Komplett salgsoppgave

Oppegårdveien 202

6 200 000 kr
148 m²
4 soverom
Velkommen Oppegårdveien 202!
Velkommen Oppegårdveien 202!
Kart
Del
Langhus
Romslig enebolig i veletablert boligområde. Nærhet til marka, butikk, skole, barnehager og tog. Ca. 5 minutter til Ski.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  6 200 000 kr
 • Omkostninger
  156 000 kr
 • Totalpris
  6 356 000 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  172 m²

  Nøkkelinfo

 • Byggeår
  1980
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler via linken «visningspåmelding» eller pr. telefon for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Oppegårdveien 202!
Enkel og kort gangavstand til Coop Extra, samt nærhet til barnehager, skoler, idrettsanlegg, m.m. Det er ca. 8-10 minutters gange til Vevelstad- og Langhus stasjon med togforbindelse mot syd og nord. Hyppige avganger til bl.a. Oslo (innsatstog tar ca. 22 minutter, for øvrig 28 minutter). Enkel adkomst til E6 Europaveien og ca. 20 minutter med bil til Oslo.
I boligens hovedetasje er stue og soverom pusset opp de senere år og det er satt inn seks nye vinduer. Boligens underetasje samt kjøkken og bad er av eldre dato. Fra stuen er det utgang til sydvendt, delvis overbygget terrasse på ca. 24 kvm. Fra terrassen er det videre adkomst til fin hage.
Kort oppsummert: En eiendom med godt potensiale og en sentral beliggenhet på Langhus, med kort vei til naturen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Oppegårdveien 202, 1405 LANGHUS
Kommunenummer 3207, gårdsnummer 125, bruksnummer 185, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 172 kvm
Totalt primærrom: 148 kvm
Primærrom:
Underetasje 91 kvm: Entré, gang, soverom, kjellerstue, rom benyttet som vaskerom og rom benyttet som bad
1. etasje 57 kvm: Bad, to soverom, gang, stue og kjøkken
Sekundærrom:
Underetasje 24 kvm: To boder
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.08.2023, utført av Anticimex v/Morten Bøhler Hansen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med gulv på grunn, av betong. Grunnmur av lettklinkerblokker. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong. Fasader utført i stående kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med beslagplater. Boligen har profilert/glatt entrédør av tre. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra byggeår. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2017. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på (TG3):
- TG 3 er valgt på hele badet i underetasjen på grunn av høy alder og slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: åpninger i veggkonstruksjon grunnet tidligere vannlekkasje i vannrør, muggsopp i himlingsflate, ikke benyttet tilstrekkelig tettesjikt/membran på gulv og veggflater, høy alder på røropplegg samt andre installasjoner. Det er ikke gjennomført fuktmåling grunnet våtrommets oppbygning og åpning i veggkonstruksjon grunnet tidligere vannlekkasje og påviste fuktskader på vegg og himlingsflater.
- Vaskerommet har fått TG3 på grunn av høy alder og slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Det er ikke benyttet tettesjikt/membran på gulv og veggflater, avflassing på veggflater, høy alder på røropplegg samt andre installasjoner samt brukt fuktindikatorinstrument (Protimeter MMS3) som viser forhøyede verdier. Hulltaking er ikke utført pga. vegger av murkonstruksjoner.
- Det er pigget opp i gulv under trapp etter tidligere vannlekkasje i vannrør. Strakstiltak må påregnes. Lufteledningen for avløpssystemet er ikke ført til det fri, men avsluttet på bad 1. etasje med durgoventil. Systemet må bygges om og lufteledningen må føres til det fri.
- Det er registrerte råteskader på bæresøyler til takkonstruksjon på terrasse. Strakstiltak må påregnes. Det er registrert råteskader på vindskier. Bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Utskiftninger må påregnes.
- Tettesjiktet er vurdert til å ha en høy slitasjegrad/alder, og har behov for fornying. Det er i tillegg observert lekkasje i garasje under terrasse. Utbedring må påregnes.
- Pipehatt ble montert 21.08.2023.
- Ett stort stuevindu ble byttet 30.08.2023.
Flere deler av boligen har fått TG2 (tilstandsgrad). For informasjon om dette, se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

