Komplett salgsoppgave

Norefjell Ski & Spa, landsbyen, leil 5105, hus J, seksjon 47

3 700 000 kr
70 m²
3 soverom
Lys, flott og gjennomgående 4-roms hjørneleilighet med fin utsikt gjennom bebyggelsen. Kort vei til "alt" på resorten, herav meget enkel tilgang til garasjeanlegget.
Lys, flott og gjennomgående 4-roms hjørneleilighet med fin utsikt gjennom bebyggelsen. Kort vei til "alt" på resorten, herav meget enkel tilgang til garasjeanlegget.
Kart
Del
Inge Mysen
Marcus Blohm
Presenteres av
Inge Mysen og Marcus Blohm
NYHET-Lys, luftig 4-r. hjørneleil. m/super beligg.(hus J) -Solrik balkong -Høyt hevet, på bakkeplan -Garasje -Ski in/out
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  3 700 000 kr
 • Omkostninger
  93 670 kr
 • Totalpris
  3 816 670 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  72 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  70 m²
 • BRA-E (externt bruksareal)
  2 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  9 m²

  Nøkkelinfo

 • Andel fellesgjeld
  23 000 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse

Visning

Vennligst kontakt megler, tlf. 93424304
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og luftig, gjennomgående 4-roms hjørneleil. m/solrik balkong på 8 kvm. Flott utsikt i flere retninger mellom bebyggelsen. Romslig hjørnestue m/store vinduer i to himmelretninger, åpent kjk. m/int. hvitevarer, bad, wc og 3 gode soverom (8 sengepl.). Gulvvarme, gasspeis, mye privat lagring, herav to private boder. Leil. er komplett utstyrt for et godt ferieliv. Leil. er beligg. i hus J, som er hevet i terrenget. Parker bilen i oppvarmet garasje, kom inn til en varm og ren leil. med mul. for håndklær og sengetøy. Som eier har man fri adgang til hotellets fasiliteter; basseng, velvære/spa og trening. Rengjøring og vedlikehold av leil. ivaretas av hotellet. Her er det bare å nyte! Dette er perfekt for aktive mennesker som ønsker trening og velvære både inne og ute som del av feriene sine.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Norefjell Ski & Spa, landsbyen, leil 5105, hus J, seksjon 47, 3536 NORESUND
Kommunenummer 3318, gårdsnummer 203, bruksnummer 15, seksjonsnummer 47, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 70 m²
Totalt primærrom: 70 m²
Leiligheten inneholder: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og spiseplass, 3 soverom, baderom/wc og separat wc.
Eksterne, låsbare boder på til sammen ca 2,5 kvm. til privat bruk. Bodene er praktisk beliggende i leilighetens inngangsparti samt på terrassen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra byggetegninger.

