Økern/Løren

Spireaveien 6 D

Prisantydning

7 400 000 kr

Omkostninger: 186 222 krTotalpris: 7 586 222 kr
Etasje
1
Byggeår
2017
Soverom
4
Areal (P-ROM)
109 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
4 883 kr

Særdeles stor og romslig 5-roms. Vestvendt og solrikt. Markterrasse på begge sider. 2 bad. Garasjeplass.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Særdeles stor og romslig 5-roms i 1. etasje med markterrasse på begge sider. Stue med delvis åpen kjøkkenløsning. God planløsning.

  Fasiliteter:
 • Marbodal-kjøkken inkl hvitevarer
 • Solrik vestvendt terrasse på 33 kvm med plass til sittegruppe og gassgrill
 • Hovedsoverom med terrasse mot gårdstunet på ca. 7,3 kvm
 • Ekstra takhøyde i stue (2,49 m)
 • Gulvvarme på bad
 • Trappefri adkomst
 • Kjellerbod på 5 kvm
 • Viken Fiber leverer kabel-tv og fibernett
 • Samsung Frame-TV, 55, kan følge med
 • Godt kollektivtilbud, 900 m til Løren t-banestasjon
 • 5 minutter til Løren Torg, servicetilbud og kjøpesentre
 • Garasjeplass med mulighet for elbil-lader
 • Felles sykkelparkering i garasjekjeller

Eiendommen

Spireaveien 6 D, 0580 OSLO 
Gårdsnummer 84, bruksnummer 415, seksjonsnummer 55, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Løkkehagen ligger mellom Løren og Økern. 

Det er lagt vekt på attraktive uterom for beboerne med blant annet egen skulpturpark. Forretninger, kafeer og restauranter innen gangavstand. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjay's, Løyrin 1891 Restaurant og Bar, Baker Hansen og Kaffebrenneriet er hyggelige møtesteder. Nyåpnede Pipa Kafé og Vinbar ved Krydderhagen samt WB Samson, Sugar & Spice, 8 Fish Sushi og Hasle Linie Gastropub på Vinslottet frister også. 

Dagligvarer handler du hos Meny, Rema 1000 eller på Kiwi. Løren Frukt & Grønt, Domino's Pizza og UMai Sushi har også mye godt i diskene sine. Bokhandler Norli tilbyr skrivesaker og lesestoff. I tillegg finnes frisør, hudpleie, fysioterapeut, kiropraktor, Empet Løren Dyreklinikk, Blomsterpikene, renseri, Apotek 1, Løren og Sinsenklinikken legesenter og STERK treningsstudio for den som vil noe mer med treningen sin. Storkiosk på Løren Torg og søndagsåpen Bunnpris. På Vinslottet finner du Spar, Apotek 1, frisører, legevakt, og du kan stikke innom Kitch'n og interiørbutikken Houz for å få hjelp til å pynte opp hjemme.

Kort vei til legevakt på Aker Sykehus som behandler lettere sykdom. Post-i-butikk hos Meny på Løren Torg. Vinmonopolet finner du på Carl Berner. Hasle Torg bidrar også til et enda større servicetilbud i nabolaget. Fint med mini-gjenbruksstasjon i Vekslerveien 3.
 
Det er et stort aktivitetstilbud for store og små i nabolaget. Kanonhallen som brukes til kulturarrangementer som julemesse, konserter og utstillinger ligger like ved. Det er en rekke aktiviteter på Løren. Hasle-Løren IL holder til ved Lørenhallen og har et bredt tilbud og tilbyr fotball, ishockey, sykkel, ski, multisport, innebandy og håndball. Sinsen-Refstad (SRIL), driver aktivitetstilbud for barn og unge i området Sinsen, Refstad, Løren, Frydenberg og Hasle.

Det er også Taekwon-Do, Wushu og andre kampsportklubber i området. Sinsen Tennisklubb har fire grusbaner og sandvolleyballbane, samt Tennis Arena hall på Hasle med 11 tennisbaner inne. Danseskolen Danseløvene med mange spennende kurs, samt Sinsen Musikkorps som tilbyr fine aktiviteter for beboerne på Løren. Aktivitetsskolen er også en fin møteplass for barna. 

House of Nerds er spill- og teknologinerdenes møtepunkt i Oslo. Huset på 1000 kvadratmeter (Norges største), er ett sted hvor de som er interessert i E-sport, gaming og teknologi møtes.

Løren Velforening er dyktig til å få fokus på Løren og har fått inn flere midler som bidrar til utvikling av området. I løpet av året arrangeres det flere kulturbegivenheter: karneval for de minste, Quiz-kvelder, utendørs kino i parken, Lørendagen og Hallo-Venn om høsten, tenning av julegrana på Løren Torg, julemarked og juletrefest som alle samler naboene. 

