Komplett salgsoppgave

Vormvikstubben 53

3 450 000 kr
60 m²
1 soverom
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Vormvikstubben 53
Leiligheten ligger i 4. etasje med overbygd balkong og gode solforhold.
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Vormvikstubben 53
Leiligheten ligger i 4. etasje med overbygd balkong og gode solforhold.
Kart
Del
Emilio de Paoli Dunne
Presenteres av
Emilio de Paoli Dunne
Eidsvoll
Stor, nyere (2020) og attraktiv 2-R eierleilighet i 4 etasje | Garasje og bod | Solrik og overbygd balkong på 12 m² |

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 450 000 kr
 • Omkostninger
  87 420 kr
 • Totalpris
  3 537 420 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2020
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  60 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 330 kr
 • Energimerke
  Rød B

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten har en rolig og tilbaketrukket beliggenhet - attraktivt område med kort vei til mye.
Stor og gjennomgående 2-roms eierleilighet i 4. etasje med store, gode rom og gjennomgående god standard. Leiligheten sto ferdigstilt i 2020 og har lite bruksslitasje - her kan du flytte rett inn uten å tenke på oppussing.
Moderne og romslig leilighet med god planløsning som utnytter plassen godt og med mange gode løsninger. Gjennomgående leilighet med store vindusflater i stuen som slipper inn rikelig med naturlig lys og bidrar til en god romfølelse. Fra stuen er det direkte utgang til en overbygd og solrik balkong på ca. 12 kvm. med plass til grill og sittegruppe - et ypperlig sted å tilbringe late sommerdager.
Parkering i garasje og kjellerbod på ca. 7 kvm.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vormvikstubben 53, 2080 EIDSVOLL
Kommunenummer 3240, gårdsnummer 17, bruksnummer 396, seksjonsnummer 20, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3240, gårdsnummer 17, bruksnummer 404, ideell andel 1/30

Innhold

Totalt bruksareal: 65 kvm
Totalt primærrom: 60 kvm
Bruksareal:
Eierleilighet 65 kvm
Primærrom:
4. etasje 60 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom
Sekundærrom:
4. etasje 5 kvm: Bod
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 7 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.05.2023 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong og tre. Leilighetsbygg over 7 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner samt skillende dekker av betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med trepanel og malte og pussede overflater. Flatt yttertak utvendig tekket med takpapp/membran. Takkonstruksjonen er ikke besiktiget.
Bygget er oppført i 2020 og leiligheten har gjennomgående tilstandsgrad 1 (TG1)
Følgende er ikke vurdert av takstmann og satt til TGIU:
- Hulltaking på bad. Ikke foretatt.
- Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Badet selges med våtromsbevis fra IF. Ta kontakt med selger for vilkår.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema:
- Noe kondens på vegg i garasjekjeller, dette skal nå være i orden.
- Sameiet har en pågående felles reklamasjonssak vedrørende gulvvarme, balkongglass og noen andre små saker. For denne leiligheten bekrefter entreprenør at balkongglassene er under produksjon og gulvvarme i denne leiligheten er lovet utbedret før overtagelse. Foreligger skriftlig fra entrepenør.
- Felleskostnader øker til ca 3 300kr 1.juli 2023.
- Engangstilfelle av mus på balkong i en annen etasje. sameiet har nå en avtale med ekstern leverandør av skadedyrkontroll.

Standard

Stor og gjennomgående 2-roms eierleilighet i 4. etasje med store, gode rom og gjennomgående god standard. Leiligheten sto ferdigstilt i 2020 og har lite bruksslitasje - her kan du flytte rett inn uten å tenke på oppussing.
Moderne og romslig leilighet med god planløsning som utnytter plassen godt og med mange gode løsninger. Gjennomgående leilighet med store vindusflater i stuen som slipper inn rikelig med naturlig lys og bidrar til en god romfølelse. Fra stuen er det direkte utgang til en overbygd og solrik balkong på ca. 12 kvm. med plass til grill og sittegruppe - et ypperlig sted å tilbringe late sommerdager.
Kjøkken:
Praktisk og moderne kjøkken i delvis åpen kjøkken- og stueløsning, leilighetens store samlingspunkt er en kombinert stue- og kjøkkenløsning med store vindusflater og god romfølelse. Kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter, benkeplater av laminat og nedfelt oppvaskkum med ettgreps armatur. Integrert komfyr med nedfelt induksjonstopp. Frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Mekanisk kjøkkenventilator. Komfyrvakt. Automatisk vannstoppventil.
Bad:
Bad med god plassering i boligen. Moderne og delikat bad med flislagt gulv med elektrisk gulvvarme og flislagte vegger. Dusjnisje med dusjarmatur og innfellbare glassdører og vegghengt klosett. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur, samt speilskap over servant. . Opplegg for vaskemaskin. Malt himlingflate med downlights.. Avtrekksventil i himling.