Standard

Lekker, gjennomgående og solrik 4-roms hjørneleilighet med flott utsyn mellom bebyggelsen. Leiligheten har god innvendig standard og en optimalt utnyttet planløsning med flotte bruksrom, herav stor, deilig hjørnestue med store vindusarealer, stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer, flislagt bad/wc og separat wc. Interiøret er meget smakfullt. Gulvvarme i alle gulv. Gasspeis i stuen. Alt av møbler, hvitevarer, utstyr, kopper og kar medfølger handelen. Mye privat lagring. Hus J/leiligheten er sentralt plassert på resorten, og er godt hevet over gangveien nedenfor. Leiligheten føles skjermet. Svært lett aksess til det underjordiske garasjeanlegget.
Entré:
Romslig og flislagt entré med god plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Tørketrommel i egen nisje.
Stue:
Lekker, romslig hjørnestue med åpen kjøkkenløsning, gasspeis og utgang til balkongen. God plass rundt spisebordet og i sofagruppen. Store vindusflater i to himmelretninger som genererer mye lys.
Balkong/terrasse:
Balkong på 8 kvm. med morgen og dagsol. Markterrasse også i inngangspartiet.
Kjøkken:
Stilren og fullt utstyrt kjøkkeninnredning med god standard og integrerte hvitevarer fra Bosch; oppvaskmaskin, kjøl/frys, komfyr og keramisk steketopp. Stor spiseplass mot stuen, i forlengelsen av kjøkkenet. Ett av kjøkkenskapene er låsbart for privat lagring for eier.
Separat wc:
Flislagt rom med vegghengt toalett og servant.
Bad:
Pent flislagt baderom med dusjnisje, servant, vaskemaskin og vegghengt toalett.
3 Soverom:
Stort hovedsoverom med dobbeltseng og skyvedørsgarderobe. Soverom II og III er innredet med familiekøye og har plass til en person i overkøye og to
personer i underkøye. Totalt er det 8 sengeplasser i leiligheten. I hovedsoverommets skyvedørsgarderobe er det lov å sette inn et stort, låsbart skap til privat lagring for eier.
Boder/privat lagring:
Det medfølger også eksterne boder på totalt ca 2,5 kvm. til privat bruk for eier. Bodene har praktisk beliggenhet i leilighetens inngangsparti samt i tilknytning til balkongen.
Eksternt
Det medfølger rett til en biloppstillingsplass i egenbruksperiodene, ikke fast plass, i underjordisk og oppvarmet garasjeanlegg. I garasjeanlegget er det flere ladeplasser for el-bil. Fra leiligheten er det svært lett aksess til garasjeanlegget.
Utleie medfører slitasje. Feil og problemer rettes av hotellet etter hvert som det meldes inn. Midler til dette tas fra sameiets vedlikeholdsfond.

Oppvarming

Gulvvarme og gasspeis. Oppvarming er inkludert i felleskostnaden. Det er vannbåren oppvarming fra bioenergi/pellets som forsynes fra lokalt sagbruk. Hotellet har sikret seg avtale om kostnad på kun kr 1 pr. kilowatt/time ut 2023. Hotellet er p.t. i samtale med sagbruk om bærekraftige avtaler også for kommende år.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på hotellet med 3 leilighetsfløyer, parkeringshus og landsby datert 30.10.2009.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 13430, tinglyst: 12.12.2006: Festekontrakt m/vilkår, se punkt om tomt.
Dagboknr. 1012381, tinglyst 16.12.2008: Bestemmelse om utleieplikt, se punkt om diverse.
Dagboknr. 1012519, tinglyst 16.12.2008: Bruksrett til fellesarealer, se punkt om områdebeskrivelse.
Dagboknr. 1012569, tinglyst 16.12.2008: Bestemmelser om at felleskostnadene kan endres etter sameiets faktiske kostnader
I tillegg kommer tinglyst leieavtale:
Dagboknr. 143167, tinglyst 19.02.2014: Rettighetshaver, Norefjell Resort AS: Tilbakeleieavtalen til Norefjell Resort om bruk til hotell.
Det er tinglyst 4 servitutter på eiendom. Alle servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten har tilbakeleieavtale med Norefjell Resort og det er derfor ikke tillatt med privat utleie av leiligheten.
Kjøper forplikter seg til å inngå leieavtale med Norefjell Resort om tilbakeleie for bruk som hotell.

