Komplett salgsoppgave

Nordåsvegen 24A

4 390 000 kr
97 m²
3 soverom
Velkommen til Nordåsvegen 24A
Velkommen til Nordåsvegen 24A
Kart
Del
André Ellefsen
Presenteres av
André Ellefsen
Attraktiv og innholdsrik 1/2-part tomannsbolig m/3 soverom og 2 bad | Populært og barnevennlig boområde | Dobbeltgarasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 390 000 kr
 • Omkostninger
  110 920 kr
 • Totalpris
  4 500 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  97 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

God planløsning, gode oppbevaringsmuligheter i boder/garasje, meget privat uteplass med tilgang til en liten skog, rolig nabolag, god plass på egen gårdsplass, kort vei til skole, barnehage og butikk.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nordåsvegen 24A - en innbydende halvpart tomannsbolig beliggende i et meget barnevennlig, etablert og populært boområde i Maura. Fra eiendommen er gangavstand til barnehager, barneskole og offentlig kommunikasjon med både buss- og togstasjon i kort avstand fra boligen. Familievennlig boområde med gode tur- og rekreasjonsmuligheter hele året. Det følger en dobbeltgarasje, samt parkering på egen tomt.
Boligens 1. etasje inneholder entré med garderobeløsning, oppgradert bad, stue og spisestue med åpen kjøkkenløsning. I 2. etasje er det et helt nytt flislagt delikat bad med høy standard, og tre gode soverom. Fin uteplass med terrasse på ca. 31 kvm og hage som byr på god boltreplass for både store og små. Det er også en flott uteplass ved inngangsparti på 14,6 kvm med morgensol.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nordåsvegen 24A, 2032 MAURA
Kommunenummer 3238, gårdsnummer 129, bruksnummer 32, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 98 kvm
Totalt primærrom: 97 kvm
Primærrom:
Tomannsbolig:
1. etasje 56 kvm: Entré, bad, stue og spisestue med åpen kjøkkenløsning.
2. etasje 41 kvm: Trappegang, bad og tre soverom.
Sekundærrom:
1. etasje 1 kvm: Teknisk rom under trapp.
Garasje:
Sekundærrom; 1. etasje 33 kvm:
Bruksareal: 33 kvm.
Boligen disponerer i tillegg en isolert bod med varme på ca. 10,5 kvm., en uisolert redskapsbod på ca. 9,2 kvm., og lekestue.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.10.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med gulv mot grunn av betong. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende panel. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
-Tettesjiktet på bad i 1.etasje har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
- Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser på kjøkken og entré, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Gulvflate i stue og spisestue bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Loft: Tilkomst bak knevegger er begrenset. Fullverdig inspeksjon av bygningsdelen er ikke mulig. TG2 er satt for å belyse risiko ved manglende inspeksjonsmulighet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Det ble registrert noe svertesopp på undertak. Ytterligere undersøkelser for å avdekke skadeårsak-/omfang og eventuelle tiltak bør påregnes.
- Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Yttertak: TG2 er satt på observasjon av noe svertesopp på undertak på innvendig side. Ytterligere undersøkelser for å avdekke skadeårsak-/omfang og eventuelle tiltak bør påregnes.
- Det er observert noe skjevheter i konstruksjonen på terrasse. Tiltak anbefales.
- Frittstående uisolert bod: TG2 er satt på to-fløyet dør som har behov for justeringer.
Følgende er ikke undersøkt (TGIU):
- Deler av kaldtloftet ble ikke undersøkt grunnet lukketkonstruksjon. Det er risiko for skjulte skader. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales
- Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
- Fundamenter og byggegrunn.
- Vann- og avløpsledninger.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Følgende fremkommer i selgers egenerklæring:
- Dusjbatteri, servantbatteri, toalett, innredning og speilskap er nytt på bad 1 etg.
- Laget nytt bad i 2 etg. Alt gjort August/september 2023. Utført av Romerike Bygg & Bad AS/Sigvartsen Elektro/Vegheim Rør-service. All dokumentasjon på utførte våtromsarbeider er lagt inn på Boligmappa.
- I for indeksen med oppussing bad er det utført elarbeider. Utført av Sigvartsen Elektro.
- Etablert inspeksjons luke til opprinnelig ventilasjons anlegg og eksisterende ventilasjon brukt også i 2 etg. 
Øvrige opplysninger:
- Garasjen ble satt opp av tidligere eier ca. i 2007.
- Uteboder er satt opp av nåværende eier i 2010-2011.
- Selger opplyser at det ble tatt en el-sjekk i forbindelse med innredning av bad i 2 etg.

