resepsjonen. Leiligheten er en av de største på resorten, og er bestående av 3 hotell-enheter (rom nr. 1601/1603 (suitedel)/1605), som alle kan slås sammen eller separeres. Alt i alt innebærer dette 4 soverom, 10 sengeplasser, 3 bad/wc, 3 tv-er, 2 balkonger, stor stue, spisestue og kjøkken. Ellers gulvvarme, gasspeis og mye lagringsplass. Leil er lys, luftig og herlig med to balkonger og fantastisk utsikt. Leil. er komplett utstyrt.
Parker bilen i oppvarmet garasje, kom inn til en varm og ren leil. med håndklær og sengetøy. Som eier har man fri adgang til hotellets fasiliteter; basseng, spa/velvære og trening. Rengjøring og vedlikehold av leil. ivaretas av hotellet. Her kan ferielivet kan nytes fullt ut.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Norefjell Ski og Spa -Hotell -Leil.nr. 1601/1603/1605 -Snr. 104, 3536 NORESUND
Kommunenummer 3318, gårdsnummer 203, bruksnummer 9, seksjonsnummer 104, ideell andel 1/1

Innhold

BRA-i:
6. etasje. 123 kvm.: Leiligheten inneholder: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og spiseplass, 4 soverom, 3 bad/wc.
BRA-e:
Ekstern bod.: 2 kvm.
Totalt bruksareal BRA: 125 kvm.
Åpent areal:
6. etasje 35 kvm: 2 balkonger på henholdsvis 19 kvm. og 16,5 kvm.
Ytterligere spesifisering av arealer:
Leil./rom 1601:
22 kvm.
Hotelromsdel/connection bestående av:
Entre, bad/wc og soverom.
Leil./rom 1603:
77 kvm.
Leilighetens hoveddel/suitedel som er bestående av:
Entre, stue, spisestue, kjøkken, bad/wc og 2 soverom.
Leil./rom 1605:
24 kvm.
Hotelromsdel/connection bestående av:
Entre, bad/wc og soverom.
1601 har utgang til østvendt balkong, mens 1603 har utgang til både nordvendt og østvendt balkong.
Boligen disponerer én ekstern bod som ligger i bodareal ved parkeringsanlegget.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra oppmåling utført av takstmann Jørn Halvorsen, datert 22.05.24.