Løren er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. Ca. 900 m til nye Løren t-banestasjon og ca. 800 m til Økern med buss og t-bane. Buss stopper på Sinsen og på ring 3. Flybussen stopper 300 m unna i Dag Hammarskjølds vei samt ringveisbussene 23 og 24. Fra Sinsen kan du også reise med trikk. I tillegg buss og t-bane på Hasle. Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle, mm.

Nærmeste nabolag, Økernområdet er i stadig utvikling, og er spådd til bli et av Oslos viktigste knutepunkter. Økern Sentrums hovedfokus er å ta et helhetsgrep om stedsutviklingen og skape et moderne og integrert bysentrum med mangfold. Målet er å etablere et totalt tilbud for befolkningen. Økern skal utvikles til å bli den gode fremtidsbyen, med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, flerbrukshall, musikkskole, fortellerscene, større kjøpesenter med alle fasiliteter, samt kanskje et nytt badeland. 
Les mer om Løren på www.loren.no og "nye" Økern på http://www.projectokern.com/

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager:
Refstad barnehage (1-6 år) 0.2 km
- 64 barn, 4 avdelinger 
Espira Spirea barnehage (1-6 år) 0.4 km
- 64 barn, 4 avdelinger 
Espira Gartnerløkka barnehage (1-6 år) 0.5 km
- 113 barn, 6 avdelinger 

Skoler: 
Løren skole (1-7 kl.) 0.5 km
- 500 elever, 28 klasser 
Refstad skole (1-7 kl.) 0.8 km
- 692 elever, 30 klasser 
Sinsen skole (1-7 kl.) 1.5 km
- 427 elever, 19 klasser 
Teglverket skole (1-10 kl.) 1.6 km
- 800 elever 
Frydenberg skole (8-10 kl.) 1.2 km
- 159 elever, 10 klasser 
Kuben videregående skole 21 min
Valle Hovin videregående skole 6 min

Løren skolekrets. Refstad skole er stengt og må renoveres før den kan åpne igjen. 
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 122 kvm
Totalt bruksareal: 112 kvm

Primærrom: 109 kvm
Bad, bad/vaskerom, entré, gang, kjøkken, stue, 4 soverom

Sekundærrom: 3 kvm
Innvendig bod

I tillegg disponerer boligen kjellerbod på ca. 5 kvm med vegger i gitter utførelse. Arealene inngår ikke i boligens BRA.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.10.2019 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS.

Tomten

Eiet tomt på 41,9 kvm som tilhører leiligheten.
Eiet tomt på 4.569 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Felleseiendommen er pent opparbeidet med asfalterte internveier, plenareal, trær, diverse beplantninger og felles sykkelparkering. Det er anlagt lekeplass og felles sittegrupper for sosialt samvær.

Parkering

Fast garasjeplass med mulighet for å legge opp ladepunkt for elbil-lader i felles lukket garasjeanlegg i Løkkehagen Garasjesameie. Fra garasjen er det heis opp til leilighetens etasjeplan. 
4 gjesteparkeringsplasser med betalingsautomat samt 1 HC-parkeringsplass på fellesområdet. Flere offentlige parkeringsplasser i området med gratis parkering etter kl. 20.00.
Nærmeste offentlige lademulighet for elbil er under Løren Torg i Lørenveien 44. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.
Lader for elbil og fastmonterte løsninger for oppheng og lagring i garasje følger ikke med, med mindre annet er avtalt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong. 
Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur, frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i armert betong. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk. 
Entrédør i fabrikkmalt utførelse. Balkongdører med 3-lags isolerglass datert 2017. Malte glatte innerdører i MDF utførelse. Vinduer med 3-lags isolerglass i treramme av gran eller furu, datert 2016.
Markterrasser fra hovedsoverom og stue, utført med impregnerte terrassebord lagt på tilfarergulv. Antatt underlag av drenerende masser. 
Badet er et prefabrikkert modulbad produsert på fabrikk. Slike bad løftes ferdig konstruert inn i bygget hvor de kobles til vann, avløp og ventilasjon. Vedrørende membranutførelse forutsettes det at denne er iht gjeldende krav/standard for prefabrikerte bad.
Bad/vaskerom er et prefabrikkert modulbad produsert på fabrikk. Slike bad løftes ferdig konstruert inn i bygget hvor de kobles til vann, avløp og ventilasjon. 
Fordelerskap med hovedsroppekraner for forbruksvann og oppvarming. Felles varmtvannbereder i bygget. Rør-i-rør system. Dette skal gi sikker bortleding av eventuelle lekkasjer, og lede lekkasjevannet til fordelerskapet før det synliggjøres og går videre til sluk i rom med vanntett golv. Sentralt brannvarslingssystem. Sprinkleranlegg.
Det er personheis i bygget.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. 
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.10.2018. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Sjelden mulighet for familier som drømmer ekstra god plass. 
Vestvendt 5-roms leilighet i 1. etasje med enkel adkomst. Lys og moderne standard med høyt under taket og pen eikeparkett. Stue med utgang til solrik markterrasse, delvis åpen kjøkkenløsning, 4 soverom, 2 dusjbad/wc og entré. Kjellerbod på ca. 5 kvm og parkeringsplass i felles garasjeanlegg samt gjesteparkeringsplasser. Hyggelig gårdstun med sittegrupper og lekeplass. Kort vei til flere parker og idrettsanlegg. Gangavstand til Økern og Løren med hyggelig butikksenter med rikelig service-tilbud, bussholdeplass og t-banestasjoner.