Moderniseringer og påkostninger

Nytt bad i 2 etasje

Standard

Nordåsvegen 24A - en innbydende halvpart tomannsbolig beliggende i et meget barnevennlig, etablert og populært boområde i Maura. Fra eiendommen er gangavstand til barnehager, barneskole og offentlig kommunikasjon med både buss- og togstasjon i kort avstand fra boligen. Familievennlig boområde med gode tur- og rekreasjonsmuligheter hele året. Det følger en dobbeltgarasje, samt parkering på egen tomt.
Boligen har et hyggelig inngangsparti med sydøst-vendt terrasse på ca. 14,6 kvm. En koselig plass til å nyte morgenkaffen.
Entreen fremstår innbydende, den er lys og romslig, og har garderobeskap med speildører. Det er adomst til stue, bad og 2 etasje fra dette rommet.
Det er åpen kjøkkenløsning mot spisestue. Kjøkkeninnredningen er lys med glatte fronter, og er fra byggeår. Det er benkeplate av laminat, nedsenket oppvaskkum med ettgreps armatur, fliser mellom benkeplate og overskap, overbelysning og stikkontakter under overskap, frittstående kjøleskap med fryser, integrert stekeovn og nedsenket platetopp, og takhengt ventilator med avtrekk ut av bygg.
Stuen har god plass til både sittegruppe og spisebordsavdeling. Rommet har stilig brytningsvegg i sittegruppedel, og det er utgang fra stuen til hyggelig nordvest-vendt terrasseområde på ca. 31 kvm. Terrassen er belagt med terrassebord. og det er utebelysning og elektrisk markise. Peisovn i stue.
Boligen har bad i begge etasjer:
1 etasje:
Lyst og pent flislagt bad fra byggeår med himling med malt panel. Det er vegghengt servantskap med glatte fronter, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, vegghengt speilskap med overbelysning over servant, dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj, og gulvstående toalett.
2.etasje:
Lekkert nytt flislagt bad fra 2023 med produkter fra Viking bad. Det er 60/120 fliser, ledd lyslist, himlingsflate/skråtak med malt panel, vegghengt servantskap med glatte fronter, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, vegghengt speil med integrert lys over servant, gulvstående badekar med dusjarmatur tilkoblet hånddusj, og vegghengt toalett tilkoblet sisternekasse.
Det er tre gode soverom i 2 etasje, der hovedsoverommet fremstår stilfult med brytningsvegg /panelvegg.
Dobbelgarasje med leddporter med elektriske portåpnere.
God lagringsplass i 2 uteboder.
Det medfølger koselig lekestue.
Øvrige rom: Flislagt gulv med varme i entré og kjøkken. Gulvflate i stue og spisestue belagt med parkett og gulvvarme. Malte veggflater. Himlingsflater med malt panel. Profilerte hvite innerdører.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Overvarmen på komfyr virker ikke.
Følgende medfølger: Kjøleskap, oppvaskmaskin, lamper i trapp, og klesskap i gang og barnerom i 2 etasje.