Diverse

-Innendørs på hotellet tilbys en rekke aktiviteter. Verdt å nevne er en 16 meter høy klatrevegg som kan benyttes av både små og store.
-Egen bade- og treningsavdeling. Treningsrom med apparater for styrke-, kinesis- og kondisjonstrening. Badeavdelingen har basseng god temperatur, boblebad og badstue. I ferieperioder tilbyr hotellet gruppetimer innenfor core, sirkeltrening og yoga.
-Prøv også den prisvinnende spaavdelingen med 15 behandlingsrom og en velværeavdeling med utsikt til Gaustatoppen. Her finnes både innen og utendørs basseng og boblebad. Kuldekulp og varmekulp, fotbad, 2 badstuer m.m. Bar med serving av mineralvann, øl og vin.
-Perfekt for aktive mennesker som ønsker trening og velvære både inne og ute som del av feriene sine.
-Leiligheten har tilbakeleieavtale med hotellet. Leieavtalen sikrer eier rett til rikelig egenbruk, fri tilgang til spa/velvære, trening og basseng, samtidig som leiligheten genererer inntekter i de periodene den ikke benyttes av eier. De seneste årene har inntektene leilighetseier for 4-roms Landsbyleiligheter ligget på ca kr 40.000,- til 45.000,- pr. år, kombinert med normal egenbruk. Festeavgift og felleskostnader kommer til fratrekk i denne inntekten.
Tilbakeleieavtalen med Norefjell Resort ser slik ut:
Eier kan selv benytte leiligheten i egenbruksperiodene. Egenbruksperiodene er som følger:
I perioden: 01.12 til 30.04
4 valgfrie uker
I perioden: 01.05 til 31.07
6 valgfrie uker
I perioden: 01.08 til 30.11
6 valgfrie uker
MAN ER ELLERS HJERTELIG VELKOMMEN NÅR SOM HELST UTENOM EGENBRUKSTIDEN NÅR DET ER LEDIG KAPASITET PÅ HOTELLET. DISSE OPPHOLDENE VIL KUN KOSTE UTVASKKOSTNAD (UTEN TREKK I LEIEINNTEKTEN).
I tillegg er det anledning til å endre egenbruk (UTVIDET EGENBRUK I VINTERPERIODEN) i perioden 01.12-30.04 til å være jul/nyttår, vinterferien, påskeferien og seks valgfrie helger, mot en økning av de månedlige felleskostnadene fra. kr 2.178,- til kr 3.528,- (for hele året). Beløpene kan bli endret. Fristen for å bestemme seg for utvidet egenbruk er 01.08 hvert år.
For alle leilighetene er det en tilbakeleie på 40% av netto losji-inntekter.
Tilbakeleien beregnes ut fra netto losji-inntekter for sameiet. Tilbakeleien er følgelig betinget av hotellets belegg. Videre trekkes din enhet ut fra beregningsgrunnlaget i egenbruksperioder. Dette brytes helt ned til helg/ukebasis. I praksis betyr dette at du får høyere tilbakeleie ved å velge egenbrukshelger og uker med lavt belegg. Tilbakeleieavtale med Norefjell Resort innebærer at det er begrensninger i eiers adgang til å disponere leiligheten.
Reservert egenbrukstid på leilighet 5105 for vintersesongen 2023/24:
22. desember - 1. januar
22. mars - 2. april (PÅSKEN)
VENNLIGST KONTAKT MEGLER HVIS ANDRE FERIETIDER ØNSKES.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Norefjell - Oslos nærmeste høyfjell, kun 1,5 times kjøring fra byen.
Norefjell Ski & Spa ligger 810 meter over havet på solsiden av Norefjell på Bøseter. Dette er en komplett helårsdestinasjon med høy standard og aktiviteter for alle aldre, både ute og inne. Resorten er beliggende i naturskjønne omgivelser på fjellet med frisk luft og storslåtte natur. Ski in/ski out både for langrenn og alpint. Hotellet og området rundt er bygd og opparbeidet med god infrastruktur.
Resortet ligger fredelig til på solsiden av Norefjell med en praktfull utsikt som strekker seg milevis innover i fjellheimen med blant annet Gaustatoppen ruvende i horisonten i sydlig retning.
For den turglade anbefales toppturen med merkede løyper til både Augunshaug (1341 moh) og Høgevarde (1459 moh) med fantastisk utsikt over fjellheimen. På Høgevarde finnes det også en åpen turisthytte med enkel matservering. Turene kan også gjøres til fots, på ski eller på sykkel.
Alpinanlegget som befinner seg "rett utenfor døren" har totalt 13 heiser og 28 nedfartsløyper. Terrengpark og barneområde med egen heis. Det finnes også en flombelyst aktivitetsbakke for aking og skilek, samt utendørs skøytebane. Anlegget har meget gode solforhold, og er godt skjermet for nordavind. Bakken har også Nord-Europas største fall i skibakken - hele 1010 meter. Skiutleie og skiskole i anlegget, samt tilgang til skistall og smørebod.
For langrennentusiasten finnes det et omfattende løypenett som strekker seg inn i de tre kommunene Krødsherad, Sigdal og Flå. Det finnes mer enn 200 km med løyper i nettet. og 120 km med løyper rett utenfor døren. Det er blant annet merkede løyper til både Høgevarde og Tempelseter.
Etter en lang dag i bakken/sporet kan man ta seg en tur på afterski. Dette er et skieldorado for liten og stor.
Ved Noresund ligger Norefjell Golfklubb vakkert til ved Krøderfjorden. En komplett golfbane med 18 hull, driving range, putting green og klubbhus.
Om sommeren tilbys seteraktiviteter for barna. På Bøseter, som ligger inntil hotellet, kan barna delta i seterlivet med å "hjelpe til" med blant annet mating og stell av dyr. Dette er veldig populært for barnefamilier. I tilknytning til resorten har man også volleyballbane, innsjø og fine bademuligheter.
Hotellet og området for øvrig byr på en rekke aktiviteter med spesielt gode tilbud i skoleferier. Det kan for øvrig nevnes både kanoutleie og sykkelutleie.
Alt dette kan bli ditt i vakre omgivelser på Bøseter.