Standard

Leilighet 1601/1603/1605 er en av de største og en av de aller flotteste leilighetene på resorten, beliggende i hotellets 6. etasje med heisadkomst. Leiligheten har store "gulv til tak" vindusarealer og vid utsikt. Leiligheten er 3-delt, med "suite-del" bestående av entré, stue med utgang balkong, kjøkken med spisestue og utgang veranda, 2 soverom og bad/wc samt 2 hotellrom som består av entré, soverom og bad. Hotellrommene har dør inn til suiten med lydtette dører som kan låses fra begge sider, hvis ønskelig. Dette gir stor fleksibilitet da hotellrommene også har egne innganger. Man kan velge om man vil benytte alle 3 enhetene selv, eller leie ut det ene eller begge hotellrommene, mens man selv nyter ferien sin i suitedelen. Det er hele 10 sengeplasser i leiligheten. Leiligheten ligger rett ved hotellets prisbelønnede spa-/velværeavdeling, med svært enkel adkomst. Dette er "easy-living" med høy nytelsesfaktor.
1603 - Suitedelen/hoveddelen:
Entré/hall:
Flislagt, innbydende inngangsparti med rikelig plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Stor skyvedørsgarderobe. Vaskemaskin og tørkeskap bak skyvedør med vaskemaskin. Varmekabler i gulv.
Stue og spisestue:
Stort, luftig hjørnerom med gasspeis og utgang til både den stor balkong og stor veranda. Rommet er spektakulært med store, gulv til tak vindusflater og fabelaktig utsikt. Rommet er møblert med blant annet spisebord stoler og sofa med tv-sone.
Balkong I:
16,5 kvm. balkong med glassfronter. Balkongen er overbygget. Fabelaktig, 180 graders utsikt mot blant annet Bøseter, alpintbakken (herav barnebakken) samt fjellene Augunshaug og Dansarflata. Adkomst fra stuen.
Balkong II:
19 kvm. solrik, østvendt balkong med utsikt i nordlig og sydlig retning (sol også fra syd mesteparten av året). Adkomst fra stuen/spisestuen og hotellromsdel 1601.
Kjøkken:
Stilren og fullt utstyrt kjøkkeninnredning med alle nødvendige hvitevarer (integrert kjøle/fryseskap, ventilator, stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin) samt "kopper og kar" for et behagelig ferieopphold. Fliser på vegg mellom skap/benk. Laminert benkeplate. Stor spiseplass i tilknytning til kjøkkenet i spisestuen.
Bad/wc:
Lekkert flislagt baderom.
Baderom med montert benk i treverk, utført med benkeplate i granitt. Begge badene er utført med vegghengt klosett, servant i granitt og dusjhjørne. Montert badekar på hovedsoverommet. Opplegg for vaskemaskin i skap i entre.
Hovedsoverom/soverom I:
Fantastisk hjørnerom med dobbeltseng, garderobeskap og eget badekar ved utsiktsvindu. Nydelig utsikt, selv fra liggende posisjon i sengen. To sengeplasser.
Soverom II:
Rommet er innredet med to stk. køyesenger og garderobe. 4 sengeplasser.
1601 - Hotellromsdel I/soverom III:
Rommet er bestående av egen inngang, entré, bad/wc (samme standard som i suitedelen), dobbeltseng, lenestol, konsollbord og tv. I skyvedørsgarderoben er det lov å sette inn et stort, låsbart skap for privat lagring for eier. Dobbel, lydtett dør inn til suitedelen. 2. sengeplasser. Utgang til balkong II.
1605 - Hotellromsdel II/soverom IV:
Rommet er bestående av egen inngang, entré, bad/wc (samme standard som i suitedelen), dobbeltseng, lenestol, konsollbord og tv. I skyvedørsgarderoben er det lov å sette inn et stort, låsbart skap for privat lagring for eier. Dobbel, lydtett dør inn til suitedelen. 2 sengeplasser. Utgang til balkong I.
Totalt er det 10 sengeplasser i leiligheten.
Nærmere spesifisering materialer:
-Gulv utført med parkett og fliser. Fliser ved badekar på hovedsoverommet.
-Overflater på innvendige vegger utført med malte plater og behandlet panel. Vegger i badene utført med fliser.
-Himlinger med malte flater.
-Belysning med downlights i flere himlinger. Montert flere faste lysarmaturer utvendig og innvendig. Leiligheten har fått helt ny belysning og armaturer i alle rom, med moderne LED-belysning.
-Luftbehandling med mekanisk avtrekk fra badene og fra soverom med badekar.
Eksternt
Det medfølger rett til en biloppstillingsplass i egenbruksperiodene, ikke fast plass, i underjordisk og oppvarmet garasjeanlegg. Det medfølger også en ekstern bod på ca 2 kvm. til privat bruk for eier.
Utleie medfører slitasje. Feil og problemer rettes av hotellet etter hvert som det meldes inn. Midler til dette tas fra sameiets vedlikeholdsfond.

