Komplett salgsoppgave

Manesjen 3

5 990 000 kr
98 m²
2 soverom
Kart
Del
Kine Johansen Ruud
Presenteres av
Kine Johansen Ruud
Tiltalende og stor 3-roms leilighet i 4.etasje med heisadkomst | Garasjeplass | Sydvestvendt balkong på 16 m2 | Sentralt

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 990 000 kr
 • Omkostninger
  149 750 kr
 • Totalpris
  6 139 750 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2004
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  98 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 130 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler Kine Johansen Ruud på 988 29 188 eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Manesjen 3!
En innbydende og romslig 3-roms leilighet beliggende i et barnevennlig, rolig og etablert boområde på Jessheim. Det er kort vei til barnehager, barneskole og offentlig kommunikasjon med buss og togstasjon i nærheten. Ellers kun en liten gåtur til Jessheim sentrum med alt av bymessige fasiliteter. Leiligheten ligger i 4. etasje med heisadkomst samt direkte adkomst fra bakkeplan. Det følger en parkeringsplass i felles garasjekjeller med mulighet for elbillader.
Leiligheten inneholder romslig entré, tiltalende stue med plass for flere sittesoner, delvis separat kjøkken, flislagt bad og praktisk vaskerom/bad med gulvvarme samt to gode soverom. Utgang til flott sydvestvendt balkong på 16 kvm som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid.
Vi ses til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Manesjen 3, 2050 JESSHEIM
Kommunenummer 3209, gårdsnummer 135, bruksnummer 842, seksjonsnummer 20, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 103 kvm
Totalt primærrom: 98 kvm
Bruksareal:
Leilighet 103 kvm
Primærrom:
4. etasje 98 kvm: Entré, bad, vaskerom, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom:
4. etasje 5 kvm: Innvendig bod.
I tillegg disponerer boligen en antall bod i 1.etasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.08.2023 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein, liggende trekledning samt fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med membran/takpapp. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Bad: Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har redusert mulighet til å nå sluket. For å unngå vannskade bør tilstrekkelig mulighet til å nå sluket for vannsøl eller lekkasjevann etableres. Det registreres avskalling gulvflis ved dør. Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes. Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 21 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.
- Vaskerom: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes. Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
- Vegger og gulv bærer preg av alder/slitasje og har behov for overflatebehandling.
- Dørbladet til innerdør ved soverom 1 og tofløyet dør i stue har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm. Gjelder også dørblad til entrédør.
- TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i det registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Tettesjiktet er ikke tilgjengelig for inspeksjon på balkong, og vurdert til å ha en alder som tilsier usikker tilstand/restlevetid. Konstruksjonen er erfaringsmessig fuktutsatt. TG2 er satt for å belyse risiko. Ytterligere undersøkelser anbefales.
TG3:
- Misfarging/Svertesopp påvist på flisfuger. Fuger bør rengjøres/fornyes. TG3 er satt på at det registreres en kul på vegg rett utenfor dusjsonen. Det forekommer riss i flisfugene, samt bom i nærliggende fliser. Plate med fliser kan ha
løsnet fra underlag. Bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Selger opplyser videre:
- Reparasjon av toalett, herunder klosettstuss. Utført av Romerike Bad AS
- Klart for opplegg på biloppstillingsplass for elbillader.