Adkomst

Fra Oslo: E18 til Sandvika - E16 Ringeriksveien til Hønefoss - RV 7 til Noresund - inn på RV 192 i Noresund frem til avkjørsel Norefjell.
Fra Drammen: RV 35 over Hokksund mot Vikersund - RV 280 ved avkjøring til Vikersund - inn på RV 7 til Noresund - inn på RV 192 i Noresund frem til avkjørsel Norefjell.
Beregnet kjøretid er ca 1,5 time, avhengig av vær- og kjøreforhold.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt.
Festeavgiften for denne seksjonen utgjør kr 8.017,- pr år (trekkes fra eiers leieinntekt). Festeavgiften for hele resorten er kr 2.688.995,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert 01.01.2021. Festeavgiften kan reguleres etter konsumprisindeksen hvert femte år. Neste regulering blir 01.01.2026.
Festeavtalen har løpetid på 99 år.
Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget, men det er p.t. usikkert hvilke vilkår som da vil gjelde. Dette som følge av dom fra menneskerettighetsdomstolen. Stortinget jobber med utarbeidelse av nye lovregler. Kontakt megler for nærmere informasjon.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke. Iht. festekontrakten kan tomten ikke innløses. Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til
megler.

Parkering

Det medfølger rett til en biloppstillingsplass i egenbruksperiodene, ikke fast plass, i underjordisk og oppvarmet garasjeanlegg. Garasjen ligger praktisk og meget tett på leiligheten.
Gode muligheter for lading av el-bil i garasjeanlegget med hele 22 plasser dedikert til dette formålet. El-bil lading mot betaling til leverandøren Kople.
Ellers parkering etter gjeldende regler for området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for stikkledninger til bygningene.

Regulerings-og arealplaner

Bøseter Fjellandsby er i hovedtrekk regulert til hotell, leiligheter og fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsbestemmelser vedtatt 06.04.2006, sist endret 04.06.2009 med tilhørende kartkopi.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.178,- pr. mnd. og inkluderer: Varmt vann, fyring, strøm, internett, kabel-tv, vaktmestertjeneste, forretningsførsel, bygg- og innboforsikring, etc.
Fellesutgiftene justeres normalt årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Felleskostnader regnes opp mot leieinntekter (se Diverse). Fellesavgifter og leieinntekter avregnes kvartalsvis.
Ved. utvidet egenbruk (Addendum) øker felleskostnaden til kr 3.528,-/mnd.
Ved egenbruk betales også for utvask kr 460,- pr gang ved bruk opp til 3 døgn. Ved egenbruk fra 4 døgn og mer, betales utvask, kr 650,- pr. gang.
Sengetøy og håndklær kan leies for kr 65,- pr. person. Bestilling av sengetøy gjøres på mail gjennom Eierbooking (eier@norefjellskiogspa.no) senest kl 15:00, dagen før ankomst.
Festeavgiften utgjør kr 8.017,- pr år, sist regulert 01.01.16. Festeavgiften trekkes i tilbakeleien.
Krødsherad kommunestyre har vedtatt innføring av eiendomsskatt for alle typer eiendommer etter eiendomsskattelovens § 3a. Alle eiendommer er nå taksert. For verker og bruk som allerede har eiendomsskatt, er det foretatt en retaksering. Eiendomsskatten beregnes fra 1. januar 2017.
Eiendomsskatt utgjør kr 3.240 ,-/år på denne leiligheten.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 23 000,- pr. 22.09.2023.
Løpetid lån: 20 år, men det planlegges at det skal nedbetales på 3 år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.793.670,-.
DERSOM SAMEIET HAR FELLESGJELD
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.816.670,-.
Av dette beløpet utgjør kr 23.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristian Haraldseth