Løren Torg og Vinslottet med flere servicetilbud ligger i gangavstand. Området har et godt kollektivtilbud med buss, flybuss og under 1 km til både Løren og Økern t-banestasjon.

Stue (ca. 29 kvm): Hyggelig stue med plass til stor sofagruppe og spisestue i tilknytning til kjøkkenet. Hele 2,49 m. under taket gir god romfølelse. Store vestvendte vindu som gir rikelig med dagslys. Selvsagt med solskjerming. Uttak for TV/tele/data. Samsung Frame-TV, 55 inch, flatskjerm-tv som er montert på vegg i stue kan følge med. Utgang til markterrasse.

Markterrasse (ca. 33 kvm): Solrik (fra kl. 13.00 til solnedgang), vestvendt uteplass med impregnerte terrassebord lagt på tilfarergulv. God plass til utemøbler, gassgrill, m.m. Utebelysning og strømuttak. Beplantning i front.

Kjøkken (ca. 8 kvm): Delvis åpen kjøkkenløsning med Marbodal kjøkkeninnredning med malte glatte fronter. Laminert benkeplate med innfelt servant. Flislagt vegg over kjøkkenbenk. Kjøkkenventilator tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. Montert lekkasjestoppere. Integrerte hvitevarer med innfelt platetopp i benkeplate, oppvaskmaskin, kjøl/frys og komfyr. Alle hvitevarene følger med. 

Soverom I og II (begge ca. 7,3 kvm): Barnerom med plass til seng med tilhørende nattbord. Garderobeskap og vindu med plissegardinger og tett solskjerming. 
Soverom III (ca. 9,6 kvm): God plass til seng med tilhørende nattbord. Garderobeskap og vindu med plissegardinger og tett solskjerming. 8 ekstra strømkontakter, slik at det kan fungere som et TV-/multimediarom. 
Soverom IV (ca. 14,3 kvm): Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Skyvedørsgarderobe. Vindu og terrassedør med plissegardiner. Direkte adkomst til innvendig bod/garderoberom og privat markterrasse.

Markterrasse (ca. 7,3 kvm): Fin østvendt morgenkaffe-uteplass som vender mot gårdstunet. Impregnerte terrassebord lagt på tilfarergulv. Beplantnng i front. 

Dusjbad/wc I (ca. 4,5 kvm): Prefabrikert bad, heldekkende servant på vegghengt servantskap og speil med belysning. Vegghengt toalett med utenpåliggende sisternekasse. Vegghengte dusjdører i glass og nedsenk i gulv dusjsonen. Opplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel.

Dusjgbad/wc II (ca. 4,4 kvm): Prefabrikert bad, heldekkende servant på vegghengt servantskap og speil med belysning. Vegghengt toalett med utenpåliggende sisternekasse. Vegghengte dusjdører i glass og nedsenk i gulv dusjsonen. 

Gang (ca. 9 kvm) og entré (ca. 5,5 kvm): Lys og innbydende gang med skyvedørsgarderobe med speilfronter med god plass til oppbevaring av sko- og yttertøy. Dørtelefon med portåpner. 

Lagringsplass: Rikelig med Elfa-hyllesystemer i alle garderobeskap. Innvendig bod med innebygde skap med plass til ekstra kjøl og frys, samt ekstra strømkontakt (teknisk rom med sikringsskap med automatsikringer) og kjellerbod. 

Himlinger: Malt betong. Malte og sparklede gipsplater. Downlights i bad og entré. 
Vegger: Keramiske fliser på bad og over kjøkkenbenk, øvrige vegger har malte og sparklede gipsplater. Malt mur.
Gulv: Hovedsakelig 3-stavs eikeparkett. Flislagt gulv med gulvvarme på begge bad. Nedsenket gulv i dusjnisje. 

