Komplett salgsoppgave

Bjørkøya 355

6 700 000 kr
106 m²
4 soverom
Fasade med hage illustrasjon
Fasade med hage illustrasjon
Langesundsfjorden - Bjørkøya
Funkis under oppføring - nydelig sjøutsikt, gode solforhold og bryggeplass. Kom til dekket bord og nyt sommeren!

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  6 700 000 kr
 • Omkostninger
  48 842 kr
 • Totalpris
  6 748 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2022
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  106 m²
 • Bruksareal
  106 m²
 • Tomteareal
  971 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje C

Visning

Visning i pinsen kan avtales med megler.
Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Helt ny hytte, klar til bruk
- Tinglyst rett til 3 meter båtplass
- Høy standard
- Gode solforhold og flott sjøutsikt
- Familievennlig, flotte sandstrender, lekeplasser og turstier
- Integrerte hvitevarer på kjøkken
- Kun dokument avgift av tomteverdi
-Garantier fra utbygger følger eiendommen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bjørkøya 355, 3950 BREVIK
Kommunenummer 3806, gårdsnummer 32, bruksnummer 133, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 106 kvm
Totalt primærrom: 106 kvm
Primærrom:
1. etasje 106 kvm: Gang, kjøkken/stue, 4 soverom, bad og vaskerom.
I tillegg kommer bod med utvendig adkomst på 4,28 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra byggetegninger fra BB-Bygg AS, datert 14.10.2021.
Måleverdig plantegning og byggetillatelse kan fås på henvendelser til megler.

Byggemåte

Boligen er under oppføring og forventes ferdigstilt 01.07.2022. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Grunnarbeider på tomta er utført av Bjørkøya Utvikling AS orgnr. 990330077, selve hytta bygges av BB-Bygg Stathelle AS, orgnr. 994486195. Det er BB-Bygg Stathelle AS og Jørn Pettersen (daglig leder) som stiller garantiforpliktelser som selvskyldnerkausjonister, iht. bustadoppføringslovas bestemmelser. Kjøper overtar garantiene ved overtagelsen. Garantibestemmelsene innebærer blant annet:
-det avholdes ett års befaring ca ett år etter overtagelsen.
-Garantiperiode er 5 år etter overtagelsen.
-Det stilles selvskyldnergaranti for 5% av beløpet selger har betalt for hytta, i 5 år etter overtagelsen.
BB-Bygg Stathelle AS, garanterer at leveransen er i henhold til lover og relevante forskrifter, og vil besørge ferdigattest fra Porsgrunn kommune i forbindelse med overtagelsen.
Elektroarbeider utføres av El-service Grenland AS og rørleggerarbeider utføres av Telerør AS.
Det leveres elektropunkter iht. NEK 400/2014.
Bygningen er oppført på støpt betongsåle i 36x148 mm bindingsverk, vindtetting og utlektet ytterkledning med liggende spaltekledning. Vegger er isolert med 200 mm. mineralull. Yttertaket er flatt med fall med 250 mm. isolasjon og tekket med helsveiset pvc duk. Vinduer og dører i pvc med 2-lags isolerglass.

Standard

Arkitekttegnet funkis i L-form, med store vindusflater mot sjøutsikten. Boligen får iht. leveransebeskrivelsen en meget høy standard, her kommer du til dekket bord. Delikate material og fargevalg, samt god planløsning, gjør at du kan slappe av og nyte hyttelivet, hele året om du vil. Alt er lett tilgjengelig på ett plan, grensene mellom ute og inne viskes ut med to store skyvedører fra stua og ut på terrassen, samt utgang fra hovedsoverommet til terrassen. En takhøyde på nesten 3 meter i stue og kjøkkendelen bidrar til det luftige uttrykket. Hytta leveres med varmekabler på bad, vaskerom, kjøkken og stue samt lekker innbygget peisovn med sort stålpipe. Det er flislagt inngangsparti, vaskerom og bad. Baderomsflisene er store i 50x50 og veggfliser i 100x50. Bakvegg i dusj blir flislagt med mosaikk flis. Øvrige gulv i oppholdsrom har hvitoljet en stavs eikeparkett. Vegger er malt i lyse farger. Kjøkkeninnredningen har hvitmalte fronter med innslag av eikefinér, med overskap som går helt opp til himlingen. Benkeplate i massiv hvitoljet eik tilpasset fargen på gulvet. En stor kjøkkenøy 120x180 skiller sonene i det store allrommet. Innredningen er utstyrt med ventilator, integrert oppvaskmaskin, komfyr, induksjonstopp og kombi kjøl- og fryseskap. Badet er utstyrt med vask og speilskap på 80 cm. med sorte håndtak og tilsvarende høyskap. Vegghengt toalett med innebygget cisterne. Dusjnisje med glassvegg og sort dusjsett med hånd- og takdusj. Vaskerom med flislagt gulv og innredning med vask. Ekspress varmtvannsbereder i skap under benk. 2 soverom har plass til dobbeltseng og to mindre soverom med plass til 120x200 eller mindre, alternativt køyesenger. Utgang til terrasse fra hovedsoverommet. På badet, i gang, stue og på soverom er det innfelte spotter med dimmebryter.