Løsøre og tilbehør

Følgende medfølger ikke boligen ved salg: Vaskemaskin og microbølgeovn.
Følgende kan medfølge: Kjøleskap og oppvaskmaskin.
Vi viser for øvrig til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligeheten blir oppvarmet med fjernvarme og elektrisk fyring. Det er vannbåren gulvvarme i entré, stue, kjøkken og soverom. Varmekabler i gulv på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 08.09.2020. 
Tillatelsen er gitt på vilkår av at gjenstående arbeider utføres før ferdigattest kan søkes og utstedes:
- Isolering garasjehimling.
- Uavhengig kontroll for bygningsfysikk UTF innregulering ventilasjonsanlegg.
- Brannalarmanlegget er nå kablet, montert og koblet i all hovedsak, kun noe komplettering gjenstår.
- Idriftsettelse før 01.09.2020.
Det er uklart om dette er utført. Sameiet overtar ansvaret for dette.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 298002, tinglyst 08.01.2018, type heftelse: Bestemmelse om jordkabel/jordkabelanlegg. Bestemmelser om nedgraving av kabelanlegg. Rettigheten gjelder også fremtidige parseller og enheter av avgivers eiendom.
Dagboknr 3077198, tinglyst 29.04.2020, type heftelse: Erklæring/avtale. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vedlikehold. Gjensidig rett til utbygging/oppføring, reparasjoner og vedlikehold. Bestemmelse om vann/kloakk. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.
Seksjonen har en ideell andel på 1/30 i et realsameie med gnr. 17, bnr. 404. (Fellesareal for sameiet).
Realsameiet har 13 tinglyste servitutter, inkludert de to som hefter i sameiets eiendom. Øvrige servitutter omhandler eldre heftelser for bestemmelse om veg, adkomstrett, elektriske kraftlinjer og jordskifte samt nyere heftelser som bestemmelse om vannrett, kloakkledning, vannledning, veg og nettstasjon.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
Seksjonseiere har plikt til å melde fra til styret ved utleie av leilighet.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en rolig og tilbaketrukket beliggenhet - attraktivt område med kort vei til mye. Gangavstand til Sundet, nærhet til skoler og barnehager, offentlig kommunikasjon og et godt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.
Fra eiendommen er det kort vei til Eidsvoll sentrum med kommuneadministrasjon og de fleste service- og kulturtilbud. Kort kjøretur til Amfi-senteret åpnet våren 2014 og er et moderne senter med et rikt og godt utvalg av handlemuligheter og serveringsteder. Kort vei til Jessheim med alt av bymessige fasiliteter og servicetilbud.
God offentlig kommunikasjon fra Eidsvoll togstasjonen med avgang tre ganger i timen med reisetid inn til hovedstaden og Gardermoen på henholdsvis 35. min og 10. min. Perfekt for pendlere!
Om sommeren har man bademuligheter i Mjøsa, Vorma, Hurdalssjøen og Hoelsjøvassdraget. Kort vei til Gullverket som er et av de flotteste friluftsområdene i Eidsvoll og byr på særdeles gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Like i nærheten er det gode tur- og sykkelstier, skiløyper om vinteren, flere bademuligheter på varme sommerdager, samt gode jakt- og fiskemuligheter.
Sundet er sentrum av Eidsvoll. Flott og idyllisk beliggenhet langs Vorma. Fin brygge langs Torget - perfekt til å nyte lange sommerkvelder. Fra Sundet kan man se over til Eidsvoll jernbanestasjon, Gamle Eidsvoll stasjon og brygga der hjuldamperen Skibladner har sitt sørligste anløpspunkt. Panorama kino ligger i Sundet.
Avstander med bil:
Gardermoen ca. 23 min.
Lillestrøm ca. 37 min.
Strømmen ca. 40 min.
Lørenskog ca. 43 min.
Oslo S. ca. 50 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1 737 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Seksjonens parkeringsplass er merket HC-parkering og dersom seksjonseieren ikke har behov for HC-plass plikter vedkommende til å bytte sin plass med plassen til en seksjonseier som har et slikt behov.
Selger informerer om at totaltpris for HC-parkering er kr. 250.000,-. Dersom en annen seksjonseier kan dokumentere behov for HC-parkering, plikter eier av HC å bytte parkeringsplass med vedkommende. For at det skal være en barriere å bytte, må det også ett innskudd på kr. 50.0000 til nåværende eier av plassen og tillegg en fullverdig parkeringsplass i kjelleren.
Øvrig parkering etter sameiets bestemmelser og gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse/blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan for "Kastellåsen felt K4, del av gbnr. 17/303" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 07.03.2017.
Eiendommen er i kommuneplanen vedtatt 13.04.2021 avsatt til boligbebyggelse - nåværende. 
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Prognose for kommunale avgifter er kr 12 144,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Det er installert vannmåler i eiendommen og kostandene betales etter forbruk. Avlesning av forbruk avleses etter henvendelse fra kommunen. Gebyret betales a konto basert på siste avlesning. Avregning foretas i forbindelse med neste forfall på kommunale avgifter. 
Det betales eiendomsskatt på boliger i Eidsvoll kommune, men det gis fritak for dette de første tre årene etter at eiendommen først er tatt i bruk. Kjøper må påregnes at det blir fakturert for eiendomsskatt fra 2024.
Fellesutgiftene er kr 3 330,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, forretningsførsel, a konto fjernvarme og varmtvann, velavgift, garasje, snømåking/strøing, generelt drift og vedlikehold av sameiet m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter, og vil bli økt med 15% f.o.m. 01.07.2023. Økningen er medtatt i oppgitte felleskostnader.
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9 500,- pr. år. / 6 500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Homenet Fiber som leverandør av kabel-tv og bredbånd med en avgift på kr 444,- pr. mnd.
Eiendommen er tilknyttet Kastellåsen Vel, og velavgiften faktureres gjennom felleskostnader.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 761 059,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 739 812,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det betales eiendomsskatt på boliger i Eidsvoll kommune, men det gis fritak for dette de første tre årene etter at eiendommen først er tatt i bruk. Kjøper må påregnes at det blir fakturert for eiendomsskatt fra 2024.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13 240,- pr. 31.12.2022
Det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.537.420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Joacim Hilton