Oppvarming

Vannbåren oppvarming med radiatorer. Bygget får levert varmtvann fra et fjernvarmeanlegg. Elektriske varmekabler i baderomsgulv. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
Det er balansert ventilasjon i bygget. Dette er et viftesystem som leverer frisk renset luft og trekker ut brukt luft. Varme blir overført fra brukt luft til frisk luft i en varmegjenvinner, og ventilasjonskanaler fordeler den oppvarmede friskluften rundt i boligen via ventiler. På denne måten behøver friskluften normalt ikke ytterligere oppvarming. Luften i enheten sirkulerer via spalter under dørblad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. 

Energimerke Energimerket C1

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Løkkehagen I Sameie, med sameiebrøk 112/5326.
- Sameiet består av 80 seksjoner 
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 02333
- Sameiets revisor er BDO AS
- Sameiets eiendommer er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer 6679462
- Dugnad må påregnes
- Dyrehold er tillatt. Dyr skal føres i bånd på Løkkehagens områder.
- Sameiet har inngått avtale med Vaktmestertjenesten AS
- Det er tillatt med elektriske og gassdrevne griller på balkongene.
- Sameiet har en fellesgrill på fellesområdet. Engangsgrill er ikke tillatt.

Utdrag av styrets arbeid:
- Fått på plass forsikringsavtale gjennom OBOS
- Oppgradert avtale med Altibox/Viken Fiber
- Fulgt opp forsikringssaker og leverandører
- Fått på plass avtale med anleggsgartner
- Lagd forslag til ordensregler i samarbeid med styret i Løkkehagen II, samt generelt samarbeid mellom styrene
- Fulgt opp avfallshåndtering 
- Oversendt dokumentasjon til kommunen ifbm. eventuell stenging av Spireaveien mot Økern Torgvei 
- Oppstart av garasjesameiet i samarbeid med Løkkehagen II

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser. Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over. Det er tinglyst seks servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om adkomstrett, erklæring/avtale vedr. bruksrett til 42 sykkelparkeringsplasser, erklæring/ avtale vedr. gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for vedlikehold, samt bestemmelser om kloakkledning og felles stikkledninger for vann. 
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan S-4830 datert 29.04.15 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen omfattes også av kommuneplan Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn vedtatt 23.09.2015.

Det er planer om å anlegge bydelspark på nabotomten til øst.
Økernområdet gjennomgår en større transformasjon med bl.a. boligfortetning. Aktiviteten på Økern Torg er opphørt og det er planlagt nytt boligfelt med noe næring samt barne-og ungdomsskole. Kommunens tomter rundt Ulvenveien, som ligger "byggeklare" ønskes samtidig omregulert og utviklet ifm. pågående bymessig fortetning og utvikling av Økern Sentrum/"Stor-Økern".
Planforslag med saksnr: 201607804. Gjelder utbygging av Økern Torgvei 6, Spireaveien 20 og Ulvenveien (gnr/bnr: 123/28, 123/470, 124/194, 124/38, 124/88). Nordtomta: hovedsaklig bolig (1.500 stk), noe næring (ca 1.000 kvm) foreslått høyde på mellom 4-13 etg. Sydtomta 1: Maks 2.000 kvm handel, 18.000 kvm kontor/allmennyttig formål, flerbrukshall 3.000 kvm, boliger 4.000 kvm. foreslått høyde på mellom 4-12 etg. Sydtomta 2: 20.000 kvm kontor/allmennyttig formål foreslått høyde på mellom 2-20 etg. I tillegg kommer grønnstruktur og veiarealer. 
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. 

Diverse

Fra selgers egenerklæring:
- Det har vært kalkdannelser ved flisene i det ene badet. Samt en deffekt varmekabel i samme bad. Dette er utbedret av utbygger/entrepenør JM. 
- Det er bygget en ekstra kjøkkenvegg med kjøkkenskap og benk. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. 
Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret og vil ikke bli gjort før overtagelse.

Leiebeløp inkluderer

kabel-tv, fibernett, garasjeplass, trappevask, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m.

Oppdragets KR-kode

KR54.1963

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

kabel-tv, fibernett, garasjeplass, trappevask, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.620.900,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 5.835.240,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 23.317,- pr. 31.12.2018. 
Det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.586.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: fastpris kr 48.000,- 
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,- 
Visninger: kr 1.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Kristine Mevik
Eiendomsmegler MNEF

Kristine Mevik

Telefon
Mobil 91609270

Lurer du på noe

Kristine svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.