Standard

Manesjen 3 er en innbydende og romslig 3-roms eierleilighet beliggende i et barnevennlig, rolig og etablert boområde på Jessheim. Det er kort vei til barnehager, barneskole og offentlig kommunikasjon med buss og togstasjon i nærheten. Ellers kun en liten gåtur til Jessheim sentrum med alt av bymessige fasiliteter. Leiligheten ligger i 4. etasje med heisadkomst og har tilhørende parkeringsplass i felles garasjekjeller med mulighet for elbillader.
Entré
Meget romslig entré med god plass for å henge fra seg yttertøy, både i praktisk garderobeskap og åpen garderobeløsning med oppheng. Fra entreen er det dør inn til alle rom i leiligheten og åpen løsning til stue og kjøkken.
Stue
Innbydende stue i god størrelse med plass for flere sittesoner, spisegruppe og øvrig møblement. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys som gir en luftig romfølelse. Utgang til flott sydvestvendt balkong på ca. 16 kvm som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid. Spiseplassen finner sin naturlige plass i rommet. Leiligheten ligger i 4. etasje og er uten innsyn.
Kjøkken
Kjøkken med innredning i profilerte fronter. enkeplater av laminat. Nedsenket oppvaskkum med ettgreps armatur. Malt flate mellom benkeplate og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, komfyr, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Ventilator i overskap med avtrekk ut av leiligheten.
Bad
Flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet er innredet med gulvstående toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Det er vegghengt servantskap med profilerte fronter og nedsenket servant med ettgreps armatur. Rommet har mekanisk avtrekksventil på vegg.
Vaskerom
Praktisk vaskerom med flislagte vegger og gulv samt varmekabler i gulv. Rommet er innredet med gulvstående toalett, vegghengt servant og speilskap. Rommet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Leilighetens CTC varmtvannsbereder på 194 liter fra 2002.
Soverom
Leiligheten har to lyse og fine soverom.
Innvendige overflater:
Gulv: Parkett og belegg.
Vegger: Malte flater.
Himling: Malt betong.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmekabler på bad og vaskerom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.03.2010.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 
Det gjøres oppmerksom på at planløsningen har blitt endret siden ferdigattest er gitt, da kjøkken er flyttet til hvor det tidligere var en sovealkove, og at soverom er blitt etablert der kjøkken tidligere var. Dette er ikke søknadspliktig da rommet er godkjent til varig opphold.
Kjøper overtar slik det fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr 3756, tinglyst 23.03.2004, type heftelse: Hver seksjon har eksklusiv bruksrett til en garasjeplass og en bod.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i populære Manesjen, i et etablert og attraktivt boligområde midt i Jessheim sentrum. Det er gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder og daglige servicetilbud. Det er kort vei til flere fotballbaner, skøytebane, idrettshall, treningssenter og tennisanlegg.
Like i nærheten ligger populære Nordbytjernet som er et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med turveier for rullestolbrukere og folk med barnevogn. Nordbytjernet har flott badeplass med strand, volleyballbane, bade- og fiskebrygge. Fra tjernet går det løyper i skogområdet Vestmoen og videre til Olaløkka på Sand og Ringbanen på Gardermoen.
Det finnes også markastue med servering i vintersesongen og merkede stier i området, enten du starter ved Allergot ungdomsskole, ved Teigen skytebane eller ved Fladbyseter. Kommunen har også lagt opp til Opostjakt, et spennende fritidstilbud som gjør deg mer kjent i nærliggende terreng. Ullensaker kulturhus (ca. 5 min å gå) byr på konserter, teater, revyer, kunstutstillinger og 3 moderne kinosaler.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Xtra, Coop Obs og Kiwi, som ligger i nær gangavstand fra boligen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Jessheim Storsenter 140 butikker og serveringssteder (500 m). Senteret har en mengde små og store kjedebutikker, samt flere spennende nisjebutikker. Lillestrøm, Strømmen, Lørenskog og Oslo ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Jessheimkrysset, ca. 2 minutter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 9 min til Oslo lufthavn, 20 min til Lillestrøm, 22 min til Strømmen og 30 min til Oslo S.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1 924 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Fellesområdet er opparbeidet med asfalterte internstier, sittebenker, plenarealer og diverse beplantning.

Parkering

En biloppstillingsplass i parkeringskjeller. Mulighet for elbillader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig, kontor, forr., m.m. i henhold til reguleringsplan "Manesjen, del av gnr 135 bnr.214 + 354" datert 16.10.1987 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 30.09.1988.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 11 490,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon.
Det er ikke eiendomsskatt i Ullensaker kommune p.t.
Fellesutgiftene er kr 3.130,- pr. mnd. og inkluderer: Løpende drift, internett/kabel-TV, garasje. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14.409,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av nett og tv (grunnpakke) og avgiften betales via fellesutgifter. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.490,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 273 628,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 585 060,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt i Ullensaker kommune p.t.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.139.750.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tom Gunnar Christoffersen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameie Manesjen blokk 3 sameie, med sameiebrøk 101/3097.
Sameiet består av 63 leiligheter.
Forretningsfører er Vekst Økonomi AS. 
Dyrehold er tillatt med styrets godkjennelse.
Foretatt påkostninger de senere år: Bygget ble malt sommeren/høsten 2022. Alle trepaneler samt vinduer ble tatt. Ca 2020 skiftet vi heis. Dette var også en betydelig investering, men ble administrert det uten å ta opp lån.
Planlagte påkostninger: Det for øyeblikket lekkasjer fra noen verandaer som må tas. Det viser seg at membrander ikke er tilfredsstillende og det må legges nye membraner.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 32.000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0164/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.23164

Dato

Sist oppdatert: 30. januar 2024 kl. 15:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler Kine Johansen Ruud på 988 29 188 eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.