Komplett salgsoppgave

Stubben 4B

4 990 000 kr
163 m²
3 soverom
Velkommen til Stubben 4B! - Fint utsyn og gode solforhold
Velkommen til Stubben 4B! - Fint utsyn og gode solforhold
Kart
Del
Henrik Skalstad
Presenteres av
Henrik Skalstad
Spydeberg
Lekker halvpart av tomannsbolig fra 2023 | Attraktiv og barnevennlig beliggenhet | Familievennlig planløsning

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 990 000 kr
 • Omkostninger
  36 000 kr
 • Totalpris
  5 026 000 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2023
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  163 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Ta kontakt med megler på telefon eller via linken "visningspåmelding" for å avtale visning. Dersom oppsatt tid ikke passer, ta kontakt for å avtale privatvisning. Velkommen til visning!
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Moderne og familievennlig bolig fra 2023 med attraktiv og barnevennlig beliggenhet ca. 1 km fra sentrum. Kort avstand til barnehage, gang/sykkelavstand til barneskole og kort gangavstand til ungdomsskole. Offentlig kommunikasjon med gode forbindelser til Oslo og Askim. Gangavstand til sentrum med flere butikker, restauranter, bank, apotek, lege, tannlege, helsestudio og idrettsanlegg m.m. 10 min til Askim og 45 min til Oslo.
Boligen har en praktisk planløsning over to plan. 1. etasje med entré, stue med peis, kjøkken, bad, soverom og bod. Underetasje med stue, bad, to soverom, vinterhage, vaskerom og bod. Gulvvarme i underetasjen (ikke i bod). Tomten er opparbeidet med asfaltert gårdsplass, støttemur, utvendig trapp, carport og p-plass. Terrasse med gode solforhold.
Takst på 5.700.000,-

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Stubben 4B, 1820 SPYDEBERG
Kommunenummer 3118, gårdsnummer 425, bruksnummer 488, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal BRA: 163 kvm
BRA-i:
1. etasje 69 kvm: Stue/kjøkken , soverom , bad og bod
U. etasje 94 kvm: Kjellerstue , 2 soverom, vaskerom , bad , vinterhage/innglasset terrasse og bod: 94 kvm
Åpent areal:
1. etasje 28 kvm: Terrasse
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.05.2024 utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Garderoberom/skap på det ene soverommet i underetasjen er på godkjente tegninger "bod" med egen inngang og er ikke godkjent til varig opphold. Vinterhagen er ikke godkjent til varig opphold. Se punkt ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt) og TG2 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Pulttak (skråtak til én side) i trekonstruksjoner med inspeksjonsluke. Flatt tak over vinterhage/innglasset terrasse. Taktekkingen er av betongtakstein. Tekking av papp over vinterhage iht. opplysning fra utbygger. Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Pusset mur med vannbestandig plastifisert krystaller/puss som er i husets farge brun/svart. Det er byggegrunn av sprengsteinsfylling iht. eier. Synlig utvendig fuktsikring. Thermomur el. (isolerte grunnmurselementer). Vinduer i trerammer med 3-lags glass. Ytterdør med glassfelt. Terrassedører i tre med 3-lags glass.
Informasjon fra selger:
- Gulvlegging, maling (ikke sparkling) er utført som egeninnsats. Noe egeninnsats i forbindelse med beplantning, utetrapp og maling av carport.

Standard

Nyere halvpart av vertikaldelt tomannsbolig oppført i 2023. En familievennlig planløsning og god standard. Balansert ventilasjon i boligen, med unntak i bod og vinterhage som har naturlig ventilasjon. Tomten er pent opparbeidet med asfaltert innkjørsel/gårdsplass, støttemur, utvendig trapp og carport. Terrasse med gode solforhold.
Entré:
Innbydende entré med flislagt gulv med gulvvarme.
Kjøkken:
Kjøkken i åpen løsning mot stue. Delikat kjøkkeninnredning fra Norema med praktisk kjøkkenøy. Kjøkkenet har innredning med glatte fronter og benkeplate av laminat. Oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Integrert kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn og mikro. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger. Vannstoppsystem og komfyrvakt. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.
Stue:
Lys og romslig stue med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. God plass til sofagruppe, spisestue og tilhørende møblement. Peisovn for ekstra varme og hygge. Fra stue er det skyvedør ut til solrik terrasse.
Bad:
Lekkert flislagt bad med gulvvarme. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Det er balansert ventilasjon. Tilluft ved dør.
Soverom:
Det er tre soverom i boligen. Det ene soverommet ligger i 1. etasje. Praktisk skyvedørsgarderobe.
Bod/teknisk rom:
Bod/teknisk rom med oppbevaringsplass, sikringsskap og aggregat for balansert ventilasjon.
Underetasje:
Stue:
En praktisk stue nr. 2 i underetasjen. God plass til sofagruppe og tilhørende møblement. Gulvvarme. Adkomst til vinterhage fra stue.
Vinterhage:
Innglasset vinterhage som blir en naturlig forlengelse av stuen. Gulvvarme. Utgang til hage.
Bod:
Innenfor vinterhagen er det inngang til bod på 7 kvm.
Bad:
Flislagt bad med gulvvarme. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Det er balansert ventilasjon. Tilluft ved dør.
Soverom:
De to siste soverommene er plassert i underetasjen. Garderoberom med skyvedør i det ene rommet og skyvedørsgarderobe på det andre rommet. Gulvvarme på begge soverom.
Vaskerom:
Praktisk separat vaskerom med flislagt gulv med gulvvarme. Det er balansert ventilasjon. Tilluft ved dør.