Oppvarming

Innebygget peisovn fra Contura med sort stålpipe i stua og varmekabler i gang, på bad og i vaskerom. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Utbygger BB-Bygg Stathelle AS rekvirerer denne.
Kjøper aksepterer imidlertid at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at avtalte utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår avtalte utomhusarbeider.
Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeid. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.
Det foreligger byggetillatelse på hytta, datert 15.11.2021

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Eiendommen har tinglyst rett til adkomst og parkering for en bil etter nærmere anvisning på gnr. 32 og bnr. 1 i Porsgrunn kommune, samt pliktig medlemskap i Bjørkøya Velforening og Bjørkøya og Siktesøya Vann- og avløpslag. Eiendommen har også rett til 3 meter båtplass i bryggeanlegg i SA1 på gnr. 32 og bnr. 1 i Porsgrunn kommune. Dagboknr. 3155596, tinglyst 09.10.2020.
Det er tinglyst mange servitutter på eiendommen som følge av at det utskilt mange tomter fra hovedbruket. Alle servitutter følger på alle eiendommer, selv om de ikke nødvendigvis har betydning for denne eiendommen. Følgende servitutter listet nedenfor kan antas å ha betydning for kjøpers bruk:
Dagboknr. 500959, tinglyst 08.06.1949, type heftelse: Erklæring/avtale. Skiensfjordens kommunale kraftselskap (Skagerak Energi) har bestemmelser om stolper/transformatorkiosk/ledninger.
Dagboknr. 6159, tinglyst 02.06.1975, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse og byggeforbud på nærmere angitt avstand.
Dagboknr. 2269, tinglyst 07.02.1985, type heftelse: Erklæring/avtale. Skiensfjordens kommunale kraftselskap (Skagerak Energi) gis rett til 11 KV avgrensingslinje.
Dagboknr. 22853, tinglyst 05.12.1985, type heftelse: Erklæring/avtale. Skiensfjordens kommunale kraftselskap (Skagerak Energi) har bestemmelser om stolper/transformatorkiosk/ledninger.
Dagboknr. 12345, tinglyst 13.07.1987, type heftelse: Erklæring/avtale. Skiensfjordens kommunale kraftselskap (Skagerak Energi) gis rett til høyspenningsanlegg.
Dagboknr. 11525, tinglyst 10.07.2006, type heftelse: Best. om adkomstrett. Kan ikke slettes uten samtykke fra Porsgrunn kommune Plan og Byggesak.
Dagboknr. 270354, tinglyst 17.04.2009, type heftelse: Jordskifte. Sak: 0800-2007-0020 RISØYA plantefredningsområde.
De øvrige servituttene som står i grunnboken men som ikke er tatt med på listen omhandler: Tinglyste rettigheter for andre tomter og hytter i forhold til veirett, båtplass, parkeringsplass og lignende. Alle servituttene vil følge eiendommen.
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Diverse

Ved rask avgjørelse kan det være muligheter for å påvirke fargevalg innvendig.
Illustrasjoner er kun ment som illustrasjoner. Det vil være leveransebeskrivelsen som gjelder i forhold til hva som blir levert.
Det samme gjelder illustrasjoner for oppsett på kjøkken og vaskerom m.m.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Bjørkøya er ca. 1.400 mål og ligger midt i Langesundsfjorden, mellom Brevik og Langesund. Øya har i senere år blitt rustet opp, sandstrender er ryddet og turstier er etablert. Det er også opparbeidet nye friarealer. Det er samtidig blitt bygget mange nye hytter på øya. Denne tomta og ligger i område "nord". Den ligger høyt og fritt med med fin utsikt utover sjøen, med nærhet til naturen. Her er det meget gode solforhold og det er kort avstand til sjøen med båtplass i felles bryggeanlegg med faste båtplasser, gjestebrygge og badeplass. Det er også gjestebrygger og sommeråpen restaurant på øya (https://www.bjorkoyamatogbar.no). Kjente sommersteder som Brevik, Helgeroa og Langesund med herlige sommerkonserter på Wrightegaarden ligger kun en kort båttur unna. Reiser du litt lenger så er Jomfruland, Kragerø og Stavern innen rekkevidde.

Adkomst

Med båt fra Stathelle, Langesund, Brevik eller andre fastlandsforbindelser i området. Øya har også bilfergeforbindelse. Fergen går i rute fra Brevik og rundt til de største øyene i fjorden og har flere anløp om sommeren. Den korresponderer også med ferge til øyer litt lenger ute i fjorden, noe som gir mulighet for såkalt øyhopping. Det er også fergeanløp til øya vinterstid. Rutetider og informasjon finnes på www.fergene.no.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt som ligger solrikt til med flott sjøutsikt, nest øverst på tomtefeltet. Flotte plenarealer, sandvolleyball, strand og lekeplass i umiddelbar nærhet. Stor terrasse oppføres og leveres ferdigstilt sammen med nøkkelferdig hytte. Øvrige uteomhusarbeider ferdigstilles ikke og kan opparbeides etter eget ønske.