Oppvarming

Sentralfyr (oppvarmet med pellets fra sagbruk i nabolaget) med radiatorer. Elektriske varmekabler på badene og entreen. Gasspeis i stuen. Oppvarming inkludert i felleskostnaden.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på hotellet med 3 leilighetsfløyer og parkeringshus datert 30.10.2009.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 13430, tinglyst: 12.12.2006: Festekontrakt m/ vilkår. Se punkt om tomt.
Dagboknr. 1012519, tinglyst 16.12.2008: Bruksrett til fellesarealer. Se punkt om områdebeskrivelse.
Dagboknr. 1012569, tinglyst 16.12.2008: Bestemmelser om at felleskostnadene kan endres etter sameiets faktiske kostnader
I tillegg kommer tinglyst leieavtale:
Dagboknr. 1011829, tinglyst 16.12.2008: Rettighetshaver, Norefjell Resort. Se punkt om diverse.
Norefjell Resort AS har en rettighet tinglyst 16.12.2008 som er pantsatt til fordel for Danske Bank vedrørende utleieplikt, det vises til bestemmelser om utleie og egenbruksperioder nevnt under «diverse». Rettigheten er tinglyst for å sikre at utleieplikten vil følge videre dersom Norefjell Resort AS ev. skulle misligholde sine forpliktelser ovenfor Danske Bank og driften tas over av annen driver. Det vises til dagboknr. 107262-1, tinglyst 13.02.2009 med Danske Bank som rettighetshaver.
Det er tinglyst 5 servitutter på eiendommen.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.
Det er tinglyst 5 servitutter på eiendommen.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten har tilbakeleieavtale med Norefjell Resort og det er derfor ikke tillatt med privat utleie av leiligheten. Det foreligger tinglyst tilbakeleieavtale med Norefjell Resort. Dette innebærer både leieinntekter og begrensninger i eiers adgang til å disponere leiligheten.
Eier kan selv benytte leiligheten i egenbruksperiodene og når det er ledig på hotellet (etter nærmere avtale). Se forøvrig pkt. "DIVERSE".

Diverse

Det foreligger tilbakeleieavtale med Norefjell Resort. Dette innebærer at det genereres leieinntekter og at det er begrensninger i eiers adgang til å disponere leiligheten.
Eier kan selv benytte leiligheten i egenbruksperiodene.
Egenbruksperiodene gjennom året i Hotellsameiet er som følger:
• Høstferie (7 overnattinger)
• Juleferie (9 overnattinger)
• Vinterferie (7 overnattinger). Valgfritt uke 8 eller uke 9)
• Påskeferie (fredag før palmesøndag til mandag 2.påskedag
• Sommerferie (6 uker)
Man får en henvendelse fra hotellet i god tid før disse periodene, vedr. når man vil ankomme/reise fra leiligheten, og hvordan den skal brukes (eksempelvis at man kun ønsker å disponere suitedelen samtidig med at hotellromsdelene/connectiondelene leies ut gjennom hotellet.
MAN ER ELLERS HJERTELIG VELKOMMEN NÅR SOM HELST UTENOM EGENBRUKSTIDEN NÅR DET ER LEDIG KAPASITET PÅ HOTELLET. DISSE OPPHOLDENE VIL KUN KOSTE UTVASKKOSTNAD (UTEN TREKK I LEIEINNTEKTEN). Dette kan bookes tidligst tre virkedager før ønsket adkomst.
Tilbakeleieavtalen med Norefjell Resort ser slik ut:
Eier kan selv benytte leiligheten i nevnte egenbruksperiodene (høstferien, juleferien, vinterferien, påskeferien og sommerferien.
For samtlige leiligheter er det en tilbakeleie på 35% av netto losji-inntekter (de resterende 60 prosentene går til hotellet og 5 prosent til vedlikeholdsfond). Dersom man velger å leie ut leiligheten i egenbruksperiodene (f.eks. påsken), så genereres det tilbakeleie på hele 50% av reell leieinntekt. Leiligheten er bestående av en suite-del og en to hotellroms-deler (connectionløsninger). Det er (som også nevnt over) fullt mulig å disponere en eller to av delene, og samtidig leie ut den andre/de andre delene.