Oppvarming

Vannbåren varme i hele 1 etg og varmekabler på bad i 2 etg. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 30.01.2006. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
Innredning av badene i loftsetasjen gjenstår.  
Midlertidig brukstillatelse gjelder ikke for garasje. Det gjøres oppmerksom på at deler av garasje og boder grenser over tomtegrense, mot friarealer. Bygninger over tomtegrense. Se vedlagt grunnkart.
Boder er ikke søkt, meldt inn til kommunen.
Selger opplyser at alle punkter er utført på denne enheten. Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst fire servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet gjerdeplikt mot hovedbøl, rett til å anlegge og vedlikeholde kraftlinjer, samt rett til å anlegge kloakkledning.
Servituttene er av eldre dato, og utover rett til vedlikehold av kraftlinjer, antas det at disse servituttene ikke har noen betydning for dagens bruk.
Servituttene vil følge eiendommen.
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en god beliggenhet på feltet med luftig utsyn. Boligen har en meget barnevennlig og rolig beliggenhet i et område uten gjennomgangstrafikk i enden av blindveg slik at barna kan leke i trygge omgivelser. Store friluftsområder rett utenfor døra med et nett av stier om sommeren og et flott løypenett om vinteren - perfekt for den aktive!
Fra eiendommen er det gangavstand til barnehager og barneskole. Ungdomsskole og videregående ligger i Nannestad sentrum.
Den dagligdagse handlingen kan gjøres i nærbutikkene, det er kort vei til både Kiwi og Coop. I tillegg er det apotek og kiosk på Maura. Utover det er det ca. 5. km. til Nannestad senter med div. butikker og vinmonopol. Skulle man ha behov for ytterligere servicetilbud er det kun ca. 20 min. til Jessheim by med alt av bymessige fasiliteter.
Gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Gangavstand til Nordåsen med flotte skiløyper for både store og små. I tillegg er det ca. 5 min til Åslia alpinsenter. Fra boligen er det kort vei til Romeriksåsen med et av Romerikes mest varierte friluftsområder. Her finner du blant annet tur- og sykkelstier, oppkjørte skiløyper, badeplasser og skianlegg. Åsen ligger langs hele vestsiden av Nannestad kommune, her finnes et rolig skoglandskap med bølgende åser og mange gode fiskevann med god ørretbestand.
Avstander med bil:
Nannestad ca. 7 min.
Gardermoen ca. 10 min.
Jessheim ca. 20 min.
Oslo ca. 45 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 472 kvm. Eiet tomt opparbeidet med blant annet singlet gårdsplass, plenarealer og diverse beplantning. Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser. Kommunens grunnkart viser eiendommens grenser med et beregnet normalavvik på mer enn 10 cm mindre enn 30 cm, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Kjøper overtar risiko for avviket. 

Parkering

Parkering i dobbeltgarasje. Ellers gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar fordelt på eierne inn stikkveien.
Selger opplyser at det til nå ikke har vært praktisert felles vedlikeholdskostnader på veien, og at de som bor i stikkveien tetter hull etc. selv ved behov. Det har blitt sendt ut naborvarsel ang oppsetting av boliger bak eiendommen, slik at det i fremtiden vil bli flere som bruker veien. Det har tidligere vært tatt opp ang. utbedring, men foreløpig er det ingen konkrete planer opplyser selger. Veien blir brøytet om vinteren, men selger har til nå ikke fått noe faktura på dette.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har vannmåler.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 14.05.2019 er avsatt til: Boligbebyggelse, nåværende, bevaring av kulturmiljø hensynssone H570
Eiendommen ligger under kulturmiljø og landskap av nasjonal interesse. Kommunen opplyser at hensynssonen omfatter del av område inngår i KULA-registeret. Jf. rapport Kulturhistoriske landskap av nasjonal interesse i Akershus, Riksantikvaren 2021. Innenfor hensynssonen, som framgår av eget temakart, skal tiltak underordne seg kulturlandskapet som helhet. Ved søknad om tiltak innenfor kulturlandskapet skal fjernvirkning og tiltakets påvirkning på viktige kulturmiljøer og landskap vurderes. Tiltak skal tilpasses landskapets karakter i materialbruk og skala. Retningslinjer: Hensynssonen skal ivareta kulturhistorisk landskap av nasjonal interesse. Kulturlandskapet skal forvaltes slik at kulturminner og kulturmiljø, biologisk verdifulle miljøer, jordbruksareal, tilgjengelighet og den visuelle opplevelsen av landskapet opprettholdes som grunnlag for landbruk, kunnskap, opplevelse, verdiskaping, rekreasjon og friluftsliv.
Det renoveres på bolig på nabotomt bak eiendommen, og selger har mottatt nabovarsel ang plan om å skille ut tomter på denne eiendommen for boligbygging. Byggestøy må derfor kunne påregnes.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.
Kommunale avgifter er kr 10.633,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendommen har vannmåler, og gebyr for vann varierer etter forbruk antall personer i boligen.
I selgers husstand har det bodd 3 personer og det opplyses om at strømforbruket I 2022 var ca. 15.200 kWh. Hittil i år ligger opplyser selger at strømforbruket er 10.147 kWh.
Boligen er tilknyttet Global Connect som leverandør av fiber og har avgift på kr 515,- pr. mnd. Tv - tuner og dekoder kan medfølge.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 350 pr. mnd. Ny eier kan overta abonnementet med de til enhver tid gjeldende priser og betingelser hos selskapet.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 811 780,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 922 408,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.500.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gro Malene Dalen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 2 boligseksjoner, med sameiebrøk 1/2.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Boligen har fellesområde med nabo.
Selger opplyser at det ikke foreligger vedtekter.
Kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 30.000 av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0166/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.23166

Dato

Sist oppdatert: 04. mars 2024 kl. 16:15

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.