- Lagt nytt tak i 2013
- Byttet seks vinduer i 1. etasje
- Nytt stuegulv og ny peis/ovn
- Nymalte vegger i stue og gang i 1. etasje
- Nytt dusjkabinett på bad i 1. etasje

Standard

Enebolig over to etasjer med garasje og fin hage.
Underetasje
Vi kommer inn i en flislagt entré med varmekabler i gulv. Her er det plass til knaggrekker, kommode og skoskap. Det er også gulvvarme i gangen. Under trappen er det oppbevaringsmuligheter. Under trappen mangler et område gulvfliser.
Kjellerstue: Fin kjellerstue med plass til sofa, bord, TV og tilhørende stuemøblement. Gulvflater er belagt med parkett og vegger er malt panel. Kjellerstuen varmes opp med peis med innsats. Her kan barna/ungdommen ha sitt eget tilholdssted eller det kan brukes som et fjerde soverom.
Rom benyttet som bad: Rom benyttet som bad fra ukjent årstall. Flislagt gulv med gulvvarme. Vegger utført i fliser, samt glatte malte flater. Himlingsflater utført i slette himlingsplater. Vegghengt servant med to-greps armatur. Dusjkabinett med to-greps armatur. Gulvstående toalett. Vannrør av typen kobber. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksvifte i vegg.
Rom benyttet som vaskerom: Romslig rom fra ukjent årstall. Flislagt gulv. Vegger utført i malte murflater. Himlingsflater utført i glatte himlingsplater. Gulvstående innredning med utslagsvask og to-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør av typen kobber. Hovedstoppekran plassert i innredning. Varmtvannsbereder på ca. 187 L fra 2016. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i vegg.
I underetasjen er det to store bodrom med skap- og hylleløsninger. Her er det god plass til oppbevaring av diverse.
Velkommen opp i 1. etasje!
Man kommer opp i en stor stue med nyere gulv og nyere peisovn, som varmer godt på kjølige dager. I stuen er det plass til spisebord og stoler, samt sofa, bord, TV og annet stuemøblement. Stuen er malt i tidsriktige farger og har store vinduer, som slipper inn mye naturlig lys. Utgang fra stue til sydvendt, delvis overbygget terrasse på ca. 24 kvm. Fra terrassen er det videre adkomst til stor hage.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra byggeår, av typen Norema. Innredningen har slette fronter og laminert benkeplate, overliggende oppvaskkum med ett-greps armatur og stikkontakt over benkeplate. Det er frittstående oppvaskmaskin og stekeovn med platetopp. Det samme gjelder kjøleskap med frysedel, samt isbitdispenser. Integrert ventilator er tilkoblet avtrekksventil. Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør av plast. Gulvflater er belagt med gulvbelegg, vegger utført i tapet og himlingsflater utført i slette himlingsplater.
Bad i 1. etasje: Baderom oppgradert omkring 1986 med sluk, vannrør og avløpsrør fra byggeår. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte himlingsplater. Vegghengt servantinnredning med servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys samt stikkontakt over servant. Nytt dusjkabinett med to-greps armatur. Gulvstående toalett. Vannrør av typen kobber. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i himling.
Soverom: Boligen har tre romslige soverom, (samt kjellerstue som tidligere var og kan benyttes soverom). Det er meget godt med garderobeskap på soverom 1. To av soverommene ligger i 1. etasje og ett soverom ligger i underetasjen sammen med kjellerstuen.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet, i kombinasjon med vedfyring i stue, samt kjellerstue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 04.03.1980. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Husnummerskilt mangler.
2. Terreng, adkomst og biloppstillingsplass må bearbeides.
3. Kjelleretasje og garasje er uferdig.
4. Kjellervinduene og dør nå gjensparkles.
5. Telebrist i mur nå utbedres.
6. Nedløpsrørene må tilkoblas overvannsledningen.
7. Avluftingen fra avløp må isoleres på loft.
8. Husbrannslange mangler.
9. Det må sikres med rekkverk rundt inngangsparti og rundt utsparring for kjellertrapp i stua. 