Parkering

Eiendommen har rett til parkering på områdets felles biloppstillingsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen har tinglyst adkomst og en unummerert parkeringsplass på felles biloppstillingsplass P2 i henhold til reguleringsplan. Biloppstillingsplassen ligger rett nord for eiendommen. Det er generelt kjøreforbud på Bjørkøya. Det tillates kjøring til eiendommen for av- og pålessing. Det skal opparbeides maks 1 biloppstillingsplass pr. nye hytte.
Eiendommen blir tilknyttet det kommunale ledningsnettet via private stikkledninger.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsplan datert 07.06.2011, revidert 03.02.2021, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 29.06.2012, revidert 03.02.2021. Tomten ligger i område F8 i henhold til reguleringsplan.
Område Nord er under utvikling og noe byggeaktivitet må påregnes fremover. Utvikler har en nøyaktig plan ift. plassering på tomtene, og de har sammen med arkitekt satt en absolutt byggegrense mot øst på alle tomter, for å sikre at alle skal få noe sjøutsikt.

Økonomi

Kommunale utgifter

De kommunale avgiftene er ikke fastsatt da hytta ikke er ferdigstilt og aldri tatt i bruk. I de kommunale avgiftene inngår vanligvis gebyr for vann, avløp, hytterenovasjon og eiendomsskatt. I tillegg kan de komme gebyr for feiing av piper på fritidseiendom.
Eksempelvis har tilsvarende hytter på Bjørkøya har hatt rundt kr. 15.000,- i kommunale avgifter årlig.
De kommunale avgiftene for 2022 fordeler seg på følgende måte:
Vann, fast pr. år kr. 1.500,-.
Vann, forbruksgebyr pr. m3 kr. 19,-.
Avløp, fast pr. år kr. 2.000,-.
Avløp, forbruksgebyr pr. m3 kr. 31,-.
Feiegebyr pr. pipe pr. år kr. 325,-.
Tilsyn fyringsanlegg pr. år kr. 325,-.
Hytterenovasjon pr. år kr. 1.438,-.
Eiendomsskatt, se eget punkt.
Årlig forbruk vil variere utfra bruk og antall personer. Ved hytterenovasjon tømmes beholdere kun i sommerhalvåret. Ta kontakt med Porsgrunn kommune for mer informasjon om de kommunale avgiftene.
Årlig avgift for medlemskap i BSVA er kr. 2.500,- for 2022. Eiendommen er meldt inn i Bjørkøya og Siktesøya Vann og Avløpslag (BSVA). Som kjøper plikter du å være medlem i BSVA. Årlige avgifter for medlemskap i BSVA begynner å påløpe når eiendommen tar vann i bruk. Årsavgiften kan reguleres.
Årlig felleskostnad for bryggeanlegget i 2022 er kr. 400,- pr breddemeter. I felleskostnaden inngår andel av strøm og vann til bryggeanlegget, forsikring av anlegget, ettersyn og vedlikehold. Som eier av båtplass må du være medlem i bryggeforeningen. Denne hytta har tinglyst rett til 3 meter båtplass. Plass nr. 97.
Det vil bli opprettet et veilag på Bjørkøya. Alle eiendommer som har veirett må være medlem av veilaget. Årlig avgift er foreløpig ikke fastsatt.
Det er pliktig medlemskap i Bjørkøya velforening. som skal eie og drifte bryggeanlegget, samt evt. velforening/sameie som skal drifte og vedlikeholde fellesarealer og veier i områdene som Bjørkøya Utvikling AS (BUAS) bygger ut.
Internett er tilgjengelig kun via mobile løsninger og TV via Riks-TV eller parabol.
Kjøper må selv tegne fullverdiforsikring og innboforsikring for fremtidig hytte.

Formuesverdi

Da fritidsboligen selges før den er tatt i bruk av selger er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på fritidsboliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2022 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Tomtekostnad er stipulert til kr. 1.900.000,-. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.748.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sheila Gorudvollen og Kai-Henning Olsen

Overtakelse

Forventet ferdigstillelse er 1. juli. Overtagelse kan skje etter denne datoen med forbehold om uforutsette forsinkelser fra bygningsfirma.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Kjøper må sette seg inn i selgers egenerklæring samt salgsoppgaven før bud inngis. Eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen er en nyoppført fritidsbolig som selges innen 6 måneder etter fullføring. Boligen selges etter avhendingslovens bestemmelser. Dersom boligen selges til forbruker stiller selger garanti jf. avhendingslova §2-11 jf. buofl. §12.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, leveransebeskrivelse og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæring og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres Interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 28-0029/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR28.2229

Dato

Sist oppdatert: 31. mai 2022 kl. 15:38

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Visning i pinsen kan avtales med megler.
Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.