Tilbakeleien beregnes ut fra netto losji-inntekter for sameiet. Tilbakeleien er betinget av hotellets belegg.
Tilbakeleie/leieinntektene til leilighetseier for denne leiligheten for 2023:
Andel av felles losjiinntekter: kr 159.857,-
Inntekt i egenbruksperioder: kr 5.639-
Totale leieinntekter fra både andel felles losjiinntekter og inntekter i egenbruksperiodene i 2023 er kr 165.496,-.
Inntektene utbetales leilighetseier etterskuddsvis etter hvert kvartal. Festeavgiften og felleskostnader kommer til fratrekk i tilbakeleien.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Norefjell Ski & Spa ligger 815 meter over havet på solsiden av Norefjell på Bøseter. Dette er en komplett helårsdestinasjon med høy standard og aktiviteter for alle aldre, både ute og inne. Resorten er beliggende i naturskjønne omgivelser på fjellet med frisk luft og storslåtte natur. Ski in/ski out både for langrenn og alpint.
Hotellet og området rundt er bygd og opparbeidet med god infrastruktur. Resortet ligger fredelig til på solsiden av Norefjell med en praktfull utsikt som
strekker seg milevis innover i fjellheimen med blant annet Gaustatoppen ruvende i horisonten.
For den turglade anbefales toppturen med merkede løyper til både Augunshaug (1341 moh) og Høgevarde (1459 moh) med fantastisk utsikt over
fjellheimen. På Høgevarde finnes det også en åpen turisthytte med enkel matservering. Turene kan også gjøres med sykkel eller på hesteryggen.
Alpinanlegget som befinner seg "rett utenfor døren" har totalt 13 heiser og 28 nedfartsløyper. Terrengpark og barneområde med egen heis. Det finnes også en flombelyst aktivitetsbakke for aking og skilek, samt utendørs skøytebane.
Anlegget har meget gode solforhold, og er godt skjermet for nordavind. Bakken har også Nord-Europas største fall i skibakken - hele 1010 meter. Skiutleie og skiskole i anlegget, samt tilgang til skistall og smørebod.
Skiheisanlegget/alpinanlegget på Norefjell har i de seneste årene blitt betydelig oppgradert, med blant annet høytvannsbasseng for snøproduksjon, nye snøkanoner og 6-seters stolheis/ekspressheis. Ytterligere oppgraderinger/utvidelser er også planlagt de kommende årene. Blant annet så planlegges det stolheis fra hotellet til Ravnås.
For langrennentusiasten finnes det et omfattende løypenett som strekker seg inn i de tre kommunene Krødsherad, Sigdal og Flå. Det finnes mer enn 200 km med løyper i nettet. og 120 km med løyper rett utenfor døren. Det er blant annet merkede løyper til både Høgevarde og Tempelseter.
Etter en lang dag i bakken/sporet kan man ta seg en tur på afterski. Dette er et skieldorado for liten og stor.
Ved Noresund ligger Norefjell Golfklubb vakkert til ved Krøderfjorden. En komplett golfbane med 18 hull, driving range, putting green og klubbhus.
Om sommeren tilbys seteraktiviteter for barna. På Bøseter, som ligger inntil hotellet, kan barna delta i seterlivet med å "hjelpe til" med blant annet mating og stell av dyr. Dette er veldig populært for barnefamilier.
I tilknytning til resorten har man også volleyballbane, innsjø og fine bademuligheter.
Hotellet og området forøvrig byr på en rekke aktiviteter med spesielt gode tilbud i skoleferier.
Alt dette kan bli ditt i vakre omgivelser på Bøseter.

