Komplett salgsoppgave

Vestliveien 51

3 450 000 kr
55 m²
1 soverom
Velkommen til Vestliveien 51!
Velkommen til Vestliveien 51!
Kart
Del
Christian Bolstad
Presenteres av
Christian Bolstad
Åros
Koselig enebolig med alt på ett plan- Stor og usjenert hage- Utsikt til Oslofjorden - Carport

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 450 000 kr
 • Omkostninger
  86 250 kr
 • Totalpris
  3 536 250 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1957
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  55 m²
 • Bruksareal
  55 m²
 • Tomteareal
  1 107,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Vestliveien 51!
Koselig liten enebolig beliggende i Åros med sjarmerende hage og en solrik, usjenert tomt. God planløsning med alt på ett plan. Boligen har behov for modernisering. Store vinduer i spisestuen som sikrer godt med naturlig belysning og fin utsikt. I stuen har du en åpen peis som gir fra seg godt med varme på kalde dager. Det er to isolerte uthus som er innredet som soverom med innlagt strøm. Byggene er ikke byggemeldt samt rom ikke godkjent for varig opphold. Fra boligen er det kort gangavstand til Åros sentrum med diverse forretninger, matbutikk og serveringssted. Bussforbindelser retning Asker/Oslo og Drammen fra sentrum.
- Carport med plass til en bil
- Gode solforhold
- Kort vei til Åros sentrum og Oslofjorden
- Behov for modernisering
- 2 uthus og boder

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vestliveien 51, 3474 ÅROS
Kommunenummer 3203, gårdsnummer 251, bruksnummer 362, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 55 kvm
Totalt primærrom: 55 kvm
Primærrom:
1. etasje 55 kvm: Entré, bad, kjøkken, stue og soverom
Følgende er ikke målverdige arealer og derfor ikke medregnet i areraloppsettet:
-Spisestue og kjeller i boligen på grunn av takhøyde under 1,90 meter.
- Frittstående utebod på ca. 4 kvm på grunn av takhøyde under 1,90 meter.
- Bod mot syd i store uthuset på grunn av takhøyde under 1,90 meter.
- Carport på ca. 28 kvm regnes ikke som måleverdig areal og er derfor ikke medregnet i arealoppsettet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.09.2023 utført av Anticimex v/Jon Simonsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Uthusene er ikke byggemeldt og er ikke godkjent til varig opphold. Selger har i ca. 1996/1997 bygget på en del av eksisterende soverom. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Se punkt under ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjon, lettbetong og stedvis lettklinkerblokker. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Vinduer i 2-lags glass. Yttertaket har saltaksform og tekket med stålplater. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på punktene under som har fått tilstandsgrad 3:
- kjeller: overflater vegger og gulv grunnet spor etter treskadeinnsekter i trevegger og svill mellom kjeller og krypkjeller med påviste skader i konstruksjon. Gulv grunnet synlig vann på deler av gulvet som må stoppes.
- Kjellerdelen har enkelte vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Slik konstruksjon betraktes som risikokonstruksjon grunnet eks. fukt-/kondensproblematikk. Det er observert større symptomer/ skader på synlige veggplater som tilsier at skader ikke kan utelukkes.
- Avløpsrør da lufteledning ikke er lokalisert og derfor ikke kan verifiseres at denne er ført ut til det fri.
- Det er påvist råteskade i stuevindu mot nord.
- Drenering: Hulltaking er ikke utført fordi utforede vegger har omfattende fuktskjolder/merker.
- Ikke etablert rekkverk på toppen av støttemur på de deler som er mer enn 50 cm over bakken.