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Vilbergskogen Sameie 1, med sameiebrøk 64/1607.
Sameiet består av 26 boligseksjoner.
Forretningsfører pt. er BORI BBL, men det er vedtatt å endre forretningsfører til Agio Forvaltning f.o.m. 01.07.2023.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Foretatt påkostninger de senere år: Generelt vedlikehold.
Planlagte påkostninger: Generelt vedlikehold.
Sameiet er i en pågående reklamasjon mot utbygger vedrørende gulvvarme og balkongglass mm. Det er foreløpig ikke avklart. For denne leiligheten bekrefter entreprenør at balkongglassene er under produksjon og gulvvarme i denne leiligheten er lovet utbedret før overtagelse. Foreligger skriftlig fra entrepenør.
Det er på årsmøtet i 2023 vedtatt å øke felleskostnadene med 15% pr. mnd. fra og med 01.07.2023. Økningen er medtatt i oppgitte felleskostnader, kr. 3 330,-.
Fra sameiets vedtekter:
- Noen av plassene i kjeller er tilpasset bevegelseshemmede (hc-plasser). Seksjonseierne, samt andre som bor fast sammen med dem i deres husstand, som har behov for hc-plass, har fortrinnsrett til bruk av disse plassene. Seksjonseiere som har en hc-plass til sin seksjon og som ikke har behov for hc-plass, plikter derfor å bytte sin plass med plassen til en seksjonseier som har slikt behov. Retten til bytte bortfaller, dvs at plassene byttes tilbake, når vedkommende som låner plassen ikke lenger kan dokumentere sitt behov eller vedkommende flytter fra sameiet.
- Seksjoner som disponerer elbil og som ønsker å lade denne på egen garasjeplass i kjeller må for egen kostnad legge kabel fra hovedtavle og ut til garasjeplassen. Arbeidet skal utføres av godkjent el-installatør og kan ikke igangsettes uten forutgående godkjennelse av styret.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 30.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning (2 stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0114/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.23114

Dato

Sist oppdatert: 10. februar 2024 kl. 16:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.