Selger opplyser at alle punkter er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 
Deler av kjelleren er innredet i ettertid. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr. 5989, tinglyst 09.08.1979, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning: Omhandler bestemmelser rundt vedlikehold og ansvar mtp. vann- og kloakkledninger. Vann- og kloakkverket har rett til å inspisere eiendommens ledningsanlegg.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et veletablert boligområde på Langhus, i Nordre Follo kommune.
Enkel og kort gangavstand til Coop Extra, samt nærhet til barnehager, skoler, idrettsanlegg, m.m. Det er ca. 8-10 minutters gange til Vevelstad- og Langhus stasjon med togforbindelse mot syd og nord. Hyppige avganger til bl.a. Oslo (innsatstog tar ca. 22 minutter, for øvrig 28 minutter). Enkel adkomst til E6 Europaveien. Ca. 20 minutter med bil til Oslo.
Nærhet til Nøstvedtmarka som byr på flotte turmuligheter sommer som vinter. Fornøyelsesparken Tusenfryd ligger kun 5 minutter med bil fra boligen. Kort gangavstand til bade- og turmuligheter ved Tussetjern. Kort kjøretur til Breivoll, Ingierstrand og Hvervenbukta. Langhus tilbyr et aktivt lokalmiljø med mange forskjellige fritidsaktiviteter for barn og ungdom. Det er kort vei til lekeplass, idrettsanlegg, skøytebane, golfbane, idrettshall og svømmehall. I nærheten er Oppegård golfbane med driving range og flotte baneforhold. På vinterstid blir golfbanen til langrennsspor for både store og små.
Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 5 minutter med bil til Ski. Ski er regionsenteret i Follo. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter, offentlige kontorer og togstasjon. Follobanen er ferdigstilt og har gjort kommunen enda mer attraktiv. Det er nå direktestrekning mellom Ski og Oslo med et togtid på kun 12 minutter.
Videre er det ca. 7 minutter med bil til Vinterbro Senter. Det er også ca. 10 minutter til Kolbotn som kan by på Kolben kulturhus, bibliotek, caféer, restauranter og Kolbotn Torg med 55 butikker.

Adkomst

Oppegårdveien har adkomst fra bl.a. Langhusveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen!

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til Langhus barneskole og Haugjordet ungdomsskole. Videregående skole er i Ski sentrum. Flere barnehager i nærområdet.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Selveiet tomt på 925,3 kvm. Tomten er opparbeidet med asfaltert gårdsplass, gressplen og diverse beplantning.

Parkering

Parkering i garasje (2,65x6,71 meter), samt oppstillingsplasser på gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Del av Langhus, felt O med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 20.02.1974.
I kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 fremkommer det følgende hensynssoner:
- H220: Gul hensynssone
- H110: Nedslagsfelt drikkevann
- H310_1: Ras- og skredfare
Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
- Id 202002: Parkveien 3-5, Langhus stasjon.
Selger har fått nabovarsel om at det skal bygges bolig ved siden av nabotomten, bak selgers hus.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.367,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 25.000,- pr. år/22.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10.977,-
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Avgiften er på kr 890,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.787.840,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6.436.225,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.356.000,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tom Ivar Eriksen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger/privatvisninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0100/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.23100

Dato

Sist oppdatert: 18. juni 2024 kl. 12:55

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler via linken «visningspåmelding» eller pr. telefon for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.