- Forstøtningsmur langs adkomststi fra parkering med store sprekker og skjevsetninger.
- Carport grunnet synlig sprekk i grunnmur samt stedvis synlige skjevheter i byggets konstruksjoner.
Se utfyllende tekst i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på punktene under som har fått tilstandsgrad 2:
- På badet grunnet alder og usikker restlevetid.
- Kjøkkenet grunnet alder på vannrør og gulvet da det er stedvis knirk, sprekker samt svikt.
- Himlingen i øvrige rom grunnet stedvise nedbøyninger/skjevheter.
- Himling i kjeller grunnet stedvis forhøyede fuktverdier både i kjeller og i krypkjeller/jordkjeller. Krypkjeller/jordkjeller og kjellerdel bærer preg av høy fuktighet.
- Loftet grunnet svært redusert tilkomst for inspeksjon av uinnredet loft.
- Etasjeskiller grunnet skjevheter er registrert.
- Varmtvannsbereder grunnet alder og usikker restlevetid.
- Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid.
- Radon da nåværende eier er det utført målinger i boligen uten at det kan angis mere konkret årstall på dette. Det foreligger forøvrig ingen dokumentasjon på disse målingene.
- Yttervegger da vindskier bærer stedvis preg av slitasje. Vindus og døromramminger har stedvise symptomer på slitasje og elde. Det er usikkert om panelet er montert med tilstrekkelig lufting.
- Nåværende eier opplyser om at tilbygget del mot syd er utført som egeninnsats av tidligere samboer. Det foreligger ingen sikre dokumentasjoner på utførelse, dette med den risikoen det innebærer.
- Ytterdør grunnet alder på døren til kjeller og at den bærer preg av slitasje.
- Yttertak grunnet alder og slitasje på tekkningen, murpuss på skorstein har synlig slitasje, takkonstruksjonen er stedvis lukket og stedvis skjult, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims.
- På Beslag, renner, nedløp og snøfangere grunnet stedvis manglende takrenner og nedløp på boligens østside. Takrenner og nedløp i plastmateriale har en alder og tilstand som tilsier usikker restlevetid. Øvrige beslag bærer stedvis preg av alder og slitasje, noe som tilsier usikker restlevetid. På taket ved nedgang til kjeller er det ikke nedløp etablert.
- Østvendt terrassen grunnet alder og slitasje. Rekkverkshøyde er under 1,0 meter og avviker fra dagens byggteknisk forskrift. Det er også skjevheter i konstruksjonen.
- Frittliggende sydøstvendt terrasse grunnet alder, slitasje og skjevheter.
- Uteplassen ved entre da det er registert stedvise skjevheter/setninger i hellene.
- Vestvendt overbygget markterrasse da det er registrert skjevheter.
- Drenering grunnet alder og takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Kjelleren og krypkjeller/jordkjeller bærer preg av at dreneringen kan ha funksjonssvikt.
- Forstøtningsmurer grunnet stedvise sprekker og skader påvist.
- Utvendige vann- og avløpsledninger grunnet alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på stikkledning for vann med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet.
- På det lille annekset grunnet stedvise skjevheter observert, takrenner er ikke etablert, samt takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført.
- Store annekset grunnet stedvis merkbare skjevheter observert både på selve annekset og på terrassen. Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Krypekjelleren/blindkjelleren har ingen inspeksjonsmulighet
- Utvendig bod grunnet behov for vedlikehold.
Se utfyllende tekst i rapporten.
Selger opplyser i sitt egenerklæringsskjema følgende:
- Har hatt mus i kjeller det er nå fikset for 3år siden.