Informasjon om sameiet

Norefjell Resort består av sameiene Norefjell Resort Hotell Sameie og Norefjell Resort Landsby Sameie.
Leiligheten er tilknyttet Norefjell Resort Landsby Sameiet, med sameiebrøk 77/10806.
Sameiet består av 164 seksjoner, hvorav 161 seksjoner er leilighetsseksjoner (næringsseksjoner) tilsvarende denne leiligheten. 3 seksjoner (snr. 162-164) er seksjoner knyttet til driften av Norefjell Resort.
Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.
Vedlikeholdsfond:
5% av losjiinntektene går til vedlikehold av leilighetene i sameiet. Det betyr at det kontinuerlig tilføres kapital til dette fondet, som sikrer at leilighetene skal være i god stand til enhver tid. Se for øvrig punkt
"Merk II" lenger ned.
Merk I:
Det er på tatt opp et lån på kr 2.500.000,- til sameiets vedlikeholdsfond.
Betingelser på låneopptaket:
-Finansieringskilde: Sparebank1 Ringerike Hadeland.
-Løpetid lån: 20 år, men det planlegges at det skal nedbetales på 3 år.
-Andel gjeld for denne seksjonen: Kr 23.000,-.
-Flytende rente. 7,68% rente eff.rente, 7,45% nom.rente. Info mottatt fra hotellet den 07.08.2023.
-Renter og avdrag håndteres gjennom motregning leieinntekter og beløp seg til kr 2.352,- for kvartal 3. i 2023. Dette beløpet ble trukket i november 2023.
Det siste store vedlikeholdsprosjektet i sameiet var ny belysning i samtlige leiligheter. Dette prosjektet er ferdigstilt sommeren 2023.
Info fra hotellet den 26.07.2023:
"Kjære seksjonseier i Landsbyen
Etter en fantastisk start på sommeren med rekordvarme i juni - har det blitt en liten nedtur med været nå i juli. Men, som alle gjestene på Norefjell i sommer får vi nyte soldagene (solglimtene) og ellers ta været som det kommer.
Det ble gjort mye arbeid på og rundt hotellet før sommeren, men det er fremdeles mye vi ikke rakk og en del av dette blir gjort nå når hovedferien er over.
Noen av takene i Landsbyen har hatt litt ødelagt skifer og ødelagte snøfangere. Det var vanskelig å få noen til å fikse dette før sommeren, så vi måtte ta i mot de når de hadde anledning - som er denne og forrige uke. Men, nå blir det i alle fall gjort reparasjoner på tak.
Før sommeren tok vi ut telefonene i alle leilighetene og på hotellrommene. Disse har det vært mye feil med i tillegg til at det har vært vanskelig å få fatt i nye apparat når noen er ødelagt. Det er mer og mer vanlig at hotellrom i dag ikke har telefon og vi har derfor valgt å ta de bort fremfor å ikke kunne tilby dette overalt.
LED prosjektet:
Dette har gått fortere enn forventet. Vi hadde forventet at det kom til å pågå til langt ut på høsten, men nå nærmer vi oss slutten. Det er gjort mer eller mindre det samme i både store og små leiligheter.
• byttet lys i gang
• byttet lys på baderom (kun hovedbaderom i stor leilighet)
• byttet lys på kjøkken
• byttet lys over spisebord med dimmer
• byttet lys over sofa med dimmer
• byttet sengelamper med usb og usbc lader.