Adkomst

Fra Oslo: E18 til Sandvika - E16 Ringeriksveien til Hønefoss - RV 7 til Noresund - inn på RV 192 i Noresund frem til avkjørsel Norefjell.
Fra Drammen: RV 35 over Hokksund mot Vikersund - RV 280 ved avkjøring til Vikersund - inn på RV 7 til Noresund - inn på RV 192 i Noresund frem til
avkjørsel Norefjell.
Beregnet kjøretid er ca 1,5 time, avhengig av vær- og kjøreforhold.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt. Festeavgiften er kr 2.688.992,- pr. år. Denne seksjonens andel utgjør kr 2.655,- for egenbruksperiodene pr. år. Festeavgiften ble regulert 01.01.2021, og neste regulering var 01.01.2026. Festeavgiften kan reguleres etter konsumprisindeksen hvert femte år. Festeavtalen har løpetid på 99 år.
Festeavtalen har løpetid på 99 år.
Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget, men det er p.t. usikkert hvilke vilkår som da vil gjelde. Dette som følge av dom fra menneskerettighetsdomstolen. Stortinget jobber med utarbeidelse av nye lovregler. Kontakt megler for nærmere informasjon.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke. Iht. festekontrakten kan tomten ikke innløses. Kopi av lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler.

Parkering

Det medfølger rett til en biloppstillingsplass i egenbruksperiodene, ikke fast plass, i underjordisk og oppvarmet garasjeanlegg.
Gode muligheter for lading av el-bil i garasjeanlegget med hele 22 plasser dedikert til dette formålet. Lading mot betaling fra leverandøren Kople.
Ellers parkering etter gjeldende regler for området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for stikkledninger til bygningene.

Regulerings-og arealplaner

Bøseter Fjellandsby er i hovedtrekk regulert til hotell, leiligheter og fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsbestemmelser vedtatt 06.04.2006, sist endret 04.06.2009 med tilhørende kartkopi.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.355,- pr. mnd./ kr 10.064,- pr kvartal (trekkes fra leieinntektene ved hvert kvartal) og inkluderer: Varmt vann, fyring, strøm, kabel-tv, internett, vaktmestertjeneste, forretningsførsel, bygg- og innboforsikring, vedlikehold etc.
Fellesutgiftene justeres normalt årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
-Ved egenbruk av leiligheten betales det for utvask etter hvert opphold. Prisene for dette er som følger:
Opphold inntil 3 døgn:
Suite (hoveddel) kr 545,- + hotellrommet kr 300,- + det andre hotellrommet kr 300,- = kr 1.145,- for hele leiligheten.
Opphold 4 døgn eller mer:
Suite (hoveddel) kr 745,- + hotellrommet kr 375,- + det andre hotellrommet kr 375,-= kr 1.495,- for hele leiligheten.
Utvaskprisen inkluderer sengetøy (oppredde senger) og håndklær.
Festeavgiften kr 2.655,- pr år. Festeavgiften trekkes/motregnes i tilbakeleien/leieinntektene.
Krødsherad kommunestyre har vedtatt innføring av eiendomsskatt for alle typer eiendommer etter eiendomsskattelovens § 3a. Alle eiendommer er nå taksert. For verker og bruk som allerede har eiendomsskatt, er det foretatt en retaksering.
Eiendomsskatten er for året 2023 kr. 5.250,-.
Merk I:
Tilbakeleien beregnes ut fra netto losji-inntekter for sameiet. Tilbakeleien er betinget av hotellets belegg.
Tilbakeleie/leieinntektene til leilighetseier for denne leiligheten for 2023:
Andel av felles losjiinntekter: kr 159.857,-
Inntekt i egenbruksperioder: kr 5.639,-
Totale leieinntekter fra både andel felles losjiinntekter og inntekter i egenbruksperiodene i 2023 er kr 165.496,-.
Inntektene utbetales leilighetseier etterskuddsvis etter hvert kvartal. Festeavgiften og felleskostnader kommer til fratrekk i tilbakeleien.

Formuesverdi

Formuesverdien er satt basert næring. Det er derfor usikkert på hva den vil være.For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 36.089,- pr. 31.12.2023
Andel fellesgjeld er planlagt nedbetalt innen 3 år.
Det er på tatt opp et lån på kr 2.500.000,- til sameiets vedlikeholdsfond.
Betingelser på låneopptaket:
-Finansieringskilde: Sparebank1 Ringerike Hadeland.
-Løpetid lån: 20 år, men det planlegges at det skal nedbetales på 3 år. Lån tatt opp i 2023.
-Andel gjeld for denne seksjonen: Kr 36.089,- pr. 31.12.2023.
-Flytende rente. 8,42% rente eff.rente, 8,2% nom.rente. Info mottatt fra hotellet den 26.04.2024.
-Renter og avdrag håndteres gjennom motregning leieinntekter og beløp seg til kr 4.070,- for kvartal 1. i 2024. Dette beløpet ble trukket i slutten av januar 2024.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.843.500,-.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.879.589,-.
Av dette beløpet utgjør kr 36 089,00 andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ivar Erik Tollefsen