Standard

Stue:
Romslig stue med en delvis åpen løsning med både spisestue og kjøkken. Det er god plass med både sofagruppe og tv-møblement. Åpen peis som gir en lun og god atmosfære på kalde dager. I spisestuen er det plass til stort spisebord. Det er også store vindusflater som sikrer god med naturlig lys. Fra spisestuen har du en fin utsikt over Oslofjorden. Det er Laminat på gulvet, panelplater og malte panelplater på vegger, samt malte plater i himlingen.
Kjøkken:
Kjøkken med profilerte fronter fra ca. år 1996/1997. Det er innredet med overskap, underskap, laminatbenkeplate med nedfelt oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri, fliser på vegg over koketopp og oppvaskkum, nisje for frittstående kjøleskap og frittstående oppvaskmaskin, integrert stekeovn og nedfelt keramisk koketopp. Ventilator med avtrekk. Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. Gulvflater belagt med laminat, panelplater på vegger og malte flater i himlingen.
Bad:
Flislagt bad fra 1996/1997 med gulvvarme. Avtrekk via elektrisk avtrekksvifte i yttervegg. Det er innredet med frittstående badekar med veggmontert to-greps blandebatteri tilkoblet hånddusj, dusjhjørne med dusjvegger i glass og veggmontert to-greps blandebatteri tilkoblet hånddusj, innredning med hvite profilerte fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri, gulvmontert toalett og opplegg for vaskemaskin. Avtrekk via elektrisk avtrekksvifte i yttervegg. Selger opplyser om at toalett er fra år 2018, dusjvegger fra år 2021, samt blandebatteri i dusj og på servant fra ca. år 2021.
Soverom:
I hovedhuset er det et romslig soverom med plass til en dobbeltseng og garderobeskap. Det er også flere soveplasser i begge uthusene. Uthusene er ikke byggemeldt og er ikke godkjent til varig opphold.
Terrasse:
Eiendommen har flere fine uteområder. Frittliggende østvendt terrasse på ca. 11 kvm med uteboden. Frittliggende sydøstvendt terrasse på ca. 15 kvm. Levegg i tre på deler av terrassen. Begge er oppført i trekonstruksjon og med gulvbord i impregnerte trematerialer. Ved entre er det en delvis overbygget sydvestvendt uteplass på ca. 20 kvm. Uteplassen er belagt med betongheller. Vestvendt overbygget markterrasse på ca. 4 kvm. Terrassen er belagt med gulvbord i impregnerte trematerialer. Vegger på tre sider i trekonstruksjon med stående trekledning, og med stedvise glassfelter.
Uthus:
Stort uthus består av et rom innredet som soverom og to boder. I tillegg er det også en utvendig bod. Lille uthuset består av ett rom innredet som soverom. Begge uthusene har innlagt strøm og er isolerte i følge selger.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektriske varmekabler i entré og på bad, samt peis i stuen. Ellers elektrisk med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca 1957.
Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført. 
Selger har i 2016 bygget på en del av eksisterende soverom. Dette er ikke byggemeldt eller godkjent hos kommunen. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det foreligger ingen tegninger eller dokumentasjon på uthusene eller carport. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over byggenes lovlighet.
Innredning av bygningene til bruk for varig opphold er av overnevnte grunn da heller ikke godkjent av kommunen.
Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og/eller at byggene må fjernes. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. 
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 401717, tinglyst 03.06.1954, type heftelse: Fradelingsdokument
Denne eiendommen er fradelt fra gnr 51, bnr 3.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 
Eiendommen har tinglyst veirett på gnr 251, bnr 1 og 753. Rettigheten er tinglyst på gnr 251 bnr 362, dagboknr 401915, tinglyst 18.06.1954.
Det er også tinglyst rett til båt/bryggeplass i Åroselven på samme servitutten. Båtplass er dog ikke benyttet av selger og eier har således ingen kjennskap til denne og hvorvidt den eksisterer eller ikke.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger flott til med meget gode solforhold og fin utsikt. Usjenert tomt med grønn og fin hage for beplantning av trær, blomster og frukter. Få minutters gange til diverse forretninger og serveringssted i Åros sentrum. Gangavstand til sjøen med flotte bade- og fiskemuligheter. Nytt oppvekstsenter med barnehage og barneskole i umiddelbar nærhet. Flotte tur og friluftsområdet i nærmiljøet, både langs kysten og i mark. Idrettsmiljø i NÅIF IL.
Sentrumsgården i Åros inneholder: Legesenter, tannlege, fysioterapi, apotek, frisør, Rema 1000 og cafe. Åroselva renner forbi sentrum og er enn populær elv for laksefiske.
5 minutter med bil til Sætre sentrum hvor man finner et hyggelig uteliv med blant annet serveringssteder, cafe, apotek, matforretninger, vinmonopol og bank. Det er yrende liv i sommerstid med aktivt båt- og badeliv og sommerferge til Håøya, Oscarsborg og Drøbak. Det er også flotte turområder sommer som vinter med oppkjørte skiløyper vinterstid og kyststi på sommeren.
Gode bussforbindelser med bla. ekspressavganger retninger Oslo/Drammen fra Åros sentrum kun noen minutters gange fra eiendommen. 10 minutter med bil til Røyken togstasjon, noe lenger til Slemmestad brygge og hurtigbåt til Aker brygge Oslo

Adkomst

Veibeskrivelse Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Frydenlund barneskole og Røyken ungdomsskole. Kort vei til diverse private og offentlige barnehager.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/barnehager.

Beskrivelse av tomt

Asfaltert gårdsplass foran carport med biloppstillingsplasser. Skrånende tomt med gressplen og diverse beplantning. I tillegg er det en frittstående carport, to anneks, en utebod og tre frittliggende terrasser på eiendommen.

Parkering

I egen carport på 28 kvm ellers på gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til 30 kvm kjørevei og 1.078 kvm boliger i henhold til reguleringsplan Frøtvedt felt 2.2 vedtatt 23.03.1992.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 9.471,- for 2022. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Eiendommen har vannmåler så kommunale avgifter vil variere etter forbruk.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 29.473,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.000,-.
Boligen er tilknyttet et privat veilag hvor årlig kostnad er på 2.000,-. Dekker brøyting, strøing og vedlikehold.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av tv og internett og har en avgift på kr 1.050,- i mnd. Tv-tuner/dekoder kan medfølge.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 882.901,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 3 178 443,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.537.420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Liv Jorunn Wang-Johannessen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 50.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 16-0113/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røyken
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR16.23113

Dato

Sist oppdatert: 14. februar 2024 kl. 10:42

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.