Merk II:
Informasjon fra styret.
Med bakgrunn i kostnadsnivå i samfunnet rundt oss og at det dermed også forventes generelt høyere kostnader i sameiet fremover samt at det ikke er ønskelig å ha negativ egenkapital over tid, har styret besluttet at underskuddet hentes inn med økt innbetaling. Det vil komme en redegjørelse om dette ifb med årsmøtet 8. juni.
På bakgrunn av god tilbakeleie i 1. kvartal, har Styret besluttet å ta denne innbetaling nå i forbindelse med avregning til seksjonseiere i slutten av april. Dette gjøres nå, for at økonomisk belastning skal minimeres for den enkelte seksjonseier.
Kr 1.487,- er da fratrukket eier. Tilsvarende beløp vil bli trukket også neste år.
Vedlikeholdsfond. Det er absolutt greit å nevne ifb med salg - men de 5% holder ikke til mye arbeid er jeg redd. Så det kan bli litt feil å si at det benyttes til at de skal holdes oppdatert til enhver tid - for det er nok ikke realiteten. Men, det brukes til mindre arbeid - og skal vi gjøre større arbeid som f.eks. nå med belysning evt bytte møbler osv - så er det ikke penger til det. Men, det holder til litt maling på utvendige vegger, terrasser osv - til å bytte vaskemaskiner og komfyrer osv ...»
Ift spa - så praktiseres det med at det må forhåndsbookes tid i forhold til hvor mange plasser vi har tilgjengelig - men vi har for øyeblikket tatt bort kostnaden på kr 49,-. Om den kommer tilbake vet jeg ikke enda. Vi vurderer å oppgradere spa anlegget og da er det mulig vi må gjøre noen endringer - men det vil være litt frem i tid og uansett noe som må diskuteres med sameiene.
Annet:
Hundehold:
Det er lov å ha hund på resorten.
Spa-/velværeavdelingen i 7. etasje samt basseng og treningssenter i 3. etg.:
Fri tilgang for leilighetseierne.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
FORBEHOLD LEILIGHETER NOREFJELL SKI & SPA:
I forbindelse med endret Avhendingslov som innføres 01.01.2022, så ønsker vi å presisere følgende forbehold på Norefjell Ski & Spa:
-Seksjonseierne har vedlikeholdsavtale med hotellet med hotellet både utvendig og innvendig. Se vedlegg prospekt.
-5% av hotellets løpende losjiinntekter går til vedlikeholdsfond (på de to sameiene; Hotellet og Landsbyen), som naturligvis håndterer løpende vedlikeholdsbehov.
-Hotellet har klare retningslinjer for hvordan det skal se ut i leilighetene. Det skal være et felles preg. Det er ikke lov å pusse opp selv.
-Som leilighetseier melder man fra vedr. ønsket vedlikehold, mangler m.v. Reparasjoner, utskiftninger m.v. blir utført fortløpende. Hotellet bestemmer hva som skal gjøres og når det skal gjøres. Det er et mål at leilighetene/hotellrommene skal se best mulig ut til enhver tid, da innenfor de økonomiske rammer og prioriteringer som vedlikeholdsfondet tilbyr.
-I praksis betyr dette at selger/leilighetseier ikke kan styre den standardsituasjonen som leiligheten befinner seg i.
-Denne ordningen må også ny eier innordne seg etter, og samtidig akseptere at leilighetene/rommene til enhver tid er i bruk og at slitasje inntreffer.
-Vedr. arealoppmåling leilighetene/balkongene/terrassene.
Alle standardleilighetene med balkonger og terrasser på resorten er kontrollmålt av takstmann Jørn Halvorsen. Dette er en standardleilighet med standardbalkong/terrasse.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 52-0060/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR52.2360

Dato

Sist oppdatert: 24. juni 2024 kl. 11:13

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vennligst kontakt megler, tlf. 93424304
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.