Oppvarming

Elektrisk gulvvarme i hele underetasje med unntak av bod. Elektrisk gulvvarme på badet og i entré i 1. etasje. Peisovn i stue i 1. etasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.03.2023. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke vinterhagen, men kommunen har vurdert fasadeendringen til mindre vesentlig og den er ikke søknadspliktig. Kommunen har videre sagt at det ikke er behov for å melde inn fasadeendringen ytterligere enn plantegning som er sendt til kommunen.
Garderoberommet på det ene soverommet i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som bod og garderoberommet er ikke godkjent til varig opphold. Vinterhagen er ikke godkjent for varig opphold. Det er ikke søkt om bruksendring og er ikke godkjent til varig opphold av kommunen.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning og overtar alt ansvar for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
 Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
 I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 4809, tinglyst 21.11.1969, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning. Servitutten har ingen betydning for denne eiendommen lenger.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Diverse

Eiendommen er seksjonert og boligen er tilknyttet Sameie Stubben 4B/4C, med sameiebrøk 1/2.
Sameiet består av to boliger.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.  
Felles vedlikehold av fellesareal, snøbrøyting og strøing av felles innkjørsel.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Stubben 4B!
En moderne og familievennlig bolig fra 2023 med attraktiv og barnevennlig beliggenhet ca. 1 km fra sentrum. Boligen har gode solforhold. Kort gangavstand til barnehage, gang/sykkelavstand til barneskole og kort gangavstand til ungdomsskole. Spydeberg tilbyr et aktivt lokalmiljø med mange forskjellige fritidsaktiviteter for barn og ungdom. Populære Hylliskogen byr på turstier som kan benyttes både sommer og vinter.
Offentlig kommunikasjon med gode forbindelser til Oslo og Askim. Fra boligen er det ca. 800 meter til bussholdeplass og ca. 1,4 km til togstasjon. Tog til Oslo tar kun 34 minutter nå som Follobanen er åpnet. Med regelmessig tog- og bussavganger til Oslo og Follo, samt nærhet til E18 er Spydeberg et attraktivt sted å bo for pendlere. Med bil tar det ca. 45 minutter til Oslo.
Gangavstand til Spydeberg sentrum som byr på flere butikker, restauranter, bank, post i butikk, apotek, lege, tannlege, helsestudio og idrettsanlegg m.m.
Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 10 minutter med bil til Askim. Askim sentrum med blant annet Askim Torget som er regionens største kjøpesenter med over 50 butikker og spisesteder, Østfoldbadet som er kåret til ett av Norges beste badeland og Askim kulturhus med arrangement hele året. Det er ca. 20 minutter til Ski sentrum hvor det finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter og offentlige kontorer.

Adkomst

Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen!

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i området. Solsiden barnehage som nærmeste kun 400 meter fra boligen. Det er ca. 1,7 km til Hovin barneskole og kun 800 meter til Spydeberg ungdomsskole. Videregående skoler i Askim og Ski. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 943 kvm skrånende fra vest mot øst. Asfaltert gårdsplass med carport og oppstillingsplasser. Gressplen mot øst. Tomten er fellesareal. Hver seksjon har eksklusiv bruksrett til sin naturlige del av tomten.

Parkering

Carport og oppstillingsplass på sin naturlige del av felles tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei, inn på privat felles stikkvei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Spydeberg datert 10.03.2016 avsatt til: Boligbebyggelse.
Ny kommuneplan for Indre Østfold er lagt ut på offentlig ettersyn. Frist for merknader og innspill er satt til 25.05.2023.
Det er sendt nabovarsel om utvikling av eiendommen i Mailund 7 (nærmeste nabo mot øst).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er stipulert til kr 13.920,-. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber Altibox som leverandør av tv og internett. Kjøper må selv velge abonnement.
Kjøper må selv tegne bygningsforsikring og innboforsikring.

Formuesverdi

Da boligen selges er ny er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 1.400.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 35.000,- pr. bolig.
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.026.000,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Srdan Sitnica og Dragana Marjanovic

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen er en nyoppført bolig som selges innen 6 måneder etter fullføring. Boligen selges etter avhendingslovens bestemmelser. Dersom boligen selges til forbruker stiller selger garanti jf. avhendingslova §2-11 jf. buofl. §12. 
Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 35.000,- av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0007/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.237

Dato

Sist oppdatert: 20. juni 2024 kl. 10:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler på telefon eller via linken "visningspåmelding" for å avtale visning. Dersom oppsatt tid ikke passer, ta kontakt for å avtale privatvisning. Velkommen til visning!
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.