Informasjon om sameiet

Informasjon om sameiet:
Norefjell Resort består av sameiene Norefjell Resort Hotell Sameie og Norefjell Resort Landsby Sameie.
Leiligheten er tilknyttet Norefjell Resort Hotell Sameie, med sameiebrøk 142/18095.
Sameiet består av 129 seksjoner, hvorav 123 seksjoner er leilighetsseksjoner (næringsseksjoner) tilsvarende denne leiligheten. 6 seksjoner (snr. 50 og 125-129) er seksjoner knyttet til driften av Norefjell Resort og består av restaurant, fellesområder, spaområder etc.
Vedlikeholdsfond:
5% av losjiinntektene går til vedlikehold av leilighetene i sameiet. Det betyr at det kontinuerlig tilføres kapital til dette fondet, som sikrer at alle leilighetene skal være i god stand til enhver tid.
Det siste store vedlikeholdsprosjektet i sameiet var ny belysning i samtlige leiligheter. Dette prosjektet er ferdigstilt.
Info fra hotellet den 26.07.2023:
"Kjære seksjonseier på hotellet
Etter en fantastisk start på sommeren med rekordvarme i juni - har det blitt en liten nedtur med været nå i juli. Men, som alle gjestene på Norefjell i sommer - får vi nyte soldagene (solglimtene) og ellers ta været som det kommer.
Det ble gjort mye arbeid på og rundt hotellet før sommeren, men det er fremdeles mye vi ikke rakk og en del av dette blir gjort nå når hovedferien er over.
Før sommeren tok vi ut telefonene i alle leilighetene og på hotellrommene. Disse har det vært mye feil med i tillegg til at det har vært vanskelig å få fatt i nye apparat når noen er ødelagt. Det er mer og mer vanlig at hotellrom i dag ikke har telefon, og vi har derfor valgt å ta de bort fremfor å ikke kunne tilby dette overalt.
LED prosjektet:
Dette har gått fortere enn forventet. Vi hadde forventet at det kom til å pågå til langt ut på høsten, men nå nærmer vi oss slutten. Det er gjort mer eller mindre det samme i alle seksjoner - men noen seksjoner er litt annerledes utformet og annerledes i størrelse.
Suiten:
• byttet lys i gang
• byttet lys på baderom
• byttet lys på kjøkken
• byttet lys over spisebord
• byttet lys over sofa
• byttet sengelamper med usb og usbc lader
Connecting rom:
• byttet lys i gang med dimmer
• byttet lys på baderom
• byttet lys på soverom - skinne med spotter
• byttet sengelamper med usb og usbc lader"
Hundehold:
Hund er tillatt.
Spa-/velværeavdelingen i 7. etasje samt basseng og treningssenter i 3. etasje:
Fri tilgang for leilighetseierne.
Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
FORBEHOLD LEILIGHETER NOREFJELL SKI & SPA:
I forbindelse med endret Avhendingslov som innføres 01.01.2022, så ønsker vi å presisere følgende forbehold på Norefjell Ski & Spa:
-Seksjonseierne har vedlikeholdsavtale med hotellet med hotellet både utvendig og innvendig. Se vedlegg prospekt.
-5% av hotellets løpende losjiinntekter går til vedlikeholdsfond (på de to sameiene; Hotellet og Landsbyen), som naturligvis håndterer løpende vedlikeholdsbehov.
-Hotellet har klare retningslinjer for hvordan det skal se ut i leilighetene. Det skal være et felles preg. Det er ikke lov å pusse opp selv.
-Som leilighetseier melder man fra vedr. ønsket vedlikehold, mangler m.v. Reparasjoner, utskiftninger m.v. blir utført fortløpende. Hotellet bestemmer hva som skal gjøres og når det skal gjøres. Det er et mål at leilighetene/hotellrommene skal se best mulig ut til enhver tid, da innenfor de økonomiske rammer og prioriteringer som vedlikeholdsfondet tilbyr.
-I praksis betyr dette at selger/leilighetseier ikke kan styre den standardsituasjonen som leiligheten befinner seg i.
-Denne ordningen må også ny eier innordne seg etter, og samtidig akseptere at leilighetene/rommene til enhver tid er i bruk og at slitasje inntreffer.
-Vedr. arealoppmåling leilighetene/balkongene/terrassene.
Alle standardleilighetene med balkonger og terrasser på resorten er kontrollmålt av takstmann Jørn Halvorsen. Dette er ingen standardleilighet. Ny oppmåling er utført av Jørn Halvorsen.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 52-0024/24
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR52.2424

Dato

Sist oppdatert: 10. juni 2024 kl. 09:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.